Institute for Law and Finance

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Jogi és Pénzügyi Intézet (ILF) az oktatási és kutatási kiválóság központja. A Goethe University Frankfurt am Main 2002-ben nonprofit alapítványt alapított számos kiemelkedő intézmény támogatásával. A vezető kereskedelmi bankok és a nemzetközi ügyvédi irodák, a frankfurti kereskedelmi és ipari kamara, Frankfurt város és Hessen állama, valamint az Európai Központi Bank és a Deutsche Bundesbank aktívan részt vett az ILF-ben a tervezéstől egészen Ma.

Az ILF tudományos-oktatási és kutatási tevékenységet folytat, és támogató szerepet tölt be politikai központként a magán-állami partnerség létrehozásától kezdve. Interdiszciplináris képzést biztosít az ügyvédek, felsővezetők és vezetők számára Németországban és világszerte, és politikai központként szolgál a jogalkotási folyamatban, fórumokat kínálva az egyetemek és a szakemberek közötti megbeszélésekhez és eszmecseréhez.

Tanítás

Az ILF egy mesterképzést nyújt a pénzügyminiszter (LL.M. Finance) fokozattal, összehasonlító jogi és interdiszciplináris alapon a német és a tengerentúli magasan képzett jogi vagy üzleti / közgazdasági diplomásoktól. Ez a mester program célja azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek az elméleti ismeretek és a gyakorlati képzés egyesítéséhez a szakterületen a jog és a nemzetközi pénzügyek területén. A magasan szakosodott kurzusokat teljes egészében angol nyelven folytatják.

Karunk mindkét kiemelkedő akadémikusból és szakemberből áll. A Goethe University Frankfurt kiválóan elismert jogi és gazdasági professzorai, akiknek mindegyike lenyűgöző nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, valamint a külföldi vendégprofesszorok és a nagy nemzetközi ügyvédirodák partnerei, központi és kereskedelmi bankok szakértői, valamint szabályozó testületek és könyvvizsgáló társaságok itt tudásukat és szakértelmüket átadják hallgatóinknak.

A kari-hallgatói arány 70 és 50 között kiváló, és a kis osztályaink biztosítják a közvetlen kapcsolatot a kar és a hallgatók között. Ezen kívül minden hallgatónak lehetősége van arra, hogy a program során szerzett ismereteket alkalmazza, és professzionális kapcsolatokat alakítson ki 6 és 8 hét közötti szakmai gyakorlattal a szponzorainkkal. Ezen túlmenően az ILF együttműködési megállapodásokat kötött a Columbia Law School, a FGV DIREITO RIO Brazíliában és az Amsterdam Business School diákcseréjére.

Az ILF minden évben 2 hetes nyári és tavaszi iskolákat is kínál. Az ügyvédi irodák és bankok szakértői az ILF szponzorainak hosszú listájából intenzív betekintést nyújtanak a banki és tőkepiaci törvényekbe és a társasági jogba bevont gyakorlati kérdésekbe mintegy 40 előre kiválasztott jogi gyakornokba.

Kutatási és Politika Központ

Oktatási szerepén túl az ILF a jog és a nemzetközi pénzügy területén a kutatás és a politikaalkotás kompetenciaközpontja.

Az ILF segít abban a folyamatban, amely során fontos jogszabályi változtatásokat hajtanak végre a társasági, banki és tőkepiaci törvények területén annak biztosításával, hogy ezeket a változásokat alaposan megfontolják és megbeszélik tudományos kutatók és fórumok segítségével. Ebből a célból az ILF számos munkadokumentumot tartalmaz, és rendszeresen szervez vendégelőadást, konferenciákat és vitafórumokat az aktuális témákról. A hangszórók közé tartoznak a német és külföldi egyetemi tanárok, valamint szabályozó testületek, vállalatok, szervezetek és jogi cégek képviselői.

A nyilvánosságot szívesen meghívják az ILF vendégelőadásokra, amelyeket rendszeresen tartanak a Pénzügyek Házában.

Helyszínek

Frankfurt

Address
House of Finance
The Goethe-Universität

Campus Westend
Grüneburgplatz 1

60323 Frankfurt, Hesse, Németország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Az intézmény további kínálata: