University of Pavia

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A University of Pavia . A tudás előmozdítása 1361 óta

A University of Pavia a világ legrégebbi egyetemi intézménye, amelyet 1361-ben alapítottak. A Pavia alapítása óta városi egyetemen dolgozik, és ma is 24 000 hallgató számára Olaszországban egyedülálló és Európában ritka tapasztalatokat kínál: 20 egyetemi főiskolán tanul, amely nagymértékben függetlenek az egyetem adminisztratív struktúrájától. A University of Pavia összes tantárgyat lefedi, és 18 tanszékből áll, amelyek minden szintű képzési programokat kínálnak, a Bachelor fokozatától a doktori programokig. Pavia egy kis város Észak-Olaszországban, 70 000 lakosú és több mint 24 000 hallgatóval. Csak Milánótól 30 km-re délre található, regionális és elővárosi vonatokkal, 10 percenként. Pavia könnyen megközelíthető a svájci határ, Como és a tavak, valamint Genova és a Ligur tengerpart közelében. A római időkben alapították, a Lombardok Királyságának fővárosa volt több mint két évszázadon keresztül, és a szűk utcák, az ősi templomok, az elegáns épületek lenyűgöző öröksége érintetlen és életben maradt éjjel-nappal, miközben a hallgatók kedvenc találkozási pontjaikat élvezték. A Pavia kulturális élete intenzív 19 múzeummal és gyűjteménytel (14 az egyetemen belül), 2 kulturális központtal, 4 nyilvános könyvtárral és 18 egyetemi könyvtárral, 4 mozikkal és színházakkal, 10 társadalmi-kulturális értekezlettel, zenei egyetemen és 2 civil iskolával. zene és művészetek. Az élet Paviában egyaránt kellemes és megfizethető, különösen összehasonlítva a sokkal magasabb lakhatási és megélhetési költségekkel Milánóban és Lombardia más városi központjaiban. A Pavia campus egyedülálló egyetemi élményt nyújt a hallgatók számára, akik számtalan eseményt, fesztivált, kiállítást, koncertet és sporttevékenységet élvezhetnek minden szinten.

A főiskolai rendszer: egyedülálló Olaszországban

Pavia, akárcsak Oxford és Cambridge az Egyesült Királyságban, Olaszországban rendelkezik egyedülálló egyetemi rendszerrel , amely a 16. századból nyúlik vissza. Pavia mind a 20 főiskola mindegyike, amelyek összesen megközelítőleg 2000 hallgatót fogadnak, rendelkezik sajátos történelmével és lehetőségeivel, beleértve számos külföldi tanulmányi programot és sporttevékenységeket is.

Az Institute for Advanced Study (IUSS) további tanfolyamokat kínál főiskolánk legjobban teljesítő hallgatóinak. Ezeket a magas szintű haladó szintű programokat témák szerint négy különféle tudományos területre osztják: humán tudományok, társadalomtudományok, tudomány és technológia és orvosbiológiai tudományok. Azok a hallgatók, akik az IUSS-ben sikeresen végezték el tanulmányaikat, egyetemi végzettségük mellett további oklevelet kapnak. Az egyetemi élet célja egy nyitott közösség létrehozása, ahol a tudományos eredmények, a tradicionális rendezvények, partik és a sportversenyek szerepet játszanak. A főiskolán a hallgatók kiépíthetik első professzionális hálózatukat is. A főiskolákhoz való hozzáférés az érdemi kritériumokon és a szülői jövedelem alapú díjrendszeren alapul. Manapság Pavia számíthat 4 érdemi alapú főiskolára; 12 állami főiskola; és 4 magán főiskola.

Pavia, a sport városa

Pavia számára az „Európa Sportvárosának 2014” címe megérdemelt nemzetközi elismerésként szolgál a sportban fennmaradó kiválóságunkért . Az Egyetemi Sportközpont (CUS) népszerűsíti a sportot az egyetemen beiratkozott hallgatók körében, sokféle kurzus kínálatával, bajnokságok és versenyek szervezésével. Csapataival a CUS Pavia olyan nemzeti és nemzetközi versenyeken vesz részt, mint például a World University Games. Pontosabban: a sport Paviában:

 • Olimpiai és világbajnoki szintű evezés
 • Pavia-Oxford-Cambridge-Pisa evezős verseny
 • Egyetemi bajnokságok a fő csapatjátékokban
 • Intercollege versenyek
 • A fogyatékkal élő diákok számára tervezett sportprogramok
 • Az egyetemi képzésbe integrált, minden diák fizikai jólétére tervezett létesítmények.

Pavia, egészségügyi, technológiai és kutatási város

Az egyetem 17 nemzetközi PhD programot kínál, amelyek öt makróterületre vannak felosztva: • Tudomány és Technológia • Tudománytechnika • Élettudományok • Humán tudományok • Társadalomtudományok A University of Pavia valóban a legmagasabb szintű kutatás hagyománya, és három Nobel-díjasot számlál teljes tanárok (Camillo Golgi, Giulio Natta és Carlo Rubbia). Alessandro Volta, Albert Einstein, Gerolamo Cardano és Ugo Foscolo szintén tanítottak itt. Az egyetem a világ legrangosabb tudományos intézményeivel együttműködve aktív kutatás-előmozdítóvá teszi a Pavia-t a szeizmikus kockázat csökkentésének (EUCENTRE), a rákkezelés (CNAO) és a nukleáris energia (LENA) korszerű technológiai központjává . Hét kutatóközpont található Paviában, további 21 pedig különböző helyszíneken helyezkedik el, más intézményekkel együttműködve, azon kívül 42 osztályközi kutatási központ mellett, amelyek folyamatban lévő és interdiszciplináris alap- és alkalmazott kutatásokat végeznek. Támogatja az induló és a spin-off kezdeményezéseket is: 25 csak az elmúlt évben jött létre. A kutatási tevékenységek eredményeként 2013-ban 7 nemzetközi szabadalom született. Az Egyetem nemrég indította el a zászlóshajó projektek kiválasztásának új folyamatát, és a közelmúltban elindította az Universitiamo-t: az első olasz közösségi finanszírozású egyetemi projektplatformot.

A University of Pavia három vezető egyetemi kórházban is ötvözi a kutatást és a kezelést, ahol mintegy 12.000 szakember dolgozik. 1987-ben az egyetem létrehozta a Nemzetközi Együttműködési és Fejlesztési Központot (CICOPS ) . Ösztöndíjak nyújtásával, valamint közös tanulmányok és nemzetközi kutatási projektek támogatásával a CICOPS egyre növekvő nemzetközi kapcsolatok hálózatának létrehozására törekszik, amely magában foglalja a külföldi egyetemeket, kormányokat és nemzetközi, nem kormányzati szervezeteket. 1998 óta több mint 200 ösztöndíjat ítéltek oda 55 különféle ország akadémikusai számára, hogy Paviában kutatásokat végezzenek.

A nemzetközi dimenzió

A University of Pavia elkötelezett University of Pavia , hogy felkészítse hallgatóit az egész életen át tartó tanulásra és a kihívásokra az egyre összetettebb és sokszínűbb világban. A hallgatók és az alkalmazottak megismerése a mai nemzetközi kapcsolatok globális dimenziójával több mint 200 csereprogram érhető el a világ minden táján. Az olyan mobilitási rendszerek, mint például az Erasmus a tanulmányokhoz és a szakmai gyakorlathoz, az Együttműködési és Tudásfejlesztési Alap és sok más EU és nem EU nemzetközi program támogatást nyújtanak mind a kimenő, mind a bejövő, a helyi és a nemzetközi hallgatók számára. Évente több száz résztvevő élvezi ezeket a lehetőségeket, és esélyük nyílik arra, hogy értékes nemzetközi dimenzióval egészítsék ki tantervüket. A University of Pavia nemzetközi stratégiája három egyértelmű célt University of Pavia ki annak érdekében, hogy megőrizze és megerősítse pozícióját a világ vezető kutatásintenzív egyetemein:

 • A nemzetközivé válás magába foglalja az oktatási és kutatási tevékenységünket
 • A kiváló minőségű nemzetközi hallgatók fenntartható toborzása
 • Magas színvonalú stratégiai partnerségek és közös programok kidolgozása és fenntartása a világ minden tájáról származó partnerekkel

Tanfolyamok

A University of Pavia eredetileg a jogi és humanitárius iskolák körül hozták létre, majd hamarosan az orvostudomány követi. Az évszázadok folyamán a kínált kurzusok kiterjedtek a természettudományokra, a tiszta tudományokra, a mérnöki tudományra, a politológiára és a gyógyszerészetre, és az utóbbi időben a pszichológiára, a kommunikációra és a sporttudományra, ezáltal megerősítve Pavia multidiszciplináris egyetemi hivatását. A University of Pavia 83 kurzust kínál (mind Bachelor, mind Master ):

 • Mérnöki és építészeti
 • Matematika, fizika és természettudományok
 • Közgazdaságtan
 • Törvény
 • Gyógyszer
 • Irodalom, nyelvek és filozófia
 • Farmakológiai egészségügyi szakmák
 • Politikai tudományok
 • Pszichológia
 • Kommunikációs tanulmányok
 • Sporttudományok
 • Zenetudomány
 • Idegenforgalom

Tizenegy nemzetközi mesterképzési program, melyet az oktatók és a vendégprofesszorok angol nyelven tanítanak, az internacionalizálják az egyetemet, és jelentősen megnövelik a tengerentúli hallgatók számát:

1 Egyciklusos diploma (6 év): Orvostudomány és sebészet

10 kétéves mesterképzés angol nyelven:

A University of Pavia egy Alapítványévet is kínál, amely egy olyan előkészítő tanfolyam, amelyet azoknak a leendő hallgatóknak terveztek, akik University of Pavia kívánnak egyetemi diplomát University of Pavia , kifejezetten olyan hallgatók számára, akik nem teljesítik a minimum 12 évet.

A University of Pavia kiemelkedik a posztgraduális kurzusok nagy számáról, a kutatás-alapú programoktól kezdve a szakmákba való belépéshez szükséges kurzusokig:

 • 29 posztgraduális kurzus, amely az orvosi, egészségügyi és gyógyszerészeti területeken a tudományágig terjed. Ezek közül a közös vonás az úttörő témák, amelyek a speciális szakterületeken tanulmányozódtak, valamint az elfogadott interdiszciplináris megközelítés.
 • 17 nemzetközi PhD program öt makróterületre (tudomány és technológia; tudománymérnöki tudomány; élettudományok; humán és társadalomtudományok) és 4 közös doktori képzésre szerveződve az EU egyetemeivel.
 • 51 Orvosi szakiskolák
 • 1 Jogi szakmák szakiskolája

A mesterkurzusokat, a továbbképző tanfolyamokat és a doktori programokat a Pavia Fejlesztett Intézete (IUSS) is kínálja.

A Covid-19 által okozott szokatlan helyzet során a University of Pavia a következő kivételes kezdeményezéseket aktiválja a didaktika és a hallgatók támogatása érdekében a karantén alatt.

előadások

Az előadásokat e-tanulási eszközökön keresztül nyújtják. Az előadások audio / video fájlokban, diákkal vagy más digitális tananyagokkal, akár élő közvetítés formájában, június végéig és valószínűleg július végéig is rendelkezésre állnak. A távoli előadásokra való regisztrációval kapcsolatos további információkért kérjük, olvassa el ezt a video-útmutatót

Link University of Pavia távoktatási platformjához: http://idcd.unipv.it/kiro3/

vizsgák

A szóbeli és írásbeli vizsgák távolról, megfelelő eszközökkel és szoftverekkel (Skype, Zoom, Google Hangouts) zajlanak. Oktatóanyag írásbeli vizsgákhoz ( href = "http://news.unipv.it/?p=47200 ).

Érettségi vizsga

Az érettségi vizsgákra távolról, a Skype vagy más internetes konferencia eszközök segítségével kerül sor. Az érettségi jelentkezés, a dolgozat és az egyéb szükséges dokumentumok online benyújthatók ( href = "https://web.unipv.it/come-procedere-con-la-domanda-di-laurea/ ).

Egyetemi díj

Az egyetemi díj megfizetésének határidejét május 30-ra elhalasztották ( href = "http://news.unipv.it/?p=46928 ).

könyvtárak

Legyen egészséges, aktív és sportoljon otthon

 • A CUS Pavia sportközpont elindította a „Train @ Home” kezdeményezést, amely kétféle online foglalkozásból áll: „Edzés” az egészséges és fitnesz megőrzése érdekében, valamint „Távolról szóló lecke” tanfolyamok és edzések követéséhez virtuális helyiségekben, ahol a hallgatók kölcsönhatásba lépnek az oktatókkal. Az óra és a képzés hetenként ütemezett, és elérhető a CUS Pavia weboldalán ( href = "http://www.cuspavia.org/trainhome-con-il-cus-pavia/ ).
 • A Fizikai Tudományok Program és az adaptált motoros aktivitás laboratóriumának (Laboratorio di Attività Motoria Adattata, LAMA) hallgatói YouTube-lejátszási listát készítettek, amely edzéshez és fitneszhez nyújt gyakorlatokat. A videók ezen az oldalon találhatók href = "https://www.youtube.com/playlist?list=PLihdBaXFbcCYrvo73BspACYMlZFXLeXOr .

Gyakran ismételt kérdések weboldala

Helyszínek

Pavia

Università di Pavia Facoltà di Farmacia

Address
Corso Strada Nuova, 65
27100 Pavia, Lombardia, Olaszország
Telefonszám
+39 0382 987370

Milánó

Address
Milánó, Lombardia, Olaszország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket