ESCP Business School London

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az 1819-ben alapított ESCP Business School vezetők és vállalkozók generációit generálta. Az Berlinben, Londonban, Madridban, Párizsban, Torinóban és Varsóban található városi egyetemen az ESCP Business School európai identitással rendelkezik, amely lehetővé teszi egyedülálló multikulturális oktatási stílus kialakítását az üzleti területen és a nemzetközi menedzsment kérdéseiben átfogó képet.

Az ESCP évente több mint 6000 hallgatót és 5000 vezetőt fogad be több mint 120 különböző országból, és átfogó menedzsment tanfolyamokat és szakirányú programokat kínál nekik (Bachelor, Master, Executive MBA, PhD és Executive Education).

Az ESCP az első és egyetlen multi-akkreditált üzleti iskola a világon:

 • 3 nemzetközi akkreditáció: AACSB, EQUIS, EFMD akkreditált program (MBA / EMBA)
 • 5 nemzeti akkreditáció: ACQUIN (Németország), ANECA (Spanyolország), QAA
 • Az ESCP az első üzleti iskola, amely az Európai Egyetemi Szövetség (EUA) teljes jogú tagja lett.

- Kövessen minket a Twitteren https://twitter.com/escp_bs

Először a jövőbe

Az ESCP Business School az elmúlt 200 év úttörője büszke lehet számos innovációra, amelyeket a világ minden táján sikeresen alkalmaztak. Ez továbbra is az egyetlen páneurópai iskola, amelynek hat campusai vannak Berlinben, Londonban, Madridban, Párizsban, Torinóban és Varsóban, valamint egy kapcsolódó campus Luxemburgban.

Mivel a kétéves évünk lesz, 2019 a tökéletes alkalom az ESCP génjeiben beágyazott innovatív szellem megünneplésére. Ehhez visszatekintünk az 1819-es iskola létrehozására - ekkor lett a világ első üzleti iskolája -, és fedezhetjük fel egy ilyen hosszú élet receptjét!131185_ESCPlandingstrip.jpg

# 1 Az úttörő iskola alapjai (1819-1869)

1819-ben létrejött egy különleges cég, amely egyike az első üzleti iskoláknak, és most a világ legrégebbi üzleti iskolája jött létre.

Ebben a periódusos időszakban az iskola eredeti koncepciókra épít, amelyek az 1970-es évektől kezdve fellépő ESCP innovatív stratégiájának pillérei lesznek:

 • A nemzetközi nyitottság merész politikája (már 1827-1828-ban több mint 20% külföldi diák), oktatási tartalommal, nemzetközi kérdésekkel foglalkozik (1823-tól három idegen nyelvet tanultak; 1826-1827-es tanulmányutak Európában); Ez egy igazi előadás Franciaországban a Napoleoni-háború utáni társadalom összefüggésében!
 • A menedzsment tudomány és a technológia mellett a hallgatók jogot és politikai gazdaságtanot, vagy alkalmazott tudományokat (kémia) tanulnak. Az ESCP multikulturális és multidiszciplináris modellje már megjelenik.
 • Hely a gazdasági főváros szívében (Hôtel des Fermes, majd Hôtel de Sully, Párizs).

Ezt a korai fázist építői alakítják: olyan vállalkozók, mint Germain Legret és Amédée Brodart, valamint olyan tudósok, mint a gazdasági vállalkozó elmélete, Jean-Baptiste Say közgazdász; Vital Roux kereskedő, a Francia Kereskedelmi Szabályzat megfogalmazásában és a gyakorlati tanításra orientált pedagógia támogatásában; és Adolphe Blanqui közgazdász, az iskola tulajdonosa és igazgatója 24 éve.

# 2 Konszolidáció és lejárat (1869-1969)

1869 és 1969 között, a Kereskedelmi és Iparkamara égisze alatt, az iskolát megerősítették és érettségévé vált. Mind rugalmasságát, mind alkalmazkodóképességét bebizonyították: egyrészt a programok és a beiratkozók jelentősebb bővülése (az 1820-as évek néhány tucat hallgatójától a 19. század végén 250-ig, majd az 1970-es évekhez közel ezerig); és másrészt a fokozott szelektivitás és a megnövekedett akadémiai követelmények az 1920-as évektől kezdve, ideértve:

 • Az oktatás állami elismerése 1890-ben.
 • Az első szakosodási szakaszok létrehozása, az iskola első éveiben feltárt "Comptoirs" (kereskedelmi posztok) öröksége: Tengeri szakasz (1905), Gyarmati szakasz (1913), Hotelszakasz (1916), Kereskedelmi képviseleti rész (1917) ), stb.
 • Kötelező versenyképes felvételi vizsga 1926-ban.
 • A felsőoktatási intézmény 1947-es státuszának előmozdítása, amely egy fontos lépés a Grande École de Commerce-be való fokozatos átalakulás felé.
 • Az Alumni Egyesület és a hallgatói unió létrehozása 1950-ben.
 • Az IT és egy nyelvi laboratórium integrációja az 1960-as években.

A viharos évszázad során, amikor Párizs városát háromszor sújtották fegyveres konfliktusok, az iskola helyiségeit átalakítják a háború által sebesültek befogadására (1870-ben, 1914–1918-ban és 1939–1945-ben) - kétszer az Avenue de Avenue épületében. la République.

# 3 A feltalált üzleti iskola (1969-2019)

Amikor az iskola 1969-ben elnyeri önállóságát az ESCAE hálózat elhagyásával, az ESCP Business School fokozatosan feltalálja üzleti modelljét, az 1819 óta bevezetett értékek és tudományos alapelvek alapján.

Az új, integrált európai egyetemi modell egy 150 éves intézmény folyamatos növekedéséből adódik, a válasz a gazdasági globalizációra.

Ez az átalakulás az Európai Unió intenzívebbé válásának és bővítésének összefüggésében zajlik.

Öt mérföldkő jelzi az új európai modell újratárolásának előrehaladását: 1969, 1973, 1999 és 2009:

 • 1969: Egy elkötelezett állandó kar és a Tribunes ESCP létrehozása.
 • 1973: 1973. október 8-án létrejött a párizsi École des Affaires de Paris (l'École Européenne des Affaires, 1982-től), ahol a diákok egy nemzetközi tantervet folytatnak, melynek főbb európai fővárosaiban váltakozó félévekkel (1974-től London, 1975-től Düsseldorf) 1985-ben Berlinbe költözött) 1973-ban az iskola is elérhetővé válik a nők számára (Joëlle Le Vourch az első női hallgató 1973-ban).
 • 1999: Az ESCP és az EAP egyesítése.
 • 2009: Az ESCP létrehozása a fokozott hálózatbővítés után, a torinói campus megnyitásával 2004-ben, és a varsói campus előtti 2015-ben.
 • 2018: Az ESCP Business School függetlenné válik a Párizsi Kereskedelmi és Iparkamartól. Elindul az európai alapképzés, amely az iskolát az európai LMD modellbe rögzíti, és erős növekedést vált ki. A hallgatói létszám 4 év alatt megduplázódik.

Két évszázad alatt a világ megváltozott: a kezdetben tanított politikai közgazdaságtan órák humanitárius orientált tanfolyamokkal, a laboratóriumi alkalmazott tudományok pedig helyet adtak a kódolásnak és a nagy adatoknak. A mai napig azonban továbbra is az alapítók vállalkozói elképzelései érvényesülnek, áttekintve olyan aspektusokon, mint például a Kék Gyár európai sikere, az iskola inkubátora, amely jelen van az összes ESCP Business School campuson!

Küldetésünk

"Az ESCP küldetése az, hogy inspirálja és oktatja a holnap üzleti vezetőit."

Meggyőződésünk, hogy a holnapi üzleti vezetőknek nemzetközi, digitális és kultúrák között hatékonyaknak kell lenniük. Az oktatásra és a szervezeti felépítésre vonatkozó megközelítésünk ezt tükrözi, az integrált (páneurópai) karok által erősített nemzetközi programokkal egyetemeken keresztül Európa minden fő piacán.

Ezt a küldetést továbbfejlesszük a nemzetközi irányítási oktatás és kutatás egyedi megközelítésével, amely transznacionális tapasztalatokat, együttműködést és tanulást támogat egy pán-európai keretben.

2015-ben az iskola egyedi megközelítést és perspektívát alakított ki a C4B rövidítés alatt: Kultúrák (4) Üzlet. Ez továbbra is irányítja munkánkat, és most beágyazódik egy új stratégiai tervbe a 2018-2022 közötti időszakra.

C4B vagy Hogyan szállítunk az ESCP Business School-ban

 1. A nemzetközi / összehasonlító kutatásra összpontosító szakértői akadémia.
 2. Kötelező rotációs programok, amelyek egyedülálló több egyetemi tanulási élményt nyújtanak egész Európában.
 3. Interdiszciplináris oktatás a kemény (kódolás stb.) És a lágyabb (humanitárius, stb.) Menedzsment készségek integrálására.
 4. Sokszínű, kreatív és vállalkozói közösség.

Víziónk (mi és hol akarunk 2022-ig lenni)

"2022-ben az ESCP Business School világszerte elismerten lesz a vezető európai üzleti iskola a nemzetközileg összpontosított menedzsmentképzés területén."

A látásunk, hogy igaz legyen, azt jelenti:

 • Világszínvonalú kutatások készítése és terjesztése a nemzetközi / összehasonlító irányításban, amely alakítja a szervezetek és vezetők módját és viselkedését;
 • kulturálisan és digitálisan okos diplomások készítésében, akik képesek alakítani és összekapcsolni a holnap üzleti világát;
 • az üzletekkel, az öregdiákokkal és a kormányzattal való kapcsolattartás előmozdítása a nemzetközi vezetési gyakorlat és az interkulturális kapcsolatok előmozdítása érdekében;
 • a sokféleség valamennyi formájának kihasználása az innováció, az erő és a vezetés forrásaként.

Értékeink és elkötelezettségünk európai

Az európai egyetemi kultúrából örökölt tudományos kiválóság értékeit ápoljuk.

Kutatásaink révén a jövő világának nagy kihívásaira épülő multikulturális, interdiszciplináris és nyílt megközelítésen alapuló Singular koncepciót dolgozunk ki a menedzsment tudományágakra.

Iskolánkban, amelyet a vállalkozók 200 évvel ezelőtt hoztak létre, kreativitást fejlesztünk a kíváncsiság, a merészség és az összes tudományág hozzájárulásának ösztönzéséhez a gazdasági dinamizmushoz.

Közösségünk elkötelezett a pluralizmus előmozdításában a kultúrák és a sokféleség minden formájának tiszteletben tartásával.

Helyszínek

London

Address
London Campus
ESCP Europe
527 Finchley Road
London NW3 7BG
United Kingdom

London, Anglia, Egyesült Királyság

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Akkreditáció

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

Programok

Az intézmény további kínálata: