Eötvös Loránd University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Eötvös Loránd University (hallgatói és oktatói létszám, az oktatás és a kutatás minősége és nemzetközi kapcsolata) tekintélyes felsőoktatási intézményt Magyarországon, amely 1635-ben kezdete óta folyamatosan működik. Legmagasabb rangú a magyarországi kutatóegyetem, a legkedveltebb felsőoktatási intézmény a pályázók körében, valamint az ötödik Nobel-díjas, valamint a technológiai, a közrendi és a kultúrtörténeti vezető országokban. Az ELTE széleskörű nemzetközi kapcsolatokat ápol. Bilaterális együttműködési megállapodásokkal és cserékkel rendelkezik a mintegy 600 felsőoktatási intézmény partnerével. Aktívan tagja a tekintélyes nemzetközi egyetemi hálózatoknak, és részt vesz közös képzési programokban. Jelenleg 29.000 diák tanul ELTE nyolc karán, mintegy 300 nemzetközi diákból több mint 100 országból. Az ELTE 45 főiskolai programot, 101 mester programot, 295 univerzális tanárképző párosítást és több mint 60 fokos programot ajánl fel idegen nyelveken (főleg angolul) a nemzetközi diákok számára. Az ELTE Magyarország legnagyobb tudományos központja 16 doktori iskola és 126 doktori program.

Annie Spratt / Unsplash

Tények az ELTE-ról

 • Legjobb magyarországi egyetem az oktató és a hallgatói kiválóság alapján
 • A 15-25 évesek körében a magyar egyetemi rangsor tetején áll
 • A piaci kutatások azt mutatják, hogy ez az egyik legnépszerűbb magyar márka
 • Legmagasabb rangú magyar egyetem az ARWU globális egyetemi rangsorában
 • Az egyetlen magyarországi intézmény a legmagasabb 200 európai egyetem közül a Leiden által összeállított rangsorban
 • Az ELTE a felsőoktatás legszélesebb skáláját kínálja Magyarországon
  • 8 karok
  • 38 alapképzési program
  • 96 mesterképzési program
  • 80 kombinált egyetemi diplomás továbbképzési program
  • 8 tanárképző iskola és óvoda, 3 országosan elismert tanárképző iskola
  • 13 162 kurzus
  • 64 nyelv a Bölcsészettudományi Karon
  • Több mint 50 idegen nyelvű program
 • Magyarország legnagyobb tudományos telephelye
 • 73 oktató (az összes magyar oktató 20% -a)
 • 16 Ph.D. iskolák, 118 Ph.D. programok
 • 5 főiskola
 • Magyarország legnépszerűbb egyeteme
 • 28.400 diák
 • A diplomások 20% -a pályázott az ELTE 2015-ben való bejutására
 • Diákjaink 86% -a szerint az ELTE a legjobb kurzusokat kínálja az adott ország területén

Nemzetközi kapcsolatok

Az ELTE hallgatói több mint 70 különböző országból származnak.

450 felsõoktatási intézmény megbízható partnere, és 9 rangos nemzetközi egyetemi szervezet aktív tagjaként világszerte erõs kapcsolatokkal rendelkezünk.

Mobilitás

Kiváló programok, mint például az Erasmus, a CEEPUS, az EEA és a Norvég Alapítvány, a Campus Hungary és a kétoldalú együttműködések révén évente több mint 1000 diák külföldre jár, vagy külföldről érkezik.

Tanulás a legjobbak közül

Az ELTE rendszeresen számos nemzetközi konferenciát szervez, és különös hangsúlyt fektet a különböző területek vezető kutatóinak meghívására intenzív műhelyek és előadások sorozatára.

Közös programok

Az EIT ICT Labs mesterképzési programja és a Bölcsészettudományi Kar Atelier Tanszékének mesterképzési programja (az első Erasmus Mundus program, amelyet egy magyar egyetem koordinál) két kiemelkedő példája a legjobb európai egyetemekkel együttműködve tanúsítványainknak.

A francia tanulmányok intézményközi központja

A francia-magyar kétoldalú megállapodás alapján a Centre Interuniversitaire d'Études Française (CIEF) fő célja a francia nyelv oktatásának, valamint a francia irodalom és kultúra oktatásának támogatása. A pedagógiai módszertani anyagkönyvtár Magyarországon egyedülálló.

EIT ICT Labs

Ez az MA és Ph.D. Az információs és kommunikációs technológiák programja az európai egyetemek és vállalatok közötti együttműködésen alapul, és Budapest, mint egyetlen központja a közép- és kelet-európai régiókban. Az ELTE a budapesti Associate Partner Group vezetője.

Nyári egyetemek

Az ELTE Kárpát-medence magyarországi nyári egyeteme a szomszédos országokban élő magyar kisebbségek fiataljainak lehetőséget nyújt arra, hogy tudományos területüket egy adott területre kiterjesszék: a népszerű program évente több mint 150 résztvevővel rendelkezik. Az ELTE számos egyéb tanfolyamot kínál, mint például az ELTE Nyári Egyetem Nyári Egyetem, Egészségügyi Technológiai Értékelés, Heidelberg Egyetem - ELTE Közös Nyári Egyetem Program.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
 • Angol

Megjelenítés MA » Megjelenítés MSc » Mesterképzések megjelenítése » Megjelenítés Health MSc » Megjelenítés Alapítás Éve » Megjelenítés Előkészítő Év » Megjelenítés BA-k » Megjelenítés BSc-k » Megjelenítés Law LLM » Megjelenítés Alapképzés »

Képzések

Az intézmény további kínálata:

MA

MA a kulturális antropológiában

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

A program általános célja, hogy a hallgatók számára releváns ismereteket nyújtson a közös egyetemes emberi tulajdonságokról és értékekről a kulturális antropológia szemszögéből nézve változatos és összetett megnyilvánulásaikban. [+]

A program általános célja, hogy a hallgatók számára releváns ismereteket nyújtson a közös egyetemes emberi tulajdonságokról és értékekről a kulturális antropológia szemszögéből nézve változatos és összetett megnyilvánulásaikban.

A kulturális antropológia kritikus és értelmező gondolkodáson alapul, és a társadalomtudományok megközelítéseit és módszertanát használja. A kulturális antropológiának van egy alkalmazott perspektívája; a módszertanok közé tartozik az értelmezés és a helyszíni kutatás.

Az antropológusok célja a társadalmak és kultúrák megértése mindennapi életükben, a társadalmi interakciók mikro- és személyes szintje, valamint a kulturális kommunikáció. Emellett az antropológusok holisztikus módon értelmezik mikrofókuszáló kutatásukat a területük történeti és szociológiai kontextusainak átfogó elemzésével.... [-]


MA a Logikában és a Tudományelméletben

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

A program a logikára és alkalmazásaira fókuszál a tudományfilozófiában, különösen a matematika, a fizika, a nyelvészet és a társadalomtudományok alapjaiban. Néhány alaptanfolyamon és közös négy féléves szemináriumsoron, amelyek közös háttérrel rendelkeznek a hallgatók számára, a következő négy tematikus kurzuscsoportot kínáljuk: a logika és a matematika filozófiája, a fizika alapjai, a nyelvtani logika és a modellek Társadalomtudományok - a diáknak 7 közül kell választania. [+]

A program a logikára és alkalmazásaira fókuszál a tudományfilozófiában, különösen a matematika, a fizika, a nyelvészet és a társadalomtudományok alapjaiban. Néhány alaptanfolyamon és közös négy féléves szemináriumsoron, amelyek közös háttérrel rendelkeznek a hallgatók számára, a következő négy tematikus kurzuscsoportot kínáljuk: a logika és a matematika filozófiája, a fizika alapjai, a nyelvtani logika és a modellek Társadalomtudományok - a diáknak 7 közül kell választania.

Általánosságban a program kutatási-orientált, amelynek célja a diákoknak a Ph.D. program. A program célja a diákok kutatási képességeinek fejlesztése. Központi eleme a Logika és alkalmazások szemináriuma a logikai tanszéken, ahol a diákok és a munkatársak együtt beszélik munkájukat. A szeminárium leggyakoribb témái a halmazelmélet és a modellelmélet a filozófiai kapcsolatokban, a matematika filozófiája általában, a fizikai elméletek formalizálása, mint például a különféle és általános relativitás a különböző logikai keretek között. A hallgatók megismerkedhetnek a tanszék munkatársainak és partnereinek kutatási munkáival, és csatlakozhatnak egy kutatási programhoz saját tézisük megírásához. A két év alatt két előadást kell adni munkájukról.... [-]


MA a szemiotikában

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

A szemiotika egy régi, hosszú történelemmel rendelkező tudományág, amely a 19. században szilárd elméleti alapot nyert és az elmúlt 50 év egyre növekvő jelentőségű. Ez a fegyelem ma a nagyon intenzív, koncentrált kutatás és az önmeghatározás időszakában van a kortárs tudomány térképén. [+]

A szemiotika egy régi, hosszú történelemmel rendelkező tudományág, amely a 19. században szilárd elméleti alapot nyert és az elmúlt 50 év egyre növekvő jelentőségű. Ez a fegyelem ma a nagyon intenzív, koncentrált kutatás és az önmeghatározás időszakában van a kortárs tudomány térképén.

Az ELTE interdiszciplináris Semiotics MA programja a diákokat oktatja a kultúra szemiotikájának jól képzett szakemberei számára, a bölcsészettudományok különböző területeiről: irodalomtudományok, nyelvészet, filozófia, vizuális művészetek és általános művészettanulmányok - beleértve a képzőművészeti megközelítéseket is - filmeket, színházat és zenét -, valamint a szemiotikai módszertani szempontból szintetizált kutatások legkorszerűbb módszereit is. Ugyanakkor az okleveles munkatársak kiválasztásával a hallgatók speciális tudást szerezhetnek a humán tudomány szemiotikájának egy részmezõjében (pl. Irodalmi, vizuális, zenei, elméleti szemiotika és etnosemiotika). A program célja, hogy rugalmas legyen arra, hogy motiválja a diákokat, hogy megtalálják a legjobb magyar szakembereket az adott területen, és segítsék őket abban, hogy részt vegyenek a nemzetközi kutatásban és párbeszédben külföldi tudósokkal és előadókkal. A tananyag a szemiotika történetének és elméletének tanfolyamaiból áll; nyelv, kommunikáció, szövegek és fordítás; a jelentéselmélet, a logika, az érvelés; kulturális, nemzeti és speciális szemiotikai rendszerek helyszíni vizsgálata; az alkalmazott szemiotika különböző formái és a szemiotikus pragmatika általában. A program hangsúlyt fektet a hallgatók előkészítésére Ph.D. kutatási karrierjük megtervezéséhez.... [-]


MA a társadalmi integrációban

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

Ennek a programnak az a célja, hogy a diákok multidiszciplináris megközelítéssel ismerjék el az interkulturális kérdések, a multi / interkulturalizmus és a társadalmi integráció sokrétű természetét, beleértve a pszichológiát, az oktatást, a szociológiát és az antropológiát. [+]

Ennek a programnak az a célja, hogy a diákok multidiszciplináris megközelítéssel ismerjék el az interkulturális kérdések, a multi / interkulturalizmus és a társadalmi integráció sokrétű természetét, beleértve a pszichológiát, az oktatást, a szociológiát és az antropológiát. A program elméleti és gyakorlatorientált. A tanfolyamok az adott területeken folyó legújabb kutatásokon alapulnak, és a hallgatók számára lehetőségük nyílik arra, hogy gyakorlati helyzetükben teszteljék és alkalmazzák elméleti ismereteiket. A program mintegy fele képzésből, szemináriumokból és terepmunkából áll.

Ez a program ajánlott azoknak a pályázóknak, akik érdeklődnek a pszichológia és az oktatás kulturális, interkulturális és szociális vonatkozásai iránt. Olyan pályázókat keresünk, akik nagy kihívást jelentenek a különböző szociokulturális hátterű emberek együttműködésének szervezésében, a kultúrák közötti párbeszéd kezdeményezésében és fenntartásában, a felmerülő konfliktusok hatékony megoldásában és a sokszínűség eszközeinek hasznosításában. valamint a különböző kisebbségi és többségi csoportok együttélésének és sikeres együttműködésének előmozdításában.... [-]


MA az oktatási tudományban

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

A program célja, hogy tökéletes szakembereket képezzen az oktatási tudományok elméleti alapjain és alapvető módszerein. A hallgatók integrált tudást szereznek az oktatási és pedagógiai gyakorlatról, valamint a szomszédos tudományágakról (filozófia, pszichológia, szociológia, gazdaság és jog). [+]

A program célja, hogy tökéletes szakembereket képezzen az oktatási tudományok elméleti alapjain és alapvető módszerein.

A hallgatók integrált tudást szereznek az oktatási és pedagógiai gyakorlatról, valamint a szomszédos tudományágakról (filozófia, pszichológia, szociológia, gazdaság és jog).

Ez a program a hallgatók mélyreható ismereteit kínálja a kormányzati szervek és vállalatok, kutatóintézetek, valamint magánvállalatok, közigazgatás, nemzetközi szervezetek és nem kormányzati szervezetek (NGO) munkájában.

Szakterület:

Gyermekkori tanulmányokKutatási tanulmányokOktatási technológiaOktatási menedzsmentA program ereje... [-]

MA filmes tanulmányokban

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

Az elméleti és a gyakorlati tudást ötvöző mester program lehetővé teszi a diákok számára, hogy elmélyítsék a főiskolai programban szerzett alapvető ismereteiket a filmtörténet, a filmelemzés, a filmelmélet vagy a gyakorlati készségek területén. [+]

Az elméleti és a gyakorlati tudást ötvöző mester program lehetővé teszi a diákok számára, hogy elmélyítsék a főiskolai programban szerzett alapvető ismereteiket a filmtörténet, a filmelemzés, a filmelmélet vagy a gyakorlati készségek területén.

A program két szakterületet foglal magába: Filmelmélet-specializáció és filmkészítés.

A Filmelmélet szakiránya általános áttekintést nyújt a film történelméről és elméletéről, valamint a népszerű filmkultúra mechanizmusainak és műfajainak kritikai megértéséről, különös tekintettel az akadémiai és kritikai írásra. A hallgatók megismerik a magyar és a világ filmtörténetének különböző időszakait, a filmes tanulmányok és filmműfajok különböző elméleti megközelítéseit, és fejlesztik az elméleti szövegek olvasására és a filmek értelmezésére vonatkozó készségüket. Konzultációk során a kar segíti őket abban, hogy fejlesszék kutatási érdeklődésüket, és váljanak elkötelezett szakemberekké, akik képesek lesznek tudományos akadémiára törekedni.... [-]


MA Humánerőforrás tanácsadás

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

A program célja olyan szakemberek képzése, akik humán, gazdasági és fejlett interdiszciplináris megközelítésük birtokában képesek részletes elemzésre, globális és speciális korrelációk megtalálására, valamint a szervezetek világában végzett tevékenységek tanácsadására és értékelésére , a munka, a foglalkoztatás és az oktatás. [+]

A program célja olyan szakemberek képzése, akik humán, gazdasági és fejlett interdiszciplináris megközelítésük birtokában képesek részletes elemzésre, globális és speciális korrelációk megtalálására, valamint a szervezetek világában végzett tevékenységek tanácsadására és értékelésére , a munka, a foglalkoztatás és az oktatás. Alkalmazzák szakmai képességeiket, támogatják az emberi erőforrás menedzsment és -képzés makroszintű folyamatát az adott munkahely különböző szakmai követelményei szerint. Képesek azonosítani a speciális szakmai problémákat és gyakorlati megoldásokat találni rájuk. Segítséget nyújtanak az egyének számára a karriertervezési döntések meghozatalában. Tanácsadási tevékenységüket a HR-piac és a szervezeti folyamatok ismerete határozza meg. Felkészültek a Ph.D. program.... [-]


MA pszichológiában

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

A program célja olyan pszichológusi szakemberek képzése, akik a pszichológia tudományának elméleteit és módszereit fejlett szinten elsajátítják, akik a pszichológus szakma készségeivel és technikájával rendelkeznek, és képesek alkalmazza ezeket az egyének, csoportok vagy szervezetek fejlődésére és javítására. [+]

A program célja olyan pszichológusi szakemberek képzése, akik a pszichológia tudományának elméleteit és módszereit fejlett szinten elsajátítják, akik a pszichológus szakma készségeivel és technikájával rendelkeznek, és képesek alkalmazza ezeket az egyének, csoportok vagy szervezetek fejlődésére és javítására.

További cél a közelmúlt elméleti és gyakorlati anyagainak bemutatása, a pszichológia területén a szakma szakmai készségeinek és elkötelezettségének megteremtése olyan szinten, amely szilárd alapot ad a tudásra, amely lehetővé teszi a hallgató számára, hogy a pszichológiát hivatásként önállóan mester szinten , posztgraduális képzésben való részvételre és a doktori iskolák továbbképzésére.... [-]


MSc

MSc a fizikában

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

A program célja olyan professzionális fizikusok képzése, akik széles körű áttekintést kapnak a kortárs fizikáról, és képesek csatlakozni a szakterületükre irányuló kutatásokhoz. [+]

A program célja olyan professzionális fizikusok képzése, akik széles körű áttekintést kapnak a kortárs fizikáról, és képesek csatlakozni a szakterületükre irányuló kutatásokhoz.

Ez a program ajánlott azoknak a pályázóknak, akik már rendelkeznek a fizika BSc-jával, és tudásukat elmélyítik a fizikusok kutatásával.

Ez a program lehetővé teszi a diákok számára, hogy széles körű háttérrel rendelkezzenek a fizika főbb területein (atomi és molekuláris fizika, kondenzált anyag fizika, nukleáris fizika, részecskefizika, statisztikai fizika), és szakosodtak a kiválasztott területeken (asztrofizika, atomi és molekuláris fizika, nehézion fizika, biofizika, kondenzált anyag fizika, számítási fizika, környezeti fizika, részecskefizika, statisztikai fizika és komplex rendszer).... [-]


MSc a térképészetben

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

Ennek a programnak az a célja, hogy a kartográfusokat a magas szintű elméleti és gyakorlati tudáson alapuló professzionális kartográfiai megközelítéssel képezzék. [+]

Ennek a programnak az a célja, hogy a kartográfusokat a magas szintű elméleti és gyakorlati tudáson alapuló professzionális kartográfiai megközelítéssel képezzék.

Ez a program ajánlott azoknak a pályázóknak, akik képesek lesznek irányítani és koordinálni a kartográfiai és geoinformatikai kutatási projekteket, valamint a tudás és a készségek megszerzésére a hagyományos kartográfiai vagy információtechnológiai problémák megoldására.

Ez a program biztosítja a diákok széles körű ismereteit a térképészet és a geoinformatika kombinálva földrajz, egyéb földtudományok, információs technológia, adatbázis-kezelés, webes térképészeti szolgáltatások stb A hallgatók szerezni az elmélet, valamint a módszertanok a fejlesztés és a legújabb vizualizációs technika megvalósítása.... [-]


MSc Az Alkalmazott Matematika

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

A program széles körű ismeretekkel rendelkezik számos területen az alkalmazott matematika. A fejlett kurzusok az adott terület legkorszerűbb témáit mutatják be, pl. Statisztikai módszerek, pénzügyi matematika, kódelmélet, numerikus módszerek stb. [+]

A program széles körű ismeretekkel rendelkezik számos területen az alkalmazott matematika. A fejlett kurzusok az adott terület legkorszerűbb témáit mutatják be, pl. Statisztikai módszerek, pénzügyi matematika, kódelmélet, numerikus módszerek stb.

A program célja egy diák matematikai készségeinek fejlesztése az ipari és egyéb valós problémák és fejlesztési feladatok innovatív módon történő megoldására.

Ez a program lehetővé teszi a diákok számára, hogy olyan alapvető képességeket szerezzenek, mint például:

modellezés és analitikai készségek,numerikus módszerek ismerete,készségek a programozás és a szimuláció,tapasztalat a valódi matematikai modellekkel, például az iparban vagy a gazdaságban,képes hatalmas mennyiségű adat kezelésére matematikai, numerikus és statisztikai módszerek integrálásával.A program ereje... [-]

MSc az Anyagtudományban

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

Az Anyagtudományi Program egy interdiszciplináris MS program, melynek célja az anyagtudomány szigorú oktatása, valamint az alapvető tudomány és fizika alapja. Az oktatási célok mind a tanfolyamon, mind a képzésen keresztül valósulnak meg a tudományági kar egyik tagjának felügyelete alatt. [+]

Az Anyagtudományi Program egy interdiszciplináris MS program, melynek célja az anyagtudomány szigorú oktatása, valamint az alapvető tudomány és fizika alapja. Az oktatási célok mind a tanfolyamon, mind a képzésen keresztül valósulnak meg a tudományági kar egyik tagjának felügyelete alatt. A tanfolyamok áttekintést nyújtanak az anyagtípusokról; kémiai és fizikai szerkezeteik; és tulajdonságok.

A sikeres pályázónak rendelkeznie kell BSc-vel. kémiai, környezetvédelmi, mérnöki, fizikai, anyagtudományi vagy hasonló mértékű végzettséggel, beleértve a természetismeret (legalább 40 ECTS) megfelelő szintjét a tantervben.

Az új anyagok (pl. Szupravezetők) iránti érdeklődés és az új technológiák (pl. Űrtechnológia) iránti érdeklődés, valamint az anyagok viselkedésének jobb megértése struktúrák tervezésében (például autók és repülőgépek, növényfeldolgozó berendezések, elektronikus eszközök, biomedicinális eszközök, stb.) növelte az anyagi tudományban képzett emberek szükségességét.... [-]


Msc biológia

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

A diákok intenzív fejlett és magas szintű kurzusokon vesznek részt a biológia különböző területein, amelyek a szakterületükhöz leginkább megfelelőek, és tájékoztatják őket a legújabb fejleményekről és a frontvonal problémákról. Az idő mintegy 60% -a gyakorlati órák (laboratóriumi / gyakorlati és kutatási célokra), amelyek biztosítják a korszerű technikák ismeretét. A tanterv intenzív továbbképzésekből áll össze a kiválasztott tudományok elméleti vonatkozásairól és a szűkebb tudományterületek problémáira vonatkozó speciális szemináriumi sorozatokból. [+]

A diákok intenzív fejlett és magas szintű kurzusokon vesznek részt a biológia különböző területein, amelyek a szakterületükhöz leginkább megfelelőek, és tájékoztatják őket a legújabb fejleményekről és a frontvonal problémákról. Az idő mintegy 60% -a gyakorlati órák (laboratóriumi / gyakorlati és kutatási célokra), amelyek biztosítják a korszerű technikák ismeretét. A tanterv intenzív továbbképzésekből áll össze a kiválasztott tudományok elméleti vonatkozásairól és a szűkebb tudományterületek problémáira vonatkozó speciális szemináriumi sorozatokból. A program magában foglal gyakorlati kurzusokat és felügyelt kutatási tevékenységet is, amely a "M.Sc. Tézis". Az első két félévben a hangsúly az elméletre és az alapvető laboratóriumi vagy gyakorlati gyakorlatra. A harmadik és a negyedik félév a tézis kutatása és előkészítése. A tanfolyam az angol, így a diákok jobban tudják elsajátítani az akadémiai angol nyelvet a biológia különböző területein.... [-]


MSc in Chemistry

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

Ennek a programnak az a célja, hogy fejlett szintet biztosítson a Ph.D. az analitikai, szervetlen, szerves és fizikai kémia főbb területein. A program mind a négy területen kötelező előadást és laboratóriumi gyakorlatot foglal magában. A féléves választható kurzusok lehetőséget kínálnak arra, hogy a program tartalmát érdeklődés alapján hangolják el. [+]

Ennek a programnak az a célja, hogy fejlett szintet biztosítson a Ph.D. az analitikai, szervetlen, szerves és fizikai kémia főbb területein. A program mind a négy területen kötelező előadást és laboratóriumi gyakorlatot foglal magában. A féléves választható kurzusok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a program tartalmát érdeklődés alapján fordítsák.

Ez a program ajánlott azoknak a pályázóknak, akik hajlandóak megszervezni saját menetrendjüket. A BSc szintű kémia jó háttere lehetővé teszi a hallgató számára, hogy a kezdetektől fogva a témájára összpontosítson. Azok, akik kevésbé ismerik az alapvető kémiai anyagokat, teljesnek kell lenniük a tanfolyamok folytatásával.... [-]


MSc Számítástudomány - Adat tudomány

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

A program célja, hogy a számítógépes tudósokat szilárd elméleti ismereteken alapuló szakmai tudással vonja le. Képesek készséggel részt venni a programok fejlesztésében, az információs rendszerek fejlesztésében és a rendszergazdálkodásban különböző területeken. [+]

A program célja, hogy a számítógépes tudósokat szilárd elméleti ismereteken alapuló szakmai tudással vonja le. Képesek készséggel részt venni a programok fejlesztésében, az információs rendszerek fejlesztésében és a rendszergazdálkodásban különböző területeken. Számítógépes tudós gyakran közvetítő szerepet tölt be az informatikai rendszerek vásárlói és a gyártók között. Ily módon egy számítógép-tudós munkája szintetizálja a mérnökök konstruktív tevékenységét a matematikusok általános problémamegoldó hozzáállásával, miközben részt vesz a nagyszabású projektek csoportjában.

Programjaink a számítástechnika széles körű oktatását biztosítják a hallgatóknak, a programozási nyelvek, a számítógépes biztonság, az adat tudomány, a webes tervezés, az autonóm rendszerek, a multimédiás tervezés stb.... [-]


MSc Számítástudomány - Szoftver és szolgáltatás architektúrák

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

A program célja, hogy a számítógépes tudósokat szilárd elméleti ismereteken alapuló szakmai tudással vonja le. Képesek készséggel részt venni a programok fejlesztésében, az információs rendszerek fejlesztésében és a rendszergazdálkodásban különböző területeken. [+]

A program célja, hogy a számítógépes tudósokat szilárd elméleti ismereteken alapuló szakmai tudással vonja le. Képesek készséggel részt venni a programok fejlesztésében, az információs rendszerek fejlesztésében és a rendszergazdálkodásban különböző területeken. Számítógépes tudós gyakran közvetítő szerepet tölt be az informatikai rendszerek vásárlói és a gyártók között. Ily módon egy számítógép-tudós munkája szintetizálja a mérnökök konstruktív tevékenységét a matematikusok általános problémamegoldó hozzáállásával, miközben részt vesz a nagyszabású projektek csoportjában.

Programjaink a számítástechnika széles körű oktatását biztosítják a hallgatóknak, a programozási nyelvek, a számítógépes biztonság, az adat tudomány, a webes tervezés, az autonóm rendszerek, a multimédiás tervezés stb.... [-]


Okleveles Geológia

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

A program a geológia speciális képzését biztosítja, amely a geológiai problémamegoldásra alkalmas. A diplomásoknak szilárd alapja van a geológiai tudományok (ásványtan, petrológia, geokémia és paleontológia) különböző tudományágaiban, kiegészítve a fejlett készségekkel a kiválasztott területeken végzett speciális tanulmányok révén. A mezőkomponens tartalmaz egy háromhetes földtani feltérképezési mezőt. [+]

A program a geológia speciális képzését biztosítja, amely a geológiai problémamegoldásra alkalmas. A diplomásoknak szilárd alapja van a geológiai tudományok (ásványtan, petrológia, geokémia és paleontológia) különböző tudományágaiban, kiegészítve a fejlett készségekkel a kiválasztott területeken végzett speciális tanulmányok révén. A mezőkomponens tartalmaz egy háromhetes földtani feltérképezési mezőt.

A program hangsúlyt fektet az ásványkutatással, az ásványolaj geológiával, a hidrogeológiával és a környezeti geológiával kapcsolatos gyakorlati tanfolyamokra is. A kőolaj-földtani és / vagy hidrogeológiai specializáció mélyreható képzést nyújt a jövő szakemberei számára. A képzési program egyaránt előkészíti a doktori programba való felvétel után folytatódó tanulmányokat, és geológusként dolgozik elsősorban a kőolajiparban, a hidrogeológiában vagy a közszférában kapcsolódó munkákban.... [-]


Okleveles környezetvédelmi tudományok

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

A Környezettudományi MSc program komplex interdiszciplináris kutatási modul a környezettudatossággal. Tanfolyamaink célja a környezettudatosság és a földi életet támogató folyamatok jobb megértése. Különösen érdekel az emberi tevékenységnek a körülöttünk lévő világra gyakorolt ​​hatása, és a környezeti fenntarthatóság elérése érdekében használatra kész megközelítések kidolgozása. [+]

A Környezettudományi MSc program komplex interdiszciplináris kutatási modul a környezettudatossággal.

Tanfolyamaink célja a környezettudatosság és a földi életet támogató folyamatok jobb megértése. Különösen érdekel az emberi tevékenységnek a körülöttünk lévő világra gyakorolt ​​hatása, és a környezeti fenntarthatóság elérése érdekében használatra kész megközelítések kidolgozása.

Ez a program ajánlott azoknak a pályázóknak, akik szeretnék alkalmazni a "zöld kémia" megközelítést, és megtanulják a környezeti technológiákat. A fő cél az, hogy a környezeti tudósok azonosítsák és kezeljék a környezeti hatásvizsgálatot és a környezetvédelmi tanúsítást.... [-]


Okleveles Számítástudomány - A számítógépes biztonság

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

A program célja, hogy a számítógépes tudósokat szilárd elméleti ismereteken alapuló szakmai tudással vonja le. Képesek készséggel részt venni a programok fejlesztésében, az információs rendszerek fejlesztésében és a rendszergazdálkodásban különböző területeken. Számítógépes tudós gyakran közvetítő szerepet tölt be az informatikai rendszerek vásárlói és a gyártók között. [+]

A program célja, hogy a számítógépes tudósokat szilárd elméleti ismereteken alapuló szakmai tudással vonja le. Képesek készséggel részt venni a programok fejlesztésében, az információs rendszerek fejlesztésében és a rendszergazdálkodásban különböző területeken. Számítógépes tudós gyakran közvetítő szerepet tölt be az informatikai rendszerek vásárlói és a gyártók között. Ily módon egy számítógép-tudós munkája szintetizálja a mérnökök konstruktív tevékenységét a matematikusok általános problémamegoldó hozzáállásával, miközben részt vesz a nagyszabású projektek csoportjában.

Programjaink a számítástechnika széles körű oktatását biztosítják a hallgatóknak, a programozási nyelvek, a számítógépes biztonság, az adat tudomány, a webes tervezés, az autonóm rendszerek, a multimédiás tervezés stb.... [-]


Okleveles Számítástudományi Autonóm Rendszerek

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

A program célja, hogy felkészítse a hallgatókat az intelligens rendszerek - pl. Autonóm autók - szoftverének tervezésére és fejlesztésére. A diákok naprakész ismeretekkel rendelkeznek a jövő leggyorsabban fejlődő és domináns technológiai trendjeiben. A képzés lehetőséget nyújt a diákoknak, hogy értékes tudást és kompetenciákat szerezzenek a szoftvertechnológiában, a valós idejű rendszerekben, a mesterséges intelligencia, a robotika és a mélytanulás, az adatbányászat, a számítógépes kép- és jelfeldolgozás, a folyamatvezérlés, a számítógépes grafika és a látás területén. [+]

A program célja, hogy felkészítse a hallgatókat az intelligens rendszerek - pl. Autonóm autók - szoftverének tervezésére és fejlesztésére. A diákok naprakész ismeretekkel rendelkeznek a jövő leggyorsabban fejlődő és domináns technológiai trendjeiben. A képzés lehetőséget nyújt a diákoknak, hogy értékes tudást és kompetenciákat szerezzenek a szoftvertechnológiában, a valós idejű rendszerekben, a mesterséges intelligencia, a robotika és a mélytanulás, az adatbányászat, a számítógépes kép- és jelfeldolgozás, a folyamatvezérlés, a számítógépes grafika és a látás területén. A választók közé tartoznak a GIS rendszerek, az autonóm rendszerek biztonsági kérdései és az ipari matematika. A diákok részt vesznek a kutatólaboratóriumok munkájában, és valódi ipari kutatással dolgozhatnak együtt az autonóm rendszerek és autonóm vezetés iránt érdeklő vezető vállalatok szakembereivel.... [-]


Mester

TEMA európai területek: Örökség és fejlesztés Erasmus Mundus közös mesterképzés

Campus Nappali 2 év September 2019 Magyarország District V.

A TEMA Európai Területek: Örökség és Fejlesztés kétéves (120 ECTS), kétnyelvű (angol és francia) Erasmus Mundus közös mesterképzési program (EMJMD), amelybe öt egyetem vesz részt az EU-ból és Kanadából. A TEMA konzorciumot az ELTE koordinálja és az École des Hautes en Sciences Sociales párizsi (EHESS), a Catania Egyetem (UNICT), a Károly Egyetem, Prága (CUNI) és a Kanadai Laval Egyetem együttműködés az Európai Örökség címkével (EHL) és az UNESCO különböző irodáival. [+]

A TEMA Európai Területek: Örökség és Fejlesztés kétéves (120 ECTS), kétnyelvű (angol és francia) Erasmus Mundus közös mesterképzési program (EMJMD), amelybe öt egyetem vesz részt az EU-ból és Kanadából. A TEMA konzorciumot az ELTE koordinálja és az École des Hautes en Sciences Sociales párizsi (EHESS), a Catania Egyetem (UNICT), a Károly Egyetem, Prága (CUNI) és a Kanadai Laval Egyetem együttműködés az Európai Örökség címkével (EHL) és az UNESCO különböző irodáival.

A program célja, hogy a multinacionális, interdiszciplináris megközelítés alkalmazásával jobban megértsük a kulturális örökség növekvő jelenlétét és fontosságát egy európai összefüggésben. Az elmúlt évtizedben az oktatók elkezdték felismerni az európai kulturális örökség fontosságát és hatását az identitásra és a kortárs kultúrára. Ezért a konzorcium közösen úgy döntött, hogy szakértelmét felhasználja egy új interdiszciplináris program és tananyag kidolgozására, valamint az Európai Örökség Tanulmányokra vonatkozó első európai közös mesterképzés létrehozására, amely összekapcsolja a társadalomtudományok és a humán tudományok tudományos területeit.... [-]


Videók

Meet ELTE - English version