Sapienza University of Rome

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Egyetemet választani nem könnyű.

Olyan helyet szeretnél, amely megvalósíthatja álmaidat, oktathat, és olyan életvezetési készségekkel és erőforrásokkal rendelkezhetsz, amelyek előnyt jelentenek a világban. Sapienza University of Rome éppen ez a hely. Több mint 700 éves múltjával évszázadok óta ápoljuk a hallgatókat. A Sapienza, amelyet 1303-ban Studium Urbis néven alapítottak, Európa legnagyobb hallgatóinak száma: több mint 112 000 hallgató. A Sapienza évszázados tudás és hagyomány, valamint az élvonalbeli kutatás és innováció ötvözésével egyedülálló környezetet biztosít, ahol a hallgatókat arra ösztönzik, hogy ötleteket és filozófiákat cseréljenek.
És mindez a világ egyik leginkább lélegzetelállító városában játszódik: Rómában.

Nagy, nyilvános és átfogó olasz egyetem vagyunk, amely a tudás szinte minden területére szakosodott minden akadémiai szinten (alapszakok, mesterek, PhD-k, alapítványi év és még sok más).

Nyilvános egyetemként finanszírozásunk nagy részét az olasz kormány adja, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a tandíjainkat nagyon alacsony szinten tartsuk, miközben megőrizzük az akadémiai szabadságot , a kiváló tanulmányi és kutatási színvonalat és a lenyűgöző nemzetközi ranglistákat számos tudományágban, például a klasszikusokban & Ókori történelem, régészet, fizika és csillagászat, valamint környezettudomány, nanotechnológia, sejt- és génterápia, tervezés és repüléstechnika és még sok más tantárgy.

Az év folyamán a Sapienza számtalan kulturális, társadalmi és sporttevékenységet is szervez , hogy ösztönözze a hallgatókat egy átfogó társadalmi élet folytatására. Ezek a következők: A „MuSa” zenekarok, kórusok és jazz együttesek; Sapienza Theatron - Ókori Színházcsoport, a RadioSapienza webrádió és számos sportolási lehetőség.

Az elmúlt hónapokban a Sapienza óriási erőfeszítéseket tett a COVID-19 világjárvány által felvetett számos kihívás kezelésére, és továbbfejlesztette online tanulási és hallgatói szolgáltatásait és infrastruktúráját, ugyanakkor meghozta az összes szükséges intézkedést a biztonság biztosításához. - növekvő számú hallgató számára oktató személy.

Helyszínek

Róma

Sapienza University of Rome

Address
Piazzale Aldo Moro,5
00185 Róma, Lazio, Olaszország
Telefonszám
+39 06 49911

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok