Rome University of Fine Arts (RUFA)

Bevezetés

Hivatalos Leírás

RUFA, valódi álmok és konkrét projektek

A RUFA, a Római Képzőművészeti Egyetem multidiszciplináris, nemzetközi oktatási központ - amelyet az Oktatási, Egyetemi és Kutatási Minisztérium (MIUR) jogilag elismert - tekintélyes, innovatív tanfolyamokat kínál a művészet, a formatervezés és a kommunikáció területén. A RUFA elismert szakemberekkel és rangos vállalkozásokkal együttműködve garantálja hallgatóinak elméleti felkészültségét a kiválóság mellett, valamint folyamatosan frissített módszertani-operatív útmutatást, miközben figyelemmel kíséri a munkahelyet és a jelenlegi piaci trendeket. Az 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy egyetlen akadémián belül teljesítse az olasz és a tengerentúli hallgatók, valamint annak alapítója, maestro Alfio Mongelli törekvéseit, a RUFA olyan Bachelor és Master of Arts fokozatú programokat kínál, amelyek teljes mértékben megfelelnek a kortárs művészeti és kulturális összefüggéseknek. , amely a legmagasabb szintű művészeti képzést és erős, konkrét jövőbeli foglalkoztatási kilátásokat kínál.

Naprakész és ösztönző képzési javaslatok

A RUFA számos olyan képzési javaslatot kínál, amely magában foglalja a legizgalmasabb és igényesebb tanulmányterületeket. A Vizuális Művészetek Tanszékének vezetői és a Tervezési és Iparművészeti Tanszék / Új Művészetek Technológiai Tanszéke által vezetett és tanácsadók a RUFA diákjai a jövőbeni szakmai pályafutását a nyolc különböző mesterképzési program közül választhatják:

Festészet / Szobor / Tervezés / Grafikai tervezés / Képregények és illusztráció / Design / Mozi / Fotózás.

És nyolc mesterképzési programból:

Multimédia Művészet és Design / Vizuális és Innovációs Design / Számítógépes animáció és vizuális effektek / Filmművészet / Tervezés / Szobrászat / Festészet / Grafika.

Az időseknek és a további speciális képzést igénylő hallgatóknak a RUFA számos rövid kurzust, mesterképzést és továbbképzést kínál.

A RUFA évek óta intenzíven működik együtt a rangos malajziai KDU University College-lal, közösen létrehozva a vizuális és innovációs tervezés mesterét. A két egyetem között rendkívül dinamikus, kulturális cseréje, ötletek és tervek megosztása alakult ki, amelynek célja a mindkét intézménybe beiratkozott hallgatók oktatási gazdagítása. Az ősi és a kortárs hagyományok kölcsönös áthatolása csak egy kulturális öltöny, amelyet a római egyetem oszt meg malajziai társával. Az utóbbi években a két intézet kapcsolatát az ösztöndíjak révén tovább erősítették. A RUFA és a KDU Egyetemi Egyetemen teljes egyetértésben vannak a szinergia által nyújtott hatalmas növekedési lehetőségekkel, sőt, Hon Wei Min, a malajziai egyetem alelnöke kijelentette: „Meggyőződésünk, hogy hallgatóink nagy értékű tanulást szerezhetnek a RUFA, amelyet azután hazavihet. Mindkét országunk rendkívül ősi kulturális örökséggel rendelkezik, amelyhez hasonlóan erős művészi kifejező szellem társul, és a kettő találkozása és összeolvadása csak sok új, pozitív ötletet eredményezhet. Hiszünk benned és te is benned. ”

A mögöttes cél mindig az, hogy a különböző nyelvek, transzverzitás, kutatás és kísérletezés között szennyeződéssel szembenézzünk.

Egyedi módszer

A RUFA képzési megközelítése egy megkülönböztetett és speciális tanítási módszeren alapul, amelynek célja az egyetemi tanterv és a szakmai képzés összekapcsolása.

A RUFA tanulmányi évei alatt a diákok laboratóriumokba, műhelyekbe, tapasztalati órákba, kiállításokhoz, előadásokhoz és vitákhoz vehetnek részt. Ezek mind modern és hatékony eszközök, amelyek közelebb hozzák a diákokat a szakmai munkaerő valóságához. Tanulmányaik kihasználása érdekében a RUFA arra ösztönzi a tanulókat, hogy kihasználják a rendelkezésre álló lehetőségeket, hogy szilárd elméleti és gyakorlati alapot teremtsenek. Ezután inspirált művészetet hozhatnak létre, amely ötvözi az interdiszciplináris szennyeződést, a transzverzális gazdagodást és az innovatív kísérletezést.

Mivel a RUFA kortárs, célja, hogy a hagyományokkal és elméjével a jövőbe tervezett szívét tanítsa és oktassa.

Rómában tanulni

Bámulva az időben, a jövő felé

A kreatív művészetek tanulmányozása olyan légkörben, amely a legmagasabb jelentőséggel bíró ingerekkel és ösztönzőkkel szennyezett, óriási előnyökkel jár. Róma volt a reneszánsz bölcsője, és még ma is a város történelmi és művészeti öröksége világhírű jelkép. Ráadásul Róma állandóan változó város, ahol a dinamikus, izgalmas új nyelvek az új, izgalmas kortárs trendek színpadává teszik. Ez a legnyilvánvalóbb bizonyíték a város múzeumok és galériák nagy sokszínűsége. Sőt, Róma nem csak egy kitűnő klasszikus ajánlattétel, hanem egy olyan események és kezdeményezések ösztönző naptárja is, amelyek az új trendek zászlaja alatt állnak, és a művészettől a zenéig, sőt a rajzfilmekig terjednek.

Ne hagyja abba a lehetőséget arra, hogy tanulmányozza a Rómában található művészeti ingerek turbina motorját. Tanulás itt a belépés a jövő történelmébe!

Helyszínek

Róma

Address
Sede Centrale
Via Benaco, 2

Róma, Lazio, Olaszország

Róma

Address
Via Taro, 14
Róma, Lazio, Olaszország

Róma

Address
Via Degli Ausoni, 7
Róma, Lazio, Olaszország

Róma

Address
Via Benaco, 12
Róma, Lazio, Olaszország

Róma

Address
Via Benaco, 1b
Róma, Lazio, Olaszország

Róma

Address
Via Lariana, 14
Róma, Lazio, Olaszország

Róma

Address
Via Lariana, 8
Róma, Lazio, Olaszország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket