University Of Gastronomic Sciences
Bevezetés
A University Of Gastronomic Sciences , amelyet 2004-ben a Slow Food nemzetközi nonprofit szövetség alapított, Piemont és Emilia-Romagna olasz régióival együttműködve, egy minisztérium által elismert, nonprofit magánintézmény.
Célja egy nemzetközi kutatási és oktatási központ létrehozása azok számára, akik a gazdálkodási módszerek megújításán, a biodiverzitás védelmén, valamint a gasztronómia és az agrártudomány közötti szerves kapcsolat kiépítésén dolgoznak.
Az egyetem gasztronómokat alkot, új szakmai személyiségeket, több tudományággal és tudással a tudomány, a kultúra, a politika, a közgazdaságtan és az élelmiszer-ökológia területén, azon munkálkodva, hogy alkalmazzák őket a termelésre, a forgalmazásra és a fenntartható fogyasztásra.
Az UNISG hallgatói, akik a világ minden tájáról érkeznek, dinamikus tapasztalatokat szereznek a kézműves és az ipari élelmiszer-előállítás területén, köszönhetően mind a természettudományi, mind a bölcsészettudományi oktatásnak, az érzékszervi képzésnek és a gyakorlati tanulásnak öt kontinensen tett tanulmányutak során.
Helyszínek
- Pollentia
Piazza Vittorio Emanuele II,9, 12042, Pollentia