University of Ferrara - Department of Economics

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Ferrarai Egyetem egyedülálló történelmi környezetet kínál. A középkor és a reneszánsz csodálatos emlékei palotákban, házakban, templomokban, múzeumokban, terekben, udvarokban és sikátorokban élnek. Ferrara egyáltalán nem borított a múltban, ez egy kerékpáros- és gyalogosbarát fenntartható város, ahol a fiatalok magas életminőséget élvezhetnek, kihasználhatják a jól karbantartott infrastruktúrákat és kellemesen belekeveredhetnek. A jövő innovatív nézeteinek támogatása A mélyen gyökerező kulturális hagyományok alapján a Ferrarai Egyetem elsődleges célja, amely a tudomány és a humán tudomány területén széles körű BA- és MA-fokozatot, valamint PhD-t kínál. Az egész város élénk egyetemi campus, amely a nemzeti és a nemzetközi hallgatók közötti interakciót fellendíti.

134905_134845_Picturetoincludeinprogdescription8.jpg

Ról ről

A Ferrara egy biztonságos és barátságos, nyitott campus, oktatási és kutatási lehetőségekkel, kényelmesen elhelyezkedve a központban és közvetlenül a reneszánsz falai mellett.

„Da 600 anni guardiamo avanti”: Az előretekintés hat évszázadon át a Ferrarai Egyetem prioritása volt.

A Ferrarai Egyetem továbbra is előrelépést folytat a nemzetközivé válás előmozdításával. A nemzetközi tudományos és tudományos közösség előmozdítása többféle perspektívát foglal magában: a legmagasabb szintű oktatási és kutatási szabványok követését erősíti az a kiválóság meghatározott területeire való összpontosítás, valamint az erős történelmi és kulturális identitás jelenléte előtérbe helyezése. A Ferrara olyan utcák, terek és épületek rácsos munkáival rendelkezik, amelyek a központban és közvetlenül a reneszánsz falán kívül található oktatási és kutatási létesítményekkel keverednek. Egyedülálló városi konfigurációjának köszönhetően a város nyílt egyetemen jelent meg, amely szorosan együttműködik a közösség egészével.

134901_134839_Picturetoincludeinprogdescription2.jpg

Élvezze az Unife-t

Üdvözöljük a Ferrara Egyetemen, amelyet 1391-ben alapítottak. A Ferrarai Egyetem olyan, mint maga Ferrara városa: történelmi, ám csillogó, kicsi, de versenyképes, és az emberek összejönnek, hogy tanuljanak a városi egyetemen. Dinamikus egyetem vagyunk, gyönyörű és dinamikus városban.

Tevékenységünk erősen nemzetközivé vált. Oktatásunk és kutatásaink erősen nemzetközivé válnak, hogy hallgatóink számára lehetőséget biztosítsunk az Európán belüli és azon kívüli mozgáshoz, ezáltal élvezetes tapasztalatokat kínálva számukra, amelyek gazdagítják őket személyesen és szakmailag. Vonzza a legjobb nemzetközi hallgatókat, akik kiváló oktatási és kutatási lehetőségeket kínálnak számukra, mivel úgy gondoljuk, hogy a kutatás erősebb, ha egyetemi közösségben végzik, amely magában foglalja a hallgatókat.

134900_134838_Picturetoincludeinprogdescription1.jpg

Küldetésünk

600 évet nézünk előre. Nemcsak az egyetemi kommunikációs logó címkéje, hanem az egyik célkitűzés is, amelyet prioritásnak tekintünk. A Ferrarai Egyetem előretekintő, és a jövő csak nemzetközivé válhat.

"600 évet nézünk előre". Ez nemcsak az egyetemi kommunikációs logó címkéje, hanem egyike azon prioritásoknak is, amelyeket prioritásnak tekintünk.

A Ferrarai Egyetem előretekintő, és a jövő csak nemzetközivé válhat. A nemzetközi tudományos és tudományos közösségbe tartozás nem azt jelenti, hogy egyenletességet és identitást veszítünk, hanem éppen ellenkezőleg, a világ legjobb egyetemeinek magas szintű oktatási és kutatási színvonalának megosztása, miközben megőrizni kell az egyéniségét és a kiválóságot. A megnyitás magában foglalja a kommunikációt a világ többi részével, közös terep megtalálását és az innováció, a technológiai fejlődés, valamint a kulturális és tudományos növekedés terepének megteremtését, anélkül, hogy szem elől tévesztenénk a saját gyökereit. Az oktatási és kutatási létesítmények jelenléte a város egész területén teszi a Ferrarát egy hatalmas, nyílt campusvá, amely biztonságos és barátságos - ideális hely a tanuláshoz vagy a tartózkodáshoz. A Ferrara campus nemcsak egy város egyeteme, hanem egy olyan város, ahol minden az Egyetem körül forog - nemcsak a városi szövet szerves részét képezi, hanem tevékenységeinek és jellemzőinek is. A külföldi Ferrara Egyetem imázsának előmozdítása és erősítése tehát a terület és a város imázsának előmozdítását és erősítését vonja maga után, amely az UNESCO Világörökség része.

134902_134842_Picturetoincludeinprogdescription10.jpg

Unife története

A Ferrara Egyetem, Olaszország egyik legrégebbi egyeteme, üdvözölte és oktatta a kulturális, a művészeti és a tudomány világából származó kiváló személyiségeket, mint például Nicholas Copernicus és Paracelsus.

A Ferrarai Egyetemet 1391-ben alapította Este Marquise Alberto, IX. Boniface pápa engedélyével. Az első kurzusok, amelyeket a művészet, a teológia és a jog nyitott meg, a neves tanárok, például Bartolomeo Saliceto, a jogászok szakértőinek tanították.

A 15. és a 16. században a Ferrara az olasz reneszánsz kultúra egyik legkedvezőbb központjává vált, és az egyetem nagy presztízsű időszakban élvezte az olyan híres értelmiségiek jelenléte révén, mint Nicholas Copernicus és Paracelsus. A pápai államba való 1598-as asszimilációt követően az egyetemet egy tekintélyes Estensi Városi Egyetemen átalakították a külvárosban található Egyetemen. A napóleoni korban a nemzeti egyetemekkel kapcsolatos tervvel az egyetem elvesztette hatalmát diplomák odaítélésére, és a szokásos tudományos tevékenység 1816-ig folytatódott. Olaszország egyesülése után a Ferrara Egyetem szabad egyetemgé vált. Az első világháború előtti években, több mint 500 hallgatóval, az Egyetem volt a leglátogatottabb ingyenes egyetem Olaszországban. Az Egyetem identitása tehát egy történelmi és kulturális hagyományban gyökerezik, amely megkülönbözteti másoktól. Alapítása óta üdvözölte és oktatta a neves személyiségeket a kultúra, a művészet és a tudomány világából. Méretét, felszereltségét, valamint az oktatás és a kutatás minőségét és mennyiségét tekintve az egyetem olaszországi kiválósági pont. Ezt bizonyítja a kiváló helyzete a nemzetközi rangsorban is.

134906_134846_Picturetoincludeinprogdescription3.jpg

Nicholas Copernicus

b. 1473 Torun, Pomeránia - d. 1543 Frauenburg

A lengyel csillagász írta a „Devolutionibus orbium coelestium” című szerzőt, amelyben a Ptolemaic koncepció felborult, bemutatva egy olyan rendszert, amelyben a nap az univerzum központja.

A kopernikusi elmélet alapvető fontosságú a csillagászat tudományának fejlődésében, és a modern csillagászat kezdete.

Paracelsus

sz. b. 493 Einsiedeln, Svájc - d. 1541 Salzburg

Orvos és filozófus, a reneszánsz tudomány egyik legfontosabb és legösszetettebb alakja.

Integrálta Arisztotelész négy elemének elméletét és elutasította a hagyományos orvostudomány tanításait, így új tudományágot adott az életnek: iatrokémia, amely ásványi anyagokkal történő betegségek kezelésére épül.

Giovanni Pico, Mirandola

b. 1463 Mirandola (Mo) - d. 1494 Firenze

Az egyik leghíresebb olasz filozófus és humanista, Marsilio Ficino, Lorenzo a Csodálatos és Angelo Poliziano barátja.

Leghíresebb művei között szerepel az „Oratio de hominis dignitate” és a kilencszáz cikk, amelyek filozófiai és teológiai problémákat tartalmaznak.

134899_134840_Picturetoincludeinprogdescription4.jpg

Gazdaság- és Menedzsment Tanszék

A Gazdaság- és Menedzsment Tanszéket (DEM) 2013-ban hozták létre az előző, 1997-ben alapított Gazdasági, Intézmények és Terület Tanszékből.

A tanszéket rendkívül multidiszciplináris jelleg jellemzi, fő tanítási és kutatási területei közt szerepel a közgazdaságtan, az üzleti élet és a jog.

Oktatási csapatunk több mint 40 professzort és kutatót, 9 technikusot és mintegy 30 kutatót, végzős hallgatót és munkatársat foglal magában.

Posztgraduális diploma programunk ideális egyensúlyt biztosít az akadémiai elmélet, az üzleti gyakorlat és az aktuális események között.

A 2015-2016 tanévtől kezdve a Gazdaság- és Menedzsment Tanszék megújítja oktatási ajánlatát négy új, magas szintű szakirányú mesterképzési program elindításával, hogy erős szakmai készségeket biztosítson, különös tekintettel a nemzetközi kérdésekre. Ezen kurzusok közül kettőt ( kis- és középvállalkozások a nemzetközi piacokon, valamint a zöld gazdaság és a fenntarthatóság ) teljes egészében angol nyelven tanítják. Céljuk az olasz és más országok hallgatói számára, akiknek érdeklődése van egy fejlett tanulási környezet megtapasztalásáról annak érdekében, hogy mélyen megértsék a gazdasági forgatókönyvet és a versenyképes globális gazdaságot.

Helyszínek

Ferrara

Address
Via Voltapaletto 11
44121 Ferrara, Emilia-Romagna, Olaszország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket