Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Támogatjuk a humán- és egészségtudományok közötti párbeszédet valamennyi területükön, azzal a céllal, hogy hozzájáruljanak a társadalmi és tudományos fejlődéshez.

Az Ortega-Marañón Alapítvány Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón célja, hogy különböző képzési programokat, tanácsadást, szerkesztést, gondolkodást és vitát indítson, amelyek segítenek megvilágítani néhány mai fő problémát társadalmunk.

Ennek az integrált törekvésnek a alapján ösztönözzük a humán- és egészségtudományok közötti párbeszédet mindezen területeken, hogy multidiszciplináris szempontból megoldásokat kínálhassunk az egészségügyi szakemberek számára bemutatott kérdésekre.

A Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón fő célkitűzései:

  • A humán és az egészségtudományi párbeszéd területén az alkalmazott kutatás területén.
  • Fejleszteni a képzési programokat a központ területén, mind a szakemberek számára, mind azok számára, akik érdeklődnek az akadémiai pályafutásuk előmozdításában.
  • Tanácsadási projektek és fellépések ösztönzése igény szerint, küldetésünk területén.
  • Helyezzük el a központot, mint a gondolat, a vita és a gondolkodás referenciáját Spanyolországban és Latin-Amerikában, bátorító és liberális szellemünk ihlette, stratégiai pozíciójának megerősítése és tudományos terjesztési akciók létrehozása a saját területén.

Az akadémiai kiválóságból az Intézet formális ajánlata szerint különböző szakirányú szakképzettséget kínál, amely megfelel az akadémikusok és szakemberek igényeinek.

Ennek az Intézetnek a nemzetközi jelenléte, amelynek székhelye és stratégiai szövetsége számos latin-amerikai országban van, azt a megértést is reagálta, hogy Gregorio Marañón spanyolul közös helyet kapott. Ezért az on-line képzésnek nagyon fontos szerepe van programjainkban, mivel támogatja az Atlanti-óceán mindkét oldaláról folytatott párbeszédet.


Küldetés, jövőkép és értékek/>


Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón , Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón feladata, hogy kezelje és elmélyítse a mai társadalom egyik legfontosabb problémáját egy olyan multidiszciplináris perspektívából, amelyben a humán tudományok és az egészségtudományok gyümölcsöző módon folytatják a párbeszédet./>

Ebben az értelemben az Intézet ösztönzi a kutatást, a képzési és oktatási programok fejlesztését, a projektekkel kapcsolatos tanácsadást, a vitafórumokat, és előmozdítja a szakterületekhez kapcsolódó kiadványok kifejlesztését, amelyek a cselekvési területre korlátozódnak - a tudományos és liberális szellem Gregorio Marañón inspirálja az intézet teljesítményét. Egy humanista és liberális orvos, Marañón, aki betegeit a mindennapi életével összefüggésben kezelte, olyan orvos volt, aki elkötelezte magát országának jövője és a történelmi környezetben, amelyet meg kellett élnie. A liberalizmust a viselkedés irányvonalaként értelmezte, melynek "késznek kell lennie arra, hogy megértse azt, aki másképp gondolkodik", és "soha nem ismeri el, hogy a vég igazolja az eszközöket, hanem éppen ellenkezőleg, az eszközök amelyek igazolják a véget "(Ensayos Librales, 1947).


közreműködők/>


A Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón olyan intézményekkel működik együtt, mint a Királyi Országos Orvostudományi Akadémia, a Gyülekezeti Orvostudományi Intézet Alapítványa, Madridi Fogorvosok és Fogorvosok Hivatalos Főiskola, illetve a Tejerina Alapítvány mások./>


Gregorio Marañón és Posadillo/>

Gregorio Marañón y Posadillo (1887-1960), egy poliadikus és nukleáris alak a spanyol történelemben a 20. században. Orvosi, humanista és liberális, gazdag személyisége saját fényével ragyogott a tudás különböző területein, mind az orvosbiológiai, mind a humán tudományokban. Valójában ő egyike azon kevés spanyoloknak - az egyetlen, aki nem volt politikus - öt királyi akadémiához tartozott - orvosi, spanyol, történelmi, pontos, fizikai és természettudományos és képzőművészeti San Fernando -./>
Gregorio Marañón szellemi és állami ember volt, aki elkötelezte magát országában. Ennek bizonyítéka életrajzának közzététele az útról, amelyet Las Hurdes XIII. Alfonso XIII. Király 1922-ben tett.

Helyszínek

Madrid

Address
Calle Fortuny, 53
28010 Madrid, Madridi közösség, Spanyolország

Spanyolország Online

Address
Spanyolország Online, Spanyolország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket