Pforzheim University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Pforzheim Egyetem létrehozása és történelmi fejlődése sok tekintetben kapcsolódik a regionális gazdaság kialakulásához, amely ma Európa egyik vezető üzleti területe. Az ékszeripar különböző területein az elmúlt 130 év során a szakemberek iránti kereslet egy jelentős alkalmazott tudományegyetem kifejlesztését eredményezte, amely számos olyan tanulmányt eredményezett, amely Németországban nem más, mint a második.

A Pforzheim Egyetem, mintegy 4500 hallgatóval, a németországi Baden-Württemberg tartományban a legnagyobb ilyen jellegű. A két korábbi önálló és sikeres alkalmazottgazdálkodási egyetem a formatervezés és a közgazdaságtan 1992-ben megalapította az egyetem mérnöki osztályának alapjait. Ma a Pforzheim Design, Mérnöki, Közgazdaságtudományi és Jogtudományi Egyetem lendületet ad a társadalomnak és modellnek az emberekhez, erőforrásokhoz és ötletekhez való kapcsolattartáshoz. Tanulmányok és alkalmazott kutatási szolgáltatások a kiváló eredmények elérése érdekében a tervezés, a mérnöki és közgazdasági területen. Tanulmányaik befejezése után az egyetemi diplomások képesek interkulturális módon gondolkodni és cselekedni a gyakorlati igényeknek megfelelően.

A szakosodott területek egyedülálló sokfélesége a megalapozott alapkutatások alapján kitűnő előkészület a hallgatók műszaki és vezetési feladatainak. A Design School széles skáláját kínálja a vonzó tanulmányok tekintetében Ékszer és tárgyak a mindennapi élet, a vizuális kommunikáció, az ipari tervezés és a divat és a közlekedés tervezés. A Műszaki Főiskola a villamosmérnöki / informatikai, gépipari, üzleti és műszaki informatikai és műszaki informatika területén végzett tanulmányokat foglal magában.

A legelterjedtebb kurzusokat a Business School kínálja. Fokozatos kurzusokat kínálnak, amelyek középpontjában a Beszerzés és Logisztika, Nemzetközi Marketing, Marketing, Piac és Kommunikáció Kutatás, Reklám, Ellenőrzés, Pénzügy és Számvitel, Adózás és Könyvvizsgálat, Üzleti Információs Rendszerek, Nemzetközi Üzleti és Emberi Erőforrás Menedzsment. A Pforzheim Egyetem 1996 óta foglalkozik üzleti joggal. Ezen túlmenően a Pforzheim Egyetem széles skáláját kínálja az összes karon.

A nemzetközi irodában több mint 100 partner egyetem van a világ minden táján. Ez lehetővé teszi azoknak a hallgatóknak a támogatását, akik külföldön szeretnék befejezni tanulmányaikat annak érdekében, hogy értékes tapasztalatot szerezzenek a tanulmányaik szempontjából. Az idegen nyelvek ismerete és az interkulturális kérdések megértése alapvető fontosságúvá vált a globalizáció modern korában.

A Pforzheim Egyetem interdiszciplináris gondolkodása nem pusztán a közigazgatás kérdése. Valójában a különböző karok közötti átfedések jobban képesek tükrözni a mindennapi élet valóságát, ahol az üzleti diplomások szorosan együttműködnek a mérnökök és a tervezők között. Az interdiszciplináris szellem nagy szerepet játszik az alap- és a mesterképzések fejlesztésében és elrendezésében. A tanfolyamok megkülönböztető skálájának és a kurzusok minőségének és aktualitásának kombinációja és fejlesztése különösen fontos szerepet játszik az egyetem sikerében. Az elmélet és a gyakorlat összekapcsolása révén mutatkozó pozitív szinergiahatások számos, az iparral és az üzleti szférával együttműködésben végzett projektekben és kutatási tevékenységekben dokumentáltak. Az Alkalmazott Kutatási Intézet, számos Steinbeis transzferközpont és az ékszertechnológiai intézet csak néhány példa erre az együttműködésre.

Pforzheimben a diákok sokrétűségének és mennyiségének ellenére továbbra is a személy marad. Több mint 350 professzor, oktató és kollégája intenzíven gondoskodik a hallgatókról. A diákok a tanulás kezdetétől kapnak támogatást, gyakran még a tanfolyam befejezése után is, ahol sok tanár a mentor fontos szerepét veszi igénybe. Egy németországi versenyen a Pforzheim Egyetem képes volt létrehozni egy KEIM központot az új vállalkozások alapítóira, hogy szakszerűen irányítsa a diákokat az önfoglalkoztatás felé.

Az egyetemi számítástechnikai központ támogatást nyújt az informatika területén megvalósuló gyakorlati oktatáshoz. 2003 óta a központ nagyon különleges szolgáltatást nyújt a hallgatóknak. Ez az innovatív szolgáltatás, amely Németországban első ízben működik, mobiltelefonon küld üzenetet a hallgatóknak a megfelelő időben történő tájékoztatására, amennyiben az előadásokat vagy a szemináriumokat meg kell szüntetni.

Az üzleti világban a Pforzheim-i egyetemi diplomások minősége a közismert. Ami a Pforzheim-i diplomások elfogadhatóságát illeti, az egyetem újra és újra felmérésre került, mint az egyik legjobb német egyetem. Az a gondozás, amellyel az egyetem foglalkozik az egyetemi oktatással, az egyik oka annak, hogy a Pforzheim Egyetem sok egyetemi hallgatója keresett munkatársaként ismert társaságokban.

Helyszínek

Pforzheim

Pforzheim University

Address
Hochschule Pforzheim University
Tiefenbronner Str. 65,

75175 Pforzheim, Baden-Württemberg, Németország
Telefonszám
+49 7231 286524

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Az intézmény további kínálata: