Centre international de formation européenne (CIFE)

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Centre de la formation européenne ( CIFE ) egy magán felsőoktatási és kutatóintézet. Ez a hat kijelölt intézmény egyike az Európai Unió által a Jean Monnet program keretében külön támogatást kapó intézmények egyike. A francia szellemi Alexandre Marc 1954-es alapítása óta a CIFE szilárdan támogatja az európai integrációt, elsősorban nemzetközi és interdiszciplináris tanulmányi programjain keresztül.

Európai tanulmányok és nemzetközi kapcsolatok

A Living and Learning Europe szlogen keretében a CIFE különböző mesterképzési programokat kínál az európai tanulmányok és nemzetközi kapcsolatok terén, amelyek lehetőséget biztosítanak a hallgatók számára, hogy három éven belül tanulmányozzák három különböző országban. CIFE EU Tanulmányok CIFE Mester szakemberei középpontjában az online tanítás és a különböző európai városok szemtől szemben álló workshopjainak kombinációja áll. CIFE kitűnő oktatási tananyagot kínál, amely az elmélet és a gyakorlat kereszteződésénél problémamegoldott tanulást kínál a diákoknak. Ezt a nemzetközi kar, garantált tudományos oktatási intézmények és kutatóközpontok vendégelőadása garantálja. Számos programunk a partneregyetemmel szoros együttműködésben valósul meg. Akadémiai hálózatunkon túlmenően a nemzetközi szervezetek szakemberei, leginkább az Európai Unióból CIFE egyformán jelentősen hozzájárulnak a CIFE programjaihoz.

Kutatás

CIFE kutatási prioritásai a szellemi örökséget és az akadémiai kompetenciát tükrözik: az európai integráció, különös tekintettel a francia-német kapcsolatokra, a föderalizmusra, az energiaátalakításra, a fenntartható fejlődésre és az éghajlatváltozással kapcsolatos politikákra, a politikai és a társadalmi elmélet alakulására. A TEPSA-val együtt a Horizon 2020 "FEUTURE" konzorcium tagjai vagyunk, és a török-európai kapcsolatok jövőjével kapcsolatban különböző forgatókönyvekkel foglalkozunk. Kutatási munkatársaival együtt a CIFE kiterjesztette nemzetközi tudományos hálózatát, és kiterjesztette szakértelmét a Nyugat-Balkánra, a keleti partnerségre és Kínára.

Kiadvány

CIFE kutatásai különféle kiadványokban érhetők el, amelyek többsége a CIFE honlapján és a www.cairn.info honlapon érhető el a negyedéves "L'Europe en formáció" folyóirat számára.

A L'Europe en formáció egy kétnyelvű folyóirat (francia / angol), amely az európai integrációval, a nemzetközi kapcsolatokkal és a föderalismával foglalkozik, transzdiszciplináris megközelítéssel, amely összekapcsolja a politikai filozófiát, a jogot, a közgazdaságtanot, a szociológiát és a kultúrát. A folyóirat első ízben 1960-ban indult, és 2008-ban tudományos bizottságot hozott létre annak tudományos profiljának javítása érdekében.

Irodák

CIFE székhelye Nizzában, valamint irodái Berlinben, Brüsszelben , Isztambulban és Tuniszban.

Erasmus

Külön támogatásban részesül az Európai Unió Jean Monnet Programja (Erasmus) keretében.

Diplomások és alumíniumok

A CIFE mesterképzésének végzősei az európai intézmények vezető tisztségviselői, az ENSZ keretén belül dolgozó tisztviselők, mint adminisztrátorok, diplomaták, tanácsadók, kutatók, lobbisták és tudományos szakemberek kutatói, és több mint 100 országból érkeznek. Ők a legjobb nagykövetek.
A CIFE Alumni hálózatában Alumniink folyamatosan kapcsolatban állnak a CIFE és folyamatosan frissítik az európai ügyeket az eseményeken keresztül. A CIFE rendszeresen szervez CIFE , regionális találkozókat és az éves nemzetközi Alumni rendezvényt váltakozó európai fővárosokban stb.

Helyszínek

Berlin

Address
CIFE in Germany
Bundesallee 23

D - 10717 Berlin, Berlin, Németország

szép

Address
CIFE in France
81, rue de France

06000 szép, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Franciaország

Brüsszel

Address
CIFE in Belgium
c/o Fondation Universitaire
Rue d'Egmont 11

1000 Brüsszel, Belgium

Bécs

Address
Bécs, Bécs, Ausztria

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket