Politecnico di Milano - Master School F.lli Pesenti

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Politecnico di Milano egy olasz állami egyetem, tudományos-technológiai jellegű, 1863. november 29-én Milánóban "Royal High Technical Institute" néven alapított. Tanulmányi és tudományos kutatási területei közé tartozik a mérnöki munka, az építészet és a tervezés. A Politecnico kiadja az oklevelek, a szakirányú diplomák és a kutatási doktori fokozatok tudományos címét, és több kutatási doktori kurzus és egyetemi mester helyszíne. Jelenleg az Egyetemnek mintegy 36 000 hallgatója van.

A nemzetközi egyetemek egyik leggyakrabban említett és legismertebb rangsorában a QS World University Rankings 2015-ös kiadása a Politecnico di Milanót a világ öt legjobb legjobb egyeteme közé helyezi, és különösen azt állítja, hogy a polgári-építőmérnöki terület és a Tervezési terület, a Politecnico di Milano a következőképpen található:

- OLASZORSZÁG: 1. hely (polgári-építőmérnöki) 1. hely (tervezés)
- EUROPE: 4. hely (polgári-építőmérnöki) 4. hely (tervezés)
- VILÁG: 13. hely (polgári-építőmérnöki) 11. hely (tervezés)

Fernando Meloni / Unsplash

hagyomány

Kulturális háttér:
Olaszországban a világ művészeti örökségének mintegy kétharmada, ez a következő két ezer éves vezető a modern európai civilizációk történelmében és kultúrájában. Ez egy olyan ország, amely az építészeti és mérnöki tervezés területén történelmi és aktuális kiválóságokat foglal magában. A milánói Műszaki Főiskola Építészeti és Mérnöki Iskolái 1863-tól napjainkig, megszakítás nélkül megőrzik és átadták ezeket a kiválóságokat.


Gazdasági háttér:
Milánó Lombardia fővárosa, Európa egyik leggazdaságosabb régiója; ezekben az években a milánói új reneszánszról beszélünk. Több mint egy évszázada stabilizálta gazdasági és termelési szerepét, a legnagyobb olasz pénzpiac lett, valamint a világ egyik divat- és formatervezési fővárosa, valamint a 2015-ös Expo otthona. amikor a globális pénzügyi válság 2008-ban erősen negatív hatással volt a nemzet gazdaságára és munkaerőpiacára. A vállalatok ma már többet keresnek szakosodott személyzetet, képesek azonnal és konkrét hasznot hozni a szervezetnek: „foglalkoztathatóságról” és „foglalkoztathatósági készségről” beszélünk .


Földrajzi háttér:
Az olaszországi mediterrán térség központi eleme és hosszúkás alakja, különböző éghajlati, környezeti és szeizmikus viszonyok mellett a differenciált és innovatív mérnöki és építészeti megoldások kihívásai.
Matteo Raimondi / Unsplash

innováció

A korábban összefoglalt feltételek és az iskolavezetés akarata lehetővé teszi, hogy a F.lli Pesenti Mesterképzést olyan képzési eszközként helyezzék el, amely képes áthidalni az egyetemi oktatás és a szakmák innovációja közötti szakadékot, különösen az építőiparban és a szakmában. Infrastruktúra.

A mérnöki és építész szakma nemzetközivé válása a tervezési döntések miatt folyamatosan változó kihívásokat javasol, amelyekben a mérnöki és építészeti munkáknak optimálisnak kell lenniük a különböző lehetséges lehetőségek között, néha kölcsönös konfliktusban.

Az iskola a tudományos világ, a neves gyártók és a szakemberek közötti folyamatos együttműködésnek köszönhetően lehetővé teszi, hogy a mester hallgatók szembesüljenek a nagy olasz és nemzetközi projektek minden szempontjával, az ingatlanbefektetés előzetes megvalósíthatósági tanulmányáról az építkezésig, megérintve minden projektfázisban, elérve az épített.

Az Iskolát jellemző innováció a 8 mesterképzés (mind a hároméves diplomások és a külföldi hallgatók számára is) kínálatában olvasható, és a következő kiadás 2016-tól 2017-ig is aktív. Ez lehetővé teszi, hogy az iskola oktatási hagyománya elérje a világ minden tájáról érkező diákokat, lehetővé téve számukra, hogy naprakészek maradjanak és részt vegyenek a Politecnico di Milano mesterképzésében anélkül, hogy mozognának és munkájuk megszakítása nélkül. Az AY 2014-2015-től kezdődően a F.lli Pesenti Mesteriskola bővítette képzési ajánlatát, és azoknak is szólt, akik szakszerűen szeretnék naprakészen tartani, anélkül, hogy egy éven át elköteleznék magukat. Ezért az iskola a hozzá tartozó különböző területeken javasolja a 4 hónapos szakosodási kurzusokat és a KHP kurzusokat, amelyek elismerik a mérnökök és építészek szakképzési kreditjeit. Továbbá a MOOC-orientált ASP (Advanced Study Program) szintén releváns, ami nagyon alacsony áron lehetővé teszi, hogy teljes mértékben kövesse a mesterképzés valamennyi óráját, és anélkül, hogy sok időt kellene fordítania a záró értekezés írására. A vezető vállalatokkal, mint például az Autodesk, az Oracle és a Siemens szervezett tanfolyamokkal. És az Adecco és a Manpower közötti partnerségek.Fernando Meloni / Unsplash

Összefoglalva

A F.lli Pesenti Master School célja a "foglalkoztathatóság" létrehozása, szakemberek és innovációk készítése a mérnökök és építészek számára a projektmenedzsment, az energiagazdálkodás, a BIM menedzsment, a szeizmikus tervezés, a törvényszéki tervezés és a fenntarthatóság területén.

A F.lli Pesenti Mesterképzésben részt vevő összes ember azzal a céllal dolgozik, hogy iskolánk legyen referenciapontja mind nemzeti, mind nemzetközi szinten a polgári, építési és infrastrukturális ágazatok foglalkoztathatóságának megteremtése érdekében.

Ma építőipari cégeknek, mérnöki cégeknek és professzionális cégeknek pontosan ezekre van szükségük: az értékteremtésre képes szakemberek azonnal, hatékonyan és konkrétan.

A nagy olasz és nemzetközi művek számos munkatársának hírneve és jelenléte különböző módon a Mestereink élőlénye; a diákok aktívan beilleszkednek és irányítják ezeket a projekteket, amelyek számos problémája egyedülálló képzési terep az olyan szakemberek képzésére, akik tisztában vannak az Unióval, alapvetőek a jövőbeli uralkodó osztály számára, és nélkülözhetetlenek az egyetemi képzés és a technológiai-szakmai innováció között.

Az iskola mesterei egyre inkább felismerésre kerülnek az egyetemen a külvilágban. A diákok szakmai ajánlatokat kapnak a mester tapasztalatainak megkötése előtt; Az iskola titkárságánál folyamatosan növekszik a mesterképzésben álló mérnökök és építészek szakmai pozíciói.

Helyszínek

Milánó

Address
Piazza Leonardo da Vinci, 32
20133 Milánó, Lombardia, Olaszország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket