Poznan University of Technology

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Poznan University of Technology a lengyelországi Wielkopolskie vajdaság legjobb technikai egyeteme. 2017/2018-ban a lengyelországi harmadik leggyakrabban választott egyetem volt, hiszen akár hat jelölt is versenyzett egy helyért. Poznan University of Technology ( PUT ) a lengyel legjobb technikai egyetemek közé tartozik. PUT volt az első lengyel egyetem, aki tagja lett a CESAER - az Európai Iskoláknak a Haladó Műszaki Oktatásért és Kutatásért - Európai szervezet, amely a legjobb műszaki egyetemeket egyesíti. Tagja a SEFI - Société Européenne pour la Formation des Ingenieurs, az EUA - Európai Egyetemi Szövetség, az ADUEM - Egyetemek a Demokráciáért, valamint az IAU - az egyetemek nemzetközi egyesülete.

Poznan University of Technology 1919-ben alapított Gépgyártási Főiskola felől származik. A PUT közel egy évszázados tapasztalattal rendelkezik számos területen magasan képzett mérnökök és kutatók képzésében.

A PUT jelenleg 10 karon közel 20 000 hallgatóval rendelkezik:

  • Építészmérnöki Kar
  • Kémiai Technológiai Kar
  • Polgári és Környezetmérnöki Kar
  • Számítástechnikai Kar
  • Villamosmérnöki Kar
  • Elektronikai és Távközlési Kar
  • Gépészmérnöki Kar
  • Gép- és Közlekedési Kar
  • Gépészmérnöki Kar
  • Műszaki Fizika Kar

Az oktatás 26 tanulmányi területen valósul meg, amelyek közül az első ciklusban négy, a második ciklusban pedig tizenegy teljes angolul.

Tudomány az emberek számára

A Wielkopolskie voivodeship és Poznan különösen óriási kilátást kínálnak. Poznan büszkélkedhet az ország legalacsonyabb munkanélküliségi rátájával, mivel a körülmények arra ösztönzik az iparosokat, hogy itt állítsák fel vállalkozásaikat. Jelenleg körülbelül 100 000 vállalkozás működik ebben a városban.

Poznan University of Technology olyan hely, ahol a diákok olyan tapasztalatokat szerezhetnek, amelyek szorosan kapcsolódnak a munkaerőpiac valóságához. Ők az üzleti és az ipar változó követelményeinek megfelelően képzettek. Két tanulmányi programot fejlesztettek ki olyan vállalatokkal, mint a Volkswagen Poznań, a Solaris Bus

A már említett vállalatok mellett a partnerek listája a Samsung Electronics, az Amica, a Man Bus, a HCP-Poznań, a Luvena, a GlaxoSmithKline Pharmaceuticals SA, a Dalkia, a Budimex, a Skanska, az MTP-Poznań, a BZ WBK - a Santander csoport és még sokan mások.

2017 márciusában az első akadémiai konzorcium létrehozta az övezet egyik útját a lengyel és a kínai egyetemek között, amely az első ilyen típusú vállalkozás a világon. A konzorcium 15 egyetemet és szervezetet foglal magában Kínában és 11 műszaki egyetemen Lengyelországban, köztük a PUT . Az együttműködés eredménye egy Konfuciusz osztály létrehozása, ahol a PUT alkalmazottai és hallgatói kínai nyelvű kínai anyanyelvi tanárokat tanulhatnak Kínából. Egy másik hatás az új selyemút kínai-lengyel kutatóközpontjának létrehozása. Célja a lengyel és kínai nagy műszaki egyetemek összefogása. A Központ fő célkitűzései a tudomány, az oktatás, a kultúra és következésképpen üzleti tevékenység átadása lesz.

2016 novemberében megnyílt a Huawei Akadémia a Poznan University of Technology , elsõként Lengyelországban. Egy modern laboratórium épült, ahol a diákok tanulmányozhatják a modern Huawei technológiákat. Bemutatják tudásukat a modern technológiák gyakorlati osztályok által vezetett szakemberek ezen a területen.

2014 óta egy repülés-központ működik egy modern repülésszimulátorral; PUT két légi járművel rendelkezik: a Zlin 242L és az Extra 330 LX, valamint az MDM-1Fox légzsák. Jelenleg a PUT hallgatókat két területen lehet oktatni: a repülés és űrhajózás.

Nemzetközi együttműködés

PUT mintegy 230 nemzetközi megállapodást kötött az egyetemekkel Európában és azon kívül. Az egyetem évek óta részt vesz az Erasmus programban és kétoldalú csereegyezményekben. A tudományos kutatásban a PUT több mint 80 egyetemével működik együtt a világ minden tájáról.

Dupla fok - dupla előny

Külföldi egyetemek felismerik a magas szintű oktatás és szakmai oktatás és a kutatás kínált PUT , és annak érdekében, hogy javítsák az oktatás színvonalának külön megállapodást írtak alá az egyetemi Franciaországban - Lille-én a következő tanulmányi: Vállalatirányítási; ezek a megállapodások lehetővé teszik a diákok számára, hogy két tanulmányi fokozatot szerezzenek közös tanulmányi program befejezésekor. Egy másik kettős diplomamegállapodást írt alá 2017-ben Kijev Műszaki Egyetemmel olyan területeken, mint a Gépészmérnöki és Biomedical Engineering. További hasonló projektek készülnek.

A technológia pozitív érzés

PUT diákok csatlakozhatnak több mint 80 tudománycsoport egyikéhez tudományos érdekük folytatása, a rektor további támogatásainak megszerzése érdekében kutatások elvégzéséhez vagy tudományos utazáshoz.

A tudományos csoportok mellett egy rádiós rádióállomás, egy rádiós TV Spacja TV, egy egyetemi kórus, Volantes Soni és sok más szervezet is van. PUT nak 36 sportklubja van, ahol közel 1500 diák rendszeresen gyakorol. Az Academic Sport Gálán 2016-ban a PUT volt a negyedik általános osztályozás, a harmadik pedig a műszaki egyetemek kategóriájában. A PUT Sportközpont rendelkezik tenisz-, bowling-, fonás-, csónakázási, squash- és tornateremekkel.

Ösztöndíjak a legjobb diákokért!

PUT ösztöndíjakat kínál a legjobb nemzetközi hallgatók számára, akik fizetni kívánnak. Az ilyen támogatások készpénzben fizethetők, vagy fedezhetik a PUT hallgatói kollégiumi szállás költségeit.

Szoros kapcsolat az üzletekkel. A számos üzleti partnerrel való kapcsolattartás az egyetem életének lényeges része. Partnereink bátorítása és tanácsadása segít nekünk, hogy ne csak oktatási programjainkat állítsuk be a piaci igények kielégítése érdekében, hanem elsősorban azért, hogy pozíciónkat más egyetemek között erősítsük

Helyszínek

Poznań

Poznan University of Technology

Address
Pl. M. Sklodowskiej-Curie 5, 60-965 Poznan
62 Poznań, Nagy-lengyelországi vajdaság, Lengyelország
Telefonszám
+48 61 665 35 37

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket