Universitatea De Vest Din Timisoara

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Timişoara ( UVT ) Universitatea de Vest din Temesvár ( UVT ) / Nyugati Egyetem Nyugat-Egyetem ( UVT ) a Nyugat-Románia legfontosabb felsőoktatási intézménye és kutatóközpontja. Közössége mintegy 16 000 hallgatóból és több mint 700 oktatóból áll. Ez egy átfogó egyetem, amely 11 karral rendelkezik a megfelelő szervezeti egységekkel, valamint egy Tanári Tanszéken.

Az UVT keretében működő karok nemzeti szinten akkreditált tanulmányi programokat kínálnak Bachelor, Master és Doctoral szinten a következő témákban: Művészet és Design; Kémia, biológia, földrajz; Közgazdaságtudományi és üzleti adminisztráció; Törvény; Levelek, történelem és teológia; Matematika és számítástechnika; Zene és színház; Testnevelés és sport; Fizika; Politikatudományok, Filozófiai és Kommunikációs Tudományok; Szociológia és pszichológia.

Az egyetem erőteljes hangsúlyt fektet a minőségre az egyre inkább nemzetközi és globalizált akadémiai világban elismert pozícióján keresztül rangsorban világszerte (például Times Higher Education Emerging Economies Egyetem ranglisták 201-250 legfontosabb 2018-ban, QS World University ranglisták Top 701 2015-2016 , QS rangsorok témák szerint Top 150-200 a Modern Nyelvek 2017-es vagy Sanghajban rangsor szerint Top 301-400 2018-ban a Fizika területén). A Timisoara-i Nyugat-Egyetem lehetőséget nyújt a hallgatók számára arra, hogy elméleti és gyakorlati ismereteket kombináljanak egy multidiszciplináris és interdiszciplináris környezetben, előkészítve őket arra, hogy belépjenek a globalizált munkaerőpiacra. A hallgatói testület több mint 5% -a nemzetközi, az egyetem intenzíven részt vesz a nemzetköziesedési folyamatokban olyan karokon, amelyek több mint 20 idegen nyelvű (angol, német vagy francia) tanulmányi programot nyújtanak az alap-, mesterképzésben és doktori szinten.

Az egyetem erőteljes hangsúlyt fektet az akadémiai minőségre, amelyet az UVT az Európai Egyetemek Szövetsége (EUA) és az Egyetemek Nemzetközi Szövetsége (IAU), valamint számos más nemzetközi szervezet és szövetség (Agence Universitaire de la Francophonie, Az Európai Szövetség a Nemzetközi Oktatásért, az Erasmus Koordinátorok Európai Szövetsége stb.). Ezenkívül évente a Timişoara Nyugati Egyetem több mint 100 kutatási projektet hajt végre, amelyek közül több mint 30% -uk erıs nemzetközi dimenzióval rendelkezik. A WUT több mint 380 kétoldalú megállapodást támogat a felsőoktatás és a kutatás multidiszciplináris és interdiszciplináris megközelítésének előmozdításáért, a nemzetközi nemzetközivé válás felé. A WUT több mint 380 kétoldalú megállapodást támogat az Erasmus programban folytatott csereprogramok és több mint 180 egyéb kétoldalú megállapodás a világ felsőoktatási intézményeivel. A Temesvári Nyugati Egyetemnek évente több mint 300 külföldi hallgatója (tanulmánya és elhelyezése), valamint több mint 200 bejövő mobilitási hallgatója van az Erasmus mobilitási projektek keretében. Emellett mintegy 600 nemzetközi hallgató folytat egy teljes diplomát a WUT-n, évente. A következő tanévben a nemzetközi hallgatók számának 15% -os növekedése mellett az egyetem elkötelezett amellett, hogy támogassa a hallgatók személyes és szakmai fejlődését egy egyre inkább nemzetközileg elfogadott akadémiai világban. A tantervek nemzetközivé tételére összpontosítva a timisoarai nyugati egyetem egyre inkább a diplomások felvételének lehetőségeire koncentrál a globalizált munkaerőpiacon.

A Timişoara Nyugati Egyetem végül egy nagyon multikulturális és dinamikus város része, amely számos lehetőséget kínál a tanuláshoz, még az akadémiai életen túl is. Timişoara nemcsak egy kozmopolita város, amely nagyban kapcsolódik Európa többi részéhez, hanem a világ legmagasabb internetsebességű városa és a jövő Európa Kulturális Fővárosa 2021-ben is. A tanulás tehát sokféleképpen hasznosíthatja a hallgatókat. Továbbá az egyetem rendelkezik egy modern és teljesen felszerelt könyvtárral, valamint különböző nyelvi és kulturális központokkal (kínai, portugál, francia, német, osztrák, olasz, spanyol, szerb, stb.). Végül, de nem utolsósorban a diákkampusz a város szívében helyezkedik el, és önmagában is vonzereje, számos szabadidős és életteli lehetőséggel.

Helyszínek

Temesvár

Address
Blvd. V. Parvan 4
300223 Temesvár, Temes megye, Románia

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket