University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Communication

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A The University

2003-ban alapították, a luxemburgi egyetem a Luxemburgi Nagyhercegség egyetlen nyilvános egyeteme. Többnyelvű, nemzetközi és kutatási orientált, egyben modern intézmény, személyes hangulattal.

Rólunk

• 2003-ban alapították

• Többnyelvű, nemzetközi, kutatásorientált

• 850 professzionális szakértő (tudományos és kutatói személyzet) támogatja 250 tanár, asszisztens professzort és oktatót a tanításban

• Közel az európai intézményekhez és a luxemburgi pénzügyi központhoz

Üdvözöljük a Természettudományi, Technológiai és Kommunikációs Karon (FSTC)

A Természettudományi, Technológiai és Kommunikációs Kar (FSTC) multidiszciplináris szaktudást nyújt a matematika, a fizika, a mérnök, a számítástechnika és az élet tudományok területén. Az oktatás és a kutatás kettős küldetése révén az FSTC célja a tudás megteremtése és terjesztése, valamint a felelősségteljes állampolgárok új generációinak képzése annak érdekében, hogy jobban megértsük, magyarázzuk és továbbfejlesszük a társadalmat és a környezetet, amelyben élünk.

Tanulás az FSTC-n

Több mint 1300 hallgató vesz részt 5 főiskola, 11 mester, 2 szakképzési program és a doktori képzésben. A diákokat 80 nemzetközi és elismert professzor és vezető előadók csapata mentorozik. Az FSTC kiváló munkakörnyezetet és lehetőségeket kínál többnyelvű és kiscsoportos kurzusokkal, korai részvétel a kutatási projektekben és szoros kapcsolatok az intézményekkel és az iparágakkal.

Kutatás az FSTC-nél

Az öt kutatóegységből álló FSTC a legmodernebb tudomány és innováció területén vesz részt a helyi és nemzetközi partnerekkel együttműködve. Több mint 270 professzor, posztdoktor, PhD hallgató, tudományos és műszaki személyzet interdiszciplináris kutatást végez dinamikus, kedvező és többnyelvű környezetben.

Helyszínek

Luxemburg város

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Communicationi

Address
2, avenue de l'Université
L-4365 Esch-sur-Alzette

Luxemburg város, Luxembourg körzet, Luxemburg
Telefonszám
+352 46 66 44 5000

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket