University of Siena

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Üdvözlet Sienában

A University of Siena Európa egyik legrégebbi egyeteme, 1240-ben alapították.

Története Toszkána kulturális hagyománya mentén alakult ki a középkortól a modern időkig.

Siena Toszkána szívében található, a szelíd, gördülő dombok között. Három meredek dombon épült, ősi falakkal körülvéve egyedülálló város, ahol a hallgatók jövedelmező tanulmányi időt tölthetnek, tele lehetőségekkel személyes gazdagodáshoz.

JELENTKEZZ MOST

JELENTKEZZ MOST!

Erős nemzetközi küldetés

A történelem nyolc évszázadában a University of Siena széles körű tanulmányokat készített a kultúra számos különféle területén.

Az évek során a University of Siena továbbfejlesztette a nemzetközivé válás stratégiáját, azzal a céllal, hogy megerősítse nemzetközi akadémiai kapcsolatait, és vonzza a hallgatókat és a kutatókat a világ különböző részeiről.

A 21. század elején ez a történelmi intézmény számos nemzetközi együttműködés révén képes volt szembenézni a tanulás, a tudás és a kutatás globalizációjával kapcsolatos kihívásokkal.

Új nemzetközi együttműködési megállapodások és projektek jönnek létre évente, növekszik az oklevelek és kurzusok száma angol nyelven, jó elhelyezést biztosítva a nemzeti és a nemzetközi rangsorban; ezek University of Siena erőteljes pontjai.

Nemzetközi nyári programok Sienában

Számos nemzetközi egyetem működik együtt a University of Siena és ezt a helyet választotta nyári programjaikba:

 • Harvard College (USA), nyári program: „Szépség, vezetés és innováció”
 • Yale University (USA), „Irodalmi, történelmi, kulturális és földrajzi utazás Toszkánában”
 • Emory University (USA), „Élet és környezet kémia”
 • New Jersey Technológiai Intézet, Hillier Építészeti és Tervezési Főiskola (USA): „Művészeti és építészeti történelem és városfejlesztés”
 • Alves Faria Főiskola, Faculdades ALFA (Brazília), „Democracia e desenvolvimento”
 • Toronto Egyetem (Kanada), Woodsworth College Nyári Iskola
 • Tulane University Law School (USA), „Nemzetközi jog, kulturális örökség és művészetek”

JELENTKEZZ MOST!

Besorolások és akkreditációk

A University of Siena több mint 17 000 hallgatóval megerősíti pozícióját a nemzeti és nemzetközi felsőoktatási rangsorban.

2019-ben a University of Siena megerősíti, hogy a CENSIS osztályozásban a közepes méretű olasz egyetemek felső pozíciójában helyezkedik el.

Az U-Multirank egy többdimenziós, felhasználóközpontú megközelítés a felsőoktatási intézmények nemzetközi rangsorolására. A felsőoktatási intézmények / egyetemek teljesítményét öt dimenzióban hasonlítja össze tevékenységükkel: oktatás és tanulás, kutatás, tudástranszfer, nemzetközi orientáció és regionális elkötelezettség.

A University of Siena jó teljesítményt tart az öt marker néhány alszakaszában, különösen az oktatásban és a tanulásban, a regionális elkötelezettségben és a nemzetközi orientációban.

A Qs World University rangsor szerint University of Siena a világ egyik legjobbja.

E rangsor szerint a University of Siena magas szintű nemzeti és nemzetközi szinten 2 tág tárgykörben, 32 tantárgyban pontozott.

Ezenkívül a Siena U. Megőrizheti pozícióját az általános rangsorban, annak ellenére, hogy az új nemzetközi felsőoktatási intézmények nemrégiben bekerültek a világméretű besorolásba.

A Times Higher Education (THE) a világ felsőoktatási intézményeinek vezető felsőoktatási adatszolgáltatója. Adatait és benchmarking eszközeit a világ legrangosabb egyetemei használják, hogy segítsék stratégiai céljaik elérését.

A University of Siena növeli pozícióját az általános rangsorban (351/400) 2018-hoz képest, és eléri az 51–75 helyet az Európa oktatási rangsorban.

A világ egyetemek 2019. évi akadémiai rangsorolása (ARWU, más néven Shanghai rangsor) megerősíti a University of Siena növekvő hírnevét, amely jelentősen javult korábbi rangsorain azáltal, hogy az „501–600” kategóriába sorolta.

A World University Rankings Center (CWUR) közzéteszi a globális egyetemek legnagyobb tudományos rangsorát. A University of Siena világ húsz ezer egyeteme közül a 470. helyen áll a CWUR 2019-2020 közötti új listája szerint. Ez University of Siena világszerte a 2,4% -ra helyezi, ami kiemelkedő eredmény.

JELENTKEZZ MOST!

Az olasz egyetemi rendszer

Első ciklus (főiskolai hallgatók)

Ez a ciklus kizárólag a Corsi di Laurea-ból áll. Ezek a fokozat a hallgatók számára megfelelő ismeretekkel járnak az általános tudományos módszerek és tartalmak, valamint a speciális szakmai ismeretek terén. Az általános hozzáférési követelmény az olasz iskolai végzettség, amelyet 13 éves iskolai végzettség és a vonatkozó állami vizsga átadása után adnak ki; hasonló külföldi képesítések is elfogadhatók. Bizonyos fokozatú kurzusokra történő felvétel alapulhat konkrét kurzusigényeken.

A tanulmányok 3 évig tartanak. A Laurea-t azoknak a hallgatóknak ítélik oda, akik 180 ECTS kredit (Crediti Formativi Universitari - CFU) elnevezést kaptak, és teljesítették az összes tantervi követelményt, ideértve egy végleges írásbeli papír vagy azzal egyenértékű végleges projekt elkészítését is. A Laurea hozzáférést biztosít a Corsi di Laurea Magistrale-hez, valamint más 2. ciklusú tanulmányi programokhoz.

Második ciklus (Masters)

Ebben a ciklusban a fő diploma programok a Corsi di Laurea Magistrale. Felső szintű oktatást nyújtanak a magasan képzett tevékenységek gyakorlására bizonyos területeken. A hozzáférés Laurea fokozattal vagy hasonló külföldi fokozattal történik; A felvételt az egyetemek által meghatározott konkrét kurzusigényeken alapszik. A tanulmányok 2 évig tartanak. A Laurea Magistrale fokozatot azoknak a hallgatóknak ítélik oda, akik 120 ECTS / CFU kreditben részesültek és teljesítették az összes tantervi követelményt, ideértve az eredeti disszertáció elkészítését és nyilvános védelmét is.

Néhány program (nevezetesen a fogászat, az orvostudomány, az állatgyógyászat, a gyógyszertár, az építészet, az építkezés, az építészet, a jog, az alapfokú oktatás programjai) „EGYSZERŰ CIKLUS programok” (Corsi a ciclo unico) van meghatározva; ezekhez a programokhoz az olasz iskolai végzettség (vagy hasonló külföldi képesítés) jár; a felvétel a felvételi vizsga alapján történik.

Harmadik ciklus

Ebben a ciklusban a fő diploma programok a Corsi di Dottorato di Ricerca (kutatási doktori programok); az ebbe a programba beiratkozott hallgatók / fiatal kutatók módszertanot szereznek a fejlett tudományos kutatáshoz, új technológiák képzését kapják, és adott esetben kutatási laboratóriumokban dolgoznak. A hozzáférés Laurea Magistrale diploma (vagy hasonló külföldi diploma); a felvétel versenyvizsgán alapul; A tanulmányok legalább három évig tartanak, és magukban foglalják egy eredeti kutatási projekt befejezését és nyilvános védelmét.

Egyéb programok

Egyetemi posztgraduális szakképzési programok, 1. vagy 2. SZINT (Corsi di Master Universitario di primo livello).

Ezek a 2. ciklus programjai, amelyek célja az, hogy a hallgatók az első ciklus befejezése után tovább specializálódjanak vagy felsőfokú továbbképzést kapjanak. A belépés Laurea (alapképzés (vagy hasonló külföldi diploma) az 1. szintre vagy Laurea Magistrale (mesterképzés) 2. szintre történő felvételére: a felvétel további követelményeket támaszthat. vagy bármely más 3. ciklus programjába, mivel ez a típus természetesen nem tartozik a nemzeti szinten megállapított általános követelményekhez, de az egyes egyetemek önálló felelősségi körén belül kínálják fel.

Ref .: Olasz Oktatási Minisztérium (MIUR) http://www.miur.it/guida/guide.htm

120457_SCHEMASISTUNIVITA.jpg

JELENTKEZZ MOST!

Tanul a University of Siena

A siena-i hallgatók valódi emberek közösségének részét képezhetik, amelyet a tudás és a tanulás vágya motivál, figyelmes és megközelíthető akadémiai személyzettel és számos innovatív szolgáltatással áll a rendelkezésükre.

Az oktatás gondos megszervezése, az órák minősége (amelyet rendszeresen ellenőriznek), a tanulást megkönnyítő szolgáltatások, mint például a hatékony és jól szervezett könyvtárak és laboratóriumok, valamint az üdvözlő, orientációs és folyamatos oktató tevékenységek, a fogyatékkal élő hallgatók támogatása és a a nehéz helyzetben lévők csak University of Siena .

A University of Siena első és második szintű képzést tart olasz és / vagy angol nyelven.

Ezen kurzusok némelyikének korlátozott lehet a belépése, helyi vagy országos felvételi teszt alapján.

A hallgatók a posztgraduális kurzusok széles választéka közül választhatnak, ideértve a doktori fokozatot, a szakirányú iskolákat és a továbbfejlesztett szakképzési programokat is, amelyek utóbbi célja a speciális képzés nyújtása a leginnovatívabb ágazatokban.

JELENTKEZZ MOST!

Alapítási év

Annak biztosítása érdekében, hogy minden nemzetközi diák pályázhasson képzési programjaira, a University of Siena alapítványi évet is kínálhat.

Az Alapítványév hidat jelent a jelenlegi képesítései és az 1. szintű olasz egyetemi kurzusok (Bachelor) belépési követelmények között, vagy eszközként szolgálhat egy olyan hallgató oktatási hátterében lévő hiányosság kitöltésére, amely olyan országból származik, ahol a felsőoktatási rendszer rövidebb követelményeket igényel az oktatás időszaka, mint amelyet az Európai Unióban bevezetett «bolognai folyamat» biztosít.

Sőt, a FY program biztosítja a hallgatók számára az olasz nyelv megértésének megfelelő felkészültségét, és mély tudományos felkészülést kínál az olasz egyetemre való belépéshez. Különösen ennek a programnak köszönhetően a nemzetközi hallgatóknak lehetősége lesz javítani írásbeli és beszélt olasz nyelvüket, kommunikációs képességeiket, és képesek lesznek megismerni az olasz és az Európai Unió kritériumait az akadémiai oktatás és tanulás területén.

Alkalmazhat ...

 • ha nemzetközi hallgató vagy, és kevesebb, mint 12 évet végzett
 • ha Ön egy nemzetközi hallgató, aki kiegészítő olasz nyelvre és egyetemi felkészülésre szorul az olasz alapképzési program 1. évére való belépéshez
 • ha rendelkezik amerikai középiskolai végzettséggel, amely nem tartalmazza a jelenlegi jogszabályok értelmében a beiratkozáshoz szükséges előrehaladott elhelyezéseket (AP)

A kurzust végezzük közötti együttműködés Università per Stranieri di Siena és a University of Siena és felkészülni a különböző tantárgyak összesen 60 kredit.

Alapvető nyelvi követelmények

A hallgatók csatlakozhatnak a Siena-ban kínált FY programhoz legalább B1 szintű (CEFR) olasz nyelvtudással. A pénzügyi év végén a kimenő B2-szintű (CEFR) kompetencia biztosított. Ez megfelel annak a szintnek, amelyet az olasz egyetemek megkövetenek a képzéshez való felvételhez.

díjak

Minden hallgató számára 4700 eurós tanulmányi díjú FY program szükséges.

Tanulmányi lehetőségek

 • Közgazdaságtan
 • Tudomány és technológia

Információ: https://www.unistrasi.it/1/652/4372/Foundation_Year.htm

Egyetemi kredit (CFU)

A diplomákat az egyetemi kredit (CFU) megszerzésével fejezik be. A CFU-k azt a munkaterhet mérik, amely ahhoz szükséges, hogy elérje azt a kurzust, amelyre beiratkozott. Egy CFU megfelel 25 órás tanfolyamnak és képzésnek, beleértve az egyéni tanulmányokat, előadásokat és laboratóriumokat. Minden kurzusmodulhoz vagy képzési tevékenységhez bizonyos számú egyetemi kredit hozzárendelésre kerül.

Miután sikeresen letette a vizsga vagy más értékelési formát, pontszámától függetlenül megkapja a megfelelő kreditpontot.

A nappali tagozatos hallgatók számára egy tanévben megkövetelt átlagos munkamennyiség 60 kredit.

JELENTKEZZ MOST!

Tanulási terv

A tanulmányi terv felsorolja azokat a képzési tevékenységeket és tantárgyi modulokat / vizsgákat, amelyekben részt kell vennie, és a fokozat végzéséhez minden évben át kell mennie.

Egyes kurzusmodulok / vizsgák kötelezőek és meg vannak határozva az egyéni végzettségi program szabályzatában, míg mások választhatók. A tanulmányi tervet el kell készítenie az adott fokozat kurzusszabályzatában meghatározott követelményeknek megfelelően.

A tanulmányi tervet kétféle módon nyújthatja be:

 • az online eljáráson keresztül
 • személyesen a tanszék hallgatói és tanfolyam adminisztrációs irodájában.

vizsgák

Minden tanév során csak az adott évre vonatkozó tanulmányi tervében szereplő modulok vizsgáit teheti meg. A vizsga lehet szóbeli és / vagy írásbeli és / vagy gyakorlati; A pontokat a harminc pontból adják meg.

Azok, akik sikeresen elvégzik a vizsgapontot, pontszámuktól függetlenül megkapják a megfelelő kreditet.

A passz jel 18/30. Legmagasabb pontszámok (30/30) esetén a bizottság kitüntetéseket ítélhet oda.

Oktatási szervezet

A University of Siena 15 tanszéke két féléves rendszert fogadott el az akadémiai programok szervezésére. Az egyes ciklusok végén egy vizsgálati időszakot terveznek.

Indikatív akadémiai naptár

Őszi ciklus (1. félév)

 • Október 1. és január 20. között
 • Vizsgaidőszak: január 20. - február 28.

Tavaszi félév (második félév)

 • Március 1. és június 1. között
 • Vizsgaidőszak: június 1. - július 31.

Az osztályok ünnepnapokon állnak karácsonykor és húsvétkor, valamint nyáron (július végétől a következő tanév kezdetéig).

További információkért kérjük, írjon a internationalplace@unisi.it e-mail címre

JELENTKEZZ MOST!

Külföldi tanulás és képzés

Mobilitási programjain keresztül a University of Siena lehetőséget ad arra, hogy gazdagítsa tanulási tapasztalatait külföldi tanulmányi és / vagy képzési időszakokkal.

Tanuljon Európában az Erasmus programmal

Az elsők között, akik csatlakoztak az Erasmus programhoz, a University of Siena jelenleg mintegy 400 egyetemmel működik együtt Európában.

Az Erasmus + for Studies programon keresztül 3-12 hónapos időszakon keresztül külföldi kurzusokon vehet részt, vizsgákat tehet és kutatási tevékenységeket végezhet diplomamunkájához; tudományos tanulmányai alatt többször is részt vehet a programban.

Csatlakozzon az Erasmus Plus for Staineeship programhoz, ehelyett 2-12 hónapos szakmai gyakorlatokat vagy gyakorlatokat végezzen külföldi cégekben vagy intézményekben.

A szakmai gyakorlatot a diplomamunka után is megkezdheti; ez konkrét lehetőséget kínál Önnek a munkaerőpiacra való belépésre.

Az Erasmus program a nemzetközi hitelmobilitás (ICM) révén Európán kívüli tanulási lehetőségeket is kínál.

Egyéb nemzetközi programok

Minden évben pályázati felhívás történik az európai, amerikai, kanadai, ausztrál, latin-amerikai, orosz föderációs, dél-koreai és japán egyetemeken végzett tanulmányi vagy kutatási időszakok befejezéséhez.

A pályázati felhívásokat minden évben ősszel teszik közzé. Az alkalmazási követelmények az Ön rendeltetési helyétől függnek, amint azt az egyes pályázati felhívások is jelzik.

Ha az első fokozatú tanfolyam első éve után az évfolyam legalább 27/30, akkor nyári tanulmányi ösztöndíjat igényelhet egy angol nyelvtanfolyamon való részvételre a King's College Cambridge-ben (Egyesült Királyság), a meghatározott megállapodásnak megfelelően .

Kettős fokozatú programok

A hallgatók a belső kiválasztási eljárásban való részvételével jelentkezhetnek kettős fokozatú programra. A program lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy teljesítsék a tanulmányi időszakot, és vizsgákat tegyenek egy partner egyetemen; A hallgatók diplomát kapnak mind a University of Siena mind a partnerintézménytől.

A nemzetközi mobilitási támogatások igénybevételéhez a hallgatóknak várniuk kell a pályázati felhívások közzétételét (ősszel) vagy az Erasmus gyakornoki pályázati felhívást (egész évben).

Tanulási támogatási struktúrák és hallgatói szolgáltatások

könyvtárak

A University of Siena öt speciális könyvtár működik a következő területeken: humán tudományok, közgazdaságtan, jogpolitika, tudomány-technológia és orvostudomány, gyógyszertár-biológia. A különféle oktatási komplexumokban együtt alkotják a Siena Egyetemi Könyvtári Rendszert (Sistema Bibliotecario di Ateneo, SBA).

A könyvtárban található könyvek vagy dokumentumok megtekintéséhez használja az egységes One Search platformot; lehetővé teszi az egyetemi katalógusban történő keresést online a nap 24 órájában, akár külső munkaállomásokról is.

CLA - Egyetemi Nyelvi Központ

Idegen nyelvek elsajátításához kihasználhatja a CLA oktatási szolgáltatásait.

A következő nyelveket tanítják különféle szinteken: angol, francia, spanyol, német, portugál, orosz és kínai (csak Arezzo).

A Nyelvi Központ biztosítja a B1, B2 és C1 szintű angol nyelvvizsga vizsgákat, amelyek az egyetemi végzettségű tanfolyamokhoz és az ahhoz kapcsolódó előkészítő tanfolyamokhoz szükségesek az osztályteremben vagy vegyes kurzusokban, amelyek a szemtől szembeni órákat integrálják az oktatás útján, egy oktató segítségével.

Az autonóm tanulás megkönnyítése érdekében a CLA önálló nyelvi laboratóriumokat biztosít audio-video és számítógépes munkaállomásokkal, amelyekben tanfolyamokhoz és vizsgafelkészítéshez támogatási anyagokat talál.

A CLA egy hivatalos vizsgaközpont a Cambridge-i Egyetem nemzetközi angol nyelvtudási bizonyítványaihoz (PET, FCE, CAE, CPE).

Egyetemi e-learning platform, MOODLE portál

Az e-tanulási platform e-tanfolyamokat és a hagyományos tanfolyamok egyes moduljait üzemelteti. A cél egy olyan környezet megteremtése, amely összhangban áll a kurzus oktatási céljaival és ösztönzi a hallgatót, akit fel kell hívni arra, hogy interakcióba lépjen a virtuális osztálytermi tartalommal.

A felület bármilyen eszközről elérhető (számítógépről, táblagépről, okostelefonról).

Minden kurzusmodulhoz a következők állnak rendelkezésre: tananyag, bibliográfiai hivatkozások, oktatási anyagok, előadások felvétele, együttműködési eszközök (fórumok, beszélgetések) és az értékelés / önértékelés (kérdőívek, visszajelzések stb.).

elearning.unisi.it/moodle/

Santa Chiara Lab

http://santachiaralab.unisi.it/
santachiaralab@unisi.it

Leendő és beiratkozott nemzetközi hallgatók

Nemzetközi hallgatóknak szentelt International International az URP Információs Iroda részét képezi, és az Egyetemi Főépületben található (URP, Banchi di Sotto 55, Siena).

Egy tető alatt összegyűjti a nemzetközi hallgatóknak kínált különféle tevékenységeket és szolgáltatásokat: azok, akik beiratkoztak vagy egy vagy több tantárgyba beiratkozni szándékoznak, diplomát szervezni vagy diplomát University of Siena .

A Nemzetközi Helyzet a nemzetközi felhasználókat egészen a helyi és egyetemi környezethez való kezdeti hozzáféréstől a teljes integrációjáig támogatja.

JELENTKEZZ MOST!

A beiratkozás áttekintése

Könnyű jelentkezni University of Siena a jelölt képesítéseinek értékelésére. Itt van a követendő lépések. Jelentkezhet online jelentkezési rendszerünkön - https://apply.unisi.it/ - akár két első vagy második szintű képzésre (alapképzés és mesterképzés), és az értékelést körülbelül egy hónapon belül közlik, a kapcsolódó bevétel határideje után. A jelentkezési díj tanfolyamonként 30 euró. A regisztráció után az online jelentkezés további bejegyzéseihez be kell jelentkezniük a személyes hozzáférési kóddal. Felhívjuk figyelmét, hogy az alkalmazás során az alkalmazás beviteli ideje alatt dolgozhat.

A jelentkezési időszak általában november elejétől április végéig tart, a különféle programoktól függően lehetséges eltérésekkel; a végleges naptár a fent említett alkalmazási platformon lesz elérhető.

Pályázati folyamat

1. lépés: Keresse meg a megfelelő programot (legfeljebb két programot választhat).

2. lépés: Kattintson a „Legyen pályázó” elemre a pályázat elindításához. Nem sokkal azután, hogy e-mailben megkapja a személyes hozzáférési kódot.

3. lépés: Hozza létre az alkalmazáscsomagot (a választott speciális program szerint).

4. lépés: Várja meg a választ a jelentkezésére. A jelentkezés után egy beiratkozási bizottság értékeli háttérét és készségeit a választott képzési programok követelményei alapján.

Körülbelül egy hónapon belül az átvétel határidejétől számítva értesítést kapsz az elfogadásról. Nagyszámú pályázat esetén azokat a hallgatókat, akik a benyújtott dokumentumok alapján választják ki a választást, fel kell kérni egy távoli írásbeli tesztbe, amelyet esetleg egy interjú követ. A távoli írásbeli teszt dátumait a jelentkezéshez használt e-mail címen közlik a felvett hallgatókkal.

5. lépés: Ellenőrizze az egyetemi beiratkozási szabályzatot az Ön országa olasz nagykövetségén vagy konzulátusán.

6. lépés: Ha Ön nem EU-állampolgár, aki külföldön él, a VISA-tanulmány beszerzésének előzetes bejelentkezési eljárását az országának olasz diplomáciai képviseletén kell elvégezni.

Fontos figyelmeztetés a nemzetközi hallgatók számára

Nemzetközi hallgatói felvételi célokra University of Siena nem vesz igénybe külföldi székhelyű toborzókat.

A University of Siena végzi a hallgatói felvétellel University of Siena diplomát.

A University of Siena összes alkalmazottja és irodája kizárólag unisi.it e-mail címükön keresztül kommunikál, más e-mail címek nem University of Siena személyzetétől vagy irodáitól származnak.

Ha ellenőrizni kívánja a belépő levél hitelességét, kérjük, forduljon a internationalplace@unisi.it címhez, és csatolja a levél másolatát.

Külföldön lakóhellyel nem rendelkező uniós polgárok

Az értékelés után, ha pozitív, a jelöltek elfogadási levelet kapnak University of Siena . Minden jelöltnek előzetesen be kell jelentkeznie a megfelelő olasz diplomáciai képviseletbe, az egyes személyi igazolványokon elérhető speciális eljárások szerint.

Olasz nyelvvizsga

Az olasz nyelvvizsga kötelező azon nem uniós jelentkezők számára, akik beiratkozni akarnak egyetemi diplomára, olasz nyelven. Általában a University of Siena ezt a tesztet szeptember elején tervezik.

A bizonyítvánnyal rendelkező olasz nyelvtudással rendelkezők vagy az angol nyelvű kurzusokra jelentkezők nem tehetik meg ezt a tesztet.

Tandíj és támogatás

Akadémiai díjak

Az olaszországi egyetemi oktatást az olasz kormány alapította. Ez az oka annak, hogy a tandíjak általában alacsonyabbak, mint sok más országban.

A University of Siena évente teszi közzé a hallgatói díjakról szóló rendeleteket. Az első ciklusba, a második ciklusba és a hosszú egyciklusú fokozatba beiratkozott hallgatók egy-négy részletben fizetnek tandíjat. Az egyes nemzetközi hallgatók számára nyújtott összeg a származási országától és a választott kurzustól függ. A fizetendő összeget ennek az eszköznek a segítségével lehet kiszámítani

http://www.maprin.unisi.it/tasse19_20/index_eng.php

DSU ösztöndíj

A hallgatók a DSU (Regionális „Tanulási jog” program) által nyújtott ösztöndíjra jelentkezhetnek családi jövedelmük alapján; ez létrehozza a feladat rangsorolását, és csak jó helyzetben lévő hallgatók részesülnek ebben az előnyben.

Az éves DSU-ösztöndíjakra vonatkozó pályázati felhívást július hónapban teszik közzé a DSU Toscana weboldalon: www.dsu.toscana.it

JELENTKEZZ MOST!

Szállás és hallgatói létesítmények

A DSU Toszkána Ügynökség a hallgatói támogatási szolgáltatások széles skáláját kezeli, mint például szállás, egyetemi éttermek, sport.

Szállás

Sienában különféle szálláslehetőségek vannak, az egyetemi lakótermektől a magánszállásokig (egyéni / közös lakások vagy egy- / kétágyas szobák).

A University of Siena önmagában nincs hallgatói tartózkodási hely, de helyet használhat a DSU tulajdonában lévő kollégiumokban. 11 egyetemi rezidencia található Sienában, néhány a város központjában, néhány a város falaihoz közel van, jól kapcsolódik a városhoz és a megyékhöz, mindegyikben ingyenes wi-fi kapcsolat biztosított.

A DSU minden tanévben közzéteszi az ösztöndíjak és a szálláshelyek odaítéléséről szóló hirdetményét, amely elérhető a következő weboldalon: www.dsu.toscana.it/servizi/benefici-a-gli-studenti/borsa-di-studio- e-posto-alloggio

További információ a DSU ösztöndíjról és szolgáltatásokról a www.dsu.toscana.it oldalon

Éttermek

Az egyetemi étkezõket a DSU Toscana üzemelteti, amely a hallgatók olcsó teljes étkezést kínál (2,80-4,00 euró) változatos menükkel.

Az egyetemi étkezdékbe való belépéshez a hallgatóknak intelligens kártyára van szükségük, amelyet a beiratkozáskor adnak ki. A csere hallgatók számára ezt a kártyát a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda állítja ki az egyetemen történő regisztráció után.

CUS - Sportközpont

A DSU-val és a Siena University Sport Központtal (CUS) együttműködve az Egyetem népszerűsíti a hallgatók sportját azáltal, hogy ingyenes vagy kedvezményes tanfolyamokat kínál kosárlabda, futball, röplabda, rögbi, judo, súlyzós edzés, kerítés és tenisz területén.

A versenyképességi sporteseményeket az adott nemzeti szövetségek is elismerik. Az eseményeken való részvételhez a hallgatóknak DSU-Toscana / CUS tagsági kártyát kell viselniük.

Karrier szolgáltatások

A munka világával való közvetlen kapcsolattartáshoz és a támogatás nyújtásához az Elhelyezési Iroda karriernapokat, vállalati prezentációkat és szervezeti rendezvényeket szervez az érdeklődésre számot tartó területeken működő vállalatokkal kapcsolatban.

Ezenkívül a továbbfejlesztett tanulószerződéses gyakorlati képzés (vagy „felsőoktatási és kutatási gyakornoki képzés”) lehetővé teszi, hogy egy második ciklus végzettségének utolsó évében vállalkozásba lépjen egy határozatlan idejű munkaszerződéssel, amely lehetővé teszi a diploma egyidejű teljesítését.

www.unisi.it/placement

Erasmus Siena Csoport (ESN / GES)

Ha Ön volt Erasmus hallgató vagy külföldi hallgató, aki Sienában tanul, vegye fel a kapcsolatot az Erasmus Csoporttal Siena (GES): ez olyan önkéntes hallgatók csoportja, akiknek nincs politikai vagy vallási hovatartozásuk, és ez segíti a nemzetközi hallgatók beilleszkedését a Siena egyetemi közösségbe és a város társadalmi struktúráját, és információkat nyújt a mobilitási programok iránt érdeklődő olasz hallgatók számára.

Az ESN Siena GES az „ESN” (Erasmus Student Network), a nemzetközi hallgatókat képviselő egyesületek hálózatának tagja, így lehetőséget teremt a kulturális megértésekre és az önfejlesztésre a hallgatók segítésének elve alapján.

Az ESN Siena képviselői minden évben részt vesznek az ESN különböző találkozóin, hogy megvitassák a mobilitási programok előmozdítását célzó közös stratégiákat.

www.gruppoerasmussiena.it

JELENTKEZZ MOST!

Buddy rendszer

A Buddy programot University of Siena támogatja az ESN Siena GES szövetséggel együttműködésben. Célja nemcsak az, hogy segítsék a csere hallgatóit az új országban való településükkel kapcsolatos gyakorlati kérdésekben. Fő célja az olasz tudományos életbe és az olasz hallgatói közösségbe történő integráció megkönnyítése.

A Buddy program mindenekelőtt remek alkalom arra, hogy új barátokat szerezzen a világ más részeiről és tartós kultúrák közötti barátságok kialakítását! A program keretében a haver lehetőséget kap egy idegen nyelv gyakorlására, a különféle kultúrák megismerésére, társadalmi készségeinek fejlesztésére; A haver lehetőséget kap arra, hogy szponzorált társadalmi rendezvényeken vegyen részt, hogy megismerkedjen társaikkal, és részt vegyen az exkluzív ESN Siena GES rendezvényeken.

Információk keresése

Hol található információ? A weboldalon, az egyetemi közösségi hálózatokon és az osztályok webhelyein megtalálja az összes szükséges intézményi információt, valamint az ülésekről és eseményekről szóló értesítéseket.

Az egyetemi frontiroda: az URP és a nemzetközi hely

Vegye fel a kapcsolatot az URP Információs Irodával, hogy általános információkat kapjon a University of Siena , annak szolgáltatásairól, tanfolyamairól, lehetőségeiről és lehetőségeiről. Megtalálhatja továbbá a tandíjat és a beiratkozást, valamint segítséget kaphat ezen eljárások online elvégzéséhez (a irodában, telefonon vagy e-mailben) info@unisi.it

A Nemzetközi Hely, az URP Információs Iroda részét képezi a nemzetközi hallgatóknak, különösképpen azoknak, akik beiratkoztak vagy szeretnének belépni egy első szintű (alapképző és egyciklusos mesterképzés), második szintű (mesterképzési) kurzusra. vagy egyedi modul.

A hallgatók felvehetik a kapcsolatot a Nemzetközi Helyekkel, hogy információkat kapjanak az Egyetemről és annak szolgáltatásairól, tartózkodási engedélyeiről, egészségbiztosításáról, az olasz adószámról (codice fiscale), egyetemi képesítés érvényességéről, a külföldi tudományos képesítések elismeréséről, a kurzus lerövidítéséről.

internationalplace@unisi.it

A nemzetközi mobilitással foglalkozó hallgatóknak fel kell venniük a kapcsolatot az Üdvözlő Irodával a következő címen: incoming@unisi.it

JELENTKEZZ MOST!

Helyszínek

Siena

Università di Siena - Palazzo del Rettorato

Address
Università degli Studi di Siena - Rettorato, via Banchi di Sotto 55 
53100
53100 Siena, Toszkána, Olaszország
Telefonszám
+39 0577 232111

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket