Hivatalos Leírás

Az IUA-ról

Az Iceland University of the Arts egy önkormányzati intézmény, amely képzőművészeti, színházi, tánc-, zene-, formatervezés-, építészettudományi és művészeti nevelést nyújt.97834_97705_DSCF7410.JPG

Szerep és célok

Az Iceland University of the Arts szerepe az, hogy ösztönözze a művészi progresszív gondolkodást, és ösztönözze az innovációt és a fejlesztést különböző területeken. Az IUA egyetemi szintű oktatást kínál a művészetek területén, és a tudományban a tudást és a professzionalitást az izlandi társadalom számára közvetíti. Globális környezetben működik és intézkedik olyan akadémiák ellen, amelyek kiemelkednek a szomszédos országok művészeti oktatásában.

Három fő érték irányítja az IUA összpontosságát és irányát az egész munkájában:

  • Kíváncsiság
  • Megértés
  • Bátorság

A kíváncsiság arra késztet, hogy kérdéseket tegyünk fel és keressünk új megközelítéseket, megoldásokat és válaszokat. Elemezzük ezeket a válaszokat, és arra törekszünk, hogy megértsük, mi van idegen. Megértés és képzés révén fejlesztjük a szükséges tehetségeket és készségeket. Így erõsítjük bátorságunkat, hogy követjük a meggyõzõdéseinket és a mûvészi vízióinkat.

Együttműködés

Az Iceland University of the Arts hangsúlyt fektet az együttműködésre az ország más felsőoktatási intézményeivel és más intézményekkel és vállalkozásokkal. Partnerei közé tartoznak a következők: Izlandi Egyetem, Reykjavík Egyetem, Izlandi Agrártudományi Egyetem, Bifrösti Egyetem, Reykjavík Művészeti Múzeum, Izlandi Nemzeti Galéria, Élő Művészeti Múzeum, Ísafjördur Zeneiskola, Skaftfell Kulturális Központ, Izlandi Szimfonika Az Izlandi Operaház, a Salur Zenei Csarnok, a Caput, a Reykjavík Városi Színház, a Nemzeti Színház, az Akureyri Színház, az Izlandi Táncegyüttes, a Reykjavík Művészeti Fesztivál és a RÚV Nemzeti Izlandi Műsorszolgáltatás.

Az Iceland University of the Arts aktív résztvevője a nemzetközi együttműködésnek. Az IUA kétoldalú megállapodásokat kötött mintegy 120 felsőoktatási intézményrel Európában az Erasmus programon keresztül. A NordPluson belül az egyetem mintegy 90 művészeti főiskolával együttműködik az északi és a balti térségben. Az ázsiai művészeti iskolákkal, például Kínával, Japánnal és Thaifölddel való együttműködésre készülnek előkészületek. A hallgatók tehát tanulmányaik egy részét külföldi helyszíneken végezhetik el. Általában egy diákcsere egy félévben tart. Számos külföldi diák vesz részt az Iceland University of the Arts , és számos külföldi vendégtanár hosszabb vagy rövidebb ideig tanít az egyetemen.

vezetés

Az Iceland University of the Arts egy önkormányzati intézmény, amely képzőművészeti, színházi, tánc-, zene-, formatervezés-, építészettudományi és művészeti nevelést nyújt. Az IUA tevékenységei háromszorosak: közös végrehajtó vezetés, egyetemi tanszékek és támogatási részleg / közös igazgatás.

Az IUA testület a legmagasabb döntéshozó testület, és felügyeli az általános iskolai műveletekhez kapcsolódó valamennyi kérdést. Az IUA érdekeinek védelme és annak biztosítása, hogy az a meghatározott céloknak megfelelően működjön. A testület felelős az intézmény igazgatásáért, pénzügyekért és tulajdonért, meghatározza a tandíjat, és kinevezi a rektort.

A rektor az igazgatótanács nevében jár el az IUA működésének és igazgatásának végzéséhez, és végső felelősséget vállal. A rektor feladata annak biztosítása, hogy a gyakorlatokat az egyetem által meghatározott szerepek, célkitűzések és szabványok szerint végezzük, különös tekintettel a tantervre és az oktatásra. A rektor az IUA Menedzsment Tanácsának és az Akadémiai Tanácsának üléseit üldözi, és felhívja az Akadémiai Fórum találkozóit. A rektor is az IUA szóvivője.

Az Igazgatótanács az IUA végrehajtó személyzetének együttműködési fóruma. A Tanács megvitatja a szervezeti egységekkel és a támogató részlegekkel közösen foglalkozó kérdéseket, és támogatja a rektor munkáját az intézmény napi működésében.

Az Akadémiai Tanács egy együttműködési fórum az IUA adminisztrátorainak, oktatóinak és hallgatóinak. A Tanács megvitatja az egyetem szakmai színvonalát, munkájának minőségét és teljesítményét, és támogatja a rektort és a menedzsmentet az akadémiai döntések meghozatalában.

Az IUA fórum nyitott helyszín az IUA szakmai ügyeinek megvitatásához, valamint az akadémiai politikához. A rektor és az igazgatótanács véleményt kérhet az iskola működésével és fejlődésével kapcsolatos minden kérdésben. Az IUA fórumot legalább évente egyszer tartják.

Program oktatási nyelve:
Angol
Izlandi

Az intézmény további kínálata:

Executive kurzusok

Iceland University of the Arts

Az új közönségek zenés mestere és az innovatív gyakorlat a jövőbeli professzionális zenészeket a tudással és készségekkel látja el, hogy művészileg rugalmas szakemberekké ... [+]

Az új közönségek zenés mestere és az innovatív gyakorlat a jövőbeli professzionális zenészeket a tudással és készségekkel látja el, hogy művészileg rugalmas szakemberekké válhassanak, akik képesek a társadalmi kontextusok széles skálájához igazítani.

A program olyan nagy teljesítményű készségekkel rendelkező hallgatókat célozza meg, akik új közönséget kívánnak elérni, mivel kreatív projekteket fejlesztenek és vezetnek különböző művészeti, közösségi és ágazatokon átívelő környezetekben. Ennek eredményeként vezetői készségeket és együttműködési gyakorlatot alakítanak ki számos művészeti és társadalmi környezetben.... [-]

Izland Reykjavík
Augusztus 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul

MA

Iceland University of the Arts

Az MA Design: Explorations ... [+]

Az MA Design: Explorations

A személyes szemlélet lefordításához az MA tervezési program arra kéri Önt, hogy a releváns médián keresztül valósítsa meg és tüntesse fel a lehetséges valóságokat: pl. Egy koncepciót dolgozhat ki az iparág számára, javaslatot tehet egy új szenzoros élményre, vagy kidolgozhat egy kitalált forgatókönyvet a jövő valóságához. Mind a valódi, mind a kitalált tervezési stratégiák segítségével etikus tudatosságot építünk, párbeszédet alakítunk ki a kortárs kultúrához való kapcsolódással.

Hozzáférhet számos gyakorlati és médiaeszközhöz. A program segítségével saját munkamódszereit a látogatások, a szakértőkkel való találkozások, a felderítő műhelyek és az együttműködések segítségével fejlesztheti ki. Ön részt vesz publikációkban és kiállításokon, valamint online platformokat fejleszt ki projektjei közvetítésére.... [-]

Izland Reykjavík
Augusztus 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Iceland University of the Arts

Az Izlandi Művészeti Akadémia nemzetközi MA programja támogatja az Ön egyéni és progresszív művészeti gyakorlatát. A művészeti gyakorlatra és a kutatásra összpontosítanak ... [+]

Az Izlandi Művészeti Akadémia nemzetközi MA programja támogatja az Ön egyéni és progresszív művészeti gyakorlatát. A művészeti gyakorlatra és a kutatásra összpontosítanak, azzal a céllal, hogy betekintést nyerjünk a kortárs művészeti kontextusok bonyolultságába. Keressük a rugalmasságot és az olyan anyagok és módszerek specializálódását, amelyek megkövetelik, hogy képesek legyenek pozícionálni, kritizálni és kihívni a területen belül felmerülő problémákat és helyzeteket.

A kortárs művészet és a művészetoktatás iránt elkötelezett művészi és szellemi közösséghez csatlakozik. Reykjavik városába kerülnek, a növekvő, de élénk művészeti jelenetek közelében, a különböző művészeti területeken. Az Izlandi Művészeti Akadémia egyik sajátossága a diákok közelsége a művészet többi tudományágához. Az együttmûködést a különféle mûvészeti tudományok egyéni alapon, valamint workshopokon és konkrét projekteken keresztül ösztönzik.... [-]

Izland Reykjavík
Augusztus 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Iceland University of the Arts

A Zeneművészeti Mester program a hallgató számára olyan eszközöket biztosít, amelyek zeneszerzői szakterületének kialakítását és fejlesztését szolgálják. Hangsúlyt helyez ... [+]

A Zeneművészeti Mester program a hallgató számára olyan eszközöket biztosít, amelyek zeneszerzői szakterületének kialakítását és fejlesztését szolgálják. Hangsúlyt helyez arra, hogy lehetővé tegye a hallgató számára, hogy feltárja, fejleszti és fejleszti személyes összetételét.

A fő téma mellett a hallgató személyre szabhatja a tanulmányi programot. A diákok különböző zenei, zeneelméleti, elektroakusztikai, instrumentációs / orkestrációs és interdiszciplináris tanulmányi modulokat választhatnak az érdeklődési területük támogatására. A diák szakmai készségeinek fejlesztése érdekében a hallgató választhat a vállalkozói és projektmenedzsment modulok közül is.... [-]

Izland Reykjavík
Augusztus 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Iceland University of the Arts

Ez a tizenkét hónapos mesterképzés egy olyan kérdőíves tanulmány, amely támogatja a teljesítményhez kapcsolódó művészeket és művészeti szakembereket, hogy kísérletezzenek ... [+]

Ez a tizenkét hónapos mesterképzés egy olyan kérdőíves tanulmány, amely támogatja a teljesítményhez kapcsolódó művészeket és művészeti szakembereket, hogy kísérletezzenek és fejleszthessenek szakemberként és kutatóként szigorú mentorálással, kiterjedt műhelyekkel és találkozásokkal a világ minden tájáról vezető művészekkel, gondolkodókkal és kurátorokkal. valamint az intenzív peer-to-peer csere.

Három félév alatt a művészek olyan környezetbe kerülnek, amely a saját gyakorlatuk kiterjesztésére és elmélyítésére irányul -, valamint arra a képességükre, hogy diskurzust teremtsenek a gyakorlat körül.

A mesterképzés a beiratkozott művészek gyakorlatát veszi át a tanulmány kiindulópontjaként, és mint ilyen, várhatóan minden tanuló művész egy olyan teljesítményhez kapcsolódó projektbe lép, amelyet a 12 hónap alatt fejleszteni és megvalósítani kíván. Ennek a projektnek sajátos érdekeikre, kérdéseire és aggályaira mint művészre kell összpontosítania - és a meglévő művészi gyakorlatra kell támaszkodnia.... [-]

Izland Reykjavík
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 félévek
Campus
Bővebben magyarul