University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A hongkongi egyetem

Az 1911-ben alapított HKU a terület legrégebbi és legismertebb tercier intézménye. Míg átfogja gazdag örökségünket és hagyományainkat, arra törekszünk, hogy előremutató kutatásokat folytasson és fejlessze a vezetők következő generációját a világ számára.

A Dean üzenete

A Hongkong Egyetem (HKU), egy évszázados gyökereire vezetve, ma büszkén áll az ázsiai vezető felsőoktatási intézmények közé. Vele együtt az Üzleti és Gazdaságtudományi Kar (FBE) széles körben elismert és elismert üzleti iskolává vált a régióban.

A kar arra törekszik, hogy első osztályú üzleti vezetőket támogasson, és elősegítse mind az akadémiai, mind az alkalmazott kutatást, hogy kielégítse Hongkong, Kína és a világ többi része szükségleteit a gyorsan változó globális gazdaságban. Vezetünk be a világ minden sarkából vezető tudósokat, akik globális ismeretekkel ösztönzik a hallgatókat. Mivel a HKU összes karán a legtöbb nem helyi egyetemi hallgató van, és két egyetemi programunk az Egyetem Top 5 és Hongkong Top 10 programjai közé tartozik, az FBE vonzza a legjobb és legfényesebb hallgatókat Hongkongból és azon túl.

A Kar teljes munkaidős MBA programját Ázsia nem. 1 az Economist Intelligence Unit által kiadott, a World MBA rangsorban kilenc egymást követő évben, 2010-től 2018-ig. Amellett, hogy egy elit EMBA-Globális Ázsia programot kínál a Columbia Business School és a London Business School együttesen a globálisan összpontosító vezetők és szakemberek számára, együttműködünk Kína és az egész világ legjobb üzleti iskoláival az üzleti és közgazdasági oktatás szinergizálása érdekében. Erős és kiterjedt öregdiákhálózatunk, amelyben az üzleti és közösségi vezetők mind a köz-, mind a magánkézben kulcsfontosságú pozíciókat töltenek be, elősegítik elérhetőségünket és erősítik befolyásunkat a társadalom különböző szektoraiban és rétegeiben.

Nagyon megalázott vagyok és megtiszteltetés számomra, hogy ebben a pillanatban elkezdtem a kar dekanizálását, mivel a világ a modern történelem talán a legdrámaibb társadalmi-gazdasági és politikai változásait éli át. Az ázsiai gazdaságok növekedését az ázsiai üzleti iskolák növekvő befolyása kíséri, amely példa nélküli lehetőséget kínál a kar számára, hogy kihasználja Hongkong egyedi erősségeit.

Hagyományos szerepe, mint kereskedelmi és kulturális kapu a kelet és a nyugat között, Hong Kong különös előnyt élvez a változó időkben. Mint olyan város, amely ünnepli vállalkozói szellemét, változatos kulturális keverékét és egyedülállóan dinamikus energiáját, Hongkong folyamatosan vonzza a "legjobb közül a legjobbakat" - ezt bizonyítják a karunk alkotó globális gondolatvezetők és világszínvonalú oktatók.

Nagyon jó alapokra építve biztos vagyok abban, hogy a kar tovább fog fejlődni, tovább fejlődik és virágzik - a lehető legjobb üzleti és közgazdasági oktatás biztosítása érdekében a hallgatók számára; éleslátó és hatásos kutatások készítése a tudás határainak előmozdítása érdekében; az állami politikák fejlesztése informatív politikai kutatások és viták bevonásával; együttműködés az üzleti közösséggel a jelenlegi és jövőbeli üzleti vezetők képzése és ápolása, valamint a gazdaság és a közösség sürgető kérdéseinek kezelése és megoldása révén.

A HKU arra törekszik, hogy Ázsia Globális Egyeteme legyen a következő évtizedben, a „három plusz egy” irányítása alatt áll, innovatív, nemzetközi, interdiszciplináris jövőképpel, amely nagyobb hatást eredményez. Az FBE-n belüli törekvéseink ugyanolyan ambiciózusak: az ázsiai premier üzleti iskolává válni, jelentős helyi, regionális és globális befolyással. Felkérem Önt, hogy jöjjön hozzánk, csatlakozzon hozzánk vagy egyesítse velünk erőfeszítéseit, hogy az Üzleti és Gazdaságtudományi Kar jelképe legyen az akadémia környékén, és hogy a világ jobb hely legyen.

Hongbin Cai professzor - dékán, gazdasági tanszék

ranglisták

1. számú MBA program Ázsiában

A The Economist MBA rangsor 2018

2. számú közös EMBA program a világon

QS globális EMBA rangsor 2019

Látomás

Vezető, globálisan hatásos üzleti és gazdasági akadémiai intézményként működni.

Egyedi javaslat

A kar mélyen gyökerezik Hong Kongban, teljes mértékben együttműködik Kínával és valóban nemzetközi.

Küldetés

  • Világszerte vezető üzleti és közgazdasági oktatás biztosítása, amely dinamikus és felelősségteljes vezetőket táplál.
  • Az ismeretek határainak előmozdítása innovatív és globális jelentőségű kutatások révén.
  • Pozitív változás létrehozása a világon a közösségekkel való partneri kapcsolatok révén.

társaság

Mivel a HKU legnépszerűbb karja, a karnak az évek során jól megalapozott, stratégiai partnersége van a világhírű egyetemekkel és vállalati partnerekkel, piacorientált tartalommal, kiváló tanulási tapasztalatokkal és eszközöket nyújtva hallgatóink számára.

Együttműködő programok

Folyamatosan bővítve globális hatókörét, a kar a világ legkiválóbb üzleti iskoláival kezdett összekapcsolódni. Az évek során a kar számos világvezető programot kínál nemzetközi pénzügyi csomópontokban, köztük Hongkongban, Pekingben, Sanghajban, New Yorkban és Londonban, egyedülálló ázsiai csavarral látva a hallgatók globális perspektíváit.

EMBA - Globális Ázsia program

A Columbia Business School és a London Business School közötti háromoldalú partnerség keretében az EMBA-Global Asia program globálisan összpontosított tanulási tapasztalatokat, hálózatokat és sokrétű perspektívákat kínál, amelyek elmélyítik a nyugati és keleti üzleti gyakorlatok megértését és felkészítik őket vezetői sikerre.

HKU-PKU DBA program

A HKU-PKU Business Administration doktor (HKU-PKU DBA) programot a Pekingi Egyetem Guanghua Menedzsment Iskolájával közösen kínálják. Úgy tervezték, hogy kiváló kutatási szakértelemmel és stratégiai globális jövőképgel támogassa az üzleti vezetőket, erősítse a hazai vállalkozások versenyképességét és erősítse Kína reálgazdaságát.

HKU-PKU EMBA program

Interdiszciplináris megközelítést alkalmazva, globális perspektíva és Kína középpontjában, a HKU-PKU Master of Business Administration (HKU-PKU EMBA) programja fejlett üzleti oktatást és csúcstechnológiát kínál az üzleti életben és a pénzügyekben az összes iparág vezetői számára. A pekingi egyetem a Guanghua School of Management, a pekingi egyetem tapasztalatait mindkét egyetemen felveti, így a hallgatóknak mélyen megértik mindkét régió üzleti helyzetét.

HKU-Fudan IMBA program

1998 óta a kar felajánlotta a Nemzetközi Üzleti Gazdálkodás (HKU-Fudan IMBA) programját, amely közösen működött együtt a Sanghajban lévő Fudan Egyetemen működő Menedzsment Iskolával. Ez az első oktatási minisztérium által jóváhagyott hongkongi és kínai intézmény közös programja, amelyet az Államtanács akadémiai végzettséggel foglalkozó bizottsága osztályozott a legjobb programjaként. Az elmúlt két évtizedben a program több mint 4500 üzleti vezetőt táplált fel.

Nemzetközi cserepartnerek

A kar kiterjedt hálózattal rendelkezik, több mint 300 cserepartnerrel több mint 40 országban / régióban, diákcsere és szakmai gyakorlat formájában. Évente több mint 400 hallgatót küldenek külföldi csereprogramra, miközben több száz nemzetközi hallgató érkezik a karba tanulmányokhoz, ezáltal dinamikus, multikulturális tanulási környezetet teremtve az egyetemen.

A kar számos partnerintézményhez kapcsolódik Kínában. Különböző kulturális cserék és tapasztalati tanulási programok révén a hallgatók képesek megérteni az üzleti környezetet Kínában.

Vállalati együttműködés

A kar arra törekszik, hogy megerősítse jelenlétünket az üzleti közösségben és annak kapcsolatában, feltárva az együttműködési lehetőségeket mind a köz-, mind a magánszektorban. Az elmúlt évben a kar új partnerséget alakított ki a CCB-vel, a China Life Insurance (tengerentúli), a China Resources, a KPMG és az Új Világfejlesztés stb-vel. Folytatjuk az aktív részvételt és hálózatunk bővítését új vállalati partnerekkel Hongkongban (Kína). és a világ többi részén, úttörő fejlesztéseket hozva a stratégiai határokon.

Helyszínek

Telegraph Bay

Address
4/F., K. K. Leung Building, The University of Hong Kong
Telegraph Bay, Hong Kong Island, Hongkong

Akkreditáció

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited