Centre for European Studies at Jagiellonian University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az Európai Tanulmányok Központja a Jagelló Egyetemen nyomok története az alapító-közi Kar "egység" (Zakład) Európai Tanulmányok a Jagelló Egyetemen 1993-ban. Az 1990-es években, ezt a kutatóintézet kínált nyílt előadásokat és osztályok mind a lengyel és angol nyelven, de nem önálló szakon.

1999-ben a Unit átalakult a "központ" (Katedra) Európai Tanulmányok része a Bölcsészettudományi Kar a Jagelló Egyetem. A 2000-2001-es tanévben, a Masters szakok (a lengyel és angol) indult.

2001-ben, a Centre for European Studies hívták be az újonnan létrehozott Kar Nemzetközi és Politikai Tanulmányok a Jagelló Egyetem és része volt a Intézetének Regionális Kutatások; Azonban 2004-ig, a Központ nőtt mérete, alkalmazási köre és a népszerűség, végül felemelő magát a rangsorban a "Intézet" Európai Tanulmányok.

Az "Európa Központ Studes" most utal, hogy az angol nyelvű programok alapján a ul. Garbarska 7a és egy része a Európai Tanulmányok Intézete, jelenleg található Przegorzały.

Az egyetemi külföldi tanulmányi program a Centre for European Studies a folytatása az Iskola a közép- és kelet-európai Tanulmányok (SCEES), amely ugyan 1994-ben alakult, mint önálló közötti kari egység, beszüntette működését 1999-ben.

Berendezések

A Centre for European Studies alapja a ul. Garbarska 7a és kiváló tanulmányi tanuló diákok számára, beleértve az olvasóterem, számítógépterem és hallgatói Lounge. A legtöbb osztályok kerül sor ul. Garbarska és Auditorium Maximum.

Tanterv fejlesztési projektek

A Centre for European Studies büszkén mutatja be a tanterv fejlesztési projektek esetében az erre nyert támogatást az ARENA Európai Tanulmányok Központja, a University of Oslo és a Nemzetközi Visgegrad Alap.

Kutatási hálózatok

A Centre for European Studies / Európai Tanulmányok Intézete aktív résztvevője az európai szintű kutatási hálózatok, és keményen dolgozunk, hogy áthidalja a szakadékot az oktatás és kutatás megszervezésében vendég előadások a látogatókat ezen hálózatok.

RECON (oldat elkészítése demokrácia Európában), egy ötéves kutatási projekt 21 partner intézmények és több mint 100 résztvevő kutatók, egy olyan projekt, CES kar nagyon foglalkozik. A projekt széles körű tudományos területen, a politológia, szociológia, nyelvészet és az antropológia, hogy az informatika, a jog és a jogi elmélet, és a közgazdaságtan. A koordinátor a RECON az ARENA Európai Tanulmányok Központja, a University of Oslo, továbbá partnerünk a európaivá és kormányzás Közép-és Kelet-Európában programot.

Helyszínek

Kraków

Jagiellonian University - Centre for European Studies

Address
Kraków, Kis-Lengyelország vajdaság, Lengyelország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket