Vilnius University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

RÓLUNK

Üdvözöljük a Vilnius University - a legrégebbi és legnagyobb litván felsőoktatási intézményben.

A Vilnius University , amely az európai tudomány és kultúra szerves részeként épült a XVI. Században, egy klasszikus egyetem fogalmát és a tanulmányok és a kutatás egységét testesíti meg.

Vilnius University aktív résztvevője a nemzetközi tudományos és akadémiai tevékenységeknek, és számos kiemelkedő tudós, professzor és diplomás büszkélkedik. A tudományos fejlődés és a globális kutatóközpontokkal való bővülő kapcsolat hozzájárultak a Vilnius University kutatási és tanulmányi változatosságához.

A szociális partnerek támogatásával az egyetem olyan globális gondolkodású szakembereket oktat, akik sikeresen integrálódnak a modern európai közösségbe.

MIÉRT VÁLASSZA A Vilnius University

Vilnius University egy klasszikus egyetem, több mint 430 éves tudományos hagyományokkal és a legszélesebb körű tanulmányi programok Litvániában.

Az egyetem a kutatási és oktatási kiválóságra összpontosító akadémiai környezetet kínál.

Vilnius University Litvániában az országos rangsor szerint. Ez a litván középiskolai végzettségűek közül a legnépszerűbb és legelismertebb felsőoktatási intézmény.

Vilnius University a QS World Egyetem rangsorának megfelelően a világ 1,5 százalékos felső egyeteme között szerepel.

KÜLDETÉS

A Vilnius University feladata a tudás megteremtése, felhalmozódása és terjesztése azáltal, hogy biztosítja az autentikus egyetemi kultúra folytonosságát, amelyet a régi hagyományok és új ötletek gazdagítják.

A gondolkodás szabadsága és a vélemények sokfélesége az egyetemi közösség legfőbb értéke. A kutatás és tanulmányok egysége az egyetem általános tevékenységének alapelve.

Az egyetemnek az alapvető és alkalmazott kutatások széles spektrumával kell megkülönböztetnie magát. Törekednie kell arra, hogy más litván intézmények között vezető szerepet vállaljon minden olyan kutatási területen, amely elengedhetetlen egy átfogó egyetem természetéhez, és nemzetközi interdiszciplináris kutatási célként szolgál. Az egyetemnek el kell köteleznie magát az ajtók megnyitása és az egyetemes oktatás biztosítása érdekében a legtehetségesebb fiataloktól Litvániától, és aktív és felelősségteljes szakemberek képzése, akik bizonyítják, hogy bővíteni kell ismereteiket, javítaniuk kell szakmailag, és akik képesek tanulni egész életük során. Az egyetemnek arra kell törekednie, hogy a tanulmányok minden formájának minősége megfeleljen a modern kultúrának és technológiáknak, és az állam és a társadalom igényeihez igazodik.

LÁTOMÁS

  • Az európai kutatási és oktatási térségben az európai kutatási és oktatási programokban való részvétel fokozottabb szintű kutatása, amelyet az egyetem nemzetközi kutatócsoportjainak és új csapatainak kell fenntartaniuk;
  • annak biztosítása, hogy a humán, a társadalom, a fizika, az orvosbiológiai és a technológiai tudományok kutatásának kiegyensúlyozott fejlődése és kölcsönhatása továbbra is az Egyetem legfontosabb jellemzője, amely lényegében különbözteti meg a többi litván felsőoktatási és kutatási intézményt;
  • kezdeményezni és aktívan végrehajtani az ország gazdasági fejlıdésével kapcsolatos értékteremtı projekteket, amelyek ösztönzik a tudományos és oktatási intézmények hatékony együttmőködését a csúcstechnológiát alkalmazó vállalatokkal, és kedvezı feltételeket és környezetet teremtenek az innovációk és a vállalkozói szellem számára;
  • egy jól működő minőségbiztosítási rendszer létrehozása, amely garantálná a meglévő tanulmányi programok és új programok kidolgozásának hatékony ellenőrzését, és ösztönözni fogja a fejlett oktatási módszerek és eszközök megvalósítását. A rendszernek biztosítania kell, hogy az egyetemi diplomások általános és specifikus kompetenciái és készségei összhangban legyenek az ország gazdasági, kulturális és munkaerőpiaci igényeivel és tendenciáival;
  • hogy jelentős mértékben bővítse a nem egymást követő, távolsági és egyéb rugalmas tanulási formákat és módszereket, és a folyamatos szakmai továbbképzés és az egész életen át tartó tanulás középpontjává váljon, amely fontos szerepet játszik az ország áttérésében a tudásalapú társadalom felé.

Helyszínek

Vilnius

Address
3 Universiteto St.
Vilnius, Vilnius megye, Litvánia

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Az intézmény további kínálata: