University of Trieste

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az 1924-ben alapított University of Trieste egy közepes méretű egyetem, amelynek hallgatói létszáma közel 16 000 fő. Számos oklevelet, mesterképzést és doktori képzést kínál, valamint rövid szakmai mesterképzést, fejlett mesterképzést és szakirányú programokat, amelyek nagy része az orvosi területen található. Bizonyos fokú programokat angolul tanítanak.

Az egyetem jelenleg 10 osztályból áll: gazdasági , üzleti, matematikai és statisztikai tudományok ; Mérnöki és építészeti ; humán tudományok; Jogi, nyelvi, tolmácsolási és fordítási tanulmányok ; Matematika és geotudományok ; Orvostudomány, sebészet és egészségügyi tudományok ; Élettudományok ; Gyógyszerészeti és Kémiai Tudományok ; Fizika; Politikai és Társadalomtudományok .

Az egyetem számos nemzeti és nemzetközi kutatási projektben vesz részt. Szintén részt vesz a különböző hallgatói és személyzeti csereprogramokkal az egyetemekkel az EU-ban, és együttműködik több egyetemből Kelet-Európából és más nem uniós országokkal.

A University of Trieste Nemzetközi Mobilitása

Az egyetemek a tudás kereszteződése.

A versenyképesebb és dinamikusabb tudásalapú társadalom megteremtését hangsúlyozó lisszaboni stratégia nyomán a nemzetközi mobilitás és az egyetemek nemzetközivé válása stratégiai eszköz lehet egy ország társadalmi, kulturális és gazdasági fejlődéséhez. Ezek kihívásnak és alkalmasságnak számítanak az érintett felsőoktatási intézmények számára, hogy bővítsék és gazdagítsák a kínált kurzusokat.

A University of Trieste már hosszú ideje indított rendszerének nemzetközivé University of Trieste tökéletesen illeszkedik ezekhez a pontokhoz és hazugságokhoz is Trieszt városának stratégiai pozíciójában és történelmi nemzetközi hivatásában.

A University of Trieste aktívan részt vesz különböző európai szintű programokban (LLP Erasmus, Leonardo da Vinci, Alpe Adria, Bovec Nyári Iskola) és szélesebb európai (Tempus) és nemzetközi keretek között (ISEP Program, Nemzetközi Mobilitási Támogatási Program, Marco Polo Project).

Helyszínek

Trieszt

Address
Piazzale Europa, 1
34127 Trieszt, Friuli-Venezia Giulia, Olaszország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket