University of Zagreb, Faculty of Chemical Engineering and Technology
Bevezetés
Szervezet
A Vegyészmérnöki és Technológiai Kar a Zágrábi Egyetem egyik alkotóeleme. Számos olyan osztályon és székön szervezik, amelyek oktatási, tudományos munkát, szakmai és tanácsadói tevékenységeket végeznek a vegyipar, a kémia és más területeken.
A karot dékán és három alelnök, valamint a Kar Tanácsa irányítja.
A dékánt a kar teljes és egyetemi docensének választják. A dékán felel a kar tudományos és oktatási tevékenységéért, valamint pénzügyi helyzetéért.
A Kar Tanácsa az összes megválasztott professzorból, 14 hallgatói képviselőből és 8 alsóbb szintű tanári képviselőből áll. A Tanács oktatási, tudományos és szakmai programokat hoz létre egyetemi, posztgraduális és posztgraduális szinten. A Tanács értékeli és adminisztrálja Ph.D. szintű eljárások, megválasztja és kiértékeli a személyzet tudományos és oktatási fokozatát, valamint kiértékeli és jóváhagyja a vegyipar területén a külföldi diplomákat.
Tevékenységek
A Vegyészmérnöki és Technológiai Kar fő tevékenysége a kutatás, a kutatás és a magas szintű oktatás a vegyipar és a kémia területén. Különösen a kar:
- Egyetemi, posztgraduális és posztgraduális tudományos és szakmai kurzusokat szervez és hajt végre.
- Szervezi és végzi a tudományos munkát az oktatási folyamattal összefüggésben és a posztgraduális tudományos kurzusokon keresztül.
- Szervezi, befejezi és felülvizsgálja kutatási projekteket, tanulmányokat és tanácsadást az ipar és a kormányzati intézmények számára.
- Kollokviumokat, szemináriumokat, szimpóziumokat, valamint egyéb tudományos és szakmai találkozókat és eseményeket szervez.
- Anyagok, eljárások és folyamatok tanúsítása, valamint minőségi tanúsítványok kiállítása.
- Fontos tudományos és szakmai eredményeket terjeszt.
- Együttműködik más tudományos, szakmai, oktatási és egyéb intézményekkel a vegyipar, a kémia, a környezettudomány és a kapcsolódó területeken Horvátországban és külföldön.