Latvia University of Life Sciences and Technologies

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Oktatási, Tudományos és Kulturális Központ

A Latvia University of Life Sciences and Technologies egyetlen mezőgazdasági felsőoktatási intézménye, amelynek célja: előmozdítani a vidékfejlesztés szellemi potenciálját a mezőgazdaságban; ösztönözze a fiatalokat magasabb tudományos és szakmai képzés megszerzésére; kutatások fejlesztése; hozzájárulnak a kulturális fejlődéshez; tanulmányozza, fenntartja és tökéletesítse a lett nép tapasztalatait és továbbadja a jövő generációinak.
Az egyetem multiprofilos. A hagyományos tanulmányi területeken kívül az LLU többoldalú egyedi tanulmányi programokat is kínál a fejlett mezőgazdasággal, állatgyógyászattal, élelmiszergyártással, erdőgazdálkodással és tájépítészetgel kapcsolatosan. Az egyetem Jelgaván található - egy régi kulturális város, amely mindössze 40 km-re van Lettország fővárosától - Rigától. Jelgava valódi diákvárosként ismerik fel.

Küldetés

A Latvia University of Life Sciences and Technologies ( LLU ) 2015-2020 stratégiai fejlesztési tervét 2015-ben dolgozták ki, és az LLU Szenátus jóváhagyta 2015. december 9-én. Feladatainak ellátása és céljai megvalósítása érdekében a Latvia University of Life Sciences and Technologies három tevékenységi programot fejlesztettek ki: 1. Tanulmányok 2. Tudomány 3. Igazgatási és pénzügyi támogatás tanulmányok és kutatómunkák céljára A Latvia University of Life Sciences and Technologies célja, hogy lehetőséget biztosítson felsőfokú és magasabb szintű tanulmányok megszerzésére a mezőgazdaságban, az állatgyógyászatban, az élelmiszertechnikában, a mérnöki tudományokban, az erdészeti tudományokban, a társadalomtudományokban, az információs technológiákban és a környezetgazdálkodási szektorokban folytatott szakmai képzés, valamint a tudomány fejlesztése, valamint a lett szellemi potenciál és kultúra fenntartása és fejlesztése. Az LLU célkitűzései: 1.A nemzeti egyetemek szabványainak megfelelő tanulmányi minőség biztosítása, ami lehetővé tenné a versenyképes szakemberek oktatását a lett és a nemzetközi munkaerőpiacokon. 2. A tudományos kutatásban való részvétel lehetőségeinek fejlesztése a nemzetközi kutatásban, az egyetemi oktatás és kutatás integrálása, amely biztosítaná innovatív, tudásalapú technológiák bevezetését a lett nemzetgazdaságba, különösen a Zemgale régióban. 3. Az egyetem mint nemzeti oktatási, tudományos és kulturális intézmény fenntartható fejlesztésének biztosítása:

 • a jogalap megerősítése;
 • a szervezeti struktúra javítása érdekében
 • az LLU célkitűzéseihez; fejleszti az együttműködést Lettországban és külföldön működő intézményekkel, felsőoktatási és tudományos intézményekkel, vállalkozásokkal és szakmai szervezetekkel, valamint Zemgale regionális intézményeivel;
 • az LLU anyagi és technikai alapjainak hatékony kezelése.

Az LLU misszió A versenyképes szellemi tőke fejlesztése a kutatás kiválósága, a kutatás eredményeinek felhasználása a gazdaságban, az oktatás magas színvonalú volta és az egyetem hatékony kezelése. Az LLU elképzelése a Latvia University of Life Sciences and Technologies a Balti-tenger térségének egyik vezető tudományos és technológiai egyeteme, amely a természeti erőforrások fenntartható felhasználására szakosodott, amelyek célja az életminőség javítása a társadalom számára.

tények

 • Latvia University of Life Sciences and Technologies ( LLU ) 1939-ben alakult, és legrégebbi karai 1863-ban alapított Mezőgazdasági Fõiskola, amely szoros együttmûködést folytat számos külföldi egyetemmel. LLU gyorsan növekvő intézmény volt azóta, hogy Lettország visszanyerte függetlenségét.
 • Az egyetemen 8 fő van: Mezőgazdaság, Állatorvos-tudomány, Mérnöki, Élelmiszertechnológia, Környezet és Építőmérnöki, Erdő, Informatika, Közgazdaságtan és Szociális Fejlesztés.
 • 64 bachelor, master és doktori tanulmányi programot nyújtanak 313 előadó és kutató 4350 diák 2014/2015.
 • A nemzetközi együttműködés több mint 130 megkötött együttműködési megállapodáson alapul 27 európai ország partnerintézményeivel és 42 aktív kétoldalú megállapodással a felsőoktatási intézményekkel és a kutatási központokkal 19 országból.
 • Az egyetem múzeuma üdvözli a Jelgava-palota és a Latvia University of Life Sciences and Technologies történeteinek történelmét.
 • Az egyetem kulturális környezetét aktívan alakítják és feltárják a hagyományos és egyedi eseményeken.
 • Az egyetemi hallgatóknak és alkalmazottaknak számos sportolási lehetőség áll rendelkezésre.

Helyszínek

Jelgava

Latvijas Lauksaimniecības universitāte

Address
Latvia University of Life Sciences and Technologies,
2 Liela Street

LV-3001 Jelgava, Lettország
Telefonszám
+371 63 022 584

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket