Hivatalos Leírás

Eötvös Loránd University (hallgatói és oktatói létszám, az oktatás és a kutatás minősége és nemzetközi kapcsolata) tekintélyes felsőoktatási intézményt Magyarországon, amely 1635-ben kezdete óta folyamatosan működik. Legmagasabb rangú a magyarországi kutatóegyetem, a legkedveltebb felsőoktatási intézmény a pályázók körében, valamint az ötödik Nobel-díjas, valamint a technológiai, a közrendi és a kultúrtörténeti vezető országokban. Az ELTE széleskörű nemzetközi kapcsolatokat ápol. Bilaterális együttműködési megállapodásokkal és cserékkel rendelkezik a mintegy 600 felsőoktatási intézmény partnerével. Aktívan tagja a tekintélyes nemzetközi egyetemi hálózatoknak, és részt vesz közös képzési programokban. Jelenleg 29.000 diák tanul ELTE nyolc karán, mintegy 300 nemzetközi diákból több mint 100 országból. Az ELTE 45 főiskolai programot, 101 mester programot, 295 univerzális tanárképző párosítást és több mint 60 fokos programot ajánl fel idegen nyelveken (főleg angolul) a nemzetközi diákok számára. Az ELTE Magyarország legnagyobb tudományos központja 16 doktori iskola és 126 doktori program.

Annie Spratt / Unsplash

Tények az ELTE-ról

 • Legjobb magyarországi egyetem az oktató és a hallgatói kiválóság alapján
 • A 15-25 évesek körében a magyar egyetemi rangsor tetején áll
 • A piaci kutatások azt mutatják, hogy ez az egyik legnépszerűbb magyar márka
 • Legmagasabb rangú magyar egyetem az ARWU globális egyetemi rangsorában
 • Az egyetlen magyarországi intézmény a legmagasabb 200 európai egyetem közül a Leiden által összeállított rangsorban
 • Az ELTE a felsőoktatás legszélesebb skáláját kínálja Magyarországon
  • 8 karok
  • 38 alapképzési program
  • 96 mesterképzési program
  • 80 kombinált egyetemi diplomás továbbképzési program
  • 8 tanárképző iskola és óvoda, 3 országosan elismert tanárképző iskola
  • 13 162 kurzus
  • 64 nyelv a Bölcsészettudományi Karon
  • Több mint 50 idegen nyelvű program
 • Magyarország legnagyobb tudományos telephelye
 • 73 oktató (az összes magyar oktató 20% -a)
 • 16 Ph.D. iskolák, 118 Ph.D. programok
 • 5 főiskola
 • Magyarország legnépszerűbb egyeteme
 • 28.400 diák
 • A diplomások 20% -a pályázott az ELTE 2015-ben való bejutására
 • Diákjaink 86% -a szerint az ELTE a legjobb kurzusokat kínálja az adott ország területén

Nemzetközi kapcsolatok

Az ELTE hallgatói több mint 70 különböző országból származnak.

450 felsõoktatási intézmény megbízható partnere, és 9 rangos nemzetközi egyetemi szervezet aktív tagjaként világszerte erõs kapcsolatokkal rendelkezünk.

Mobilitás

Kiváló programok, mint például az Erasmus, a CEEPUS, az EEA és a Norvég Alapítvány, a Campus Hungary és a kétoldalú együttműködések révén évente több mint 1000 diák külföldre jár, vagy külföldről érkezik.

Tanulás a legjobbak közül

Az ELTE rendszeresen számos nemzetközi konferenciát szervez, és különös hangsúlyt fektet a különböző területek vezető kutatóinak meghívására intenzív műhelyek és előadások sorozatára.

Közös programok

Az EIT ICT Labs mesterképzési programja és a Bölcsészettudományi Kar Atelier Tanszékének mesterképzési programja (az első Erasmus Mundus program, amelyet egy magyar egyetem koordinál) két kiemelkedő példája a legjobb európai egyetemekkel együttműködve tanúsítványainknak.

A francia tanulmányok intézményközi központja

A francia-magyar kétoldalú megállapodás alapján a Centre Interuniversitaire d'Études Française (CIEF) fő célja a francia nyelv oktatásának, valamint a francia irodalom és kultúra oktatásának támogatása. A pedagógiai módszertani anyagkönyvtár Magyarországon egyedülálló.

EIT ICT Labs

Ez az MA és Ph.D. Az információs és kommunikációs technológiák programja az európai egyetemek és vállalatok közötti együttműködésen alapul, és Budapest, mint egyetlen központja a közép- és kelet-európai régiókban. Az ELTE a budapesti Associate Partner Group vezetője.

Nyári egyetemek

Az ELTE Kárpát-medence magyarországi nyári egyeteme a szomszédos országokban élő magyar kisebbségek fiataljainak lehetőséget nyújt arra, hogy tudományos területüket egy adott területre kiterjesszék: a népszerű program évente több mint 150 résztvevővel rendelkezik. Az ELTE számos egyéb tanfolyamot kínál, mint például az ELTE Nyári Egyetem Nyári Egyetem, Egészségügyi Technológiai Értékelés, Heidelberg Egyetem - ELTE Közös Nyári Egyetem Program.

Program oktatási nyelve:
 • Angol

Az intézmény további kínálata:

Executive kurzusok

Eötvös Loránd University

A TEMA európai területek: Örökség és fejlődés kétéves (120 ECTS), kétnyelvű (angol és francia) Erasmus Mundus Közös Mesterképzési Program (EMJMD), amely öt EU-ból és Kana ... [+]

A TEMA európai területek: Örökség és fejlődés kétéves (120 ECTS), kétnyelvű (angol és francia) Erasmus Mundus Közös Mesterképzési Program (EMJMD), amely öt EU-ból és Kanadából egyetemet vesz be. A TEMA konzorciumot az ELTE koordinálja, és a párizsi École des Hautes en Sciences Sociales (EHESS), a Catania Egyetem (UNICT), a prágai Károly Egyetem (CUNI) és a kanadai Laval University (UL) alkotja. együttműködés az Európai Örökség Címkével (EHL) és az UNESCO különböző irodáival.

Ennek a programnak a célja egy multinacionális, interdiszciplináris megközelítés alkalmazásával a kulturális örökség növekvő jelenlétének és fontosságának jobb megértése európai kontextusban. Az elmúlt évtizedben a tudósok elkezdték felismerni az európai kulturális örökség jelentőségét és hatását az identitásra és a kortárs kultúrára. Ezért a konzorcium általában úgy döntött, hogy szakértelmét felhasználja egy új interdiszciplináris program és tanterv kidolgozására, valamint az első európai örökségtudományi közös mesterprogram létrehozására, amely összekapcsolja a társadalom- és a humán tudományok tudományos területeit.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol,Francia
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul

MA

Eötvös Loránd University

A program általános célja, hogy a hallgatók számára releváns ismereteket nyújtson a közös egyetemes emberi tulajdonságokról és értékekről a kulturális antropológia szemsz ... [+]

A program általános célja, hogy a hallgatók számára releváns ismereteket nyújtson a közös egyetemes emberi tulajdonságokról és értékekről a kulturális antropológia szemszögéből nézve változatos és összetett megnyilvánulásaikban.

A kulturális antropológia kritikus és értelmező gondolkodáson alapul, és a társadalomtudományok megközelítéseit és módszertanát használja. A kulturális antropológiának van egy alkalmazott perspektívája; a módszertanok közé tartozik az értelmezés és a helyszíni kutatás.

Az antropológusok célja a társadalmak és kultúrák megértése mindennapi életükben, a társadalmi interakciók mikro- és személyes szintje, valamint a kulturális kommunikáció. Emellett az antropológusok holisztikus módon értelmezik mikrofókuszáló kutatásukat a területük történeti és szociológiai kontextusainak átfogó elemzésével.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

A program a logikára és alkalmazásaira fókuszál a tudományfilozófiában, különösen a matematika, a fizika, a nyelvészet és a társadalomtudományok alapjaiban. Néhány alapta ... [+]

A program a logikára és alkalmazásaira fókuszál a tudományfilozófiában, különösen a matematika, a fizika, a nyelvészet és a társadalomtudományok alapjaiban. Néhány alaptanfolyamon és közös négy féléves szemináriumsoron, amelyek közös háttérrel rendelkeznek a hallgatók számára, a következő négy tematikus kurzuscsoportot kínáljuk: a logika és a matematika filozófiája, a fizika alapjai, a nyelvtani logika és a modellek Társadalomtudományok - a diáknak 7 közül kell választania.

Általánosságban a program kutatási-orientált, amelynek célja a diákoknak a Ph.D. program. A program célja a diákok kutatási képességeinek fejlesztése. Központi eleme a Logika és alkalmazások szemináriuma a logikai tanszéken, ahol a diákok és a munkatársak együtt beszélik munkájukat. A szeminárium leggyakoribb témái a halmazelmélet és a modellelmélet a filozófiai kapcsolatokban, a matematika filozófiája általában, a fizikai elméletek formalizálása, mint például a különféle és általános relativitás a különböző logikai keretek között. A hallgatók megismerkedhetnek a tanszék munkatársainak és partnereinek kutatási munkáival, és csatlakozhatnak egy kutatási programhoz saját tézisük megírásához. A két év alatt két előadást kell adni munkájukról.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

A szemiotika egy régi, hosszú történelemmel rendelkező tudományág, amely a 19. században szilárd elméleti alapot nyert és az elmúlt 50 év egyre növekvő jelentőségű. Ez a ... [+]

A szemiotika egy régi, hosszú történelemmel rendelkező tudományág, amely a 19. században szilárd elméleti alapot nyert és az elmúlt 50 év egyre növekvő jelentőségű. Ez a fegyelem ma a nagyon intenzív, koncentrált kutatás és az önmeghatározás időszakában van a kortárs tudomány térképén.

Az ELTE interdiszciplináris Semiotics MA programja a diákokat oktatja a kultúra szemiotikájának jól képzett szakemberei számára, a bölcsészettudományok különböző területeiről: irodalomtudományok, nyelvészet, filozófia, vizuális művészetek és általános művészettanulmányok - beleértve a képzőművészeti megközelítéseket is - filmeket, színházat és zenét -, valamint a szemiotikai módszertani szempontból szintetizált kutatások legkorszerűbb módszereit is. Ugyanakkor az okleveles munkatársak kiválasztásával a hallgatók speciális tudást szerezhetnek a humán tudomány szemiotikájának egy részmezõjében (pl. Irodalmi, vizuális, zenei, elméleti szemiotika és etnosemiotika). A program célja, hogy rugalmas legyen arra, hogy motiválja a diákokat, hogy megtalálják a legjobb magyar szakembereket az adott területen, és segítsék őket abban, hogy részt vegyenek a nemzetközi kutatásban és párbeszédben külföldi tudósokkal és előadókkal. A tananyag a szemiotika történetének és elméletének tanfolyamaiból áll; nyelv, kommunikáció, szövegek és fordítás; a jelentéselmélet, a logika, az érvelés; kulturális, nemzeti és speciális szemiotikai rendszerek helyszíni vizsgálata; az alkalmazott szemiotika különböző formái és a szemiotikus pragmatika általában. A program hangsúlyt fektet a hallgatók előkészítésére Ph.D. kutatási karrierjük megtervezéséhez.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

Ennek a programnak az a célja, hogy a diákok multidiszciplináris megközelítéssel ismerjék el az interkulturális kérdések, a multi / interkulturalizmus és a társadalmi int ... [+]

Ennek a programnak az a célja, hogy ismereteket nyújtson a hallgatóknak az interkulturális kérdések sokrétű természetéről, a multi / interkulturizmusról és a társadalmi integrációról multidiszciplináris megközelítés révén, amely magában foglalja a pszichológiát, az oktatást, a szociológiát és az antropológiát. A program mind elmélet, mind gyakorlat-orientált. A tanfolyamok a vonatkozó területeken végzett legfrissebb kutatásokon alapulnak, és a hallgatók lehetőséget kapnak az elméleti tudásuk tesztelésére és alkalmazására a gyakorlati helyzetekben. A program körülbelül fele képzéseket, szemináriumokat és terepmunkákat foglal magában.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

Ezt a nappali tagozatos mesterképzési programot úgy tervezték, hogy a résztvevők számára olyan ismereteket, készségeket és tapasztalatokat biztosítson, amelyek lehetővé t ... [+]

Ezt a nappali tagozatos mesterképzési programot úgy tervezték, hogy a résztvevők számára olyan ismereteket, készségeket és tapasztalatokat biztosítson, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy teljes jogú szakemberekké váljanak az angol nyelv idegen nyelv oktatása területén. Három fő összetevőt tartalmaz:

Tanított modulok (on-campus szemináriumok és előadások) sorozata, amely mindkét félévben releváns tárgyköröket fed le.A felügyelt gyakorlati oktatási időszak (a második félévben 50 óra), amelynek során a résztvevők valódi angol, mint idegen nyelvtanulókkal dolgoznak.Kutatási alapú disszertáció vagy más projektalapú munka, amelyet a résztvevő a tanított tanfolyamok összes kreditének megszerzése után két éven belül be kell nyújtani.... [-]
Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

A program célja, hogy tökéletes szakembereket képezzen az oktatási tudományok elméleti alapjain és alapvető módszerein. A hallgatók integrált tudást szereznek az oktatási ... [+]

A program célja, hogy tökéletes szakembereket képezzen az oktatási tudományok elméleti alapjain és alapvető módszerein.

A hallgatók integrált tudást szereznek az oktatási és pedagógiai gyakorlatról, valamint a szomszédos tudományágakról (filozófia, pszichológia, szociológia, gazdaság és jog).

Ez a program a hallgatók mélyreható ismereteit kínálja a kormányzati szervek és vállalatok, kutatóintézetek, valamint magánvállalatok, közigazgatás, nemzetközi szervezetek és nem kormányzati szervezetek (NGO) munkájában.

Szakterület:

Gyermekkori tanulmányokKutatási tanulmányokOktatási technológiaOktatási menedzsmentA program ereje... [-]
Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

Az elméleti és a gyakorlati tudást ötvöző mester program lehetővé teszi a diákok számára, hogy elmélyítsék a főiskolai programban szerzett alapvető ismereteiket a filmtör ... [+]

Az elméleti és a gyakorlati tudást ötvöző mester program lehetővé teszi a diákok számára, hogy elmélyítsék a főiskolai programban szerzett alapvető ismereteiket a filmtörténet, a filmelemzés, a filmelmélet vagy a gyakorlati készségek területén.

A program két szakterületet foglal magában: Filmelmélet-specializáció és Filmkészítés-specializáció.

A Filmelmélet specializáció általános áttekintést nyújt a film történetéről és elméletéről, valamint a népszerű filmkultúra mechanizmusainak és műfajainak kritikai megértését, hangsúlyt fektetve az akadémiai és kritikai írásra. A hallgatók megismerkednek a magyar és a világ filmtörténetének különböző időszakaival, a filmtudomány és a filmműfajok különböző elméleti megközelítéseivel, fejlesztették képességeiket az elméleti szövegek olvasása és a filmek értelmezése terén. A konzultációk során a kar segít nekik kutatási érdekeik fejlesztésében és elkötelezett szakemberekké válásában, akik képesek lesznek folytatni egyetemi karriert.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

A program célja olyan szakemberek képzése, akik humán, gazdasági és fejlett interdiszciplináris megközelítésük birtokában képesek részletes elemzésre, globális és speciál ... [+]

A program célja olyan szakemberek képzése, akik humán, gazdasági és fejlett interdiszciplináris megközelítésük birtokában képesek részletes elemzésre, globális és speciális korrelációk megtalálására, valamint a szervezetek világában végzett tevékenységek tanácsadására és értékelésére , a munka, a foglalkoztatás és az oktatás. Alkalmazzák szakmai képességeiket, támogatják az emberi erőforrás menedzsment és -képzés makroszintű folyamatát az adott munkahely különböző szakmai követelményei szerint. Képesek azonosítani a speciális szakmai problémákat és gyakorlati megoldásokat találni rájuk. Segítséget nyújtanak az egyének számára a karriertervezési döntések meghozatalában. Tanácsadási tevékenységüket a HR-piac és a szervezeti folyamatok ismerete határozza meg. Felkészültek a Ph.D. program.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

A program célja olyan pszichológusi szakemberek képzése, akik a pszichológia tudományának elméleteit és módszereit fejlett szinten elsajátítják, akik a pszichológus szakm ... [+]

A program célja olyan pszichológusi szakemberek képzése, akik a pszichológia tudományának elméleteit és módszereit fejlett szinten elsajátítják, akik a pszichológus szakma készségeivel és technikájával rendelkeznek, és képesek alkalmazza ezeket az egyének, csoportok vagy szervezetek fejlődésére és javítására.

További cél a közelmúlt elméleti és gyakorlati anyagainak bemutatása, a pszichológia területén a szakma szakmai készségeinek és elkötelezettségének megteremtése olyan szinten, amely szilárd alapot ad a tudásra, amely lehetővé teszi a hallgató számára, hogy a pszichológiát hivatásként önállóan mester szinten , posztgraduális képzésben való részvételre és a doktori iskolák továbbképzésére.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul

MSc

Eötvös Loránd University

A program célja a BSc-szintű hallgatók ismereteinek bővítése, valamint a különböző meteorológiai jelenségek, hajtóerejeik megismerése, valamint a gyakorlatban használt és ... [+]

A program célja a BSc-szintű hallgatók ismereteinek bővítése, valamint a különböző meteorológiai jelenségek, hajtóerejeik megismerése, valamint a gyakorlatban használt és a korszerű módszerekről szóló ismeretek megszerzése. éghajlatváltozás és környezeti következményei . A diákoknak meg kell tanulniuk a meteorológia multidiszciplináris jellegét és a különböző tudományterületekkel és ágazatokkal való lehetséges kapcsolatokat.

Ezt a programot azoknak a jelentkezőknek ajánljuk, akiknek erős háttere van a fizikában, a matematikában, a meteorológiában vagy a környezettudományban. A pályázóknak mély motivációval és képességükkel kell rendelkezniük az időjárás-előrejelzés és az éghajlati modellezés elméletének megismerésére, és tudásukat képesek alkalmazni a gyakorlatban. A pályázóknak képesnek kell lenniük megérteni a különféle meteorológiai jelenségekhez kapcsolódó térbeli skálákat.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

A program célja olyan professzionális fizikusok képzése, akik széles körű áttekintést kapnak a kortárs fizikáról, és képesek csatlakozni a szakterületükre irányuló kutatá ... [+]

A program célja olyan professzionális fizikusok képzése, akik széles körű áttekintést kapnak a kortárs fizikáról, és képesek csatlakozni a szakterületükre irányuló kutatásokhoz.

Ez a program ajánlott azoknak a pályázóknak, akik már rendelkeznek a fizika BSc-jával, és tudásukat elmélyítik a fizikusok kutatásával.

Ez a program lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy széles körű háttérrel rendelkezzenek a fizika főbb területein (atomi és molekuláris fizika, kondenzált anyag fizika, nukleáris fizika, részecskefizika, statisztikai fizika), és kiválasztott területeken (asztrofizika, atomi és molekuláris fizika, nukleáris és nehézion-fizika, biofizika, kondenzált anyag-fizika, számítási fizika, környezeti fizika, részecskefizika, statisztikai fizika és komplex rendszer).... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

Ennek a programnak az a célja, hogy a kartográfusokat a magas szintű elméleti és gyakorlati tudáson alapuló professzionális kartográfiai megközelítéssel képezzék. ... [+]

Ennek a programnak az a célja, hogy a kartográfusokat a magas szintű elméleti és gyakorlati tudáson alapuló professzionális kartográfiai megközelítéssel képezzék.

Ez a program ajánlott azoknak a pályázóknak, akik képesek lesznek irányítani és koordinálni a kartográfiai és geoinformatikai kutatási projekteket, valamint a tudás és a készségek megszerzésére a hagyományos kartográfiai vagy információtechnológiai problémák megoldására.

Ez a program biztosítja a diákok széles körű ismereteit a térképészet és a geoinformatika kombinálva földrajz, egyéb földtudományok, információs technológia, adatbázis-kezelés, webes térképészeti szolgáltatások stb A hallgatók szerezni az elmélet, valamint a módszertanok a fejlesztés és a legújabb vizualizációs technika megvalósítása.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

A program átfogó ismereteket nyújt az alkalmazott matematika számos területén. A továbbfejlesztett kurzusok az adott terület korszerű kérdéseit mutatják be, pl. Statiszti ... [+]

A program átfogó ismereteket nyújt az alkalmazott matematika számos területén. A továbbfejlesztett kurzusok az adott terület korszerű kérdéseit mutatják be, pl. Statisztikai módszerek, pénzügyi matematika, kódelmélet, numerikus módszerek stb.

A program célja egy diák matematikai készségeinek fejlesztése az ipari és egyéb valós problémák és fejlesztési feladatok innovatív módon történő megoldására.

Ez a program lehetővé teszi a diákok számára, hogy olyan alapvető képességeket szerezzenek, mint például:

modellezés és analitikai készségek,numerikus módszerek ismerete,készségek a programozás és a szimuláció,tapasztalat a valódi matematikai modellekkel, például az iparban vagy a gazdaságban,képes hatalmas mennyiségű adat kezelésére matematikai, numerikus és statisztikai módszerek integrálásával.A program ereje... [-]
Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

Az Anyagtudományi Program egy interdiszciplináris MS program, melynek célja az anyagtudomány szigorú oktatása, valamint az alapvető tudomány és fizika alapja. Az oktatási ... [+]

Az Anyagtudományi Program egy interdiszciplináris MS program, melynek célja az anyagtudomány szigorú oktatása, valamint az alapvető tudomány és fizika alapja. Az oktatási célok mind a tanfolyamon, mind a képzésen keresztül valósulnak meg a tudományági kar egyik tagjának felügyelete alatt. A tanfolyamok áttekintést nyújtanak az anyagtípusokról; kémiai és fizikai szerkezeteik; és tulajdonságok.

A sikeres pályázónak rendelkeznie kell BSc-vel. kémiai, környezetvédelmi, mérnöki, fizikai, anyagtudományi vagy hasonló mértékű végzettséggel, beleértve a természetismeret (legalább 40 ECTS) megfelelő szintjét a tantervben.

Az új anyagok (pl. Szupravezetők) iránti érdeklődés és az új technológiák (pl. Űrtechnológia) iránti érdeklődés, valamint az anyagok viselkedésének jobb megértése struktúrák tervezésében (például autók és repülőgépek, növényfeldolgozó berendezések, elektronikus eszközök, biomedicinális eszközök, stb.) növelte az anyagi tudományban képzett emberek szükségességét.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

A diákok intenzív fejlett és magas szintű kurzusokon vesznek részt a biológia különböző területein, amelyek a szakterületükhöz leginkább megfelelőek, és tájékoztatják őke ... [+]

A hallgatók intenzív továbbfejlesztett és magas szintű kurzusokban vesznek részt a biológia különféle területein, amelyek a leginkább relevánsak a szakterületükre, hogy tájékoztassák őket a legújabb fejleményekről és a frontvonal problémáiról. Az idő kb. 60% -a gyakorlati óra (laboratóriumi / terepi gyakorlatra és kutatásra fordítva), amely biztosítja a legkorszerűbb módszerek ismereteit.

A tanterv a kiválasztott tudományágak elméleti aspektusaira vonatkozó intenzív felsőfokú kurzusokból és a szűkebb tudományterület problémáival foglalkozó speciális szemináriumsorozatokból áll.

A program gyakorlati tanfolyamokat és felügyelt kutatási tevékenységet is magában foglal, amelyre szükség van az „M.Sc. Tézis". Az első két félévben a hangsúly az elméletre és az alapvető laboratóriumi vagy terepi gyakorlatra koncentrál. A harmadik és a negyedik szemesztert a kutatásnak és az értekezés elkészítésének szentelték. A képzési médium angol, így a hallgatók jobban tudják megtanulni az angol nyelvet a biológia különböző területein.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

Ennek a programnak az a célja, hogy fejlett szintet biztosítson a Ph.D. az analitikai, szervetlen, szerves és fizikai kémia főbb területein. A program mind a négy terület ... [+]

Ennek a programnak az a célja, hogy fejlett szintet biztosítson a Ph.D. az analitikai, szervetlen, szerves és fizikai kémia főbb területein. A program mind a négy területen kötelező előadást és laboratóriumi gyakorlatot foglal magában. A féléves választható kurzusok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a program tartalmát érdeklődés alapján fordítsák.

Ez a program ajánlott azoknak a pályázóknak, akik hajlandóak megszervezni saját menetrendjüket. A BSc szintű kémia jó háttere lehetővé teszi a hallgató számára, hogy a kezdetektől fogva a témájára összpontosítson. Azok, akik kevésbé ismerik az alapvető kémiai anyagokat, teljesnek kell lenniük a tanfolyamok folytatásával.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

Ennek a programnak az a célja, hogy megalapozott elméleti háttér-ismereteken alapuló számítógépes tudósot képezzen szakmai tudással. A Computer Scientist gyakran közvetít ... [+]

A program célja, hogy számítógépes tudósokat képezzen szakmai ismeretekkel, amelyek szilárd elméleti háttérismereteken alapulnak. A Számítógép-tudós gyakran közvetítő szerepet tölt be az információs rendszerek és a gyártók ügyfelei között. Ily módon a Számítógép-tudós munkája szintetizálja a mérnökök konstruktív tevékenységét a matematikusok általános problémamegoldó hozzáállásával, miközben részt vesz a nagyprojektek csapataiban.

Programjaink széles körű számítógépes ismereteket nyújtanak a hallgatóknak a mesterséges intelligencia, a programozási nyelvek, a kiberbiztonság, az adattudomány, a webes tervezés, az autonóm rendszerek, a multimédia tervezés stb. Szakirányú munkájával együtt.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

A program átfogó ismereteket nyújt a matematika számos területén, és bemutatja a hallgatókat az elméleti és / vagy az alkalmazott matematika kutatásának. A tisztán elméle ... [+]

A program átfogó ismereteket nyújt a matematika számos területén, és bemutatja a hallgatókat az elméleti és / vagy az alkalmazott matematika kutatásának. A tisztán elméleti kurzusok mellett számos kurzus alkalmazás-orientált. A kurzusok algebrai, számelméleti, valós és komplex elemzés, topológia, geometria, valószínűségi elmélet és statisztika, diszkrét matematika és műveleti kutatások, valamint olyan interdiszciplináris tantárgyak, mint a bioinformatika és az elméleti informatika területén. A hallgatók választhatnak olyan magas szintű, alkalmazásorientált kurzusok közül is, amelyek bemutatják az adott terület legfejlettebb kérdéseit, például komplex rendszerek, pénzügyi matematika stb. A program olyan hallgatóknak szól, akik legalább BSc matematikai diplomával rendelkeznek. vagy egy kapcsolódó terület (fizika, számítástechnika, mérnöki munka stb.) Az utóbbi esetben a korábbi tanulmányokból bizonyos számú (65) matematikai kredit szükséges.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

Ennek a programnak az a célja, hogy megalapozott elméleti háttér-ismereteken alapuló számítógépes tudósot képezzen szakmai tudással. Olyan készségeik vannak, hogy részt v ... [+]

Ennek a programnak az a célja, hogy megalapozott elméleti háttér-ismereteken alapuló számítógépes tudósot képezzen szakmai tudással. Olyan készségeik vannak, hogy részt vegyenek a programok fejlesztésében, az információs rendszerek fejlesztésében és a rendszerirányításban különböző területeken. A Computer Scientist gyakran közvetítőként működik az információs rendszerek vevői és a gyártók között. Ilyen módon a számítógépes tudós munkája szintetizálja a mérnökök konstruktív tevékenységét a matematikusok általános problémamegoldó hozzáállásával, miközben nagyszabású projektekben vesz részt.

... [-]
Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

Ennek a programnak az a célja, hogy megalapozott elméleti háttér-ismereteken alapuló számítógépes tudósot képezzen szakmai tudással. Olyan készségeik vannak, hogy részt v ... [+]

Ennek a programnak az a célja, hogy megalapozott elméleti háttér-ismereteken alapuló számítógépes tudósot képezzen szakmai tudással. Olyan készségeik vannak, hogy részt vegyenek a programok fejlesztésében, az információs rendszerek fejlesztésében és a rendszerirányításban különböző területeken. A Computer Scientist gyakran közvetítőként működik az információs rendszerek vevői és a gyártók között. Ilyen módon a számítógépes tudós munkája szintetizálja a mérnökök konstruktív tevékenységét a matematikusok általános problémamegoldó hozzáállásával, miközben nagyszabású projektekben vesz részt.

Programjaink széles körű számítógépes ismereteket nyújtanak a hallgatóknak a programozási nyelvekkel, a kiberbiztonsággal, az adattudománygal, a webes tervezéssel, az önálló rendszerekkel, a multimédia tervezésével stb. Foglalkozó speciális munkával.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

A program a geológia speciális képzését biztosítja, amely a geológiai problémamegoldásra alkalmas. A diplomásoknak szilárd alapja van a geológiai tudományok (ásványtan, p ... [+]

A program a geológia speciális képzését biztosítja, amely a geológiai problémamegoldásra alkalmas. A diplomásoknak szilárd alapja van a geológiai tudományok (ásványtan, petrológia, geokémia és paleontológia) különböző tudományágaiban, kiegészítve a fejlett készségekkel a kiválasztott területeken végzett speciális tanulmányok révén. A mezőkomponens tartalmaz egy háromhetes földtani feltérképezési mezőt.

A program hangsúlyt fektet az ásványkutatással, az ásványolaj geológiával, a hidrogeológiával és a környezeti geológiával kapcsolatos gyakorlati tanfolyamokra is. A kőolaj-földtani és / vagy hidrogeológiai specializáció mélyreható képzést nyújt a jövő szakemberei számára. A képzési program egyaránt előkészíti a doktori programba való felvétel után folytatódó tanulmányokat, és geológusként dolgozik elsősorban a kőolajiparban, a hidrogeológiában vagy a közszférában kapcsolódó munkákban.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

A Környezettudományi MSc program komplex interdiszciplináris kutatási modul a környezettudatossággal. Tanfolyamaink célja a környezettudatosság és a földi életet támogató ... [+]

A Környezettudományi MSc program komplex interdiszciplináris kutatási modul a környezettudatossággal.

Tanfolyamaink célja a környezettudatosság és a földi életet támogató folyamatok jobb megértése. Különösen érdekel az emberi tevékenységnek a körülöttünk lévő világra gyakorolt ​​hatása, és a környezeti fenntarthatóság elérése érdekében használatra kész megközelítések kidolgozása.

Ez a program ajánlott azoknak a pályázóknak, akik szeretnék alkalmazni a "zöld kémia" megközelítést, és megtanulják a környezeti technológiákat. A fő cél az, hogy a környezeti tudósok azonosítsák és kezeljék a környezeti hatásvizsgálatot és a környezetvédelmi tanúsítást.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

Ennek a programnak az a célja, hogy megalapozott elméleti háttér-ismereteken alapuló számítógépes tudósot képezzen szakmai tudással. Olyan készségeik vannak, hogy részt v ... [+]

Ennek a programnak az a célja, hogy megalapozott elméleti háttér-ismereteken alapuló számítógépes tudósot képezzen szakmai tudással. Olyan készségeik vannak, hogy részt vegyenek a programok fejlesztésében, az információs rendszerek fejlesztésében és a rendszerirányításban különböző területeken. A Computer Scientist gyakran közvetítőként működik az információs rendszerek vevői és a gyártók között. Ilyen módon a számítógépes tudós munkája szintetizálja a mérnökök konstruktív tevékenységét a matematikusok általános problémamegoldó hozzáállásával, miközben nagyszabású projektekben vesz részt.

Programjaink széles körű számítógépes ismereteket nyújtanak a hallgatóknak a programozási nyelvekkel, a kiberbiztonsággal, az adattudománygal, a webes tervezéssel, az önálló rendszerekkel, a multimédia tervezésével stb. Foglalkozó speciális munkával.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Eötvös Loránd University

A program célja, hogy felkészítse a hallgatókat az intelligens rendszerek - pl. Autonóm autók - szoftverének tervezésére és fejlesztésére. A diákok naprakész ismeretekkel ... [+]

Ennek a programnak az a célja, hogy felkészítse a hallgatókat az intelligens rendszerekhez tartozó szoftverek tervezésére és fejlesztésére, ideértve például az autonóm autókat. A hallgatók naprakész ismereteket szereznek a jövő egyik leggyorsabban növekvő és domináns technológiai trendeiben. A képzés lehetőséget ad a hallgatók számára értékes ismeretek és kompetenciák megszerzésére a szoftver technológiában, a valós idejű rendszerekben, a mesterséges intelligenciában, a robotikában és a mély tanulásban, az adatbányászatban, a számítógépes kép- és jelfeldolgozásban, a folyamatvezérlésben, a számítógépes grafikában és a látásban. A választható kérdések közé tartoznak a térinformatikai rendszerek, az autonóm rendszerek biztonsági kérdései és az ipari matematika. A hallgatókat bevonják a kutatólaboratóriumok munkájába, és valódi ipari kutatásokban dolgozhatnak az autonóm rendszerek és az autonóm vezetés iránt érdeklődő vezető vállalatok szakembereivel együtt.... [-]

Magyarország District V.
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul

Meet ELTE - English version