Hivatalos Leírás

A Pármai Egyetem egy állami egyetemen. Mint ilyen, önkormányzati és igazgatási, szervezeti és számviteli autonómiával szolgáltatásokat biztosít a nagyközönség számára. Március 13.-i, 962. császár Ottonian I ruházott Uberto püspök Parma megindítását, az egyetem a "Diploma" - egy dokumentum, amely helyt adott a püspök is jogosult, és megválasztja a jogi vezetők ("eligere et ordinare notarios) . Ez a dokumentum volt az alapja létre egy oktatási intézmény, amely utóbbi évszázad múlva, és még mindig őrzi a Püspöki Levéltár Parma ma.

A Egyetem rendelkezik 18 osztályok, 35 első fokú tanfolyamok, 6 egy-ciklus szakjaira, 38 második diplomát adó képzések, Valamint számos posztgraduális iskolák, posztgraduális tanári szakokon, több mesterképzés és a doktori kutatás (PhD).

A diákok választhatnak tanfolyamok: Bölcsészettudományi, Gazdaságtudományi, mérnöki és építészeti, Élelmezési és Mezőgazdasági, Jog és Szociális Képzési Matematikai Fizikai és Természettudományi Kar, Orvostudományi és Sebészeti, Gyógyszertár, állatgyógyászatban.

Az ideális méret a University (30.000 diák, több mint 5000 diplomás évente, és körülbelül 2000 oktatók és a személyzet tagjai), valamint az életkörülmények Parma vonzzák a nagy hallgatói létszám Olaszország-szerte. Több mint kétharmada regisztrált diákok kívülről érkeznek a Parma és a Parma tartomány, amely helyeken az egyetem a legmagasabb rangot, hogy magához vonzza a legtöbb külföldi diákok országszerte.

A különböző helyszíneken az egyetem, hogy a diákok tanulni kényelmes, hatékony struktúrák mellett a zöld területek, mint például a Egyetem: Egy 77 hektáros területen a város déli részén elhelyezésére tudományos deparments, mi campus áll osztályok, modern és jól felszerelt előadótermek, kényelmes tanulmányi területek, technológiailag fejlett laboratóriumok, valamint egy CNR központ -, valamint számos sportolási lehetőség, konferencia központ , és a menza. Ez a jelentős kombinációs struktúrák és az emberek teljesen egyedülálló az olasz egyetemi színtéren.

A másik Egyetem település szívében, a város az egyetem központi épülete ad otthont a rektori hivatal, közigazgatási hivatalok, valamint a Jogi Osztály. A Váci utca található az orvosi iskola is, a kórház területén, a Közgazdasági Osztály, a művészetek, levelek, történelem és a társadalomtudományok Minisztérium és az ősi kultúra, filozófia, Tanulmányok és Modern Nyelvek Tanszék. Végül a Állatorvos részleg található, közvetlen észak-nyugati szélén, a város.

A város szívében, az egyetem központi épülete otthont a rektori hivatal, a közigazgatási hivatalok és a törvény. A Medical iskolában is a városban található, a Kórház, míg a gazdasági és a Politikai Tudományok mellett vannak a Parco Ducale. A Művészetek és filozófia és pszichológia megvan a campusok a régi városközpont, és Állatorvosi található a közvetlen észak-nyugati szélén, a város.

A tevékenységek és létesítmények a Pármai Egyetem vonzzák részvételével folyamatosan növekvő hallgatói szervezet. Vannak információs és pályaorientációs szolgáltatások segítségével a hallgatók az egyetemi vonatkozó döntéseket, jó kapcsolatokat a külföldi egyetemek, és egy élénk diákok szempontjából a közösségi programok, köztük sok rendelkezésre álló ösztöndíjak. Könyvtárak, számítógépes laborok és internet-hozzáférési pontok, kollégiumok és büfék, részmunkaidős foglalkoztatás, a kulturális tevékenységek, a díjmentesen hívható, és a diploma utáni elhelyezkedés karrier-tanácsadás mind a diákoknak - interjúk és a rövid tanfolyamok, hogy segítsen a diplomások állást találni.

Sok lehetőség áll rendelkezésre, hogy a hallgatók minőségének javítása a tanulmányok és egyetemi élet. Néhány ezek közül az ingyenes e-mail és az ad hoc szolgáltatások a fogyatékkal élő hallgatók, nyelvi tanfolyamokat a Idegennyelvi Központ. Diákok is iratkozzon fel a vizsgákra az interneten keresztül, letöltés, közigazgatási nyomtatványok, illetve hozzáférhetnek a személyes e-mail szállított minden diák az egyetem, így egy gyors és pontos kommunikáció csatornája.

A Pármai Egyetem honlapján a diákok rendszeresen frissített információkkal és ideális felületet kommunikál az egyetemen.

A diákok és a sok lehetőséget a sport által működtetett Pármai Egyetem CUS tanfolyamok minden tudományág egy sor struktúrák - az uszoda, a atlétikai pálya, teniszpályák, futballpálya, golf udvar, kosárlabda pálya, rögbi helyek, stb

Múzeumok, mint CSAC az apátság Paradigna (www.csacparma.en) Lenyűgöző gyűjteménye olasz művészeti alkotások (a tervezéstől, építészet, illusztráció, reklám, fotózás), a Botanikus kert, a Természettudományi múzeum és egyéb tudományos gyűjtemények, majd az egyetem kórusa: ezek azok a kulturális tevékenységek, valamint tanulmányi lehetőségek .

Nemzetközi diákok szívesen látunk a Erasmus és nemzetközi Otthon közel a San Francesco templom, a Váci utca, és meg fogják kihasználni olasz nyelvtanfolyamokat különösen tanított, hogy segítsen egyetemi tanulmány.

Két II szintű diplomát adó képzések teljesen tanítani angol nyelven, míg egyre nagyobb ajánlatát angol kurzusok az Építészet Master of Science pálya, a műszaki képzésre és a bölcsész szakok is.

Program oktatási nyelve:
Angol
Olasz

Az intézmény további kínálata:

MA

University of Parma

Az Alapítvány Év teljes körű előkészítő program a nemzetközi hallgatók számára, akik be kívánnak lépni a University of Parma vagy bármely olasz egyetemen vagy egy zenei k ... [+]

Hivatalos programleírás

Alapítási év

Az Alapítvány Év teljes körű előkészítő program a nemzetközi hallgatók számára, akik be kívánnak lépni a University of Parma vagy bármely olasz egyetemen vagy egy zenei konzervatóriumba. A Parma A. Boito Zenei Konzervatóriumával együttműködésben kerül megrendezésre.

A középiskolai diplomával rendelkező, de nyelvi vagy kulturális hiányosságokkal és / vagy 12 évnél rövidebb iskolai végzettséggel rendelkező hallgatókkal foglalkozik, amint azt a törvény előírja az olaszországi egyetem számára.

A programnak köszönhetően a nemzetközi diákoknak lehetőségük lesz:... [-]

Olaszország Parma
Október 2019
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
University of Parma

A "Számítógép, Elektronika és Távközlési Mérnöki" diplomát az egyetemi kurzusok legutóbbi jogalkotási reformjának megfelelően hozták létre, és a legkorszerűbb hagyományok ... [+]

Hivatalos programleírás

Számítógép, elektronika és távközlési technika

A "Számítógép, Elektronika és Távközlési Mérnöki" diplomát az egyetemi kurzusok legutóbbi jogalkotási reformjának megfelelően hozták létre, és a legkorszerűbb hagyományokat képviseli. Az elmúlt húsz évben University of Parma számos szintet kínál a Számítástechnika, Elektronikai Mérnöki és Távközlési Mérnöki, rendkívül pozitív foglalkoztatási és karrierlehetőségekkel. A diplomások karrierjének hosszú távú nyomon követése és a Consorzio Alma Laurea adatai igazolják sikerüket a munkahelyen. A fokozatos képzés három modulból áll:... [-]

Olaszország Parma
Október 2019
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul

MSc

University of Parma

A közgazdaságtudományi és menedzsment szakon a hallgatóknak olyan ismereteket és készségeket kíván biztosítani, amelyek hasznosak lehetnek az üzleti menedzsment megértésé ... [+]

Hivatalos programleírás

A közgazdaságtudományi és menedzsment szakon a hallgatóknak olyan ismereteket és készségeket kíván biztosítani, amelyek hasznosak lehetnek az üzleti menedzsment megértésében, számos profil és örököse után. Ez a kurzus az előzőek átszervezése, azaz az üzleti menedzsment, a közgazdaságtan és a pénzügy, a közgazdaságtan és a menedzsment, valamint a közgazdaságtan és menedzsment. Ez az átszervezés az olasz miniszterek 270/04. Sz. Ezért a közgazdaságtan és a menedzsment diploma tanfolyam elsődlegesen a fent említett fokozatok teljes örököse. A konkrét tantervek aktiválásával megújulnak a további tanulmányok lehetőségei a közgazdaságtan egyes területein. A diákoknak a második évben beiratkozáskor ki kell választaniuk azt a tantervet, amelyet részt venni kívánnak. - A Business Economics (CLEA, az olasz betűszó) tantervének célja a hallgatók és diplomások oktatása és kiképzése az üzleti menedzsmentben, különösen a menedzsment és az IKT-rendszerek terén;... [-]

Olaszország Parma
Október 2019
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
University of Parma

A pénzügyi és kockázatkezelési (FRIM) második ciklusának célja a pénzügyi termékek és portfóliók kezelésének szakértői, a banki és pénzügyi kockázatok elemzése és kezelés ... [+]

Hivatalos programleírás

Pénzügyi és kockázatkezelési (FRIM)

A Pénzügyi és Kockázatkezelési Mesterképzés (FRIM) a termék- és pénzügyi portfóliók kezelésében, a banki és pénzügyi kockázatok elemzésében és kezelésében, valamint általánosabban a vállalat gazdasági kockázataiban, a pénzügyi eszközök kezelésében, a pénzügyi és pénzügyi kockázatok elemzésében és kezelésében nyújt kihívást. intézmények, a biztosítási kockázatok elemzése és kezelése, mennyiségi finanszírozás és részvények és származékok kereskedelme, globális pénzügy és geopolitika.

A mesterfokozat számos karrierlehetőséget kínál, mint vagyonkezelő társaságok; pénzügyi rendszer felügyelői és pénzügyi minősítő társaságai; a pénzügyi rendszerben működő szervezetek és vállalatok műszaki irodái és programozási irodái; tanácsadás pénzügyi és biztosítási területen; üzleti kockázatok és biztosítási folyamatok kezelése; portfólió menedzsment; pénzügyi elemzési szolgáltatások; ipari és kereskedelmi vállalatok pénzügyi irányítása; üzleti tanácsadó; bróker és biztosítási ügynök; bankkezelő; magán bankár; tőzsdei operátor.... [-]

Olaszország Parma
Október 2019
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
University of Parma

A minőség és a gasztronómia élelmiszerrendszereinek menedzsmentje (Élelmiszerminőség) része az olasz mezőgazdasági élelmiszeripar fejlesztésének folyamatának, amely elism ... [+]

Hivatalos programleírás

Mester a minőség és a gasztronómia élelmiszerrendszereinek menedzsmentjében (élelmiszerminőség)

A minőség és a gasztronómia élelmiszerrendszereinek menedzsmentje (Élelmiszerminőség) része az olasz mezőgazdasági élelmiszeripar fejlesztésének folyamatának, amely elismeri a Parmát Olaszország egyik legfontosabb ipari klaszterének, az olasz élelmiszer-völgynek. ”. Az Élelmiszer-völgyben egyedülálló tudást hoztak létre a nemzeti agrár-élelmiszer-színtéren, valamint a megfelelő figyelmet a diákok, akik ezt az ipari valóságot konkrét szakmai üzletnek látják.... [-]

Olaszország Parma
Október 2019
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
University of Parma

A Nemzetközi Üzlet és Fejlesztés (IBD) az első fokozat, amelyet teljes egészében angolul tanítanak és megvizsgálnak University of Parma , Olaszországban. Az egyetem aktív ... [+]

Hivatalos programleírás

Második ciklusú nemzetközi képzés és fejlesztés (IBD)

A Nemzetközi Üzlet és Fejlesztés (IBD) a második fokozatú közgazdasági és üzleti diplomát (LM77-Gazdasági és üzleti tudományok), amelyet teljes egészében angolul tanítottak és vizsgáltak, a Parma Egyetem Gazdaságtudományi Tanszékének kínálta.

Ez egy kétéves tanfolyam, és a sikeres befejezés után a diplomásoknak elnyerik a „laurea magistrale” vagy a második ciklusú diplomát.

Az IBD a különböző tudományos háttérrel rendelkező pályázók számára készült, és alapos alapot nyújt a nemzetközi gazdaságtan és a globális fejlődés számára.... [-]

Olaszország Parma
Október 2019
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
University of Parma

az Élelmiszerbiztonsági és Élelmiszer-kockázatkezelési Mesterképzés egy második ciklus (MSc) képzés, teljes mértékben angol nyelvű tanítás, University of Parma Egyetem kö ... [+]

Hivatalos programleírás

Második ciklus (MSc) élelmiszerbiztonsági és élelmiszer-kockázatkezelési kurzus

Az Élelmiszerbiztonsági és Élelmiszer-kockázatkezelési Mesterképzés egy második ciklus (MSc) képzés, teljes mértékben angol nyelvű tanítás, melyet University of Parma közösen kínál a Bologna Egyetemmel, Piacenza Katolikus Egyetemével, Modena Egyetemmel és Reggio Emilia-val közösen. Ferrara Egyetem.

A kurzus az Élelmiszertudományok és Technológiák területén kínálkozik, és az élelmiszerbiztonsági szakértő, az élelmiszer-kockázatok kockázatértékelésére és kezelésére szentelt egyedi szám előkészítése, modern szempontból, amely magában foglalja az összes kapcsolódó tudomány összes közelmúltbeli felvásárlását ráadásul nemcsak a kémia, a technológia és az élelmiszer mikrobiológiája, hanem a táplálkozás, a toxikológia, a jog, a közgazdaságtan, a logisztika, a matematika.... [-]

Olaszország Parma
Szeptember 2019
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul

Mester

University of Parma

A kémia központi tudomány a fenntartható fejlődés útján. A Parma Egyetem kémiai mesterképzése a kémia legmodernebb aspektusainak teljes és mélyreható képzése: szintézis, ... [+]

Típus: Mesterképzés LM 54 - Kémiai tudományok mesterképzésének osztályaIdőtartam: 2 évKreditek: 120Hozzáférés: Ingyenes

A kémia központi tudomány a fenntartható fejlődés útján. A Parma Egyetem kémiai mesterképzése a kémia legmodernebb aspektusainak teljes és mélyreható képzése: szintézis, katalízis, környezeti minőség, kémiai folyamatok elméleti megértése és számítási modellezése , biológiai folyamatok tanulmányozása molekuláris szinten, fejlett anyagok és nanotudományok fejlesztése.

A kurzus két irányban fejlődik: biomolekuláris kémia és anyagkémia. A tanfolyam 12 elméleti és kísérleti tartalmú kurzust tartalmaz. A tanulás 11 vizsgával igazolható. A képzést szabadon választható kurzusokkal fejezzük be, és egy hat hónapos kísérleti tézissel zárul.... [-]

Olaszország Parma
Október 2019
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
University of Parma

A menedzsmenttudományi diplomamutatás kulturális és szakmai célja, hogy olyan szakembereket hozzon létre, akik képesek betölteni azokat a szervezeti és vezetői szerepeket ... [+]

Típus: FokozatIdőtartam: 3 évOsztály: L-9 - Az ipari mérnöki fokozatok osztályaKreditek: 180Hozzáférés: Ingyenes (Nem szelektív tájékozódási teszt szükséges)

A menedzsmenttudományi diplomamutatás kulturális és szakmai célja, hogy olyan szakembereket hozzon létre, akik képesek betölteni azokat a szervezeti és vezetői szerepeket, amelyekre alapvető technológiai készségekre van szükség.

A kulturális profilt interdiszciplináris, rugalmas és szisztematikus mentalitás jellemzi: a vezetői mérnök által elvégzett funkciók az innovációs és változási folyamatok figyelemmel kísérésére irányulnak, amelyek az üzleti rendszereket fizikai összetevőikben egyre nagyobb mértékben jellemzik , szervezeti és információs.... [-]

Olaszország Parma Altavilla Vicentina
Szeptember 2019
Nappali
3 év
Campus
Bővebben magyarul
University of Parma

A Parma Egyetem Ipari Kémia Mesterképzési Programja a vegyipar legmodernebb szempontjait célzó képzést javasol, mint például a szelektív energiahatékony szintézis folyama ... [+]

Az Ipari Kémia feladata az ipari érdeklődésre számot tartó termékek és anyagok megszerzésére irányuló folyamatok kutatása és fejlesztése.

A Parma Egyetem Ipari Kémia Mesterképzési Programja a vegyipar legmodernebb szempontjait célzó képzést javasol, mint például a szelektív energiahatékony szintézis folyamatainak tanulmányozása a csökkentett környezeti hatás szempontjából , amelynek célja a magas fogyasztási és magas minőségű termékek megszerzése a különböző alkalmazási ágazatok számára.

A kurzus 11 elméleti és kísérleti tartalmú kurzust tartalmaz, a tanulás értékeléséhez annyi vizsgával. A képzés szabadon választható kurzusokkal, a tizenkettedik vizsga érvényességével zárul, és egy 6 hónapos kísérleti tézis munkával zárul. A mesterképzés az ipari kémikus szakmát készíti el a különböző ipari ágazatokban működő kutatási, fejlesztési és folyamatellenőrző laboratóriumokban, ahol kémiai ismeretekre van szükség mind a termelésben, mind a minőségellenőrzésben és biztonság és környezetvédelem.... [-]

Olaszország Parma
Október 2019
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
University of Parma

Az Élelmiszertudományi és Technológiai Tanszék célja az alaptudományi és gyakorlati ismeretekkel rendelkező diplomások előállítása az élelmiszer-tudomány és a technológia ... [+]

Típus: Első ciklus fokozatÉrettségi osztály: L-26Időtartam: 3 évKreditek: 180Hozzáférés: Korlátozott: beiratkozás a végső osztályozási idő szerint

Az Élelmiszertudományi és Technológiai Tanszék célja az alaptudományi és gyakorlati ismeretekkel rendelkező diplomások előállítása az élelmiszer-tudomány és a technológia főbb ágazataiban. A diplomások technikai és vezetői szakmai szerepkörök és operatív kompetenciák megszerzésére, valamint az élelmiszer-feldolgozás és a termelés ellenőrzésében az élelmiszeriparban az iparágakban, laboratóriumokban és szolgáltatásokban szereznek támogatást.

A kurzus végén az Élelmiszertudományi és Technológiai diplomások megszerzik:... [-]

Olaszország Parma Altavilla Vicentina
Szeptember 2019
Nappali
3 év
Campus
Bővebben magyarul
University of Parma

Az építészet mesterképzése egyesíti a szakmai tevékenység néhány előkészítő tantárgyának elméleti mélyreható elemzését egy erős műszaki tervezési alkalmazással. ... [+]

Típus: MesterképzésIdőtartam: 2 évKreditek: 120Tanfolyam Osztály: LM-4Hozzáférés: Ingyenes

Az építészet mesterképzése egyesíti a szakmai tevékenység néhány előkészítő tantárgyának elméleti mélyreható elemzését egy erős műszaki tervezési alkalmazással. A különböző tervezési szakterületek (építészeti összetétel, restaurálás, várostervezés, építészeti és építési technológia) tanításait laboratóriumokban szervezik, ahol a tanuló az elméleti tanítás egy részének támogatásával a menetrendben teljesül. a tanulság egy alkalmazási tevékenység, hogy a hallgató szaktudást szerez, de készségeket is készítsen komplex és kísérleti megoldások kialakítására.... [-]

Olaszország Parma
Szeptember 2019
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
University of Parma

Az Elektronikai Mérnöki Mesterképzési Program célja a szakosodott diplomások képzése a különböző elektronikai szektorokban, szilárd módszertani alapokkal a szélesebb körű ... [+]

Típus: MesterképzésIdőtartam: 2 évOsztály: LM-29 - A második ciklus fokozata az elektronikai szakonKreditek: 120Hozzáférés: Ingyenes

Az Elektronikai Mérnöki Mesterképzési Program célja a szakosodott diplomások képzése a különböző elektronikai szektorokban, szilárd módszertani alapokkal a szélesebb körű informatikai területen. A diplomamunka előkészítése olyan, hogy lehetővé teszi számára, hogy dolgozzon a készségeit használó számos alkalmazási területen, beépítse, kezelje és elősegítse a technológiai innovációt, alkalmazkodva a high-tech ágazatokra jellemző gyors változásokhoz. A Master's Degree Program különösen a rendkívül bonyolult elektronikus rendszerek, áramkörök és alkatrészek tervezéséhez szükséges kulturális alapokat és technikai készségeket nyújtja.... [-]

Olaszország Parma
Szeptember 2019
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
University of Parma

A természettudományi és az élelmiszeripar gépészmérnöki szakterületének konkrét céljai: ... [+]

Típus: Mesterképzés Időtartam: 2 év Osztály: LM-33 - Második ciklus fokozat gépészmérnöki szakon Kreditek: 120 Hozzáférés: Ingyenes

A természettudományi és az élelmiszeripar gépészmérnöki szakterületének konkrét céljai:

egy szilárd előkészítésű alak létrehozása az élelmiszeripar gépeinek tervezésére jellemző ágazatokban, az élelmiszeripar számára a növények tervezése és kezelése, valamint az élelmiszer-termelési folyamatok kezelése;a csomagolás elmélyítésének és fenntarthatóságának, az élelmiszeripar tervezésének és kezelésének támogatására szolgáló szimulációs modellek, valamint az élelmiszer-ágazathoz kapcsolódó kapcsolódó tevékenységek kiegészítő hangsúlyozása.... [-]
Olaszország Parma
Szeptember 2019
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Address
Parma, Emilia-Romagna, Olaszország