Universitat de Barcelona

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az angol nyelvhez görgessen le.

A barcelonai egyetem

A barcelonai egyetem a Katalónia legfontosabb állami egyeteme, a legtöbb hallgatóval, valamint a legszélesebb és legátfogóbb képzési kínálattal. Ezenkívül ez az állam fő egyetemi kutatóközpontja és Európában az egyik legfontosabb, mind a kutatási programok száma, mind pedig az ezen a területen elért kiválóság szempontjából.

A Barcelona és a Katalónia történelmével szorosan összekapcsolt UB ötvözi a hagyomány értékeit azzal a ténnyel, hogy innovatív kiválósági intézmény az oktatás területén. Ez egy városi, nyitott és kozmopolita egyetem, mint maga a város Barcelona.

Meghívjuk Önt, hogy ismerje meg a barcelonai egyetemet!

Az UB, ma

Ismerje meg azokat a számadatokat, amelyek szintetizálják a Barcelona Egyetem tevékenységét: elhelyezkedése a tanítás és kutatás szempontjából legfontosabb nemzetközi osztályozásokban; az egyetemi közösségnek odaítélt díjak és kitüntetések; a legkiemelkedőbb volt hallgatók, valamint az UB nemzetközi tevékenysége és jelenléte. Ismerje meg, és első kézből, az egyetemi hallgatók tapasztalatait.Universitat de Barcelona Alumnos en el Campus Afuera" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/130629_UB_edifici.jpg" alt="130629_UB_edifici.jpg" />

Az UB számokban

 • 16 kar
 • 9 kapcsolt központ
 • 74 fok
 • 157 egyetemi diploma
 • 97 egyetemi továbbképző tanfolyam
 • 215 szakirányú / posztgraduális diploma
 • 350 mesterképzés
 • 709 vállalati és nyílt végű képzés (IL3)
 • 878 aktív kutatási projekt
 • 5741 tudományos publikáció
 • 5696 professzor és kutató
 • 62 696 hallgató
 • 662 774 m2 épített felület
 • 16 könyvtár

Hogy vagyunk?

Fedezze fel 564 éves történelemünk legfontosabb tényeit, az egyetem integrálódását Barcelona városába, a város egész területén elosztott hat egyetemet, az azt alkotó osztályokat, karokat és iskolákat, valamint az egyetem társadalmi elkötelezettségét , és virtuális túrát készít a barcelonai egyetem történelmi épületében.Universitat de Barcelona Campus" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/130628_Enfused-_MG_8417_DxO.jpg" alt="130628_Enfused-_MG_8417_DxO.jpg" />

kutatás

A Barcelonai Egyetem az egyetemi kutatás vezetője a spanyol államban. A S-ről szóló harmadik európai jelentés szerint a publikációk száma szerint az UB a CSIC után a második állami intézmény

A kutatási politika irányelveit a Kutatási Térség helyettes rektorjai állapítják meg, az irányítást az állami programokat irányító Kutatásirányítási Iroda (OGR), a Nemzetközi Kutatási Projektek Iroda ( OPIR), az Európai Bizottság és a Bosch i Gimpera Alapítvány (FBG) által finanszírozott kutatási projektek irányításáért, felelős a vállalatokkal való kapcsolattartásért és a tudás átadásáért. A Tudományos és Technológiai Központok (CCiTUB) az UB központokat csoportosítják, amelyek mind az egyetemen, mind az állami vagy magánintézményekben támogatják a kutatást.

A város, amelyet az egyetem körül talál

Az UB egy városi, nyitott és kozmopolita egyetem, hasonlóan Barcelona városához, ahol különféle campusai vannak elosztva. Ez azt jelenti, hogy a városi környezetben revitalizáló környezetként működik, és a legtágabb értelemben vett kulturális tevékenység központjává vált.

Az egyetem településeit telepíti a városi keretek mentén, és ezáltal kölcsönösen függő kapcsolatot teremt az intézmény és a város között. Ez a kapcsolat az emberi és kulturális animáció környezetét biztosítja a város bizonyos területein, és lehetővé teszi az egyetemi közösség tagjai számára, hogy élvezhessék a város és a saját által kínált szolgáltatásokat.

A barcelonai egyetem

A 1450-ben alapított barcelonai egyetem átfogó felsőoktatási intézmény, amely mély tudományos hagyományokat mutat be a határon átnyúló tudományos ismeretekkel együtt. Barcelona városában található , amely a Földközi-tenger és valójában Európa egyik legfontosabb kozmopolita csomópontja. A barcelonai egyetem tizenhat központja, amelyek hat fő campusba vannak csoportosítva, a városban oszlanak el, és teljes mértékben integrálódnak a városi életbe. Így a többség maga a városban található. Maga a város az egyetem campusává válik.

A Spanyolország egyik legnagyobb egyetemeként a barcelonai egyetem évente nagy számú hallgatót fogad be mind a spanyol egyetemeken, mind külföldön. Több mint 44 000 egyetemi hallgató, majdnem 19 000 mester- és posztgraduális hallgató, valamint doktori jelölt van. A hallgatók közel 15% -a külföldről származik, és több mint 122 különböző nemzetiségű.

Állami intézményként a tudományos kiválóságra összpontosító barcelonai egyetem elkötelezett amellett, hogy a jelenlegi és a következő generációs polgárokat - szakembereket, kutatókat, vállalkozókat, vezetõket - kiképzi és felkészítse, és képes legyen bárhol a legmagasabb szinten dolgozni. a világ Ugyanakkor a Barcelonai Egyetem kutatás iránti elkötelezettsége először Spanyolországban helyezte el a nemzetközi rangsorban; és mint a kutatás hatása szempontjából a világ egyik legrangosabb egyeteme.

A barcelonai egyetem nemzetközi hivatással rendelkezik , így tagja a vezető világméretű egyetemi hálózatoknak, ideértve az Európai Kutatási Egyetemek Ligáját (LERU), a COIMBRA csoportot (CG) és az Arab-Euro Felsőoktatási Konferencia (AECHE) koordinációját. ). Több mint 2800 nemzetközi megállapodással rendelkezik, ideértve a világ 200 legfontosabb egyetemének 82-szel kötött megállapodásokat (Times Higher Education Supplement).

Miért válassza a barcelonai egyetemet?

 • Ez a legrangosabb spanyol egyetem a legrangosabb nemzetközi egyetemi rangsorban.
 • Ez a világ 25 legjobb egyeteme közé tartozik, több mint 400 éves történelmével.
 • Barcelonában található, a világ egyik legjobb egyetemi városában.
 • Széles kurzus-kínálatot kínál: alapképzési kurzusokat, mesterképzéseket, doktori programokat és más speciális tanfolyamokat és programokat.

Tanfolyamok széles skálája:

A barcelonai egyetem széles körű kurzusokat kínál a jövőbeli hallgatók számára az igényeikhez igazított szinte minden tudományterületen:

73 főiskolai kurzus .

Az Európai Felsőoktatási Térség (EHEA) követelményeihez igazítva a hallgatóknak lehetősége van arra is, hogy beiratkozzanak kettős Pathways és két különböző fokozatú programot fejezzenek be egyszerre.

Két fokozatot teljes egészében angol nyelven (Nemzetközi Üzleti és Angol Tanulmányok), öt pedig részben angolul tanítanak.

· Több mint 140 hivatalos egyetemi mesterképzés .

Ezek a tanfolyamok, beleértve a többközönség fokát és az Erasmus Mundus fokozatot, diplomások számára akár szakmai, akár kutatási Pathway kínálnak, és lehetővé teszik számukra a doktori programokhoz való hozzáférést.

Az EHEA követelményeihez igazítva ezeket a tanfolyamokat öt tudáságba osztják: művészetek és humán tudományok, oktatás, kísérleti tudományok, egészségügy és társadalomtudományok.

Huszonnégy mesterfokozatot teljes egészében angol nyelven tanítanak - közülük hat az Erasmus Mundus program keretében.

· Több mint 400 UB-specifikus mesterképzés és posztgraduális diploma .

Szemtől szembe, kevert vagy távolságon át tartó tanfolyamok célja a diplomások készségeinek és képességeinek csiszolása annak érdekében, hogy szakterületre szakosodjanak, és felkészítsék az átképzésre vágyó szakembereket.

· 48 doktori program .

A kutatói technikák fejlett továbbképzésére irányult a hallgatók számára szervezett oktatási tevékenységek és kutatások révén, amelyek az előkészítés és a doktori értekezés megvédése előtt doktori fokozatot szereznek. Évente több mint 750 doktori értekezés érkezik.

Mivel a Barcelonai Egyetem tisztában van a tudás kiegészítésének, bővítésének és frissítésének szükségességével a változó világban, számos más kurzust biztosít, például a Külföldi tanulmányok programját, a Barcelona Egyetem Nemzetközi Nyári Iskoláját vagy a spanyol nyelvű tanfolyamokat. és kultúra, amelyet a Spanyol Tanulmányok Intézete kínál .

Ezen akadémiai programokon kívül a Barcelonai Egyetem széles körű szolgáltatásokat és lehetőségeket kínál a hallgatók számára, mint akadémiai tanácsadási és karrier-szolgáltatásokat, több mint 100 000 négyzetméteres sportlétesítményeket, tizenhét könyvtár hálózatát vagy rezidenciacsarnokok sorozatát és egyéb házak.Universitat de Barcelona Alumnos en el Campus 2" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/130631_F_EH_003_0212Alumnos.jpg" alt="130631_F_EH_003_0212Alumnos.jpg" />

Helyszínek

Barcelona

Address
Gran Via de les Corts Catalanes,585
08007 Barcelona, Katalónia, Spanyolország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket