University of Bialystok

Bevezetés

Hivatalos Leírás

128670_student-3500990_1920.jpg

A University of Bialystok 1997-ben alapították a Varsói Egyetem fióktelepétől, 29 év elteltével.

Ma az UwB az északkeleti Lengyelország egyik legnagyobb és legerősebb akadémiai központja, tudományos szabványai és lehetőségei miatt. Az egyetem kilenc karból áll, köztük külföldön egy Vilniában. Osztályokat és előadásokat mintegy 900 egyetemi tanár ad ki.

Jelenleg az Egyetem mintegy 17 000 hallgatót oktat közel 30 tanulmányi területen. Körülbelül 100 különböző posztgraduális kurzust kínál. A hallgatói mozgalom virágzik: mintegy 70 hallgatói kutató klub működik az egyetemen.

Ph.D. a felsőfokú tanulmányokat öt egyetemi egységen belül végzik: a Jogtudományi Karon, a Gazdaságtudományi Karon, a Filológiai Karon, a Biológiai és Kémiai Karon, valamint a történelem- és szociológiai karon.

UwB jogosult 10 egyetemi diplomát és 4 posztdoktori fokozatot adni. A régió egyedülálló természete és kulturális sokfélesége, amely a tudományos tanulmányokat vonzza, az egyetemen végzett tudományos kutatásokra alkalmazandó.

Az egyetem együttműködik külföldi felsőoktatási intézményekkel az LLP Erasmus programjában, a Leonardo da Vinci programban és a keretprogramokban közel 50 tudományos együttműködés keretében. Az egyetemek közötti és a nemzetközi együttműködésnek köszönhetően az UwB diákok részt vesznek külföldi szakmai gyakorlatban.

Helyszínek

Bialystok

Address
ul. Świerkowa,20B
15-328 Bialystok, Podlaszki vajdaság, Lengyelország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket