UiT The Arctic University of Norway

Bevezetés

Hivatalos Leírás

UiT The Arctic University of Norway

UiT The Arctic University of Norway egy közepes méretű kutatóegyetem, amely regionális, országos és nemzetközi szinten hozzájárul a tudásalapú fejlődéshez.

UiT The Arctic University of Norway a harmadik legnagyobb Norvégiában és a legészakibb egyetem a világon. Az Északi-sark szélén való elhelyezkedése küldetést jelent. Az Északi-sarkvidék növekvő globális jelentőségű. Az éghajlatváltozás, az északi-sarki erőforrások kiaknázása és a környezeti fenyegetések a közvélemény számára nagy aggodalomra adnak okot, és ezek iránt a Tromsøi Egyetem különös érdeklődést mutat. A UiT The Arctic University of Norway közelről szemlélve vizsgálhatja meg a globális kérdéseket.

Knowlege a világ tetején

A távol-északi életet a vad természet alakítja, ellentétben áll a fény- és időjárási viszonyokkal, a földrajzi távolságokkal és a multikulturalizmussal. Az UiT számos kutatóközpontja és tanulmányi programja az Északi-sarkvidék Norvégia sajátos jellegét tükrözi.

Az UiT tanulmányi portfóliója az összes klasszikus tantárgy területét lefedi, az egészségtudománytól, a társadalomtudományoktól, az oktatás és a humán tudományoktól, a természettudománytól és a technológiától a közgazdaságtanig, a jogig, a szociális munkáig, az idegenforgalomig, a sportig és a képzőművészetig.

Az UiT kulcsfontosságú kutatási területei a poláris környezet, az éghajlat-kutatás, az őslakosok, a béke és a konfliktusok átalakulása, a telemedicina, az orvosi biológia, az űrfizika, a halászati tudomány, a tengeri biológiai nézetek, a nyelvészet és a számítási kémia.

Az elméleti nyelvészet felsőfokú tanulmányainak központja, a CASTL és a CTCC, az elméleti és számítástechnikai kémia központja mind Norvégi Kiválósági Központokat neveztek ki. 2002-ben a Tromsø-alapú NST, a norvég távorvoslási központot nevezték ki az Egészségügyi Világszervezet Együttműködési Központjának.

A Biosciences, Fisheries and Economics Kar ARCTOS hálózata vezető szerepet tölt be a tengeri sarkvidéki ökoszisztémák kutatásában és a tromsøi Norvég Polar Institute fontos partnere. A Fizikai Tanszék az északi fényekre és az űrkutatásra összpontosít. Mindezek az intézetek nemzetközi hírűek.

Az egyetem a tromsøi FRAM - Északi Éghajlat- és Környezetvédelmi Kutatóközpont (Fram Center) része. Minden évben januárban az Arctic Frontiers nemzetközi konferencia kutatókat, politikusokat és üzleti képviselőket hív fel, hogy az északi-sarkvidéki kérdéseket a fegyelmi határokon túl is megvitassák. Az Északi-sarkvidéki Tanács titkársága a Fram Centernél található. Az Egyetem és a Fram Center kutatói az Északi-sarkvidéki Tanács számos nemzetközi programjában vesznek részt.

142925_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Nemzetközi hub

15500 hallgató és 3300 alkalmazott tanul és dolgozik a UiT The Arctic University of Norway . A tanítás kutatáson alapul. Az UiT nyolc kara az északi kérdések iránti elkötelezettség ellenére számos tanulmányi programot kínál. A tromsøi tudományos közösség rendkívül nemzetközi. Az akadémiai személyzet több mint 20% -a és a hallgatói testület 10% -a külföldről származik. Az egyetem több mint 20 angol nyelven oktatott mesterképzési programot kínál, és az összes kar angol nyelvtanfolyamokat kínál mind alap-, mind mesterképzésben.

UiT The Arctic University of Norway alapító tagja az Északi-sarkvidéki Egyetemnek, amely a cirkumpoláris régió 160 tanulmányi és kutatóintézetéből álló nemzetközi hálózat. De az egyetem együttműködik a világ minden részével. 200 nemzetközi megállapodás biztosítja a hallgatók és a személyzet aktív tudományos cseréjét a partnerintézményekkel világszerte.

A Tromsøi Egyetem három egyesülésen ment keresztül. 2009. január 1-jén az UiT beolvadt a Tromsøi Egyetemi Főiskolával, majd 2013. augusztus 1-jén a Finnmark Egyetemi Főiskolával. A legutóbbi egyesítés 2016. január 1-jén történt a Harstadi Egyetemi Főiskolával és a Narviki Egyetemi Főiskolával.

Az egyesülés után az UiT több campusú egyetem lett Észak-Norvégiában. A fő campusok Tromsøban, Altában, Narvikban és Harstadban találhatók, kisebb részlegekkel Mo i Rana, Hammerfest és Kirkenes városokban. Az egyesülés következtében növekszik a hallgatók és a tanulmányi programok száma. Az új egyetem még fontosabb hajtóerejévé vált Észak-Norvégia és a nagy-északi nemzetközi együttműködés számára.

Miért UiT?

Az UiT valóban sarkvidéki

Az UIT a világ legészakibb egyeteme. Az Északi-sark szélén való elhelyezkedésünk missziót jelent. Az Északi-sarkvidék növekvő globális jelentőségű - az éghajlatváltozás, az északi-sarkvidéki erőforrások kiaknázása és a környezeti fenyegetések a lakosság körében nagy aggodalomra adnak okot, amelyek iránt az UIT különös figyelmet fordít.

Nincs tandíj

Az UiT minden hallgatónak egyértelmű előnyt kínál a világ számos egyetemével szemben: a norvégiai UiT-n tanulóknak nincsen tandíja.

Diákélet az UiT-n

Azáltal, hogy a lehető legjobban kihasználja az UiT lehetőségeit, a lehető legjobb hallgatói élményt teremtheti Önnek, és teljes mértékben el tudja érni teljes potenciálját a tudományos támogatás, a sportklubok és az egyetemeinken működő különböző hallgatói szervezetek révén.

Tanuljon angolul az UiT-n

Az elmúlt években megnőtt a nemzetközi hallgatók száma, akik az UiT-n szeretnének tanulni. Ennek a jó hírnévnek az egyik oka az a tény, hogy az UiT különféle tanfolyamokat és programokat kínál angol nyelven. Következésképpen a felvételhez nem szükséges a norvég készségek igazolása.

Hidak építése

Hidak építése a nemzetközivé válás révén itthon és külföldön. A nemzetközi együttműködés előfeltétele annak érdekében, hogy az UiT kiemelkedő oktatást és világvezető kutatást kínáljon hallgatóinak, gyakornokainak, kutatóinak, tudományos csoportjainak és partneregyetemeink munkatársainak.

Kutatásintenzív és jó minőségű tanulási környezet

Központi elhelyezkedésünk az Észak-Északon, széles és sokszínű kutatási és tanulmányi portfóliónk, valamint interdiszciplináris tulajdonságai egyedülállóan alkalmasak arra, hogy megfeleljünk a jövő kihívásainak. Az UiT hallgatójaként olyan tanároktól tanul, akik büszkék arra, hogy az általuk tanított tantárgyon 1: 8 kedvező tanár-diák arányban jegyezzék fel a jegyüket.

Városi élet - vad természet

A sarkvidéki kalandor - van benned?

Különböző lenyűgöző tanulmányi helyeink vannak Alta, Harstad, Narvik, Tromsø és Svalbard területén. Fedezze fel a helyszíneket, hogy felfedezze mindenki kínálatát, a programtól, a kalandtól, a zenétől és a művészettől az éjszakai életig és tevékenységekig.

Diákszállások

Az Északi-sarkvidéki Diákjóléti Szervezet a legjobb és megfizethető szállásokkal és vendéglátóhelyekkel rendelkezik az UiT-nél, amelyek tökéletes alapot nyújtanak tanulmányaihoz és helyet kínálnak a barátaival való pihenésre.

Helyszínek

Tromsø

Address
Hansine Hansens veg 18
Tromsø, Troms, Norvégia

Hjemmeluft

Address
Follums vei 39, Alta
Hjemmeluft, Troms og Finnmark fylke, Norvégia

Kirkenes

Address
Rådhusgata 8, 3.etg
Kirkenes, Troms og Finnmark fylke, Norvégia

Hammerfest

Address
Elsa Semmelmanns vei 1
Hammerfest, Finnmark, Norvégia

Harstad

Address
Havnegata 5
Harstad, Troms og Finnmark fylke, Norvégia

Narvik

Address
Lodve Langes gt. 2
Narvik, Nordland, Norvégia

Bardufoss

Address
Bardufoss lufthavn
Bardufoss, Troms og Finnmark fylke, Norvégia

Bodø

Address
Universitetsalléen 11
Bodø, Nordland, Norvégia

Mo i Rana

Address
Nytorget 5
Mo i Rana, Nordland, Norvégia

Longyearbyen

Address
Longyearbyen, Svalbard, Svalbard

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket