Hochschule Bonn-Rhein-Sieg

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Hochschule Bonn-Rhein-Sieg ( H-BRS ) 1995-ben alapították. Ez egy dinamikus és kutatásorientált egyetem, több mint 9000 hallgatóval, körülbelül 150 professzorral és mintegy 300 kutató munkatársával. Ezeket 350 magasan képzett oktató támogatja a tudományos élet, az üzleti élet és az ipar területén. További 300 alkalmazott dolgozik az adminisztrációban, a könyvtárban és a nyelvi központban. Az egyetemi campus Hennefben, Rheinbachban és Sankt Augustinban található. Bonnban az egyetem a Bonn-Aachen Nemzetközi Információs Technológiai Központot (b-it) működteti a Bonn Egyetemmel, az Aacheni Műszaki Egyetemmel (RWTH) és a Fraunhofer Gesellschaft-nal közösen. Az Egyetemi Fejlesztési Terv tartalmazza azokat a stratégiai célokat, amelyeket egyetemünk 2020-ig kíván elérni, valamint a cél elérése érdekében meghozott konkrét intézkedéseket - a fő motívum a fenntarthatóság.

Tanulás a Hochschule Bonn-Rhein-Sieg ( H-BRS )

A H-BRS jelenleg a legfrissebb kutatási eredmények alapján közel 40 tanulmányi program közül választhat. Az egyetemi tanárok szakmai tapasztalattal rendelkeznek mind üzleti, mind tudományos életben. Kiváló infrastruktúránk és jól felszerelt laboratóriumaink ugyanolyan szerves részét képezik kínálatunknak, mint számos PC-munkaállomás, egyetemi szintű W-LAN, modern egyetemi és kerületi könyvtárunk és aktív egyetemi életünk.

Az egyetemről a világba

Tekintettel a változó munkaerő-piaci igényekre, a H-BRS fenntarthatóan támogatja a külföldi tanulmányokat. A nyári iskolák már a korai félév folyamán alkalmasak a hallgatók számára; főként az Egyetemi Alap-gyűjtő Szövetség támogatja. Legalább egy idegen nyelv tanulása kötelező. A Nyelvi Központ, amely az egyetem szerves része, körülbelül 15 nyelvet kínál. H-BRS több mint 80 külföldi egyetemmel működik együtt, mintegy 30 országban. 2018-ban a H-BRS be beiratkozott nemzetközi hallgatók aránya körülbelül 16% volt.

Helyszínek

Sankt Augustin

Address
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg
Sankt Augustin campus
Grantham-Allee 20

53757 Sankt Augustin, Észak-Rajna-Vesztfália, Németország

Rheinbach

Address
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg
Rheinbach campus
von-Liebig-Strasse 20

53359 Rheinbach, Észak-Rajna-Vesztfália, Németország

Sankt Augustin

Address
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg
Hennef campus
Zum Steimelsberg 7

53773 Sankt Augustin, Észak-Rajna-Vesztfália, Németország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket