Philipps University Marburg, Faculty of Business Administration and Economics

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Philipps-Universität nemcsak egy hagyományon átesett német egyetem, hanem a világ legrégebbi egyeteme is, amelyet protestáns intézményként alapítottak 1527-ben. A kutatás és a tanítás helyszíne már közel öt évszázada.

Manapság közel 20 000 diák tanul Marburgban - 12 százalék a világ minden tájáról. A Philipps-Universität Marburg képviseli a szinte minden tudományos tudományt, a mérnöki tudományok kivételével. A különböző tudományágak különböző karokra vannak rendelve, amelyek a karok alatt találhatók.

Számos szervezet egészíti ki és gazdagítja az egyetem szolgáltatásait. Az ilyen szervezetek például speciális kutatási tevékenységeket végezhetnek, vagy támogathatják a Philipps-Universität Marburg-ot a kommunikáció, az informatika és az idegen nyelvek területén.

A Közgazdaságtudományi Tanszék hat professzort és egy tucat magas rangú és fiatal előadót tart. A professzorok széles körű tapasztalattal rendelkeznek a referált nemzetközi kiadványok, a kormányok vagy nemzetközi szervezetek tanácsadásával és az angol nyelvtanítással kapcsolatban. A Közgazdaságtudományi Főosztály a tíz legjelentősebb tanszék közül a németországi professzoron alapuló nemzetközi kiadványok között szerepel (CHE Ranking 2005). A gazdasági kutatás és képzés rendkívül nemzetközivé válik Marburgban, hiszen minden egyetemi tanár tagjai erős, fenntartható partnerségi programokat és közös kutatási projekteket hoztak létre az egyetemekkel Európában, az Egyesült Államokban és a világ más részein. A kari közéleti hangsúlyt az intézményi közgazdaságtanra a MACIE, a Marburg intézményi közgazdaságtudományi központ hangsúlyozta, amely nemrégiben ünnepelte az 50. évfordulóját. A közgazdasági munkatársak hangsúlyozzák a barátságos és nyitott oktatási környezet fontosságát. A hallgatók szívesen csatlakoznak a professzorokhoz, és részt vesznek a releváns gazdasági kérdésekkel kapcsolatos vitákban.

Helyszínek

Marburg

Address
Fb.02- Wirtschaftswissenschaften Universitätsstraße 24,
D-35037 Marburg, Hesse, Németország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket