Institute for Advanced Architecture of Catalonia - IAAC

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Mi az IAAC?

A Katalónia Fejlett Építészeti Intézete (IAAC) kutatási, oktatási, termelési és tájékoztatási központ, melynek feladata a társadalom jövőbeli élőhelyeinek megtervezése és építése a jelenben.

112537_iaac111.jpg

Az IAAC minden skálán követi a digitális forradalmat (a bitektől a földrajzig, a mikro-vezérlőktől a városokig, az anyagoktól a területig), hogy bővítse az építészet és a tervezés határait, és megfeleljen az emberiség előtt álló kihívásoknak. Az IAAC egy kísérleti és tapasztalati központ, ahol az ember megtanulja azáltal, hogy egy valós módszertan segítségével teszteli a valós megoldásokat.

Az IAAC nyitott, független és radikális nonprofit alapítvány, 17 éves tevékenységgel; Az építészet és a design fővárosa, Barcelona városainak értékeit ihlette, ahol a városiasságot feltalálták, és ahol a helyi magas színvonalú és innováció-orientált kutatás kapcsolódik a technológiai, építészeti és társadalmi területek nemzetközi kiválósági hálózatához.

Az IAAC az oktatási és kutatási munkáján túl egy interdiszciplináris és multikulturális stabil közösség , amely állandó kapcsolatot és együttműködést keres a tanárok, kutatók, intézmények és vállalatok százai között, amelyek együtt dolgoztak velünk, vagy amelyek célja az, hogy megoldást nyújtsanak az ügyfelek számára. az emberiség nagy kihívásai.

Látomás

Az IAAC az oktatás, a fejlett építészet mestere, a City Master

Ez a Fab Akadémián keresztül is elérhető , egy elosztott oktatási modell, amelynek célja, hogy bárkinek bemutatkozzon a Digital Fabrication-re. Nem beszélve a műhelyekről és a rövid programokról, amelyek a helyi megoldások által kifejlesztett globális menetrendeket valósítják meg, mint például a Global Summer School .

Az IAAC a Fabrication, az EU első és legfejlettebb digitális laboratóriumával rendelkező Fab Lab Barcelona, valamint az első önellátó digitális laboratórium, a Green Fab Lab: két olyan hely, ahol szinte bármit építhet. Miután 2014-ben megrendezte a FAB10-et, a 10. világméretű Fab Lab konferenciát, a Fab Lab Barcelona megerősítette szerepét a Fab Lab hálózatában, mint a digitális gyártási forradalom világszerte vezető vezetőjeként, valamint a Fab Academy program koordinátora.

Az IAAC az Európai Unió által finanszírozott és a köz- és magánszféra európai partnereivel együttműködve kifejlesztett számos projektnek köszönhetően kutatást folytat, amelynek célja a technológia társadalmunkban és városokban betöltött szerepének feltárása.

Az IAAC önellátó, a Valldaura Labs, a Collserola Metropolitan parkban található, önellátó kutatóközpont, Barcelona központjától 20 percre, 140 hektár erdővel körülvéve. energia, élelmiszer és dolgok tesztelése.

Az IAAC Outreach, előadások, kiadványok, kiállítások és versenyek révén. Az olyan kezdeményezéseknek köszönhetően, mint az IAAC előadássorozat, vagy az Advanced Architecture Contest, az IAAC az építészetet, a városokat, a társadalmat és a technológiát érintő megbeszéléseken népszerűsíti értékeit a mai világméretű kihívásokkal szemben.

112538_14711306_10154628257993824_8031058357072038494_o1.jpg

Küldetés

A kutatási projektek konszolidálása és bővítése, valamint az akadémiai programok frissítése és fejlesztése révén az IAAC pozíciójának hangsúlyozása és megerősítése az oktatás és a kutatás világszintű referenciájaként , valamint az önellátás és a digitális gyártás terén.

A stratégiai köz- és magánszféra partnerségeinek bővítése mind nemzeti, mind nemzetközi szinten.

Tanácsadói szerepünk megerősítése az alkalmazott kutatást támogató és támogató iparágakkal való különleges szövetségek létrehozásával.

A zöld építészeti, fenntarthatósági és megújuló energiákkal kapcsolatos tevékenységek aktív végrehajtása a Zöld Fab Lab, az Élelmiszerlabor és az Energialabor fejlesztése révén.

A városfejlesztés és a várostervezés területén az innovatív stratégiákkal foglalkozó szakértelemmel foglalkozó jelenlegi munkánk és profilunk fejlesztése, figyelemmel az intelligens városok kihívására.

Osztályok

Ennek a küldetésnek az elvégzéséhez az IAAC négy részlegből áll, amelyek mindegyike kutatást, oktatást, termelést és tájékoztatást szentel, azzal a céllal, hogy elképzelje a társadalmunk jövőbeli élőhelyeit és építsen a jelenben.

Ezek a részlegek:

  • Az Areti Markopoulou által irányított Advanced Architecture Group
  • A Fab Lab Barcelona rendezte Tomás Diez
  • Willy Müller rendezte az Urban Sciences Lab
  • A Valldaura önálló Labs, Vicente Guallart rendezte

Az IAAC arra törekszik, hogy az RD-t építészetre és urbanizmussá tegye, és multidiszciplináris tudáshálózatokat hozzon létre.

Ebből a célból az intézet együttműködik számos városgal és régióval, ipari csoportokkal és kutatóközpontokkal , köztük Barcelonában, a Collserola Természeti Parkban, a Massachusetts Műszaki Intézetben (MIT), az Informatikai és Építészeti Központban (CITA). ), a Dél-Kaliforniai Építészeti Intézet (Sci-Arc), valamint a különböző vállalatok, köztük a CISCO, az Endesa, a Kuka Robotics és sok más.

Ezekkel együtt az Intézet különféle kutatási programokat és projekteket dolgoz ki, amelyek különböző szakterületek szakértőit tömörítik, mint például az építészet, a mérnöki munka, a biológia, a szociológia, az antropológia és más kutatási területek.

112541_ALTO-Technology2_0268.jpg

értékek

Katalónia Fejlett építészeti Intézete:

Társadalmi: fontos társadalmi bázis, az egyénekkel, a vállalatokkal és a világ minden tájáról érkező szervezetekkel való kapcsolattartás, az emberi élőhely építésének innovációját elősegítő.

Független: magánszféra, nonprofit alapítvány, amely magánszemélyekkel, egyetemekkel, vállalatokkal és állami szervezetekkel együttműködik, innovatív megközelítések támogatásával.

Globális: Gondolkodás és cselekvés, az emberi tőke eredete, a világ sokféleségéből tanulás, a helyi valóságok építésének elősegítése nagyon specifikus identitással.

Kompakt: Olyan szervezet, amely rugalmas, mozgékony, gyors és képes előre látni a korunk új kihívásait.

Tájékoztató: A digitális rendszerek felismerése olyan technológiai alapként, amely ma átalakítja világunkat, integrálva a tevékenységeik minden területére vonatkozó technológiákat és folyamatokat.

Természetes: a biológiai ökoszisztémák szabályainak megfelelően az önellátó rendszerek összekapcsolásának elősegítése egy ökológiailag és társadalmi szempontból fenntarthatóbb világ megteremtése érdekében.

Holisztikus: széles körű áttekintés az emberi élőhely koncepciójáról, kialakításáról és építéséről, átfogó az összes skáláról (bitek a földrajzig), több tudományággal való kölcsönhatásban.

Miért tanuljon az IAAC-nál?

  • Megosztja ezt az életváltó élményt a több mint 70 különböző országból származó rendkívüli diákok és munkatársak közösségével.
  • A legmodernebb eszközöket és technológiákat a szektorok legjobb tudósai, kutatói és szakemberei segítségével fogják elsajátítani.
  • Az IAAC Alumni 70% -a csak 6 hónap múlva végez munkát, és egy év alatt 90% -ot.
  • Meglátogatja Barcelona-t, a világ egyik legjobb városát, és azt, aki a design, az építészet és a városi tudományok trendjeit határozza meg.
  • Ön részese lesz egy konszolidált hálózatnak az embereknek - Alumni, kutatóknak és karoknak - aki lesz a családod, üzleti partnerei, és a jövőt kézben fogja alakítani veled.
  • Hozzáférhetsz az EU digitális berendezéseinek egyik leginkább felszerelt laboratóriumához, a Fab Lab Barcelona-hoz, és megtanulod, hogyan dolgozhatsz a digitális gyártással egyetemi környezetben, ahol a legmagasabb arány a gépenként (5-1) .

Helyszínek

Barcelona

Address
Pujades 102, Poble Nou, Barcelona
08005 Barcelona, Katalónia, Spanyolország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket