Hivatalos Leírás

Bevezetés

A National University of Public Service harmadik évének befejezése National University of Public Service sikeresen folytatta nemzeti és nemzetközi szintű közszolgálati oktatásának és képzésének fejlesztését, miközben előmozdította az állam tudományát és a közügyek átfogó megközelítését. Míg az előző éveket elsősorban a hatalmas erőfeszítések jellemezték, a 2015-ös év számos figyelemre méltó eredményt tár fel. Küldetésének megfelelően az NUPS egy együttműködési egyetem, amely modellt kínál a társadalmi igények, a nemzeti stratégiai célok és az egyetemi autonómia közötti hatékony egyensúly megteremtésére.

Látomás

Az National University of Public Service Egyetem "Együttműködési Egyetemnek" nevezi magát - a társadalmi igények, a nemzeti stratégiai kormányzati célok és a felsőoktatási autonómia közötti hatékony együttműködés modellje.

Az NUPS jövőképe:

 • a legjobb és legvonzóbb egyetem Magyarországon;
 • szilárd kutatási és oktatási alap a magyar közszolgálat és a közszolgálati karrier modell kialakításában;
 • a magyarországi felsőoktatási programok elkötelezett támogatója külföldön;
 • a nemzetközi kutatási és oktatási hálózatok aktív tagjaként, a vezető európai egyetemekkel és a világ egyetemével.

Küldetés

Az NUPS küldetése, a közszolgálati szakma és az akadémia kereszteződésében, hatékony oktatási és tudományos alapnak szolgálja az államépítést és a közszolgálati fejlesztést. Oktatási és továbbképzési programjai révén az NUPS támogatja a magasan képzett és hatékony személyzet fejlesztését a közigazgatás, a bűnüldözés, a védelem és a közszolgáltatás egyéb területein. Az NUPS nemzeti, regionális, európai és globális szinten határozza meg küldetését.

Az NUPS küldetésének nemzeti dimenziója a magyar állam megerősödésének, valamint a közszolgálat oktatási és kutatási alapú megalapozásának.

Az állami kutatás és állam tudománya, azaz az állam átfogó, multidiszciplináris, összehasonlító és alkalmazható megközelítésen alapuló kutatása az NUPS tudományos akciójának középpontjában áll.

A közszolgáltatás alapvető értékei - a közérdekű etika, az integritás iránti igény és a hatékony működés - átívelik az országokat és kultúrákat. Az NUPS célja, hogy javítsa a közszolgálat értékrendjét a kutatás és az oktatás révén, ezáltal erősítve a társadalom és a gazdaság szereplői bizalmát a közszféra felé.

Regionális szinten az NUPS fókusza kétszeres. Egyrészt az egyetem nemzetpolitikai küldetése magában foglalja a határokon átnyúló kapcsolatok kialakítását és a magyarországi felsőoktatási intézmények támogatását a szomszédos országokban. Ennek megfelelően a felsőoktatásban (Szlovákia), Kárpátalján (Ukrajna), Erdélyben (Románia) és Vajdaságban (Szerbia) működő magyar intézetekkel folytatott stratégiai együttműködés fokozása az egyetem prioritása.

Európai szinten az elsődleges prioritások közé tartozik a hallgatói és oktatói mobilitás erősítése, valamint az intézményközi kapcsolatok erősítése közös kutatással. Európa a felsőoktatás és az egyetemi hagyományok értékeinek közössége, és a felsőoktatás közös területe. Az Európa 2020 stratégiával összhangban a hallgatók, az alkalmazottak és a kutatók nemzetközi mobilitását növelni és megkönnyíteni, ennek megfelelően az intézményi kapcsolatokat közös képzési és kutatási programokon keresztül meg kell erősíteni.

Ami a globális szintet illeti, az NUPS-nek meg kell határoznia a nemzeti és európai kulturális identitás szilárd alapjain alapuló nemzetközi stratégiáját. Szinkronizálja az euroatlanti orientációt a keleti és a déli partnerségek értékeivel. A felsőoktatás közös kérdései közé tartoznak az egyetemek autonómiája, a tudomány etikája, a közszolgálat és az államépítés szerepe a béke és a biztonság megteremtésében. A Nemzetközi Egyetemek Szövetségének (IAU) tagjaként az egyetemnek aktív szerepet kell játszania az egyetemek nemzetközi párbeszédében.

Stratégia

A NUCA stratégiájának középpontjában a jó kormányzás és az elkötelezett tisztviselők megteremtésének szándéka áll, amely lehetővé teszi az állam számára, hogy a tudomány és az oktatás eszközével reagáljon a 21. századi kihívásokra.

Küldetésének teljesítése érdekében az NUPS arra törekszik, hogy:

 • közoktatás-orientált képzést nyújtson az ifjúság számára, együttesen a szilárd erkölcsi és értékeikre épülő modern és átfogó ismeretekkel;
 • részt vesznek a köztisztviselők és közigazgatási vezetők továbbképzésében;
 • legyen sikeres a közszolgálati fejlesztésben 2020;
 • kiemelkedő oktatást és folyamatos képzést nyújt;
 • sikeres kutatások elvégzése;
 • nemzetközi színvonalat biztosít a korszerű infrastruktúrával és szolgáltatásokkal;
 • fenntartsák a hatékony intézményi működést, amely a minőség és a kiválóság kultúrájába ágyazódik.

Az NUPS stratégiai környezete és kihívásai a hazai felsőoktatás és kutatás, a hazai közszolgáltatások, a nemzetközi felsőoktatás és kutatás, valamint a nemzetközi közszolgálati kapcsolatok területén értelmezhetők.

Program oktatási nyelve:
 • Angol

Az intézmény további kínálata:

Executive kurzusok

National University of Public Service

Ez a tanulmányi program interdiszciplináris megközelítést kínál a nemzetközi kapcsolatok folyamatosan fejlődő birodalmához. Diákjaink megismerik a nemzetközi kapcsolatokb ... [+]

Áttekintés

Ez a tanulmányi program interdiszciplináris megközelítést kínál a nemzetközi kapcsolatok folyamatosan fejlődő birodalmához. Diákjaink megismerik a nemzetközi kapcsolatokban a kortárs kérdések széles skáláját, a globalizáció jelenségét, a nemzetközi szervezetek politikai döntéshozatalát a nemzetközi joghoz és az Európai Unió jogához, valamint olyan forró témákat, mint a jó kormányzás vagy integritás kezelése.

A program befejezésekor a diplomások kihasználják a mai nemzetközi ügyek alapos és átfogó ismeretét, valamint olyan eszközöket, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy kritikusan értékeljék, elemezzék és válaszoljanak a globális és a nemzetközi problémákra és a politikai kérdésekre. A program célja olyan szakemberek képzése, akik nemzetközi és uniós intézményekben és ügynökségekben, a külügyek, a védelempolitika és a bűnüldözés, valamint a nem kormányzati szervezetek vagy üzleti szervezetek nemzetközi szervezeteiben feladatokat látnak el.... [-]

Magyarország Budapest
Szeptember 2019
Angol
3 félévek
Campus
Bővebben magyarul