Hivatalos Leírás

Vízió és küldetés

Célunk, hogy kiváló minőségi technikai szolgáltatásokat nyújtsunk campusunk egyetemi közösségének, hogy biztosítsuk a technológiai erőforrások legjobb felhasználását.


A DTAA-ban hiszünk:

  • Az egyetemi közösség számára olyan technológiai szolgáltatások platformja legyen, amely támogatja az egyetemi, adminisztrációs és hallgatói szektorokat.
  • Irányítsa a felhasználót a különböző technológiai változásokra és annak alkalmazására a Río Piedras Campus különböző munkaterületein.
  • Ismertesse a technikai támogatási folyamatokat és segítséget nyújtson a felhasználónak az egyetemi közösség napi funkcióihoz kapcsolódó technológiai berendezések által okozott problémák megoldásához.group of graduates throwing academic hatsPoodar Chu / Unsplash

történelem

1900 - A "Insular Normal School" a Puerto Rico szigetének keleti részén fekvő Fajardo településen jött létre, hogy a közoktatási rendszer oktatóit oktassa. A beiratkozásnak csak 20 hallgatója és 5 professzora volt.

1902 - Az Insular Normal School a Río Piedras "La Convalecencia" gazdaságához költözik, mivel San Juan fővárosa a sziget északi oldalától és a terület megközelíthetőségétől függ.

1903 - Az 1903. március 12-i törvény létrehozza a Puerto Rico Egyetemet. Río Piedras külvárosában kezd el dolgozni, 273 diák beiratkozásával. Beépíti az Insular Normal School-ot.

1908 - A Morrill-Nelson-törvényt kiterjesztik Puerto Rico-ra, átalakítva az egyetemet "Land Grant College-ként", amely szövetségi földeket biztosít a mezőgazdaság, a tudomány és a műszaki iskolák létrehozására.

1910 - A Szabadegyetemek Főiskola létrejött.

1913 - Megalakulnak a Gyógyszertár és Törvényszék.

1918 - A középiskola (UHS) alapították, hogy klinikai tapasztalatokat és felügyelt szakmai gyakorlatokat nyújtson postuláns tanároknak, támogató személyzetet és más szakembereket.

1923 - Az egyetemi törvény 1923-ban újjászervezi az Egyetemet adminisztratív úton az Oktatási Osztálytól; létrehozza a kuratóriumot mint irányító testületet, és megteremti a rektori pozíciót vezető tisztségviselőként. 1924-ben kinevezték az első rektort. A beiratkozás 1500 diák.

1924 - A Puerto Rico Egyetem közigazgatási felépítése és identitása teljesen független a Közigazgatási Tanszéktől.

1925 - A jogalkotó jóváhagyja az 50. törvényt, amely az UPR oktatási autonómiáját biztosítja, ami teljes átszervezéshez és egy gyors növekedési időszak kezdetéhez vezet.

1926 - A Kereskedelmi Közigazgatási Főiskola és a Trópusi Orvostudományi Iskola jött létre.

1927 - Megnyílik az első diplomás program: a mesterképzés a spanyol tanulmányokban.

1928 - San Felipe hurrikán a Puerto Rico-szigetre sújtotta súlyos károkat okozva a Río Piedras telephelyén. A munkatársak és a karok rekonstrukciós munkát vállalták; a tanítási munkát több mint egy hónapra kellett felfüggeszteni.

1935 - Az Egyesült Államok Kongresszusa kiterjesztette Puerto Rico-ra a Bankhead-Jones-törvény előnyeit, amelyek a kutatáshoz és több épület építéséhez nyújtották a forrásokat.

1936 -1939 - A fő történelmi négyszög struktúrák Río Piedras-ban épültek, spanyol reneszánsz stílusban, emblematikus épületekkel, mint a La Torre és az Egyetemi Színház.

1938 - Augusto Rodríguez komponálja a zenét és Francisco Arriví az Alma Mater-nek, az Egyetem himnuszának.

1939 - A "Carrillón" telepítve van, egy mechanizmus, amely a Río Piedras Campus toronójában harangokat hangzik.

1942 - Az Egyetem reformja, 1942. május 7-i 135. törvény, létrehozza a felsőoktatási tanács urat, a felsőoktatási intézmény intézményét és szabályozóját Puerto Ricóban.

1943 - Az általános oktatás modellje az alaptanfolyamok modalitásával van beültetve.

1946 - Az egyetem első alkalommal akkreditálást kap a közép-állami kollégiumok és iskolák szövetségétől.

1950 - A kurzusok az Orvostudományi Iskolában kezdődnek.

1966 - Az 1966. évi 1. sz. Törvény átszervezi az egyetemet. Három egyetemi campusból - a Piedras-folyóból, a Mayagüez-ből és az orvostudományból - és a regionális iskolák igazgatásává válik, hogy csoportosítsa azokat, amelyeket a jövőben egy elnök irányítása alatt hozhatunk létre. Egy egyetemi tanszéket hoz létre a regionális iskolák és kollégiumok képviseletével, és az igazgatótanács nevét a felsőoktatási tanácsra változtatja.

1979 - A WRTU-FM rádióállomást a Río Piedras Campusban kezdte sugározni.

1993 - Az 1993. június 6-i 16. sz. Törvény felosztja a Felsőoktatási Tanács feladatkörét, és az egyetem kormányának funkcióit egy újonnan létrehozott Kuratóriumba ruházza fel.

1998 - Az 1998. augusztus 7-i 186. sz. Törvény előírja a regionális kollégiumok önállóságát, mint fokozatosan a kuratórium fokozatosan, amely tizenegy autonóm egység egyetemi rendszerének létrehozásához vezet.

2003 - Az UPR 100 éves szolgálatát ünnepli Puerto Ricóba és a világba.

2006 - A Kuratórium jóváhagyja a Tízet az évtizedre, a 2006-2016-os tervezési menetrendet.

2015 - A Regisztrációs Hivatal ünnepli 100. évfordulóját105942_pexels-photo-708440.jpegHelena Lopes / Pexels

Program oktatási nyelve:
  • Spanyol

Az intézmény további kínálata:


University of Puerto Rico - Río Piedras

A Tervezõ Doktori Iskola a tervezés és továbbképzés mestereinek professzionális fokát biztosítja a hangsúlyt a városi és területi tervezés, a természeti erõforrások és a ... [+]

A Tervezõ Doktori Iskola a tervezés és továbbképzés mestereinek professzionális fokát biztosítja a hangsúlyt a városi és területi tervezés, a természeti erõforrások és a környezet megtervezése, a gazdasági rendszerek tervezése, a szakpolitikai területek és a szociális tervezés területén.

A mesterképzés tervrajzát az Akadémiai Szenátus 1997. április 17-én és az Igazgatótanács jóváhagyta az 1998. augusztus 28-i 22. sz.

A tananyag középpontjában a társadalom átfogó és integrált fejlődése, fő elemei: gazdasági, társadalmi, városi-térbeli és környezeti. Megvizsgálják a problémák és szükségletek felderítéséhez és elemzéséhez szükséges elméleteket, módszereket és technikákat, az intervenciós alternatívák értékelését, valamint a politikák, tervek, programok és projektek tervezését és végrehajtását. A beavatkozás lehet országos, regionális, önkormányzati és közösségi, a kormány, a közösség, a nem kormányzati szervezetek, a magánvállalkozások vagy konzorciumaik révén.... [-]

Puerto Rico San Juan
Kérj Információt
Spanyol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
University of Puerto Rico - Río Piedras

A Fordítási Posztgraduális Program 1970-ben kísérleti programként kezdte meg kurzusait. A Campus Tudományos Szenátusa 1972-ben jóváhagyta a létrehozási jelentést. 1974-be ... [+]

A Fordítási Posztgraduális Program 1970-ben kísérleti programként kezdte meg kurzusait. A Campus Tudományos Szenátusa 1972-ben jóváhagyta a létrehozási jelentést. 1974-ben a PGT hivatalosan bekerült a olyan programokat, amelyek mesterképzést nyújtanak a Bölcsészettudományi Karon.

Fokozat követelményei

Akadémiai kreditek

A tanulmányok összesen 45 kreditből állnak. A követelmények a következők:

Fő tanfolyamok (15 kredit)Általános vagy speciális szemináriumok (18 kredit)Választható kurzusok (12 kredit)

Diplomamunka

A mesterképzésre vonatkozó követelmények részeként diplomamunkát kell tennie. A vizsga az egyes hallgatók által kiválasztott nyelvi kombinációban található szöveg fordításából áll, amennyiben a képzett szerkesztők részvételére számíthat a kért kombináció nyelvén.... [-]

Puerto Rico San Juan
Kérj Információt
Spanyol
Nappali
Részidős oktatás
1 - 6 év
Campus
Bővebben magyarul
University of Puerto Rico - Río Piedras

A Puerto Rico-i Egyetem információs tudományok mesterképzési programja által kínált terület professzionális iskoláját az oktatási szakemberek megkülönböztetik az informác ... [+]

A Puerto Rico-i Egyetem információs tudományok mesterképzési programja által kínált terület professzionális iskoláját az oktatási szakemberek megkülönböztetik az információ és a társadalom igényeinek új tendenciáival összhangban. A programot az American Library Association akkreditálja. A tantervnek 36 kreditje van, amely közös csomagtartót tartalmaz:

két kiemelt terület: a könyvtári tudomány és információs tudomány, a másik a tudásmenedzsment;három átfogó megközelítés: a bizonyítékokon alapuló gyakorlat és a problémamegoldás; és az új információs és kommunikációs technológiák feltárása;egy olyan komponens, amelyet egy "vagy több" orvos irányítása alatt "Capstone" (szeminárium a tudás és kompetenciák integrálásáról); ésaz elektronikus szakmai portfolió fejlesztése.... [-]
Puerto Rico San Juan
Kérj Információt
Spanyol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
University of Puerto Rico - Río Piedras

A Rehabilitációs Tanácsadó Doktori Iskola Puerto Rico és a Karib-térség első olyan posztgraduális programja, amelynek feladata képzett szakemberek képzése a rehabilitáció ... [+]

A Rehabilitációs Tanácsadó Doktori Iskola Puerto Rico és a Karib-térség első olyan posztgraduális programja, amelynek feladata képzett szakemberek képzése a rehabilitációs tanácsadás terén az emberek megkönnyítéséhez szükséges ismeretekkel, készségekkel, érzékenységgel és etikus viselkedéssel akadályozva kapacitásaik fejlesztését és társadalmi integrációjukat. Az iskola feladata továbbá a fogyatékossággal élő személyek és a rehabilitációs tanácsadás szakemberei számára a közérdekű ügyekben való tanácsadás és tanácsadás.

kilátás

Egy folyamatosan fejlődő kiválósági program, vezető szerepet tölt be Puerto Ricóban és a Karib-térségben a rehabilitációs tanácsadás területén dolgozó szakemberek átfogó képzésében, amely a fogyatékkal élők nevében szolgál és beavatkozik a legmagasabb értékek etikai és tudományos ismeretek.... [-]

Puerto Rico San Juan
Kérj Információt
Spanyol
Nappali
Részidős oktatás
5 - 7 félévek
Campus
Bővebben magyarul