The Abbe School of Photonics

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Küldetésünk: világszínvonalú fotonikai oktatás

Az Abbe School of Photonics missziója az, hogy a legmagasabb nemzetközi színvonalú fotonika oktatási programját kínálja a leg ambiciózusabb és motiváltabb diákoknak. Iskolánk pályafutásként szolgál az akadémiai karrier előmozdításával, valamint lehetőséget biztosít a fotonikai ipar munkatapasztalatának megszerzésére.

Fotonika tanulmányozása a városban, ahol mindez elkezdődött

Az iskola koncepciójának és filozófiájának fő célja a világ egyik vezető optikai és fotonikai oktatási központjának a Jenában (Németország) létrehozása. Az ASP-t az egyetemünkben a könnyű tudományok területén a hagyomány és a széles oktatási és kutatási tevékenységi kör alakította ki. Az iskola kiemelkedő végzettségi lehetőségeket kínál az egyetemi és egyetemi hallgatók szintjén az optika és a fotonika területén. Az iskola képesítési stratégiája teljesen kutatás-orientált, és az akadémiai szabadság, a versenyképes kutatási feltételek és a nemzetközivé válás elvein alapul az oktatás és a kutatás minden szintjén.

Az iskola felismeri annak felelősségét, hogy sok diploma tovább folytatja pályafutását a kutatás-intenzív cégekben. Az ASP képzési programjai ezért célja, hogy elősegítsék és optimalizálják a fiatal tudósok akadémiai karrierfázisát a kutatást igénylő vállalatok munkatapasztalatával. Ezért minden versenyképes karrierfejlesztési intézkedésünk célja, hogy megalapozza a sikeres karriert az egyetemek és az ipar számára.

Az ASP-t 2008-ban alapították a német szövetségi és thüringiai kormányok, a Jena Egyetem és a német fotonikai iparág köz- és magánszféra partnerségében. A program egyik kulcsfontosságú tényezője az ASP szoros együttműködése az ipari partnerekkel. Partnereink kivételes gazdasági fejlődésének fenntartásához a jelentős számú magasan képzett munkavállaló elérhetősége szükséges. Az ASP diplomások azok a potenciális jelöltek, akik jól felkészültek a német fotonikai iparágra.

Jena: a legmagasabb rangú német történelem és hagyományokkal teli egyetem

A Friedrich Schiller Jena Egyetem , amelynek ősi latin neve "alma mater jenensis", az egyik legrégebbi német egyetem, melyet 1558-ban alapítottak. Ekkor a filozófia, a teológia, a jog és a gyógyászat klasszikus tudományos területei voltak. kutatási és oktatási témák. Az elmúlt évszázadok során számos kiemelkedő tudós volt egyetemi tanár. A 18. század végén és a 19. század elején Jena híres lett a klasszikus-romantikus "csodálatos korszakban", amikor a világhírű költők és filozófusok, mint Goethe, Schiller, Hegel és Fichte szellemi hangulatát jelentették.

A világ egyetemek jelenlegi akadémiai rangsorában, az úgynevezett sanghaji rangsorban a Friedrich Schiller University Jena a világ 400 legjobb egyeteme közé tartozik . A 2019-es rangsorban a Jena Egyetem a 22 legjobb német egyetemhez tartozik . A sanghaji rangot a Shanghai Ranking Consultancy adta ki, és figyelembe veszi a tudományos szakmagazinokban megjelenő publikációk és idézetek számát, különös tekintettel a természettudomány és a tudomány, a Nobel-díjak és a mezők kitüntetéseinek magas szintű folyóirataiban a kutatók és öregdiákok számára, valamint a kutatási teljesítményre. megmérik. Több mint 1200 egyetem jelenik meg a rangsorban, az 500 legjobbat 2003 óta rendszeresen közzéteszik.

Helyszínek

Jena

ABBE SCHOOL OF PHOTONICS

Address
Abbe Center of Photonics
Albert-Einstein-Str. 6
07745 Jena, Germany

07745 Jena, Türingia, Németország
Telefonszám
+49 3641-9-47963

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket