University of Hamburg - School of Integrated Earth and Climate System Sciences (SICSS)

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Integrált Klíma- és Föld Rendszertudományi Iskola

A SICSS-t 2008-ban alapították az „Integrált klímarendszer-elemzés és előrejelzés (CliSAP)” kiválósági klaszter végzőiskolaként, 2007 és 2018 között. Első doktori jelöltjeink 2008-ban kezdték meg projektjeiket SICSS-tagként, és első MSc hallgatóink 2009 októberében beiratkoztak. Azóta a SICSS nagyon gyorsan növekedett!

Ma tartósan mintegy 75 doktorjelölt és mintegy 45 MSc hallgató veszünk részt. 2019 nyarától kezdve a SICSS gondoskodik a karrier korai szakaszáról. Az MSc és a doktori program mellett a Post-Doc programért és a nemekkel kapcsolatos minden kérdésért is felelősek vagyunk, amelyek a korai karrier-támogatással kapcsolatosak.

Interdiszciplináris oktatás és kutatás a SICS-ben

A SICSS az interdiszciplináris és kutatás-orientált oktatást jelenti a föld- és éghajlati rendszerek tudományában. A SICSS összekapcsolja a különböző tudományos háttérrel és szakértelemmel rendelkező hallgatókat és jelölteket, és lehetővé teszi az integrált, innovatív oktatást. A SICSS felkészít téged arra, hogy szakértőként dolgozzon az éghajlatváltozás különböző területein: kutatóként a természettudomány, a társadalom- és a gazdaságtudomány területén, tanácsadójaként vagy szakértőként a nemzeti és nemzetközi szervezetekben. Programunk inspiráló háttere a magas szintű tudományos és interdiszciplináris kutatás, az egyéni támogatás és felügyelet, valamint a SICSS nemzetközi légköre.

120262_MScprogramcoursesTitelbildGottschalk.JPGUHH / SICS / Gottschalk

Minden programunk bevezető tanfolyammal kezdődik, amely szakértő alapú áttekintést nyújt az éghajlattudományokkal foglalkozó tudományágakról. Az értekezés során megszerzett interdiszciplináris ismeretek kiegészülnek a földi és az éghajlati rendszerek tudományának karrierjéhez szükséges speciális kutatási készségekkel kapcsolatos tanfolyamokkal. Ez magában foglalja a tudományos írás, a prezentáció és a vezetés készségeit. Más kutatási készségek tanfolyamai a programozásra, a számítógépes nyelvekre, a modellező eszközökre vagy a megjelenítésre szólnak. A kutatási készségekkel kapcsolatos tanfolyamokat befejezik a helyes tudományos gyakorlatra és az interkulturális képzésre vonatkozó tanfolyamokkal.

MSc students during our annual Orientation Week for new studentsUHH / SICS

Helyszínek

Hamburg

Address
School of Integrated Climate System Sciences
Universität Hamburg
Grindelberg 5
20144 Hamburg
Germany

Hamburg, Hamburg, Németország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket