Jaume I University (Universitat Jaume I)

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az Universitat Jaume I (UJI) 1991. február 27-én felsőoktatási és kutatóközpontként alakult meg, hogy megfeleljen a Castelló környezettudatos egyéni igényének. Ez volt a gyümölcse a hagyománynak a Castelló (Col·legi Universitari de Castelló, CUC) kollégiumának 1969-es keltezésű tanári képzéséből örökölt hagyománya . Az első évben a CUC tíz oktatója 21 tudománytanulónak és 85 filozófiai és művészeti osztálynak adott osztályokat. A CUC 1979 végén az Universitat de València részévé vált.

A mai UJI magjait 1989 decemberében vetették be, amikor a valenciai regionális kormány elnöke, Joan Lerma bejelentette egy új egyetem létrehozását Castellóban. Egy évvel később, 1990. október 15-én a valenciai önkormányzat Francesc Michavila professzort a Jaume I egyetem projektjének igazgatójaként nevezte el, és végül egy olyan törvénynek köszönhetően jött létre, amelyet minden politikai párt jóváhagyásával amely a Valenciai Regionális Parlamentet alkotta. Az új intézmény fő célja az volt, hogy tanítási és kutatási tevékenységeit kiterjessze a valenciai közösség egész északi részére.

Az első tanév 1991 szeptemberében kezdődött el, és a központot hivatalosan megnyitották Nobel-kémiai díjas nyertese, Aaron Klug professzor. Az UJI a pillanatától kezdve törekedett arra, hogy olyan modern, magas színvonalú egyetem legyen, amely világosan európai orientációval rendelkezik, amelynek célja a társadalomban nyújtott oktatás, kutatás és szolgáltatások kiválóságának elérése.

A Jaume I egyetem jelenleg a Valenciai Közösség északi részén vezető felsőoktatási és kutatóközpont, és folyamatosan arra törekszik, hogy fokozza a társadalom társadalmi, gazdasági és kulturális fejlődését, amelyben a tudás megteremtésén és átadásán keresztül merül. Ebben az értelemben az UJI mindig is akart aktív szerepet játszani, amint azt olyan kezdeményezések is mutatják, mint például a Castelló tartomány különböző területein az új off-campus irodák megnyitása , az extrém jellegű tevékenységek vagy az UJI-vel való együttműködés Alumni és Baráti Társaság (SAUJI).

Ma a Universitat Jaume I konszolidálódott, mint dinamikus és vállalkozói egyetem. Jelenleg körülbelül 15 000 diák számára 31 fokozatú és okleveles képzés áll rendelkezésre. Ezek a számok lehetővé teszik az egyetem számára, hogy személyre szabott figyelmet fordítson a hallgatóira, és maradjon szabadon a túlzsúfoltság problémáiról, amelyet gyakran más egyetemek szenvednek el. Az új és vonzó egyetlen campus, amely szorosan kapcsolódik Castelló városhoz, segít megőrizni ezt a politikát az emberi kapcsolatok ösztönzésével.

Jaume I Egyetem új, rugalmas és versenyképes tananyagokat és tanulmányi programokat tanítanak, amelyek lehetővé teszik a diákok számára, hogy kielégítően megbirkózzanak a modern társadalom minden kihívásával. A Jaume I egyetem interdiszciplináris jellege garantálja a hallgatók autonómiáját, és növeli a jövőben a munkahely megszerzésének esélyeit, köszönhetően a munkatársainknak az egyetemre beiratkozott összes hallgató számára.

A Jaume I egyetem széles körű nemzetközi kapcsolattartó hálózattal rendelkezik Európában, az Egyesült Államokban és Latin-Amerikában mintegy 145 egyetemi partnerből, amelyek a diákok és az egyetemi oktatók közötti csereprogramokat, valamint oktatási és oktatási kutatási projektek.

Az Universitat Jaume I részt vesz az Európai Unió valamennyi olyan nemzetközi programjában, mint a Socrates-Erasmus, a Leonardo, a Tempus és az Alfa, valamint a spanyol kormány által szervezett programok, beleértve az Interuniversity Cooperation Programot is. Az egyetem nyitott olyan új rendszerekre, amelyek elősegítik a tanítás minőségét és az itt végzett kutatást. Néhány figyelemreméltó kezdeményezés az oktatáshoz tartozik: az UNESCO elnöke a Bölcsesség filozófiájára, a Jean Monnet jogi és európai gazdaságtani modul elnöke, az EURINSA és EURUJI programok európai mérnökök képzésére és végül a mesterek Diplomák Latin-Amerikában, számos más kezdeményezés között.

Helyszínek

Castellón de la Plana

Address
Castellón de la Plana, Valenciai közösség, Spanyolország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Mester
Az intézmény további kínálata: