The London Film School

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Filozófia

London Film School - egy hely, ahol kísérletezni, megtalálni a hangját és kapcsolatba lépni az iparral.

A London Film School ( LFS ) több mint 60 éve volt a hely a feltörekvő kreatív tehetségek számára, akik fejlesztették kézműveiket, megtalálhatták hangjukat és közvetlenül kapcsolatba léphetnek az élénk brit képernyőágazatokkal. A világ minden sarkából származó hallgatókkal az LFS mindig is kulturális csomópont volt, ahol a friss hangok, tapasztalatok és perspektívak vállát dörzsölik a hagyomány és a történelem.

A film történetét itt játszották a Shelton Street-en - a cellulóz vonzódása mellett az új lendület és a digitális világ megjelenése. Itt komolyan vesszük az innováció hagyományának ünneplését.

LFS a filmekkel foglalkozik, melegház környezetet biztosítva az intenzív kreatív munkához. A filmkészítés és a forgatókönyv készítésének MA programjait a Screenskills elismerte, mint ipari szabványt és a professzionalizmus szintjén, amely a Film Akadémia státusát adta nekünk. A világ szinte minden országának filmiparát liberálisan meghintjük az iskola diplomáival. Számos figyelemre méltó öregdiák kis választéka tartalmazza: Mike Leigh OBE, Michael Mann, Ann Hui, Duncan Jones, Tak Fujimoto, Danny Huston. A hosszabb listát itt olvasható: https: // LFS .org.uk / filmek-alkotók / társult-london-film-school-alfsWith mi MA filmkészítés nincs előre specializáció, hanem úgy gondoljuk, hogy annak érdekében, hogy megtalálják a filmkészítő hang, meg kell értenie a filmkészítést mint egészet. Ez azt jelenti, hogy megtapasztalja és kap teljes képzést az összes kézműves területen. Az itt felkínált tapasztalatok arra a gondolatra épülnek, hogy a filmkészítés együttműködési folyamat, nem pedig egyetlen ember terméke. Diákjaink minden tudományágban részt vesznek, társaikkal és munkatársaikkal.

Az MA forgatókönyveink egyedülálló lehetőséget kínálnak egy teljes hosszúságú film forgatókönyvének kidolgozására, egyedi mentorálással és az ipari mentorok útmutatásával. Ezen felül a forgatókönyvíró hallgatóinknak lehetősége nyílik arra, hogy együtt dolgozzanak a filmkészítő hallgatóinkkal, hogy egész évben számos rövidfilmet készítsenek.

A gyorsan változó médiakörnyezetben a digitális stratégiák és az új finanszírozási modellek megértésének szükségességével foglalkozik az MA Nemzetközi Filmvállalatunk , amely az Exeteri Egyetemmel együttműködésben zajlik. A nemzetközi pénzügyekben, a világmoziban és a berlini filmfesztiválon való terepi utazásokkal előkészíti a hallgatókat a programozás, a kiállítás és az elosztás karrierjére.

Az LFS támogassuk és tiszteljük hallgatóink képzeletét. Úgy gondoljuk, hogy fontos kísérletezni, kihívást kelteni az egyezményekre és feltárni a történetmesélés új módjait, és új módszereket találni a közönséggel való kapcsolattartáshoz. Ezen keresztül képesek vagyunk dinamikus párbeszédet indítani a képernyőiparokkal, és alakíthatjuk és befolyásolhatjuk a jövőt.

Munkatársaink és látogató előadóink kapcsolatban állnak az Egyesült Királyság és a globális iparágakkal, tapasztalataikat bevonva az LFS belüli tanítás mindennapi gyakorlatába. A technikai készségek elsajátítását az ötletek kreatív fejlesztésével egyensúlyba hozzuk. Emellett részt vesz az új kihívásokkal, amelyek a képernyő-mesemondók előtt állnak egy állandóan változó tájban. Ugyanezt a képzeletünket és a kísérletezést alkalmazzuk az új üzleti modellekre való gondolkodáshoz és az önálló filmkészítő karrierjének fejlesztéséhez.

A jövőre is nézünk. Pályakezdőink jelentősen hozzájárultak a világszínházhoz és a globális történetmeséléshez. Ha tovább megyünk, nem kevesebbre számítunk, de most a játéktechnika nagyobb. A moziban kívül látjuk, hogy mesemondóink és filmkészítőink televízióban és új platformokon dolgoznak. A film és a televízió konvergenciája révén, az új platformok megjelenésével diplomásokkal magabiztosan meg fogja vizsgálni, hogyan lehetne a filmkészítésben alkalmazott készségeiket és szakértelmüket hozzáigazítani ahhoz, hogy lenyűgöző történeteket mondjanak el bármilyen médiumon, bármilyen platformon és bárhol.

Az Egyesült Királyság legrégebbi filmiskolájának rövid története

A London Film School az Egyesült Királyság legrégebbi filmiskolája, amelynek októberében 60 éves lett. Az iskola jelentős mértékben hozzájárult a filmoktatás fejlesztéséhez Nagy-Britanniában és az egész világon.

Ahelyett, hogy megkísérelne létrehozni egy nemzeti mozit, mint oly sok kormány által finanszírozott iskola tette, az LFS a kezdetektől fogva előmozdította a széles, kézműves alapú kiválósági kultúrát, több mint 80 ország hallgatóival. Jelenleg az iskola hallgatóinak több mint 60% -a az Egyesült Királyságon kívülről származik.

1956 októberében a Heatherley Képzőművészeti Iskola igazgatója, Gilmore Roberts bevezette a filmkészítés rövid tanfolyamát, de mielőtt a jelentkezők jelentkezni tudtak volna, megállapította, hogy iskoláját az ő alulról adták el. Úgy döntött, hogy önállóan folytatja a kurzust, de alig tudta elképzelni, hogy hatvan évvel később egy virágzó, ebből az embrionális ötletből eredő nemzetközi iskola egy átalakított raktárban dolgozik a londoni Covent Garden-ben.

Az első LFS filmkészítő tanfolyam 1957 májusában zajlott.

A bizonytalan korai napok után az iskola Brixtonban „Londoni Filmtechnikai Iskola” -ként telepedett le. Arra a felfogásra épült, hogy a Nagy-Britanniában a filmkészítés jövőbeli egészségét megfelelő módon megtervezett formális képzéssel lehet előmozdítani az iparba lépő emberek számára, majd a hagyományos tanulószerződéses gyakorlati képzés alapján. Mivel kevés jel volt hivatalos fellépésről e tervek végrehajtása érdekében, egy rajongói csoport úgy döntött, hogy a klasszikus brit utat választja és ilyen iskolát alkot.

A régi iskola megközelítését egy rázott átjárón és egy maroknyi szobába történő kanyargó tégla lépcsőn keresztül a Brixton Electric Avenue üzletein át egy szigorú látogató hasonlította a "Caligari Orvos kabinetje" sorozathoz.

Az 1960-as évek elején az iskola a West Endben, a Charlotte Street épületében költözött, és átnevezte The London Film School . A 18. századi raktár a Covent Gardenben, amelyben az iskola az 1960-as évek közepe óta működik, hasonlóan drámai és egyéni karakterű.

1974-ben az iskolát LIFS néven nevezték át, a London International Film School-nak, de 2001-ben visszatért a London Film School-ba.

Az eredeti alkotmány, amely továbbra is hatályban van, nagyon szokatlan. Az iskola bejegyzett jótékonysági szervezet, nonprofit társaság, garanciával korlátozva. Minden hallgató az Egyesület tagjává válik, és a többi taggal együtt megválasztja az Igazgatótanácsot, amelyben képviselettel rendelkezik. Az igazgatótanács általános felelősséget vállal az iskola vezetéséért. A jelenlegi elnök Greg Dyke, igazgatónk pedig Gisli Snaer. Az iskola mindig is teljesen független volt, és így marad a tanfolyamok Warwicki Egyetemen és az Exeteri Egyetemen történő jóváhagyását követően.

A London Film School továbbra is a kevés fennmaradó független kreatív szakemberek intézményének egyike a világon. Keményen dolgozunk annak érdekében, hogy továbbra is a filmoktatás vezető központja maradjon.

Ezek az izgalmas idők az LFS és az ipar számára. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon hozzánk, amikor belépünk utazásunk következő fejezetébe.Katie Garner / LFS

Helyszínek

London

Address
The London Film School
24 Shelton Street

WC2H 9UB London, Anglia, Egyesült Királyság

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket