University of Bologna

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Alma Mater Studiorum - Bologna Egyetem

Az Alma Mater Studiorum - a Bologna Università, a nyugati világ legrégebbi egyeteme, egyre gazdagabb programkatalógus, élvonalbeli kutatás, állandó és egyre szélesebb körű nemzetközi perspektíva és egy erős harmadik küldetés útján teremt utat az innovációnak.

Az 1088-as alapítása óta az Alma Mater Studiorum hallgatói központú volt, és a tudományos és művészeti közösségek kiemelkedő szereplőit fogadta. Öt egyetemen (Bologna, Cesena, Forlì, Ravenna, Rimini) és egy fiókkal Buenos Airesben kínál diverzifikált kurzuskatalógust, amelyet a mai társadalom igényeihez igazítanak: 32 tanszékén és 5 iskolájában több mint 200 fokos képzés. kínálják több mint 82 000 hallgató számára. 3600 diplomát beiratkozott a PhD és más 3. ciklusú programokba.

A két legrangosabb nemzetközi egyetemi rangsorban a top 200-ban, az Európa vezető hallgatóinak egyetemeként tekintve (Erasmus +), az Alma Mater a fenntartható fejlődésbe fektet be, és hozzájárul a 17 fenntartható fejlődés célkitűzésének megvalósításához, amelyet a Az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének 2030-ig elfogadott menetrendje. Átfogó kutatási egyetemenként multidiszciplináris, kultúrák közötti megközelítésbe, valamint a kutatás és az oktatás elválaszthatatlan kapcsolatába fektet be. Az egyik legaktívabb vezetés és az európai kutatási és tudományos együttműködési projektekben való részvétel szempontjából a University of Bologna szövetségeket alakított ki az iparral és az állami / magán szervezetekkel. Ez egyben a nemzetközi hálózatok csomópontja is: szoros európai kapcsolatain túlmenően többszörös kapcsolatokkal rendelkezik Amerikával, Afrikával, Ázsiával és Ausztráliával.

Kérjük, olvassa el a University of Bologna által a lehető legjobb módon a következő tanév elindításához tervezett intézkedéseket.

Helyszínek

Bologna

Address
Via Zamboni, 33
40126 Bologna, Emilia-Romagna, Olaszország

Cesena

Address
Piazza Aldo Moro, 90
Cesena, Emilia-Romagna, Olaszország

Forli

Address
Piazzale Sante Solieri,1
47121 Forli, Emilia-Romagna, Olaszország

Ravenna

Address
Ravenna, Emilia-Romagna, Olaszország

Rimini

Address
Rimini, Emilia-Romagna, Olaszország

Buenos Aires

Address
Buenos Aires, Buenos Aires, Argentína

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

MSc
Mester