Saratov Socio-Economic Institute

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Gazdaság: múlt, jelen, jövő

Rendelet SNK on augusztus 13, 1931 №694 alakult Szaratov Pénzügyi és Gazdasági Intézet (1938 óta átnevezett hitel Szaratov Gazdasági Intézet).

Rendelet a Szovjetunió Miniszterek Tanácsa szeptember 11, 1946 №10992-P hitel Szaratov Gazdasági Intézet összevonták a Szaratov Tervezési Intézet néven Szaratov Gazdasági Intézet. Rendelet a Legfelsőbb Szovjet a Szovjetunióban április 14, 1982 Intézet elnyerte az Order „Érdemérem”.

Rend az Állami Bizottság Oroszország a június 30, 1994 №633 Szaratov Gazdasági Intézet átkeresztelték a Szaratov Állami Egyetem Közgazdaságtudományi.

Rend az orosz OM 13 január 1999 №45 Szaratov Állami Egyetem Közgazdasági átnevezett Szaratov Állami társadalmi-gazdasági Egyetemen. Ez újjászervezett szerint az, hogy a Szövetségi Oktatási Ügynökség a 20. augusztus 2007. №1529 „A átszervezése az állami oktatási felsőoktatási intézmény” Szaratov Állami Társadalmi-Gazdasági Egyetem, „és a szövetségi állam oktatási intézmények szakközépiskolai oktatás” Szaratov műszaki iskola ág Műszaki és pénzügyek”, a csatlakozó a University College of ipari technológia és a pénzügy.

Rend az Oktatási Minisztérium Oroszország a május 3, 2011 №1577 állami oktatási felsőoktatási intézmény „Szaratov Állami Társadalmi-Gazdasági Egyetem” átkeresztelték a szövetségi állam költségvetési oktatási intézmény a felsőoktatás „Szaratov Állami társadalmi-gazdasági Egyetemen.”

Összhangban a Rend az orosz minisztérium a május 5, 2012 №381 SSSEU újjá keresztül átvétel orosz Közgazdaságtudományi Egyetem névadója GV Plekhanov. A január 28, 2014 oktatási intézmény vált ismertté, mint a Szaratov társadalmi-gazdasági intézet (ág) VPO „Orosz Közgazdasági Egyetem névadója GV Plekhanov”.

Orosz Föderáció Oktatási Minisztérium és a Science a 2015/08/19, a Szaratov száma 872 Gazdasági és Szociális Intézet (ág) a szövetségi állam költségvetési oktatási intézmény a magasabb szintű szakmai oktatás „Orosz Gazdasági Egyetem névadója GV Plehanov „átkeresztelték az október 13, 2015 Szaratov Gazdasági és Szociális Intézet (ág) a szövetségi állam költségvetési oktatási intézmény a felsőoktatás” Orosz Gazdasági Egyetem névadója GV Plehanov”.

Szaratov Gazdasági és Szociális Intézet - az egyik legrégebbi és egyúttal gyorsan fejlődő ország oktatási intézményekben. 2011-ben az egyetem ünnepelte 80. születésnapját. Jelenleg SSEI egy multidiszciplináris oktatási komplexum, amely a 10 karon, 34 osztályok, műszaki ipari technológia és a pénzügy, gazdasági Lyceum, a központ információs technológiák és a minősítő képzés virtuális ága az Orosz Múzeum összetételét. Az intézet aktívan fejlődő mester, a rendszer további szakképzés, távoktatás, tréning a nevelőtestület.

Az Intézet folyamatosan keresi az új utakat szervezni az oktatási folyamatba, hogy biztosítsa az átmenetet az elv „nevelés az élet” annak az elvnek az „oktatás - egész életében.” A 2013/2014 tanévben az intézet képzést biztosít a következő alapvető és kiegészítő oktatási programok: - Másodlagos (teljes) általános oktatásban (2,0 év) - 1 program; - szakképzés - 8 program; - magasabb szakmai képzés - 20 program (egyetemi) programban 32 (specialitás), 7 szoftver (MA); - posztgraduális szakmai képzés - 8 program (PhD), 16 program (posztgraduális); - további szakmai oktatás - több mint 100 programot.

A hallgatók száma az alapvető oktatási programok szakközépiskolai és felsőfokú 7283 ember, köztük teljes munkaidőben - 5142, részmunkaidős - 1424 részmunkaidős - 53.

Az évek során az intézet képzett szakemberek több mint 60.000, amelyek közül sok a büszkesége az egyetem, elfoglalják egy feltűnő a tudomány, a közszolgálati, a politika és az üzleti: S.E.Prokofev - PhD, egyetemi tanár, igazgatóhelyettes Szövetségi Pénzügyminisztérium; N.P.Kondrakov - Doctor of Economics professzora, a Központ igazgatója ekkauntinga és ellenőrzés - Graduate School of International Business RANHiGS; V.N.Nikitenko - elnöke OJSC "Bank" Petrocommerce „; sh Khalikov - elnökhelyettese a polgári „Renova”; S. Viljanen - főszerkesztője a folyóirat „PC World”; MA Fateev - elnöke a kamara a Szaratov régió engedélyezett a jogainak védelmét a vállalkozók szerint a kormányzó a Szaratov régióban; A.S.Larionov - Ph.D., egyetemi docens, pénzügyminiszter Szaratov régióban; A.A.Anfinogentova - tagja RAS, a közgazdaságtudomány doktora, egyetemi tanár, az intézet igazgatója Agrár problémák, Orosz Tudományos Akadémia és mások.

Magas színvonalú szaktudással a hallgatók képzett oktatók az intézmény - az „arany alap”. Ma a gazdaság működik 107 orvosok a tudomány és a 276 jelöltek a tudományok. A tanárok között - két Tisztelet Scientist Oroszország; 11 Tisztelet Worker of Higher School; Egy győztes a díjat az elnök az Orosz Föderáció az oktatás területén. A részesedése a teljes munkaidőben a tudományos fokozatok és címek, a 83,4%, a mértéke az MTA doktora, és a cím professzor - 23,6%.

Az intézet aktívan kifejlesztett és alkalmazott tanítási innovatív oktatási technológiák. 2010 februárjában, az intézmény már igazolt, és kapott egy dokumentumot, amely igazolja a valamennyi követelménynek minőségirányítási rendszerrel kapcsolatos oktatás és képzés. Folyamatos minőségének javítása az oktatási folyamat és a minőségi képzés kötelező a sikeres működtetése és továbbfejlesztése az intézet. Megvalósított integrált minőségbiztosítási rendszer, beleértve az új pedagógiai és az információs technológiák, a munka módszeres és módszertani szemináriumok, képzések oktatói és oktatási támogató személyzet, módszeres és módszertani segítséget a fiatal tanárok, minőség-ellenőrzés minden szakaszában az oktatási folyamatban. A rendszer célja a gyakorlati megvalósítása az intézet stratégiák minőségének javítása terén annak érdekében, hogy a vevői elégedettség növelése: a tanulók, a szülők, a munkáltatók, a kormány és a társadalom egészének.

A fő irányok minőségének biztosítása az oktatási folyamat a rendszer a Szaratov társadalmi-gazdasági intézet: - rendszeres monitoring és értékelési programok és képesítések szintje diákok tudásának és szakmai tanárok, fejlesztési folyamatok, objektív kritériumok és mutatók, a megfelelőség-értékelési eljárások, a minőségi oktatás szintje és mechanizmusok bevezetése a korrekciós szükséges intézkedéseket, hogy javítsa meg, és ellentmondásban; - megteremtse a szükséges forrásokat biztosítani az oktatás minőségének vonatkozásában az egyes oktatási program; - létrehozását az adatgyűjtés, elemzés és az információs, biztosítva a nyitottság az intézet tevékenységét a nyilvánosság számára; - a bevezetése az információs rendszerek az oktatás minősége, amelynek ki kell terjednie minden szempontból az egyetem: tudományos szinten, a kereslet a diplomások munkaerő-piaci, elégedettség a hallgatók, oktatók, alkalmazottak, oktatási folyamat, a tanítás hatékonysága, a rendelkezésre álló képzési erőforrások, a fő mutatók az egyetem, a fő dokumentumokat egyetemi, beleértve a menedzsment oktatás minőségét.

Erősítése a gyakorlati képzés jelentős módon vonzza a jól bevált gyakorlat, hogy végezzen edzések és nagy kormányfője szakértők a Szaratov régió vállalatok, vállalkozások és szervezetek számára.

Jelenleg sikeresen elvégzett képződését innovatív tudományos és oktatási komplexum, a legfontosabb elemeit, amelyek a gerinc tudományos iskolák és kutatási területen. Ma az egyetem négy gimnáziumba (a múltbeli tapasztalatok és a jelenlegi tendenciák humanizálása orosz társadalom, a rendszer a gazdasági növekedés tényezői az összefüggésben a társadalmi és gazdasági instabilitás, a menedzsment a vállalati és az állami pénzügyek, az intézményi struktúra és intézményi irányítás az innovációs környezet) és öt kutatási területek (módszertan szerkezetátalakítási tanulmány többszintű rendszer, minőségirányítás módszertana a termelés és a versenyképesség az igazi szektor az EK O My, banki és a banki piaci verseny, a költségvetési és a vámjogszabályok és alkalmazása feltételeinek Oroszország integrációja a világgazdaságba; fejlesztése matematikai modellek és eszközök a gazdaság és az üzleti megoldások és előrejelzési feladatok).

SSEI létrehozott egy hálózatot a stratégiai partnerség alapján hosszú távú átfogó programok kölcsönösen előnyös együttműködést a vállalatok, cégek, szervezetek és intézmények a régióban. Ebben a keretben az egyetem évente a következtetést vonja le 20-30 alkalmazott kutatási szerződéseket.

Az elmúlt évtizedben jelentős pozitív változásokat a szervezet tudományos kutatás: a listán a kutatás, így egy fürt formájában interdiszciplináris kutatás, az egyetem nőtt a piac versenyképességének oktatási szolgáltatások és a tudományos termékek, ott volt a fejlesztés innovatív orientáció a tevékenységek valamennyi osztályok. Jelentősen növelte a alkalmazott kutatási szerződések üzleti szervezetek és más alapkutatás, fizetett a költségvetésből, bővített kiadás tudományos, képzési, oktatási anyagok, kutatási támogatások nőttek, támogató program fiatal tudósok, stb A teljes mennyiséget finanszírozásának 2001-2013 években volt 194.800.000. . Roubles, beleértve az alapkutatást - mintegy 77 millió. dörzsölje.

Az elmúlt tizenhárom évben, a kar a University megjelent 980 monográfiák, 933 tankönyvet végzett 499 konferencia (nemzetközi - 135). A kutatómunka diákok fejlesztették való részvétel révén megyei és egyetemi konferenciák, versenyek, olimpián. Szerint a modern trendek a fejlesztési orosz tudomány kialakulását SSEI aktívan végzett kutatási és oktatási központok (SEC). A mai napig a következő SSEI tudományos és oktatási központok (NOTsy): gazdasági történelem; Alkalmazott Társadalomtudományi; tanulmány az egészséges életmód és a megelőzés a függőség a fiatalok; nyomon követése és elemzése a társadalmi-gazdasági helyzete a Szaratov régióban.

Posztgraduális képzés az intézetben folyik keresztül posztgraduális, doktori, szenior kutatók 10 tudományos irányok és 16 különlegességeit. A teljes száma végzős hallgatók, a doktorjelöltek és 330 fő a mai napig. A munka során a disszertáció tanácsok védett csaknem ezerötszáz szakdolgozatok, köztük 200 a doktori of Science. Előkészületek PhD nemcsak az egyetemek és intézmények Szaratov régió, hanem más régióiban Oroszországban és a FÁK zarubezhya.V SSEI elmúlt években jelentős lépéseket tett a fejlesztés további szakmai oktatás.

Ma ez egy integrált rendszer, átképzése és haladó képzési vezetők és a szakemberek a regionális és helyi önkormányzatok, szervezetek és vállalkozások a Volga-vidéken, a szakemberek a kutatás és oktatás egyetem, Oroszország, az adminisztratív személyzet számára az Orosz Föderáció nemzetgazdaságban az elnöki program szakmai könyvelők és könyvvizsgálók általános audit, a szakemberek a „Banking” a pénzügyi lehetőségeket a program, a fordítás területén szakma ionalnoy kommunikáció, a felső vezetés a vállalkozások és szervezetek a program keretében a „Master of Business Administration (MBA), a” szakmai marketingesek a program „Róma” nemzetközi szabvány. A 10 éves, a University of DPO program további szakmai oktatás képeztek szinte 24.000 diák.

Prioritás a fejlesztés az intézet a bevezetése az információs technológiák minden területén tevékenysége, amely biztosítja a magas szintű minősége és hozzáférhetősége az oktatás, a hatékonyság tudományos kutatás, az egy közös tudományos és oktatási tér, megalakult a hálózat pedagógiai közösségek. A Központ az információs technológiák és a minősítő képzés SSEI kifejlesztett és a gyakorlatban alkalmazott egyedi formája tudományos, oktatási és nevelési munkát a információs és távoktatási technológiák, fejlesztett és tesztelt módszerek fejlesztése és az elektronikus oktatási erőforrások különböző irányokba, megteremtette a feltételeket növelve az általános kulturális szint tanárok és a diákok a széles körben használják az IT a virtuális ága az orosz múzeum a macska Oromo létre Oroszország egyik legnagyobb egyetemi és főiskolai médiakönyvtárában digitális források a világban a kultúra, a művészet és a történelem.

2004 júliusában, az elsők között 40 egyetem Oroszországban Gazdaság megkapta a Microsoft IT Akadémia állapot, 2008 óta működik Academy Kaspersky, 2012-ben SSEI nyitott Hálózati Akadémia CISCO, amely lehetővé teszi, hogy nem csak, hogy a magas színvonalú képzést a hallgatók a modern információs technológiák, hanem diplomások kapnak szakmai tanúsítványok nemzetközileg elismert.

Szaratov Gazdasági és Szociális Intézet REU őket. GV Plehanov tartja a nemzetközi tevékenységek prioritását, a munka és adja meg, hogy olyan nemzetközi partnerségek az oktatási, tudományos és kulturális téren. Az intézet aláírt és végrehajtott szerződések (megállapodások) 30 tudományos és oktatási intézmények Európában, Közép- és Nyugat-Ázsia.

Hosszú története során a Gazdasági részt vett számos nemzetközi oktatási programok és projektek, beleértve a projekt az Erasmus Mundus program fejlesztése”hallgatói mobilitás mechanizmusainak és minőségbiztosítási rendszerek (FASTQUAD)». Konzorciumi partnerek - egyetemek Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Finnország, Románia, Oroszország.

Ennek része a hatodik keretprogram az Európai Unió főiskola vett részt a projektben CABRI-Volga „menti együttműködés a nagy folyó: Intézményi koordináció az érdekelt felek között a környezeti kockázatkezelés a Volga-medencében.”

2007-2008 között támogatás a British Council, a híd alatt projektet támogatta a Posztgraduális Oktatási Program for International menedzhmentu.V végződött 2013. június Tempus ERAMIS „Innováció a Master of Science programot, mint a kettős kompetencia”, amelyben a költségvetés volt a 2009. A konzorcium egyetemek Franciaország, Németország, Spanyolország, Finnország, Lengyelország, Kazahsztán, Kirgizisztán és Oroszország. 2013-ban a végeztük a mester kiadás a program, jelenleg folyamatban van a belépés mester fokozatot ezen a területen.

Júliusban 2013 alapján a megtakarítás együtt REU őket. GV Plehanov tartottak egy nemzetközi nyári iskola „kezelése a vállalat tevékenysége: a jobb és a gazdaságot.” Az iskola részt vett tanárok és diákok Németország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Hollandia, Oroszország.

2009 óta SSEI adják ki az európai mintát (oklevélmelléklet) diploma. Ez a hivatalos dokumentumot, az oktatásra, keretében kidolgozott az integrációs folyamat a felsőoktatás területén (a bolognai folyamat), a diplomások az európai egyetemek által az Európai Bizottság szabványok, az Európa Tanács és az UNESCO. Az alkalmazás ki a nemzetközi elismerést a tudományos programok SSEI és versenyképességének növelése a diplomások a nemzetközi és a hazai munkaerőpiac és az oktatási szolgáltatásokat. 2013-ban a 12 alkalmazásokat a diploma kiadták.

SSEI kutatócsoport tagjai a vezető tudósok az egyetem, diákok és idősebb diákok, egyedülálló egyetemek között az országban, május 2013-ben építeni az Európai Kutatási Konzorcium InterPARES projekt során több mint húsz vezető európai egyetemek. A cél a kutatási projekt célja, hogy dolgozzon ki egy elméleti és módszertani keretet a digitális technológia létrehozása érdekében, kezelésére, megőrzésére és hozzáférést biztosít a jelentések és feljegyzések az interneten. A csapat kell dolgoznia egy elméleti és módszertani keretet a kutatás, ezt tapasztalat hipotézisek tesztelésére és az eredmények terjesztése céljából az eredmények között, akik majd használni őket a gyakorlatban.

Szintén SSEI szóló megállapodás értelmében irányítási modernizációs partnerség a városi tanács és a város Stuttgart (Németország) részt vesz az orosz-német kutatási projekt támogatása „a kis- és közepes méretű vállalkozások önkormányzati szinten.” A projekt egy olyan termék, a végrehajtás a partnerség a testvérvárosok Stuttgart és Samara.

Mivel az elején a tanév 2013 menteni rendszeresen, üléseket képviselőivel különböző idegen kultúrák társalgási CultureShock klubok, amelyek közösen szervezett nemzetközi ifjúsági szervezet AIESEC. Együttműködve a szervezet, a diákok is kaphatnak önkéntes képzés egy idegen országban.

A 2013-2014 tanévben az intézet képzett több mint 40 külföldi diákok a szomszédos országokban, ami lehetőséget ad a diákok, hogy szélesíteni látókörüket, és hozza létre a nemzetközi kapcsolatokat. Minden évben a gazdaságban ad otthont a fesztivál a kultúrák, amelyekben a diákok képviselik a hagyományok és szokások az állam.

Keretében a koncepció fejlesztési tevékenység nemzetközi és fejlesztési programok Intézet 2013-2014 tervezi, hogy kiterjeszti a nemzetközivé a tanulási folyamat ebben a tekintetben hajtják végre számos jelentős nemzetközi események.

A 2014. április A hallgatók a lehetőséget, hogy részt vegyenek egy nemzetközi angol nyelvű oktatási kurzus „Egy pillantás a gazdasági változások» (megértése gazdasági változások). A diákok jönnek hozzánk a külföldi partner egyetemek (főleg Európában), hogy együtt a diákok az intézet, hogy tanulmányozza a gazdaság és ismerkedés Oroszországgal. Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a tudás, javítani az angol, és vegyen részt egy érdekes nemzetközi versenyen. Júliusban 2014 A hallgatók részt vesznek egy nemzetközi nyári iskola festői a Volga partján, amely kerül sor együtt a tanárok az orosz Gazdasági Egyetemen. Plehanov (Mr. Moszkva) és a University of Konstanz (DE).

Emellett, mivel a szerződés részét között az utazási iroda és SSEI Catttour, nyár 2014 A hallgatók képesek lesznek átadni a megtakarítási képzés Törökország, amely eléri a gyakorlati képzés a tananyag. Különösen érdekes ez a program a diákok Profil „hotel menedzsment és az üzleti turizmus”, a 3. és 4. tanfolyamok.

A következő tanévben az intézet célja, hogy fejlessze a befogadó oktatás az egyetemekkel Nyugat-Európában (Németország, Szlovákia, Csehország, és mások.). A diákok lesznek kitéve az oktatási utat a High School of Riedlingen, a tanítás egy félévet a Graduate School of Economics and Technology, a Aalen (ismereteket igényel a német nyelv), képzés 1 félév a Graduate School of Koblenz (ismeretét követeli meg angol nyelven), részvétel az ösztöndíj program „Walter Halshtayn” egy szakmai Németországban, a képzés az egyetemeken Szlovákiában, a Cseh Köztársaságban, a képzés Törökország és más éves hallgatói cserék.

Az utóbbi években jelentősen javult az anyagi és technikai bázisának az egyetem: megbízást az épület a tudományos könyvtár, 10 emeletes oktatási és közigazgatási, oktatási és laboratóriumi épületek, sport komplexum uszoda, felújított és modern felszereléssel ellátott díszterem. Megvan a saját erőmű és a kávé büfék a tanítás és laboratóriumi épületek, egészségügyi központ, modern felszereléssel ellátott, sport tábor „The Economist”.

Az intézet erősítésére összpontosít, a diákönkormányzat, a hazafias nevelés a fiatal férfiak és nők, hogy fejlesszék a művészeti, sport képességeit.

SSEI hallgató csapat - az egyik legjobb a környéken. Ez hozza össze mintegy 300 diák, akik gyakorolják a kreatív képességeit több tucat csapat: KVN csapat „Team mentés”, „fonalak” műterem, dráma stúdió; dance kollektíva "Elegance", "Exercise", "Eylau" együttese társastánc, break-dance, pop vokális stúdió, klub, etnikai kultúra, a "Fun", a népi és pop együttesek, bábszínház, és még sokan mások.

Minden évben, diák csapatok amatőr aktívan vegyenek részt a fényes, régóta várt, felejthetetlen esemény az élet minden diák - a fesztivál „Student tavasz”. A nyertesek tárcaközi szakaszában képviseli az egyetem regionális verseny „Student Spring”, és gyakran válnak a nyertesek és a résztvevők az All-orosz verseny, ami történik a különböző városokban Oroszországban.

Club vidám és talpraesett SSEI is az egyik legjobb Szaratov. KVN csapat „Team gazdaság” az elmúlt években rendszeresen döntős Szaratov regionális liga KVN, ősszel és tavasszal csésze ital nyertesei „KVN a Volga” fesztivál résztvevői a nemzetközi fesztiválok KVN a Szocsiban, a győztesek a fesztivál „orosz Student tavasz”.

Jó hagyomány tartottak a University of „Miss” Gazdaság a verseny. " Ez az azonosítás legbájosabb és kecses, a legintelligensebb és tehetséges lányok középiskolában. A nyertesek a verseny valamelyik regionális szépségverseny „Tavasz kisasszony”, és az All-orosz verseny „kisasszony Oroszország”.

Az egyik legnagyobb élmény a szabadság egy diák Tatiana napja. Ez egy hagyomány, hogy megünnepeljük a nap az orosz diákok kitűntek az elmúlt évben, a diákok és a tanárok az egyetemi oklevelek és megköszönte az intézet igazgatója.

Különös figyelmet fordítanak a középiskolás diákok a rituális beavatás. Az ünnepélyes ez az esemény ad az üdvözlést rendező gólya, és átadta őket egy szimbolikus naplóval.

Helyszínek

Szaratov

Address
89, Radischeva str.
410003 Szaratov, Szaratovi terület, Oroszország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Az intézmény további kínálata: