Scuola Politecnica di Design SPD

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Scuola Politecnica di Design SPD

Kreatív műhely ötletek és tapasztalatok felfedezésére, megértésére és cseréjére.
Az első iskola Olaszországban a design és a kommunikáció, 1954-ben alapították.

1954 óta az iskola dolgozott olasz dizájnnal, látta, hogy nő és fejlődik, amit ma is ismerünk. Nino di Salvatore művész 1954-ben alapította az SPD-t. Festő és szobrászként öt különböző kontinensen ötvöző művészeket, tervezőket, szakembereket és diákokat vonzott és összefogott. Bruno Munari, Gio Ponti, Max Huber, Pino Tovaglia, Isao Hosoe az SPD-n tanított. Az iskola vendégei közé tartozik Achille Castiglioni, Rodolfo Bonetto, Roberto Sambonet, Donald Norman és Tomato. Ma fiatal munkatársaink mellett igyekszünk valódi projekteket és terveket kísérletezni, új tehetségeket képzünk : Piero Lissoni, Stefano Giovannoni, Denis Santachiara, Branzi Andrea.

Mindig vannak olyan dolgok, amelyeket felfedezhet, átgondolhat és átalakíthat. A design fővárosában Milánóban az SPD éves mesterképzést szervez. Több mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik a területen , ezek a tanfolyamok a terméktervezéstől kezdve a belsőépítészetig, a kommunikációtól a multimédiáig terjednek. A didaktika személyre szabott, emberi méretű környezetben, amely elősegíti a kapcsolatot a kar és a személyzet között.

A tanulmányi programok erős orientációval rendelkeznek a valódi projektek irányában, szoros kapcsolatban a vállalatokkal és szakemberekkel.

Díjak

A kiemelkedő múlt rendkívül reménykedő, az iskola kivételes elismerésével: a kiállítás a Biennale di Venezia 1986-ban, a Carrousel du Louvre és a Centre Georges Pompidou párizsi székhelyén; a milánói tizedik Triennale "Medaglia d'Oro", sőt az ADI -Associatio Disegno Industriale által 1994-ben kiadott "Compasso d'Oro"; nem beszélve arról a megtiszteltetésről, hogy a SMAU-díjat kétszer adták ki az ipari formatervezéshez

Helyszínek

Milánó

Address
Scuola Politecnica di Design SPD Via Carlo Bo 7
20143 Milánó, Lombardia, Olaszország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket