University of Sopron - Simonyi Karoly Faculty of Engineering, Wood Sciences and Applied Arts

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A jelenlegi Soproni Egyetem története több évszázadra nyúlik vissza. Ma már egy négy karon működő egyetem, mellyel egy hosszú múlttal rendelkező jogelődjeinek hosszú fejlődési folyamata után:

  • A letelepedés éve (Selmecbánya, 1735)
  • Magyar Királyi Bányászati ​​és Erdészeti Akadémia, Magyar Királyi Bányászati ​​és Erdészeti Főiskola Selmecbányán (1867-1918)
  • Az egyetem áthelyezése Sopronba. Szervezeti változások (1919-1950)
  • Erdészeti és Faipari Egyetem (1952-1996)
  • Sopron Egyetem (1996-2000)
  • Nyugat-magyarországi Egyetem (2000-2017)
  • Soproni Egyetem (2017-)

A Simonyi Károly Műszaki Kar, Faanyag és Iparművészeti Kar (SKF rövid) különleges helyet foglal el a magyar felsőoktatásban. Az SKF és más technikai programjaink által nyújtott, országosan egyedülálló faalapú felsőoktatás mellett az 1990-es években kezdődött az iparművészeti oktatás, és az újabb informatikai képzés is fontos. Ez a három terület - a műszaki tudományok, az informatika és a művészet - nemcsak együttélnek, hanem kiegészítik egymást, hogy lehetővé tegyék a sokoldalú és kompetens szakemberek képzését.

A fa tudományok nagyon fontosak az SKF-nél, hiszen a karon 1962-ben alapították a faipari tudományok karnagyát. Több mint 50 éves oktatási és kutatási tapasztalatunk garantálja, hogy diákjaink a legjobb és legmagasabb szintű képzést kapják ezen a területen. Az évek során folyamatosan frissítettük és adaptáltuk az iparág igényeit és az új kihívásokat, hogy korszerű tudást biztosítsunk diákjainknak.

A fa mellett minden más program kiváló képzést is nyújt. Művészettudományunk hírneve vonzza a diákokat az ország minden tájáról, így részt vehetnek a soproni magas színvonalú képzésben. Informatikai programunk többnyire regionális érdekeket generál, de diplomásoknak jól fizetett munkájuk van Magyarországon vagy külföldön.

Az oktatás mellett az SKF az egyetlen faipari kutatóintézet Magyarországon. A magyar faipar számos kutatási feladata a kutatás és az innováció hírneve. Számos magyar és nemzetközi kutatási támogatást is kaptunk. A könnyűipari, informatikai és művészeti kutatások egyre nagyobb szerepet játszanak. Ezek a projektek gyakran fából. A legújabb természettudományi kutatóintézetünk, a Természettudományi Kutatóközpont mintegy 80 laboratóriumot foglal magában, amelyek széles körű kutatási témákat fedeznek fel a faanyag és a papírgyártás területén az energetikán, a robotikán, a polimertechnológián, egészen a nanotechnológiáig és még sok másra. Úttörő kutatásaink és innovációnk mellett akkreditált laboratóriumaink számos szabványos tesztelési szolgáltatást kínálnak.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
  • Angol
  • Magyar

Megjelenítés MSc » Megjelenítés BSc-k »

Képzések

Az intézmény további kínálata:

MSc

MSc a Faanyag Mérnöki

Campus Nappali 4 félév September 2019 Magyarország Sopron

A faanyag-ipari mérnökök szívesen fogadják az elsődleges és másodlagos fafeldolgozást (fűrésztelepek, bútorgyárak, faépítő cégek stb.), Kutatóintézetekben és egyetemeken világszerte. [+]

A karról:

A Simonyi Karoly Kar az egyetlen Faanyagtudományi és Technológiai Intézet Magyarországon. 50 éves tapasztalattal rendelkezik az oktatásban és a kutatásban. Az elmúlt években mérnökök százai végezték el ezt a karát, hogy helyi és nemzetközi szinten nemzetközi kutatók, mérnökök vagy tanárok dolgozhassanak.

Karrierlehetőségek

A faanyag-ipari mérnökök szívesen fogadják az elsődleges és másodlagos fafeldolgozást (fűrésztelepek, bútorgyárak, faépítő cégek stb.), Kutatóintézetekben és egyetemeken világszerte.

Mester tézisprojekt lehetőségei (példák):gyorsan növő faültetvények (nyár, paulownia, robinia, stb.) hasznosítása nagy hozzáadott értékű termékekheza fa tulajdonságainak módosítása (acetiláció, termikus, higro-termikus és egyéb módszerek)technológiai fejlesztés a ceruza gyártásáhoztermék és technológia fejlesztése kerti bútorok (beleértve a játszótereket)NDT (fa roncsolásmentes vizsgálata), NIR spektrumok nedvességmérésekheza fa színstabilitásaa keményfa különböző felületi anyagokkal kezelt felületi stabilitásaSzéntartalmú fa (teherhordó elemek)nano-cellulóz filmanyagokhozfavédelem (anyagok, építmények)stb.A mesterképzés és kompetenciák célja:... [-]

Videók

University of Sopron promo

University of Sopron Campus & Surrounding

Sopron promo