Hivatalos Leírás

1964-ben alapították, mint a "Nemzeti Gépészmérnöki Iskola", az Offenburg University Gyakorlatilag orientált, nagy teljesítményű oktatási intézményként. Ma egyetemünk virágzó közösséget alkot, több mint 4.300 hallgatóval két egyetemen. Kínálunk alapképzési és mesterképzést négy tanszék: Üzletigazgatás és Ipari Mérnöki, Villamosmérnöki és Informatika, Gépészmérnöki és Feldolgozó Mérnöki, valamint a Média és Információ.

85108_Offenburg-University---Campus-Offenburg.jpg

Nemzetközi profil

A Offenburg Egyetem büszke a programjainak nemzetközi orientációjára. 1998-ban a németországi felsőoktatás egyik első intézménye volt, hogy a Graduate Schoolon keresztül nemzetközi mesterképzési programokat vezetett be. Ma öt angol nyelvtanult programot kínálunk, amelyek különösen a nemzetközi hallgatók számára nyújtanak segítséget, akik a teljes hallgatói test mintegy tizenkét százalékát teszik ki. Ezenkívül a Nemzetközi Iroda aktív partnerprogramokat tart fenn több mint 50 partner egyetemmel világszerte, így sok lehetőséget kínál a diákjaink számára a külföldi tanulmányi és szakmai gyakorlatban. Köszönhetően a francia határtól való közelségünknek, kétszintű programokat is kínálhatunk neves francia egyetemekkel.

Kitűnő tanulmányi feltételek

Az Offenburg Egyetem kisebb egyetemen kínálja a diákokat, és a diákok részesülhetnek a kisebb osztályok intim tapasztalatainak előnyeiből, az egyéni felügyeletből és a kar és a személyzet támogatásából, valamint a gyakorlati tanításból és a regionális gazdasággal való szoros integrációból. Az egyetem magas rangú, és a németországi Tudomány és Bölcsészettudományi Társaság elnyerte a református műszaki főiskolát.

Gazdasági partnerségek

Az Egyetem kiváló kapcsolatokat tart fenn a regionális és a nemzeti vállalkozásokkal, és folyamatos információcserét folytat a kari tagok és az ipar szakemberei között, biztosítva ezzel a mérnöki területen folyamatos ismereteket. A kiterjedt üzleti partnerségek a tanulók számára is forrásokat biztosítanak a munkatapasztalat, a kutatások, vagy akár a jövőbeli foglalkoztatás terén.

Kutatás és technológia

Az Egyetem Alkalmazott Kutatási Intézete (IAF) kutatási és technológiai transzfert kínál. Az IAF a napenergia, az orvostudomány, a robotika és az elektromos mobilitás területének technológiáját és innovatív ötleteit vezeti be. Az Egyetem egész területén számos szakterületen szakemberekből álló szakemberek rendelkeznek, akik speciális ismeretekkel és modern laboratóriumokkal rendelkeznek. Az alkalmazás-orientált kutatási tevékenységek és gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy az egyetem kiváló teljesítményt nyújt.

85107_Offenburg-University--students.jpg

Nemzetközi diákok számára nyújtott szolgáltatások

Offenburg University Nemzetközi Központja számos szolgáltatást kínál a nemzetközi diákok számára. A Doktori Iskola tanulmányi programjainak egy koordinátora van, aki átfogó szolgáltatásokat és tanácsokat nyújt.

A Nemzetközi Központ arra is ösztönzi és biztosítja a diákok számára, hogy találkozzanak az osztályteremen kívül. Számos rendezvény és kirándulási lehetőség kínálkozik az egész tanévben.

A nemzetközi diákok számára speciális szolgáltatások a következők:

 • Szállás szolgáltatás
 • Buddy program
 • Orientációs program
 • Nyári nyelvtanfolyam
 • Kulturális program
 • Senior szolgálat

Költségek és költségek

díjak

Vannak olyan díjak, amelyek a következők:

 • Államigazgatási díj félévenként: 70 €
 • Diáktámogatási díj félévenként: 46 €
 • Hallgatói képviselő Szervezeti díjak félévenként: 18 €
 • Szolgálati hozzájárulás félévenként: 150 euró (csak a Graduate School egyik angol mesterképzésében tanulóknak).
 • IBC-program tandíj: 10.400 euró (az MBA nemzetközi üzleti tanácsadóknál).
 • Állami tandíj a második fokozatért: 650 € (csak azoknak a diákoknak, akik már egy német egyetemen szerzett mesterfokozatot).
 • Állami tandíj a nem uniós polgároknak: 1500 €

Megélhetési költségek

Az életstílusától függően az átlagos életköltségek összege körülbelül 750 € havonta. Itt a havi költségek bontása:

 • Bérlés: 300
 • Egészségbiztosítás (kötelező): 80
 • Tanulmányi anyagok: 40
 • Élelmiszerek: 200
 • Ruházat, Közlekedés, egyéb: 130
 • Havi összes költség: 750

A pénzügyi támogatás igazolása

Ahhoz, hogy hallgatói vízumot kaphasson, a külföldi diákoknak képesnek kell lenniük a német hatóságok számára bizonyítani, hogy a tanulmányaik során elegendő anyagi támogatást kapnak. Ez azt jelenti, hogy be kell bizonyítania, hogy képes legalább az első tanévedet lefedni. Jelenleg ez egy havi 735 eurót, vagy egy összesen 8 820 eurót tesz ki egy tanulmányi évre.

GEZ Fee

Kérjük, tájékoztassák Önt arról, hogy Németországban lakóhellyel jogilag köteles háztartásonként (pl. Megosztott lakásonként) 17,50 eurós havi díjat fizetni a németországi közszolgálati műsorszolgáltatók közös szervezésére a Gebühreneinzugszentrale der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten (GEZ) .

A "háztartásonként" ebben az összefüggésben azt jelenti, hogy ha apartmanot osztasz meg, csak az egyik bérlőnek kell fizetnie, és a háztartástagok feladata dönteni arról, hogyan osztják fel a költségeket. Így, ha közös helyre lépsz, először tisztázzuk, hogy az egyik háztartástag már fizetett-e a GEZ díjat.

85105_OffenburgUniversity-StudentsoftheInternationalMastersPrograms.jpg

Finanszírozás és ösztöndíjak

Németországban az ösztöndíjakat általában nem az egyetemek, hanem a független intézmények és alapítványok nyújtják. A német akadémiai tőzsdei szolgáltatás (DAAD) átfogó adatbázisokat nyújt ösztöndíjakról és támogatásokról, amelyeket érkezés előtt az országából kell kérnie. A finanszírozási lehetőségekkel kapcsolatos információkat az európai finanszírozási útmutató is tartalmazza.

Részletes információkat a DAAD regionális irodáin, a német nagykövetségen, a német konzulátuson vagy a németországi hivatalos képviseleteken keresztül, valamint az egyes ösztöndíjakat nyújtó szervezetektől kaphat.

Offenburgban nagyon korlátozott számú részleges ösztöndíj is rendelkezésre áll; ezekre az alkalmazásokra csak azok a hallgatók vehetnek részt, akik magas iskolai teljesítményt és társadalmi szerepvállalást mutattak az osztályon kívül.

Munkalehetőségek

Az EU állampolgárságú diákok munkavállalási engedély nélkül dolgozhatnak Németországban.

A nem uniós diákoknak két lehetőségük van:

 • Off-campus: évente 120 nap, a külföldi diákok vízumszabályai szerint.
 • Campus: korlátozott számú asszisztensi és oktatói munka áll rendelkezésre.

A legtöbb munkahelyen alapvető német nyelvtudás szükséges.

Program oktatási nyelve:
 • Angol
 • Német

Az intézmény további kínálata:

Executive kurzusok

Offenburg University

Három félévben, a Master in Process Engineering program felajánlja a diákok a fejlett tudás a vegyipar, a környezeti mérnöki, és a termikus folyamat mérnöki, biotechnológ ... [+]

Folyamatmérnöki mester

Offenburg University kiváló hírnévnek örvend, és országszerte magas rangú minősítéssel rendelkezik. Offenburg egy kisebb egyetem, és így a diákok előnyeit egy kezelhető oktatási létesítmény személyes figyelmet az oktatók. Offenburg University átfogó szolgáltatásokat és szoros integrációt kínál a regionális gazdasággal.

A mester program Folyamatmérnöki (MPE) szervezését az Offenburg University és a Warmia és Mazury Egyetem (UWM) szervezi Olsztynben - egy hagyományos egyetemen, amely nagy hangsúlyt fektet a lengyelországi kutatásokra.

Három félévben az MPE program felvértezi a hallgatókat a kémiai és termikus folyamatok tervezésében, a biotechnológiában vagy az élelmiszertechnológiában szerzett fejlett ismeretekkel. Emellett képzésben részesülnek az interkulturális kompetenciákban, amelyek nélkülözhetetlen szakképzettséget jelentenek a folyamattechnika egyre inkább multikulturális környezetében.... [-]

Németország Offenburg
Október 2019
Angol
Nappali
3 félévek
Campus
Bővebben magyarul
Offenburg University

Vállalati és informatikai biztonság (ENITS) egy fejlett, átfogó mesterképzési program, amely alkalmas arra, hogy az üzleti információs rendszerek és a számítógépes bizton ... [+]

Vállalati és informatikai biztonság (ENITS) egy fejlett, átfogó mesterképzési program, amely alkalmas arra, hogy a hallgatók számára vezető pozíciókat keressenek az IT biztonság különböző területein.

Program tartalma

A program tanterve a jelenlegi és a gyakorlat-orientált tartalmakra összpontosít. Az informatikai szektor erős dinamikája és az ebből következően a tudás rövid élettartama miatt a tananyagot folyamatosan ki kell igazítani. Az előadásokon, laboratóriumokon, szemináriumokon és vizsgákon kívül a diákok részt vesznek a kutatási projektekben, és a R

A diákok megszerzik a következő kompetenciákat:

Tárgyspecifikus kompetenciák... [-]

Németország Offenburg
Január 2020
Angol
Nappali
3 félévek
Campus
Bővebben magyarul
Offenburg University

Tájékoztatás a keze ügyében, a mobil számítástechnika, az internet a dolgokról, a multimédiás hálózatokról - sok trend felgyorsítja a mai életet. Ezek a hajtóereje a távk ... [+]

Kommunikáció és médiatudomány (CME)

Tájékoztatás a keze ügyében, a mobil számítástechnika, az internet a dolgokról, a multimédiás hálózatokról - sok trend felgyorsítja a mai életet. Ezek a hajtóereje a távközlés, a számítástechnika és a média technológia globális piacai számára.

A nemzetközi mesterképzési program a kommunikációs és médiatechnikai (CME) testreszabott, hogy megfeleljen a kihívásoknak a multimédia kor. A villamosmérnöki és informatikai, média- és információtechnológiai szakosztályok 1998-ban kifejlesztett, a kommunikáció és az innovatív multimédiás kérdések alapvető elemeit ötvözi. A tanterv folyamatosan frissül a modern igényekhez, és továbbra is sikeresen ötvözi ezt a két területet.... [-]

Németország Offenburg
Október 2019
Angol
Nappali
4 félévek
Campus
Bővebben magyarul
Offenburg University

Készülj fel a jövő energiaágazatának alakítására! Az energiaágazat hatalmas kihívásokkal néz szembe: növekvő energiaigény, elosztott és megújuló energiaforrások, kevésbé ... [+]

Megújuló energiaforrások és adatfeldolgozás (RED)

Energiaátalakítás és menedzsment

Készülj fel a jövő energiaágazatának alakítására!

Az energiaágazat hatalmas kihívásokkal néz szembe:

Növekvő energiaigény, elosztott és megújuló energiaforrások, kevésbé centralizált és fosszilis források.

Az energiaágazat egyre összetettebbé válik:

Liberális energiapiacok több érdekelt féllel, több rendszer és új technológiák kezelése és összekapcsolása érdekében.

A megoldás - Teljesítmény

A növekvő komplexitás kezelése a mélyreható energia-rendszer megértés és a korszerű informatikai és adatkezelési módszerek kombinációját igényli - pontosan mit kapsz a M.Sc. Power és Data Engineering.... [-]

Németország Offenburg
Október 2019
Angol,Német
Nappali
3 félévek
Campus
Bővebben magyarul

MSc

Offenburg University

Az angol tanított mesterképzés biotechnológiai (MBT) biztosítja Önnek a képesítést, hogy részt vegyenek a megoldás fejlesztése döntő kérdések a mi jövőnk. ... [+]

Biotechnológiai Master of Science (MBT)

Csatlakozzon az olaj alapú bioalapú iparághoz és a fenntartható energiaellátáshoz való átmenethez, vagy találjon például egy innovatív megoldást a világ népességének élelmiszerellátásának biztosítására! Az angol tanított mesterképzés biotechnológiai (MBT) biztosítja Önnek a képesítést, hogy részt vegyenek a megoldás fejlesztése döntő kérdések a mi jövőnk. A program fókusza a bioekonomia, különösen a környezetvédelem és a táplálkozás területén. A program három féléves teljes munkaidős tanulmányokra készült, és a Master of Science címet adományozta.

Az MBT programot az Offenburg University és a Warmia és Mazury Egyetem (UWM) szervezi Olsztynban, Lengyelországban. Ez az egyetlen nemzetközileg kooperatív mester biotechnológiai program Baden-Württemberg államban, és lehetőséget kínál arra, hogy kettős diplomát szerezzen a két partneregyetemből.... [-]

Németország Offenburg
Október 2019
Angol,Német,Lengyel
Nappali
3 - 4 félévek
Campus
Bővebben magyarul
Offenburg University of Applied Sciences
Address
Campus Offenburg Hochschule für Tech­nik, Wirtschaft und Me­dien Of­fen­burg Bad­straße 24
77652 Offenburg, Baden-Württemberg, Németország
Honlap
Telefonszám
+49 781 2050
Address
Campus Gengenbach Hochschule für Tech­nik, Wirtschaft und Me­dien Of­fen­burg Kloster­straße 14
77723 Gengenbach, Baden-Württemberg, Németország