UIT The Arctic University of Norway

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Jon Terje Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway a világ legészakibb egyeteme. Az Északi-sark szélén fekvő helyzete küldetést jelent. Az Északi-sark egyre növekvő globális jelentőséggel bír. Az éghajlatváltozás, az északi sarkvidékek erőforrásainak kihasználása és a környezeti fenyegetések nagy érdeklődésre számot tartó témák, és a Tromsøi Egyetem különös érdeklődést tanúsít. Az UIT The Arctic University of Norway globális kérdéseket közelről szemlélheti.

Knowlege a világ tetején

A Magas-Életet a vad természet, a kontrasztos fény és időjárási viszonyok, a földrajzi távolságok és a multikulturalizmus jellemzi. Sok UiT kutatóközpontja és tanulmányi programja tükrözi az Északi-sarkvidék sajátos jellegét.

Jørn Berger-Nyvoll

Az UiT kulcsfontosságú kutatásai középpontjában a poláris környezet, az éghajlatkutatás, az őslakosok, a béke és a konfliktus átalakulás, a távorvoslás, az orvosi biológia, az űrfizika, a halászati ​​tudomány, a tengeri bioprospektívák, a nyelvészet és a számítástechnikai kémia állnak.

Kiválósági központok

Az elméleti nyelvészet felsőfokú tanulmányainak központja, a CASTL és a CTCC, az elméleti és számítástechnikai kémia központja mind Norvégi Kiválósági Központokat neveztek ki. 2002-ben a Tromsø-alapú NST, a norvég távorvoslási központot nevezték ki az Egészségügyi Világszervezet Együttműködési Központjának.

Az ARCTOS hálózat a Biotudományi, Halászati ​​és Gazdaságtudományi Karon vezető szerepet tölt be a tengeri sarkvidéki ökoszisztémák kutatásában és a norvég polar Intézet fontos partnerjeként Tromsøban. A Fizika Tanszék az északi lámpákra és az űrkutatásra összpontosít. Mindezek az intézetek magas nemzetközi hírnévvel bírnak.

Arctic Frontiers

Az egyetem a FRAM - Észak-Éghajlat-éghajlati és Környezetvédelmi Kutatóközpont (Fram Centre) része. Minden év januárjában a nemzetközi konferencia Arktikus Frontiers meghívja a kutatókat, a politikusokat és az üzleti képviselőket, hogy az Arctic kérdésekkel foglalkozzanak fegyelmi határokon keresztül. A Sarkvidéki Tanács Titkársága a Fram Központban található. Az Egyetem és a Fram Center kutatói részt vesznek az Északi-sarkvidék számos nemzetközi programjában.

Nemzetközi hub

16000 diák és 4000 fő dolgozik és dolgozik az UiT-ben. A Norvég Arctic Universty. A tanítás kutatási alapú. Az UiT hét tudománya - az északi kérdések iránti elkötelezettség ellenére - széles körű tanulmányi programokat kínál.
A Tromsøi tudományos közösség rendkívül nemzetközi. Az egyetemi oktatók több mint 20% -a és a hallgatói testület 10% -a külföldről érkezik. Az egyetem több mint 20 angol tanított mesterképzési programot kínál, és minden egyetemen angolul tanított tanfolyamokat kínálnak mind a bachelor, mind a master szinten.

Jon Terje Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway alapító tagja az Északi-sarki Egyetemnek, amely 140 cirkópoláris régió kutatási és kutatóintézménye. De az egyetem együttműködik a világ minden részével. 200 nemzetközi megállapodás biztosítja a hallgatók és a személyzet aktív akadémiai cseréjét partnerintézményekkel világszerte.

Norvégia északi partjai

Az egyetemnek nyolc egyeteme van. Tromsø, Narvik, Harstad, Alta, Bodø, Mo i Rana, Hammerfest és Kirkenes található. Az egyetem egyre fontosabb hajtóerőt jelentett Észak-Norvégia és a nagy-északi nemzetközi együttműködés számára.

Helyszínek

Tromsø

University of Tromsø

Address
Hansine Hansens veg 18
9019 Tromsø, Troms, Norvégia
Telefonszám
+47776440009

Alta

UIT - Norges Arktiske universitet - Campus Alta

Address
Follumsvei 31
9510 Alta, Finnmark, Norvégia
Telefonszám
+47 78 45 05 00

Narvik

UiT - Norges arktiske universitet, campus Narvik

Address
Narvik, Nordland, Norvégia
Telefonszám
+47 77 64 40 00