University Of Agricultural Sciences And Veterinary Medicine, Cluj-Napoca

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A kolozsvári Agrártudományi és Állatorvostudományi Egyetem a 145 évvel ezelőtt, 1869 októberében alapított rangos kolozsvári mezőgazdasági főiskola utódja, a kolozsvári Manasturi Agronómiai Intézet néven . 1906-ban az Intézet elérte az Akadémia szintjét, a kolozsvári Mezőgazdasági Akadémiává vált.

Küldetés

Az egyetem célja a kiválóság előmozdítása az oktatás, a kutatás és az innováció területén az elsődleges tudományos alap- és posztgraduális oktatás révén, az egész életen át tartó tanulás és az egyetemes értékrenden belüli integráció révén, a tudásalapú társadalom követelményeinek megfelelően .

Szervezet

A kolozsvári Agrártudományi és Állatorvos-tudományi Egyetem karokat, tanszékeket, könyvtárat, kutatási egységeket, múzeumokat, kávézókat, igazgatási és műszaki szolgáltatásokat, gyakorlati képzési, rekreációs, szociális szolgáltatásokat stb.

Program és stratégiák

Az egyetem fejlesztése megköveteli bizonyos mennyiségi és minőségi paraméterek elérését annak biztosítása érdekében, hogy az egyetem teljesítménye és versenyképessége országos és nemzetközi szinten is növekedjen.

Felszerelés

Az egyetem ösztönzi és támogatja a kulturális életet és a sport gyakorlását , változatos tevékenységeket biztosítva annak érdekében, hogy a hallgatók és a helyi közösség kellemes és szervezett módon fejezze ki készségeit és érdekeit.

Botanikus kert és múzeumok

Az USAMV kolozsvári campusának terepén elhelyezkedő Agrobotanic Garden több mint 1800 növényfajt véd el, amelyeket a látogatók megcsodálhatnak. Figyelembe véve azt a tényt, hogy a kertet 1903-ban hozták létre, a XI. Századi kolostor romjai közelében, valószínű, hogy az általuk termesztett fajok egy része megmaradt, mivel a szerzeteseknek volt gyógynövénykertjük és gyógyszertáruk . Kezdetben fél hektárnyi területtel 2007-ben kibővítették az Agrobotanic kertet, elérve a tényleges, csaknem 7 hektáros területet.

Kezdetben akadémiai oktatási és kutatási célú gyűjteményekként tervezték, és az egyetem 3 múzeumát ma arra tervezték, hogy az oktatási, tájékoztatási és dokumentációs célú közönség látogassa meg őket.

Kiadó

A kolozsvári Agrártudományi és Állatorvos-tudományi Egyetem publikációinak gyűjteményével értékelt tudományos eredmények tükrözik az oktatási és tudományos kiválóság célkitűzéseit.

Könyvtár

A könyvtárak képviselik azt a helyet, ahol az információkat tárolják, rendszerezik és továbbítják. Ezenkívül funkcionális szerepe mellett az egyetemi könyvtárnak ritkán van társadalmi szerepe, ahol a hallgatók és az oktatók eszmecserét folytatnak és új projekteket alkotnak.

Nyilvános fájlok

A kolozsvári Agrártudományi és Állatorvos-tudományi Egyetem állami tulajdonú felsőoktatási intézmény. Az egyetem a hatályos jogszabályoknak és saját alapokmányának megfelelően működik.

Helyszínek

Bună Ziua

Address
Calea Mănăștur,3-5
400372 Bună Ziua, Kolozs megye, Románia

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Jelenleg nincs megjeleníthető program

Finomítsa a keresési fent, nézd meg a népszerű kategóriák alatt vagy végezzen kulcsszavas keresés.


... or simply by choosing your degree: