Hivatalos Leírás

Az NMBU küldetése, hogy hozzájáruljon a bolygó jólétéhez. Interdiszciplináris kutatási és tanulmányi programjaink innovációt termelnek az élelmiszerekben, az egészségügyben, a környezetvédelemben, az éghajlatban és a természeti erőforrások fenntartható használatában.

Az NMBU kutatási és tanulmányi programjai lehetővé teszik az emberek világszerte a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, az emberi és állati egészség javításának, a megújuló energiaforrások, az élelmiszer-termelés, valamint a föld- és erőforrás-gazdálkodás nagy globális kihívásait.

Campus Ås

60573_as.jpg

A Campus Ås Norvégia legnagyobb interdiszciplináris akadémiai környezete az élettudományokban.

A norvég élettudományi egyetem (NMBU) hét karon áll, ebből hat a Campus Ås-ben található, és az egyik részben a Campus Adamstuen-nél található (2019-ig):

 • Biosciences
 • Kémia, biotechnológia és élelmiszer-tudomány
 • Környezettudományi és természeti erőforrás-gazdálkodás
 • Táj és társadalom
 • Közgazdasági és üzleti iskola
 • Tudomány és technológia
 • Állatorvoslás

2020-ban megnyílik egy új állat-tudományi kutatási és oktatási épület, ami azt jelenti, hogy az NMBU mind a hét kara megszilárdul az Ås-ben. A Norvég Állatorvosi Intézet egy időben a Campus Ås-re is áttér.

A Campus Ås Norvégia egyik legszebb parkja, ahol több történelmi épület is található, valamint az Ås Farm, ahol a hagyományos állatok kutatása és tanítása folyik.

Az Ås településén összesen 600 hektár területen terül el.

A norvég élelmiszer-, halászat- és akvakultúra-kutatás (Nofima) és a Norvég Bioekonómiai Kutatóintézet (NIBIO) legfontosabb részein két másik nagy intézmény található az NMBU-val.

Campus Adamstuen

60572_adamstuem.jpg

Campus Adamstuen ad otthont az Állatorvos-tudományi Karnak. A kar a Norvégia egyetlen felsőoktatási intézménye az állatorvosok számára, akik két különálló tudományos területen vehetnek részt: állatgyógyászat és állategészségügy.

Az állatgyógyászat az állatok egészségét és jólétét célozza. A legfontosabb területek a betegségekkel, a diagnosztikával és a kezeléssel kapcsolatos ismeretek. A terület magában foglalja mind a termelési állatokat, mind a tenyésztett halakat és a kísérő állatokat.

Az állat-egészségügyi közegészségügy a betegségeknek az állatoktól emberre történő terjedésének megakadályozását célozza meg, és egyre növekvő keresletet jelent.

2014. január 1-jén a Norvég Állatorvos-tudományi Iskola (NVH) és az Élettudományi Egyetem (UMB) egyesültek a Norvég Élettudományi Egyetem (NMBU) létrehozásával, a kutatás és a tanítás egységes szerkezetbe foglalásával az egész biológiai esernyő.
Az Állatorvos-tudományi Kar négy részlegből áll:

 • Alapvetõ tudományok és vízi gyógyászat (Basam)
 • Élelmiszerbiztonsági és fertőző biológia (Matinf)
 • Termelés Állatklinikai Tudományok (Prodmed)
 • Companion Animal Clinical Sciences (Sportfamed)

Campus Adamstuen is otthont ad az egyetemi Állatkórháznak, amely a Companion Animal Clinic, az Equine Clinic és a Production Animal Clinic.

Az Egyetemi Állatkórház betegállatokat kezel az egész országból és szorosan kapcsolódik az NMBU Állatorvos-tudományi Kar kutatási és oktatási tevékenységéhez.

A Norvég Állatorvos-tudományi Intézet biomedikai kutatóintézet, amely a Campus Adamstuen Állatorvos-tudományi Karának helyiségeivel rendelkezik. Itt található a Norvég Állatorvostani Történeti Múzeum is.

A Campus Adamstuen 2019-ben zárul le, és az NMBU Állatorvos-tudományi Egyetem és az Egyetemi Állatkórház majd a legkorszerűbb állatorvosi helyiségekbe költözik a Campus Ås-ben, vagyis mindhárom kar végül egy helyen helyezkedik el . A Norvég Állatorvosi Intézet egy időben a Campus Ås-re is áttér.

A Campus Ås-ben jelenleg egy vadonatúj állat-egészségügyi kutató-oktató épület épül.

Az Állatorvos-tudományi Kar ugyancsak Dél-Nyugat-Norvégiában található divízióval rendelkezik: a Høyland, Sandnes kisvágánykutató szekciója.

Program oktatási nyelve:
 • Angol

Az intézmény további kínálata:

Executive kurzusok

Norwegian University of Life Sciences NMBU

Az AQFood az egész termelési és élelmiszer-ellátási lánc egészére összpontosít a vízi élelmiszerkészítmények előállítására, összekapcsolva az elsődleges termelést, beleér ... [+]

Az AQFood az egész termelési és élelmiszer-ellátási lánc egészére összpontosít a vízi élelmiszerkészítmények előállítására, összekapcsolva az elsődleges termelést, beleértve az akvakultúrát és a vadon élő fogásokat feldolgozással és forgalmazással a fogyasztók számára a minőség és a biztonság szempontjából.

Mit használhat ez a minősítés?A vízi élelmezés iránti megnövekedett kereslet a világon magasan képzett jelölteket igényel a teljes élelmiszerláncban. A növekvő vízi élelmiszeripar egyre integráltabbá válik, ami azt jelenti, hogy az egyes vállalatok a teljes értéklánc számos részét fedik le.Mit tanulsz?

A program átfogó képet nyújt a vízi élelmiszertermelésről. A vízi élelmezés, a halászat és az akvakultúra teljes értékláncát megtudhatja a feldolgozás, a forgalmazás egészen a fogyasztóig történő eljuttatásáig. A program a biztonságra és a minőségre összpontosít, a tengerről a táblára.... [-]

Norvégia As
Augusztus 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul

MSc

Norwegian University of Life Sciences NMBU

Mit használhat ez a minősítés? A tanácsadók által jóváhagyott, összesen 120 cr program tartalmazhat tanulmányokat az együttműködő egyetemeken. ... [+]

Mit használhat ez a minősítés?

A tanácsadók által jóváhagyott, összesen 120 cr program tartalmazhat tanulmányokat az együttműködő egyetemeken.

[-]
Norvégia As
Augusztus 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Kínálunk tanfolyamokat a haltenyésztésben, a halak táplálkozásában, valamint az akvakultúra-növények tervezésében és tervezésében, és betekintést és tudást szerez arról, ... [+]

Mit használhat ez a minősítés? A haltenyésztés vezetője, a minőségellenőrzés, a kormányzati vagy kiterjesztési pozíciók, az új akvakultúra-fajok fejlesztése, a tenyésztési programok, értékesítés vagy adminisztráció irányítása. A mesterképzés is egy lépés a tudományos karrier. Mit fogsz tanulni?

A program széles és interdiszciplináris erővel és specializációval rendelkezik az Ön által választott témákban. Kínálunk tanfolyamokat a haltenyésztésben, a halak táplálkozásában, valamint az akvakultúra-növények tervezésében és tervezésében, és betekintést és tudást szerez arról, hogy ezek az összetevők / tényezők miként befolyásolják a termelés hatékonyságát és befolyásolják a gazdasági hozamot.... [-]

Norvégia As
Augusztus 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Szeretne dolgozni az egyik legsürgetőbb környezetvédelmi probléma világszerte - víz és higiénia? Olyan fenntartható megoldásokat szeretne találni, amelyek alacsonyabb klí ... [+]

Szeretne dolgozni az egyik legsürgetőbb környezetvédelmi probléma világszerte - víz és higiénia? Olyan fenntartható megoldásokat szeretne találni, amelyek alacsonyabb klímapontot, nagyobb élelmezésbiztonságot és klímavédelmet biztosítanak?

Mit használhat ez a minősítés? Az Egyesült Nemzetek Szervezete 2030-ig célozza meg a biztonságos ivóvízhez és a megfelelő szennyvízkezeléshez való hozzáférést. [-]
Norvégia As
Augusztus 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Érdeklik a mezőgazdaság és a kertészet, az ökológiai mezőgazdaság vagy növénybiológia, valamint az éghajlat és a környezet hatása a növekedésre és a minőségre? A virágok ... [+]

Érdeklik a mezőgazdaság és a kertészet, az ökológiai mezőgazdaság vagy növénybiológia, valamint az éghajlat és a környezet hatása a növekedésre és a minőségre? A növények és az élelmiszerek egészségügyi szempontjai?

Mit használhat ez a minősítés?A munkalehetőségek magukban foglalják a vezetői pozíciókat a környezetben vagy a mezőgazdaságban. Ön kormányzati, közigazgatási, vagy magánszektorral rendelkezik, mint menedzser, tanácsadó / tanácsadó, doktorandusz, kutató, oktató (pedagógiai). Nemzetközileg is dolgozhat, olyan szervezetekben, mint a FAO és a NORAD.Mit tanulsz?

A diákok megtanulják a virágokat, gyümölcsöket, bogyókat, zöldségeket és gabonákat. A növények megértése, valamint a környezet és az éghajlat hatása a funkciókra. Genetika és molekuláris módszerek. Növényegészségügy és növényvédelem.... [-]

Norvégia As
Augusztus 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Szeretné megoldani a jövő kihívásait a Big Data segítségével? Az Adat tudomány mester programjában megtanuljuk, hogyan kombináljuk az informatika, a matematika és a stati ... [+]

Szeretné megoldani a jövő kihívásait a Big Data segítségével? Az Adatkutatás mester programjában megtanuljuk, hogyan kombinálhatjuk az informatika, a matematika és a statisztikákat az adatok elemzésével a Big Data kihívások kezeléséhez.

Mit használhat ez a minősítés?Az Adat tudomány területén szakértővé válik, ami a jövő munkaerőpiacára vonzó. A Big Data kihívások minden modern társadalomban, ipari ágazatban és kutatásban jelen vannak, és a jövőben várhatóan gyorsan növekedni fognak. Sürgősen szükség van ezeknek az adatoknak a "értelmezésére" szolgáló szakértőkre a munkaerőpiacokon, például a kommunikációs ágazatban, az energiaszektorban, a gazdaságban, a precíziós mezőgazdaságban, az építőiparban, a kutatásban és az orvosi ágazatban.Mit tanulsz?... [-]
Norvégia As
Augusztus 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Norwegian University of Life Sciences NMBU

A norvég, skandináv, EU / EGT és svájci állampolgárok pályázati határideje: június 1 ... [+]

A norvég, skandináv, EU / EGT és svájci állampolgárok pályázati határideje:

június 1 [-]
Norvégia As
Augusztus 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Norwegian University of Life Sciences NMBU

... [+]

A kurzusokat elsősorban az NMBU tanárai tanítják, de a takarmányipar külső szakértőit, valamint adott esetben a nemzetközi vállalatok és intézmények is részt vesznek.

Tanulási eredmények

A képesítését befejezett jelöltnek a következő tanulási eredményeket kell meghatároznia a tudás, a készségek és az általános alkalmasság szempontjából:

Tudás:

Különböző technológiai egységeket üzemeltethet az ipari nyersanyagokban és a takarmányfeldolgozásban. Gyakorlati tapasztalat a takarmány ipari termelésében általánosan használt feldolgozás minden típusától. [-]
Norvégia As
Kérj Információt
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Az ökológia kulcseleme a globális környezeti kihívások megértésében. A környezetre gyakorolt ​​emberi hatás egyre növekvő aggodalomra ad okot, és az ökológusok iránti igé ... [+]

Az ökológia kulcseleme a globális környezeti kihívások megértésében. A környezetre gyakorolt ​​emberi hatás egyre növekvő aggodalomra ad okot, és az ökológusok iránti igény soha nem volt nagyobb.

Mit használhat ez a minősítés? [-]
Norvégia As
Kérj Információt
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Norwegian University of Life Sciences NMBU

... [+]

Tanulási eredmények

Tudás:

[-]
Norvégia As
Augusztus 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Norwegian University of Life Sciences NMBU

... [+]

Emellett a fejlesztési segélyszervezetek, az oktatási intézmények, a kutatóintézetek, a média, a tanácsadó cégek és a nemzetközi nem kormányzati szervezetek számára végzett munkahelynek is minősül. Mit fogsz tanulni? [-]
Norvégia As
Augusztus 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Norwegian University of Life Sciences NMBU

... [+]

A kurzus modulokat az NMBU-n tartják az együttműködő európai egyetemek támogatásával.

Miért kell a Radioecology-t tanulmányozni? Sürgősen szükség van egyetemi képzésben részt vevő jelöltekre a nukleáris tudományokban, beleértve a radioecológiát is. [-]
Norvégia As
Augusztus 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Szeretné megérteni és elemezni a mai nemzetközi kapcsolatokat a diplomácia, a fejlesztés és a környezeti fenntarthatóság tekintetében? Ez a program lehetőséget biztosít a ... [+]

Szeretné megérteni és elemezni a mai nemzetközi kapcsolatokat a diplomácia, a fejlesztés és a környezeti fenntarthatóság tekintetében? Ez a program lehetőséget biztosít az új globális valósághoz való alkalmazkodásra.

Mit használhat ez a minősítés?A diplomások pályázhatnak a polgári közigazgatáson, a nemzetközi szervezeteken, a kutatási és oktatási intézményeken belül, valamint a nemzetközi környezetben dolgozó magánszektoron belüli munkahelyeken. Ez a program jelenleg a norvég egyetemen kínált nemzetközi kapcsolatok egyetlen mesterképzése.Mit tanulsz?

A diplomások mélyreható megértést kapnak annak a politikai természetének, hogy miért, és hogy a kétoldalú és multilaterális intézmények hogyan támogassák bizonyos fejlesztési politikákat, mind térben, mind időben.... [-]

Norvégia As
Kérj Információt
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Tanulmányait Norvégia egyik vezető közgazdasági iskoláján, nemzetközi hírű nemzetközi környezetben, a környezeti közgazdaságtan, az energiagazdálkodás és a fejlesztés köz ... [+]

Tanulmányait Norvégia egyik vezető közgazdasági iskoláján, nemzetközi hírű nemzetközi környezetben, a környezeti közgazdaságtan, az energiagazdálkodás és a fejlesztés közgazdaságtan területén.

Mit használhat ez a minősítés?A közgazdászok speciális ismeretekkel rendelkeznek arról, hogy a gazdaság befolyásolja a társadalmakat és a lakosság jólétét. Ez lehetővé teszi a közgazdászok számára, hogy megfeleljenek a környezetvédelmi politika, az energetikai rendszerek, a fejlesztési segélyek, a vállalkozásfejlesztés, a kereskedelempolitika és az általános gazdaságpolitika kérdéseire. A közgazdászok ezért nagy a kereslet a magán- és közszférában, valamint számos nem kormányzati szervezetnél.Mit tanulsz?... [-]
Norvégia As
Kérj Információt
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Address
Universitetstunet 3 1430 Ås
1432 As, Akershus, Norvégia