University of Wroclaw - Faculty of Historical and Pedagogical Sciences

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Wrocław Egyetem

A Wrocławi Egyetem több mint három évszázados gazdag történelmével rendelkezik. Az I. Habsburg Leopoldó által alapított egyetem egy olyan szerény iskolából fejlődött ki, amelyet a jezsuiták Lengyelország egyik legnagyobb egyetemi intézményévé alakítottak. A XIX. Század elején az egyetemnek öt kara volt: filozófia, katolikus teológia, evangélikus teológia, jog és orvostudomány. Később számos területen, laboratóriumokban és egy múzeumban bővült, amely eddig létezett.

A második világháború után a lengyel professzorok egy csoportja, korábban Lvov, tanítási és kutatási tevékenységet kezdett a Wrocławi Egyetemen. Kezdetben létrehozták a jogi és igazgatási karokat, a művészeteket, a természettudományokat, a mezőgazdaságot, az állatorvost, az orvostudományt, a matematikát, a fizikát és a kémiai tudományokat. E fakultások egy részét hamarosan más egyetemekké alakították át.

A 20. század elejétől a Nobel-díjasok, mint például Theodor Mommsen, Philipp Lenard, Eduard Buchner, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Friedrich Bergius, Erwin Schrödinger, Otto Stern és Max Born nyertek a Wrocławi Egyetemen.

Ma a Wrocław Egyetem első és legfontosabb témája a tudományos kutatás. Tudóink számos kapcsolatot tartanak fenn a lengyelországi és a világ más felsőoktatási intézményeivel. A kutatók sikerét a közelmúltban a lengyel hatóságok ismerik el, akik 80% -kal növelték az egyetemen az eszközöket és a kutatást a korábbi évekhez képest.

A legtöbb országban, Lengyelországban a nemzeti minőségbiztosítási rendszer egy nemzeti stratégia része az oktatás minőségének javításához. Az Oktatási Minisztérium négyévente értékeli az összes lengyel egyetem karját. Tavaly 9-ből 10 karunk volt a legmagasabb kategóriában, az egyik a második legmagasabb.

A Vállalkozói Akadémiai Inkubátor a Wrocławi Egyetem új egysége, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson a diákoknak a saját vállalkozásaik megkezdéséhez ingyenes vállalkozói tanácsadással, konferenciák, szemináriumok szervezésével, a kiválasztott beruházások támogatásával és az irodahelyiség biztosításával. A Vállalkozói Akadémiai Inkubátor együttműködik a Wrocław Technológiai Parkkal, egy laboratóriumi központtal, irodateremmel, konferenciaközponttal és modern multimédiás berendezésekkel. A Technológiai Park célja, hogy megteremtse a Wrocław és a régió tudományos és ipari potenciáljának felhasználására vonatkozó feltételeket, valamint ösztönözze a fejlett technológiák iparát. A Wrocławi Egyetem büszke arra, hogy az egyik részvényese.

Ma a Wrocławi Egyetem a régió legnagyobb egyeteme, és több mint 26 000 hallgatót és mintegy 1300 doktorandust tanít 10 karon. Évente 9000 hallgató vesz részt az egyetemen.

Történeti és pedagógiai tudományok karán

A Történeti és Pedagógiai Kar 7 intézetbe szerveződik, teljes munkaidős és részidős kurzusokat kínál a tanulmányi területeken, beleértve a történelmet, a pszichológiát, a pedagógiát, a régészetet, a kultúrát és az antropológiát. A Kar több mint 250 oktatói tagból és mintegy 6400 hallgatóból és több mint 260 doktoranduszból áll a történelem, pszichológia és pedagógia területén.

Tanulmányi területek:

 • Régészet
 • Néprajz
 • Történelem
 • A művészet története
 • Kulturális tanulmányok
 • Pedagógia
 • Pszichológia
 • Zenetudomány

Kutatás:

Szakterületek a következők:

 • Régészeti ásatások Lengyelországban, Izraelben, Kazahsztánban, Ukrajnában, Szudánban, Csehországban és Németországban
 • Lengyelország és Közép-Kelet-Európa története
 • Történelmi helyszínek és műemlékek jegyzéke
 • A modern kultúra és civilizáció
 • Pedagógia és felnőttképzés
 • Pszichológia
 • embertan

Nemzetközi linkek:

Minden intézmény együttműködik más európai, ázsiai és amerikai egyetemekkel. A diákok és a személyzet részt vehet a nemzetközi csereprogramokban.

Felszerelés:

tantermek multimédiás projektorokkal, számítógépes laboratóriumok, fogyatékkal élők hozzáférése, audiovizuális berendezések

Helyszínek

Wrocław

Address
Pl. Uniwersytecki 1
50-137 Wrocław, Alsó-sziléziai vajdaság, Lengyelország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok