Klaipeda University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az egyetemről

72603_1.jpg

Klaipėda Egyetem ma

1990. október 5-én a Vytautas Landsbergis Legfelsőbb Tanács elnöke 1991. január 1-jétől a Klaipeda Egyetem létrehozásáról szóló 1-640. Sz.

A Klaipėda Egyetem három karával (a tengerészeti mérnöki, pedagógiai, bölcsészettudományi és természettudományi), valamint mintegy 3000 hallgatót kezdte meg. A 25. évfordulóját 4500 hallgatóval ünnepelte a Tengeri Mérnöki és Természettudományi Karok, a Bölcsészettudományi és Oktatási Tudományok, a Társadalom- és Egészségtudományi Karok, valamint a Művészeti Akadémia, a Folyamatos Tanulmányok Intézete és a Balti Régió Története Intézetének Régészet. Az elmúlt 25 évben az egyetem oktatói 300-ról közel 700 tanárra és kutatóra, köztük 59% PhD-re és / vagy elismert művészekre nőttek.

Jelenleg az egyetem több mint 100 tanulmányi programot valósít meg mindhárom ciklusban, amely kutatási és technológiai innovációs alapú kortárs tudást biztosít, amely fejlett egyetemi oktatást és magas szakmai készségeket biztosít, valamint intelligens, felelős és kreatív személyiséget alakít ki. Alma Materünknek több mint 30.600 diploma van, köztük PhD-k, a Seimas és a kormány tagjai, nagyvállalatok, mérnökök, tanárok, szólisták és színházi szakemberek vezetői.

Klaipėda Egyetem ünnepli 25. évfordulóját Klaipėda Egyetem 1990. október 5-én alakult meg. Szerző P. Lileikis. Az eredeti fénykép megmarad a Litván Központi Állami Archívumban

Több mint 60 kutató és oktató laboratóriumot, botanikus kertet, Mintis kutatóhajót , kutató és kiképző Brabander vitorlást, Odisėja jachtot , nyílt hozzáférésű tengeri kutatóközpontot, oktató színházat, kiváló akusztikájú koncerttermet és Rieger Kloss szervet , az Ökumenikus Evangélikus Kápolna, a könyvtári dokumentumok alapjai közel 500 000 példányban, valamint egy kiadó olyan fontos infrastruktúrát biztosítanak, amely lehetővé teszi a nemzetközi szintű művészeti tevékenységek, az alapvető és alkalmazott tudományos kutatás, a kísérleti fejlesztési tevékenységek sikeres fejlesztését a területeken fizikai, biomedikai, technológiai, társadalomtudományi és humán tudományok. Az Egyetem évente több mint 60 nemzetközi és hazai kutatási projektet valósít meg, együttműködik a kutatási és akadémiai partnerekkel Európában és a világ más részein, és részt vesz nemzetközi alapok, programok és hálózatok tevékenységében.

A művészetek szerves részét képezik az egyetemi akadémiai tevékenységnek. Az Egyetemen végzett kutatás kapcsolódik Kelet-Poroszország, Kis-Litvánia (Pruszsi Litvánia) és Klaipėda Régió történelméhez, kultúrájához és művészetéhez: lehetővé teszi, hogy megismerjék a történelmi, nyelvi, vallási, zenei és etnikai örökséget és lehetővé teszi a folytonossági lehetőségek jelentőségteljes növelését.

A Klaipėda Egyetem gazdasági, kulturális és geopolitikai szempontból egyedülálló földrajzi térségben, azaz a litván tengerparton, Litvánia egyetlen kikötőjével büszkélkedő földrajzi térségben alakult: nemzeti szinten Klaipeda nagyvárosi központként próbálkozik, és megnöveli a litván nemzetközi tengeri versenyképesség. 2008 óta a Klaipėda Egyetem integrálja a litván tengerészeti ágazat fejlesztésére irányuló integrált kutatási, tanulmányi és üzleti központ tengermelléki államprogramját, és következetesen megszilárdítja vezetését a tengeri tudományok és a technológiai újítások területén.

tanúsítványok

A Klaipėda Egyetemen 2016. október 28-án az ISO 9001: 2008, ISO 14001: 2004 és BS OHSAS 18001 szabvány követelményeinek megfelelő irányítási rendszerek felügyeletét ellenőrizték.

A frissített tanúsítványok kibocsátása:

  • ISO 9001: 2008
  • ISO 14001: 2004
  • BS OHSAS 18001

Helyszínek

Klaipėda

Klaipeda University

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket