Ualikhanov University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

SH. Az Ualikhanov Kokshetau Állami Egyetem Észak-Kazahsztán egyik vezető regionális egyeteme. Ez több mint 50 év az oktatási rendszer vezetésében. Az egyetemet 1996-ban alapították.

Ma Sh. Az Ualikhanov Kokshetau Állami Egyetem egy modern, aktívan fejlődő felsőoktatási intézmény, méltó hagyományokkal, nagy lehetőségekkel és komoly jövőbeli tervekkel.

Jelenleg 6 kar működik az egyetemen. A tudományos személyzet több mint 500 professzorból áll. A hallgatókat 54 szakon képzik. A hallgatók száma összesen körülbelül 9000 fő. Az egyetem oktatási programokat kínál Bachelor (4 év), Master (2 év), Ph.D. (3 év). Az egyetemi oktatási folyamat az ECTS és az „egyetem-vállalkozás” kapcsolatokra épülő bolognai folyamat alapelveinek megfelelően kerül elfogadásra.123631_photo-1531545514256-b1400bc00f31.jpg Mimi Thian / Unsplash

Sh. Egyik kiemelt feladata Az Ualikhanov Kokshetau Állami Egyetemen biztosítani kell a diplomások versenyképességét és igényét, a diplomák nemzetközi elismerését, valamint az oktatók magas gazdasági és társadalmi helyzetét. Manapság az egyetem fokozatosan épít egy integrációs stratégiát a világ oktatási és tudományos információs rendszerével. Az egyetem szorosan együttműködik több mint 60 vezető kutatóközponttal Lengyelországban, Törökországban, Németországban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Szlovákiában, Oroszországban és Közép-Ázsia országaiban. Az oktatók és hallgatók olyan nemzetközi oktatási programokban vesznek részt, mint a DAAD, IREX, LOGO, TEMPUS, Erasmus Mundus, a Bundestag állami ösztöndíj, a Bolashak.

2015-ben az egyetem csatlakozott az Európai Szövetséghez és az Eurázsiai Egyetemek Szövetségéhez.

Az egyetemek intézményi rangsorában - 2018 „Kazahsztán 2050 - Nemzeti innovációs és tudományos kiválóság”, amelyet a Kazahsztáni Felsőoktatás Nemzeti Tudományos Akadémia tartott, az egyetem a Kazahsztán Köztársaság multidiszciplináris egyetemei között a 12. helyen áll.

Helyszínek

Kokshetau

Address
76, Abay street
020000 Kokshetau, Akmola Province, Kazahsztán

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket