IUAD Accademia della Moda

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Rólunk

IUAD Accademia della Moda a hatvanas években született Domenico Lettieri mester szabó ötletéből, aki alapította az Akadémia első magját és szabadalmazta az ipari minták készítésének módszerét azzal a szándékkal, hogy új életet hozzon a Nápolyi szabás. Ennek az új módszernek az a célja, hogy közelebb hozza a testreszabást az emberek szélesebb választéka és a ruházati ipar igényeihez.

Az IUAD ma is felkészíti a hallgatókat, hogy szakemberekként lépjenek be a munka világába, ugyanolyan inspirációval, a fejlett tanulmányi terveknek köszönhetően, amelyeket a vállalatokkal együttműködésben készítettek, és a piaci igényektől kezdve. Az IUAD Accademia della Moda több mint ötven éve az oktatás területén tevékenykedik, széles körű divat- és formatervezési kurzusokat kínálva.

IUAD Accademia della Moda t az Oktatási, Egyetemi és Kutatási Minisztérium elismeri az AFAM intézmények között az összes alapképzési, mesterképzési és posztgraduális MA kurzusra.

Nápoly

Nápoly a férfi szabói hagyományok városa, egy olyan iskola, amely forradalmasította a klasszikus kánonokat, és egy nyugodt és kevésbé merev eleganciát teremtett.

Az 50 éves hagyomány során az IUAD Accademia della Moda követte a nápolyi kreativitás fejlődését azáltal, hogy bevezette tanfolyamaiba. Az ötlet a történelem és a hagyomány folytatása, korszerűsített kánonokkal frissítve: kézzel készített formatervezés.

Milánó

Az új milánói központ, amelyet 2017-ben nyitottak meg a történelmi épületben, a központi pályaudvar közelében, megtestesíti a hagyomány és az innovatív formatervezés találkozását.

A kihívás, hogy fakad a vágy, hogy tegyen javaslatot IUAD víziója divat és design, amely egyesíti a szabás hagyomány és a nápolyi hangulatot és a kutatás és a dinamizmus a város divat par excellence.

Extra tevékenységek

Az IUAD számíthat az európai intézmények sűrű hálózatára az Erasmus + program aktiválásához.

A számos partnerség lehetővé teszi az aktív részvételt olyan fontos nemzeti és nemzetközi rendezvényeken, mint például a Lábbeli Világkongresszus , az Olaszország divatjátékosai, a Londonban folyó diplomás divathét , az Universiade , a kreatív kommunikáció nemzetközi fesztiválja, IF! , valamint a Milano Unica , a Micam és a Lineapelle vásárok a divat számára, az Arkeda Nápolyban és a Salone del Mobile Milánóban a belsőépítészet számára.

Helyszínek

Milánó

Address
Via Copernico 3
20125 Milánó, Lombardia, Olaszország

Nápoly

Address
Via G. Pica 62
80142 Nápoly, Campania, Olaszország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket