University of Göttingen

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Georg-August-Universität Göttingen

Alapítva 1737, Georg-August-Universität Göttingen egy kutatóegyetem nemzetközi hírű erős gócok a kutatás-vezette tanítás. Az egyetem különbözik a sokszínűségét tárgya spektrum különösen a bölcsészettudományok, a kiváló lehetőség a törekvés a tudományos kutatás, valamint a kiváló minőségű területek, amelyek meghatározzák a profilt. 2007 és 2012 között Georg-August-Universität Göttingen jutalmazták finanszírozást a kezdeményezés Kiválósági a német szövetségi és állami kormányzat, intézményi stratégia a jövő "című Göttingen.Tradition - Innováció - Autonómia". Az egyetem volt képes megvalósítani az összes intézkedést a koncepciót. Most göttingeni egyetem fejleszti a sikeresen létrehozott további intézkedéseket kell folyamatosan előre az egyetem pozitív fejlemények az oktatás és kutatás.

A University hagyomány

Az egyetem nevét viseli az alapító Georg August, György király II Nagy-Britannia választófejedelem és a Duke of Brunswick-Lüneburg, (Hannover). Affinitás a szellem a felvilágosodás, Göttingen elhagyott a fennhatóságát teológia és állítsa be a karok egyenrangú. Akadémiai helye Göttingen sokáig tekinthető az agy a matematikai világ - a helyzetben elvesztette, azonban 1933-ban, amikor náci uralom alatt több mint 50 tanár és oktató kénytelenek voltak elhagyni az egyetem, köztük több, a 44 Nobel-díjast, amelynek kötődött a város. Miután vége a második világháború, Göttingen Egyetem volt az első Németországban, hogy folytassa a tanítás műveleteket, és ezután vált az egyik legnagyobb felsőoktatási intézmények az országban.

Egyetemen Alapítvány

Fokozódó a folyamat nemzetközivé, a kiválóság előmozdítása az oktatás és kutatás, elfogadása alapképzési és mesterképzési szerkezet, amely minden szinten az egyetem nagyobb önállóságot és egyéni felelősség, optimalizálása forráselosztás: Ezek a lépések jellemzik a reformok az utóbbi időben elvégzett az egyetemen. A 2003 elején, a Georg-August-Universität lett az első német egyetem egy sor olyan átfogó tudományág, hogy vállalja a jogállását egy alapítvány közjogi. Az egyetem azóta fokozta kutatási profilja, új kutatás szervezetek, mint például a Courant kutatási központok és az Lichtenberg-Kollégiumot, intenzívebb együttműködés a Göttingen Campus, vonzott és megtartotta kiemelkedő tudósok és támogatta a felvételi kiváló hallgatók és fiatal tudósok külföldön .

Göttingen Campus

A University of Göttingen illetően nagy kutatási hagyomány és figyelemmel a sokféleséget jelentő erősségei. Szinte az összes tudományágak beleértve a gyógyszer képviselteti magát a 13 karon, a kivétel mérnöki tudományok területén. A Georg-August Universität Szintén kiemelkedő szorosan kapcsolódik hálózathoz első osztályú extra egyetemi kutatási intézmények bevonásával, a legkiemelkedőbb, a göttingeni Tudományos Akadémia, a német Főemlős Központ, a Német Űrkutatási Központ és öt Max Planck Intézet. Együttesen ezek a helyi partnerek hozzák létre a University szövetséget kutatási együttműködés és az oktatás vitathatatlanul egyedülálló Szövetségi Köztársaságban tekintve mélysége és szélessége. Sikeres amelynek elemei között közösen üzemeltetett kollaboratív kutatási központok, junior kutatócsoportok és infrastrukturális létesítmények, valamint a kombinált professzori kinevezések. Ez az együttműködés a közelmúltban tenyésztett kiemelkedő kutatási központok, nyert finanszírozást a Német Kutatási Alapítvány (DFG) és a Szövetségi Oktatási és Kutatási. Hatálya alá tartozó, az Excellence kezdeményezés támogatása a Excellence Cluster "nanoméretű Mikroszkóp és Molekuláris Élettani az agy (CNMPB)" és a göttingeni Graduate School for Idegtudományi; Biofizikai és Molekuláris Biosciences (GGNB) folytatódni fog a második programm fázisban. Mivel a pozitív hatása van a tanulók oktatás és ápolása a fiatal kutatók áradó ideg- és Biosciences Göttingenben E kutatási terület között, művelt együtt az egyetem intézményi partnereknek a Göttingen campus, fontos szerepet játszanak alakításában a profilt. A kutatási kiválóság nemzetközi szinten is megjelenik a kémia, a fizika a kondenzált anyagok és az optika, a biológiai sokféleség és az ökológia, geobiológia és tiszta matematika, valamint a német nyelv és irodalom tanulmányok, keleti és ókori világ tanulmányok és teológiát. Ennek eredményeként az integrációs folyamat, a helyi kutatási közösség, lehetőség specifikus Göttingen merülnek fel a vonzása és megtartása a kiváló kutatókat és azon kívül Németországban, és a kiváló minőségű kutatási tevékenységek már megkezdődtek, és fejleszteni. Hasonlóképpen, a haladás rendkívül tehetséges fiatal tudósok és kutatók egy központi stratégiai célja a Georg-August-Universität.

Tanulás Excellence

Göttingen számos előnye van, mint egy helyet az egyetemi tanulmányok, amelyek a Georg-August-Universität is fokozza az innovatív képzési programok, alapképzési és mesterképzési struktúrák végző szisztematikus nemzetközivé a tanulmányi programok és végrehajtó minőségbiztosítási intézkedések. Körülbelül 30 000 fiatal Jelenleg itt tanulok, néhány tizenegy százaléka közülük külföldről - egyértelműen bizonyítja az húzza, hogy az egyetem már régóta gyakorolt ​​nemzetközi szinten. A tartomány a kurzusokat kínálnak kiemelkedik mind a kiemelkedően jó tanulmányi lehetőség a természetes és az élettudományok és a szélessége a téma sokszínűség a humán-és társadalomtudományok, a választás talált csak egy kis számú egyetem Németországban. Ilyen spektrumát tantárgyak lehetővé teszi átfogó kérdések kezelését is az interdiszciplináris szempontból, akár egyetemi szinten. A 80 alany közül lehet választani, mintegy 1000 kombinációk lehetségesek a módja annak, érettségi egy főiskolai diplomát. Annak folyamatosan bővülő MSc és PhD programok az egyetem műveli kiválóság és kínál a közelség kutatás. Tanulmányi programok futnak angol, kétnemzetű fok és a kötelező külföldi tartózkodás készítsen diplomások a nemzetközi munkaerőpiacon. A University of Göttingen nemzetközi helyzetében lesz tovább erősödött a bővítése partnerség. Amellett, hogy a közeli komplex európai egyetemek keretén belül az Erasmus program, számos együttműködések Egyetem, kar és intézet szintű elősegítése tanulmányutakat az egész világon, néhány esetben is így ösztöndíjak. 2011-ben a University of Göttingen volt sikeres javaslatait minőségének további javítása érdekében a tanulmányok és a tanítási keretében a "Minőség a tanítás paktum" a német szövetségi és tartományi kormányok. Azóta göttingeni egyetemen már bővül a tudományos programok kínál, és további optimalizálása a minőségi vizsgálat feltételeit. Ezeket az intézkedéseket kell kidolgozni együttműködve a diákok.

Előmozdítása tudósokból és holnap

Doktori képzés Göttingen koncentrálódik strukturált programok alapján négy Graduate Schools: Georg August Egyetem School of Science (Gauss) - Göttinger Graduiertenschule Gesellschaftswissenschaften (GGG) - Graduiertenschule für szellemtudományok Göttingen (GSGG) - Graduate School Forest és Mezőgazdasági Kar (CFA) ( lásd: www.graduiertenschulen.uni-goettingen.de). A négy Graduate iskolák szervezeti felépítmény a kutatói képzési csoportok, doktori programok és nemzetközi Max-Planck kutatási iskolák. A cél ezekben az iskolákban, hogy optimalizálja a kutatók és a tanulás feltétele a doktorjelöltek, mely intenzív felügyelet és egy sor szemináriumok célja, hogy elősegítse a képzés első osztályú tudósok és kutatók. A Göttingen Graduate School of Neuroscience, Biofizikai és molekuláris Biosciences, amely működik a tető alatt a Georg August Egyetem School of Science (Gauss), kap forrásokat az Excellence Initiative 2007 óta. Támogatók a Német Kutatási Alapítvány Research Training Groups (GRK) hozzák létre korlátozott időtartamra a céllal, hogy elősegítse a fiatal kutatók és felkészíti őket a saját doktori. A Nemzetközi Max Planck kutatási iskolák, a Max-Planck-Gesellschaft együttműködve partnerekkel Egyetemen folytat támogatása a fiatal tudósok és nyújt kiemelkedően tehetséges hallgatók, Németországban és külföldön a lehetőséget, hogy szerezzen egy doktori különleges megkülönböztetést.

Világszínvonalú Egyetemi Könyvtár

Az alapító a göttingeni Egyetemi Könyvtár 1734-ben mérföldkő volt: először a könyvtár történetében a fogalom a modern tudományos könyvtár gyakorlati alkalmazását, és az intézmény volt az első átfogó akadémiai könyvtár az európai helyzet. Ma, a göttingeni Állami és Egyetemi Könyvtár Alsó-Szászország (Niedersächsischen Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen, SUB) továbbra is tartsa a pole pozíciót. A több mint 7,8 millió mediális egység, ez jelenleg az egyik legnagyobb ki a német könyvtárak. A gazdaságok közé 5.800.000 kötetek, 1.500.000 mikroorganizmusok, 31000 elektronikus folyóiratok engedély alapján 316.000 térképek, 14000 folyóiratok nyomtatott formában, 14.000 kézirat, több mint 3100 ősnyomtatvány, 395 hagyatékok és számos digitális termékek. Ezen kívül van egy másik 138 független fiókkönyvtár a intézeteivel. A digitális könyvtár kompetencia központja világhírű, a SUB irányítja, illetve közreműködik számos kutatási és fejlesztési projektek ezen a területen.

Helyszínek

Göttingen

University of Göttingen

Address
University of Göttingen
Wilhelmsplatz 1

37073 Göttingen, Alsó-Szászország, Németország
Telefonszám
+49 551 390

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket