Universidad Ana G. Méndez - Recinto de Cupey

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Dr. A. Toledo López Ángel politológia doktori fokozatát a Pennsylvania Állami Egyetemen végezte el az amerikai politika, kutatási módszertan és összehasonlító politika szakán. Részt vett a michiganiai egyetemi felmérés kutatóintézetében, Ann Arborban, és az egyetemen végzett világérték-tanulmány második hullámának elsődleges kutatója volt. 2006-ban doktori fokozatának befejezése után Dr. Toledo a Puerto Rico Egyetem Jogi Iskolájának Juris doktorát végzett. Teljes munkaidős oktatóként dolgozott a karolinai Universidad del Este-ben, valamint egy ügyvéd, amíg az Egyesült Államokban Maryland államba költözött. Az Ana G. Méndez Egyetemi Rendszer Fővárosi Campusának akadémiai igazgatója volt, ahol innovatív tanítási stratégiákat alkalmaznak a Discipline-Based Dual Language Immersion Model® egyetemi szintű megvalósításához. A társadalomtudományok teljes munkaidős akadémiai és kari igazgatójaként teljesítette a kétnyelvű oktatás szakterületén a tanterv és oktatás mesterképzését, valamint az angol, mint második nyelv oktatásának diplomáját.

2017 januárjában vissza költözött szülőföldjére, Puerto Rico-ba, ahol kinevezték az akadémiai ügyekért felelős kancellárnak az Ana G. Méndez Egyetemen, a Carolina Campusban, korábban az Universidad del Este néven. Ezt követően José F. Méndez Méndez elnök kinevezte a Cupey Campus-i Ana G. Méndez Egyetem alelnökévé, és 2019. szeptember 1-jén kinevezték a helyszín ideiglenes rektorává. Tudományos tapasztalata a társadalomtudományok, a statisztikák és a büntető igazságszolgáltatás oktatására, valamint a felsőoktatás oktatási folyamatainak és technikáinak kérdéseivel foglalkozó kari képzésre összpontosult. Legfrissebb publikációi és kutatási érdeklődési területei széles skáláját fedik le, beleértve a politikai pszichológiát, az igazságszolgáltatás szereplőinek felfogását és viselkedését, a kutatási módszertant és a felnőttek körében a nyelvtudás megszerzését.

misszió

Az Ana G. Méndez Egyetem, a Cupey Campus egy nonprofit felsőoktatási intézmény, amely valódi elkötelezettséget vállalt Puerto Rico gazdasági és társadalmi fejlődése iránt. Feladata, hogy a sokszínű hallgatók számára lehetőséget biztosítson személyes és szakmai készségek megszerzésére oktatás, kutatás és közösségi szolgáltatás útján, hogy azok váljanak a változás ügynökeivé, élethosszig tartó tanulássá és felelősségteljes együttműködővé. a globalizációval és a globális fenntarthatósággal.

Vis i ng

A Cupey Campus Ana Ana Méndez Egyetemet világszerte vezető felsőoktatási intézményként elismerik a következők miatt: nyitottság a befogadáshoz; ajánlatainak minősége és az innováció a programok létrehozásában; kiválóság és innováció az oktatási és tanulási folyamatokban; oktatási kezdeményezések, amelyek lehetőséget biztosítanak a hallgatók számára a társadalmi és gazdasági mobilitáshoz; kiemelkedő kutatás, amely elősegíti a gazdasági és társadalmi fejlődést, és kielégíti a világközösség igényeit; fejlett technológiák használata a tanulási, adminisztratív és hallgatói szolgáltatási folyamatok gazdagítására; valamint a telekommunikáció és a távoktatás; és a közösség iránti elkötelezettség a fenntartható és versenyképes gazdaság előmozdítása érdekében, amely elősegíti az átalakuló társadalmi változásokat.128479_pexels-photo-1438072.jpeg Buro Millennial / Pexels

Rövid történelem

1969: Az egykori Puerto Rico Junior Főiskola másodlagos egyetemen alapították.

1980: Metropolitan University College (CUM) néven szerezte autonómiát, és felülvizsgálta küldetését, prioritást adva a környezetvédelmi kérdéseknek, mint az intézményi specializáció területének.

1982: Jayuyában alapították az első egyetemi központot.

1985: engedélyt kapott a Felsőoktatási Tanácstól és a Közép Államszövetségtől a Metropolitan University (UMET) névváltoztatásához.

1988: Megkezdték az oktatás és az üzleti adminisztráció első mesterképzését.

1990: A Szakmai Műszaki Tanúsítványok Iskoláját, a Szakmai Tanulmányok Iskoláját (NOW program) hozták létre, és megkezdődtek a távoktatás és az interaktív televízió (ITS) programok a nem hagyományos lakosság és felnőttek számára.

1995; A Nemzeti Tudományos Alapítvány (NSF) angol rövidítése miatt elismerte az UMET-t az Egyesült Államok 6 másik intézményében és Puerto Ricóban az egyetlen olyan intézmény között, amely a tudomány területén kiválósági modellintézményként működik.

1998: Létrehozták az Aguadilla második egyetemi központját.

2002: A Közép Államok Szövetsége akkreditációt kapott, és megalakult a harmadik Bayamón Egyetemi Központ.

2003: Ajánlataikat Puerto Rico-n kívül kiterjesztették egy központ létrehozásával Orlandoban, Florida (Metro Orlando Campus).

2004: Központ jött létre Dél-Floridában (Dél-Florida Campus).

2005: Az oktatás első doktori fokozatát (EdD) kínálták

2006: A filozófia PhD doktori fokozatot nyújt a tanítás területén (PhD), amely egyedülálló Puerto Ricóban.

2008: Az egyetemi regionális foglalkozási projektet (PROU) fejlesztették ki Comerío-ban

2016: Az UMET elérte harmadik szabadalmát (US9505618B2): "Benzoát-ligandummal borított ólom-szelenid szintézise és jellemzése", és Dr. Micket Santiago első szabadalma. Ez a szabadalom védi az ólom-szelenid aromás ligandumokkal történő előállításának módszerét. Lead Selenide n-típusú félvezető, amelyet különféle alkalmazásokban használnak, az infravörös szenzoroktól a napelem építéséig. Az ilyen típusú anyagok előkészítését és szintézisét a Metropolitan Egyetem Anyagtudományi Laboratóriumában fejlesztették ki.

2018: Az Amerikai Vegyész Társaság (ACS) hallgatói fejezete az Universidad Metropolitana-ban megkapta a „Megalapozott díjat” a 2017–2018-as tanévben végzett tevékenységéért, mentor professzorával, Nelson Morales-nal közösen, az elismerést a 257. ACS-ben fogják végrehajtani. 2019. évi nemzeti találkozó, Orlando, FL. Az UMET elnyeri Dr. Mitk'El B. Santiago USPTO által jóváhagyott negyedik szabadalmát: „Ólom-szelenid benzoát ligandával borítva”

2019: A Postsecondary Intézetek Igazgatósága (korábban Felsőoktatási Tanács néven ismertté vált) hivatalosan jóváhagyta intézményeink névváltoztatását az Ana G. Méndez Egyetemre (UAGM). Esetünkben az Ana G. Méndez Egyetem, Cupey Campus néven ismert.

Helyszínek

San Juan

Address
1399 Ave. Ana G Méndez
San Juan, San Juan, Puerto Rico